Pe 27 martie 2020, BusinessMark a organizat la Bucuresti editia aniversara a evenimentului "Real Estate & Construction Forum", in cadrul careia s-au abordat cele mai importante aspecte din domeniu.
In cadrul a patru paneluri cu focus pe: retail, industrial & logistics, office, residential, au fost alaturi de noi cei mai importanti jucatori din industrie, care si-au anuntat noile proiecte, au vorbit despre provocarile anului 2020 si au trecut in revista oportunitatile actuale de pe piata din Romania.
PANEL I - FOCUS ON RETAIL
In cadrul panelului, moderat de Mihai Patrulescu, Senior Associate, Investment Services, Colliers International Romania, au fost abordate o serie de subiecte, intre care: evolutia pietei din Romania, avantajele si dezavantajele comertului online si offline, preferintele consumatorilor.
"Cred ca s-a maturizat piata, dar e un moment in care psihologic se schimba dorintele consumatorilor. In general, nivelul de 'happiness' a scazut foarte tare, iar consumatorii nu mai stiu ce vor. Cred ca vom dezvolta proiecte interesante numai punand consumatorii pe primul plan (...) 'Happiness-ul' creaza consum. Frica nu creeaza consum. Anul trecut s-a vorbit cel mai mult de online, dar nu credem in semnul egal intre o vanzare online si cea din mall. Magazinul online creste vanzarea offline", a explicat Costin Blideanu, Head of Leasing Retail Division, AFI EUROPE ROMANIA.
"Asa este, pentru ca trebuie sa te adaptezi consumatorului. Consumatorul este... mai mult
Joi, 05 Martie 2020, ora 12:42
A crescut increderea investitorilor in Romania? Ce proiecte imobiliare sunt in desfasurare? Care sunt planurile de finantare a acestora?
Pentru a raspunde la aceste intrebari, Medien Conferences organizeaza in data de 29 octombrie 2013, evenimentul "Piata de real estate, trenduri si evolutie", la Hotel InterContinental Bucuresti.
Evenimentul constituie un prilej de analiza si dezbatere a real estate-ului romanesc, fiind adresat: investitorilor si fondurilor de investitii, dezvoltatorilor, constructorilor, arhitectilor, asociatiilor din real estate, operatorilor logistici, brokerilor, retailerilor, bancilor, evaluatorilor, companiilor de consultanta si caselor de avocatura.
Printre temele discutate se regasesc:
*Upgrade calitativ al spatiilor de birouri sau relocare costisitoare
*Standardul european privind serviciile agentilor imobiliari
*Este sistemul B2B mai avantajos pentru o companie imobiliara?
*Dezvoltarea durabila a oraselor: impact, solutii si tehnologii
*Caracterul interdiscipinar al Eco Urbanismului, intre politici publice, design, tehnologie si resurse financiare
*Fondurile de investitii si asiguratorii, evolutie pe piata surselor de finantare
*Evaluarea si finantarea proiectelor imobiliare
*Sistemul bancar - de la hiper-prudentialitate la mecanisme moderne si flexibile de finantare pentru relansarea
Evenimentul va avea loc pe data de 29 octombrie 2013 la Hotel InterContinental. Mai multe informatii despre conferinta sunt disponibile la... mai mult
Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 11:00
Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 1% in primele opt luni din acest an, comparativ cu perioada similara din 2010, potrivit unui comunicat transmis joi de Institutul National de Statistica (INS), preluate de NewsIn.Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-3,2%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-1,1%). La lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere cu 9,9%.
Pe obiecte de constructii a avut loc o crestere la cladirile nerezidentiale (+13,8%). La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 12,5%, respectiv cu 1,8%.
In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 0,3% in primele opt luni fata de perioada similara din 2010.
Potrivit INS, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2011, comparativ cu luna august 2010, a crescut cu 6,8%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (+14,1%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+11,0%) si la lucrarile de constructii noi (+8,1%).
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale cu 28,0%, respectiv cu 11,0%. La constructiile ingineresti s-a evidentiat o scadere cu 2,3%.
Fata de luna corespunzatoare a... mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 13:45
Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 2,2% in primele sapte luni ale anului, fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor INS, preluate de NewsIn.Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la la lucrarile de constructii noi (-4,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-4,0%). La lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere cu 8,9%.
Pe obiecte de constructii a avut loc o crestere la cladirile nerezidentiale (+11,4%). La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 15,0%, respectiv cu 1,8%.
In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 1,8% in primele sapte luni fata de perioada similara din 2010.
Potrivit INS, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2011, comparativ cu luna iunie 2010, a crescut cu 12,4%.
Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de constructii noi, cu 32,2%, respectiv cu 17,0%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 11,6%.
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale, cu 45,3%, respectiv cu 27,7%. La constructiile ingineresti s-a evidentiat o scadere cu 1,2%.
Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut in iulie cu 13,5%.
In luna iulie... mai mult
Marti, 06 Septembrie 2011, ora 11:22
Numarul unitatilor locative finalizate in prima jumatate a anului a scazut cu 868 locuinte comparativ cu aceasi perioada a anului trecut, pana la 17.806, conform datelor INS, preluate de Mediafax.In intervalul analizat, au scazut atat numarul locuintelor realizate din fonduri publice, cat si cel al locuintelor din fonduri private, cu 592 locuinte, respectiv cu 276 locuinte.
Distributia in profil regional pune in evidenta o scadere a numarului locuintelor terminate in Sud - Muntenia (-388 locuinte), Bucuresti - Ilfov (-347 locuinte ), Centru (-298 locuinte), Sud - Vest Oltenia (-294 locuinte) si Sud - Est (-142 locuinte). Cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord - Vest (+290 locuinte), Vest (+243 locuinte) si Nord - Est (+68 locuinte).
In trimestrul al doilea au fost date in folosinta 10.181 locuinte, in scadere cu 508 unitati fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Pe medii de rezidenta, in aprilie-iunie, cele mai multe locuinte au fost construite in mediul rural, 53,7%, fata de 48,3% in mediul urban.
Totodata, repartitia pe fonduri de finantare releva o scadere atat a numarului locuintelor realizate din bani publici cu 360 unitati, cat si al locuintelor realizate din fonduri private cu 148 locuinte.
Distributia in profil regional subliniaza o scadere a numarului locuintelor terminate in Bucuresti - Ilfov (-277 locuinte), Centru (-258 locuinte), Sud - Muntenia (-233 locuinte), Sud - Est (-169 locuinte), Sud - Vest Oltenia (-40 locuinte) si Nord - Est (-3... mai mult
Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 10:37
Diferenta dintre preturile apartamentelor vechi si cele ale imobilelor noi este de doar 100 de euro, spun specialistii in imobiliare. "In zona 1 Mai, diferenta de pret pe mp util intre un apartament vechi si unul nou este de doar 100 de euro", a declarat Iulian Niculae, broker imobiliar la agentia Victoria Consult intr-un interviu acordat 3idei.ro. "Exista diferente intre pretul de listare initial si pretul de tranzactie de pana la 20%", a declarat Iulian Niculae, broker imobiliar la agentia Victoria Consult, in cadrul unui interviu acordat 3idei.ro.
In opinia acestuia, de la inceputul anului 2011 s-a observat un interes crescut al cumparatorului de a achizitiona. Mai mult, faptul ca programul Prima Casa se apropie de sfarsit a catalizat interesul anumitor cumparatori de a finaliza cat mai repede tranzactia.
In ceea ce priveste diferenta dintre apartamentele vechi si noi, brokerul imobiliar spune ca in zona 1 mai, diferenta/mp util este de doar 100 de euro.
Potrivit acestuia, se pot intalni diferente de 40% intre pretul apartamentelor vechi si cel al apartamentelor noi, in functie de dimensiunea imobilului.
In ceea ce priveste zonele rezidentiale ca Alba-Iulia, Palatul Parlamentului, Regina Elisabeta, diferenta dintre preturile apartamentelor vechi si a celor noi este de doar 5%.
"Desi au fost construite in anii 1980, blocurile din zona Unirii-Universitate au apartamente moderne, spatioase, cu un grad de risc seismic scazut, nefiind asimilate apartamentelor vechi", au... mai mult
Joi, 31 Martie 2011, ora 14:55
Florin Furdui, Country Manager Portland Trust
Portland Trust este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de pe piata din Bucuresti, fiind dezvoltatorul cladirii de birouri Opera Center I si II, Bucharest Business Park si Floreasca 169A.
Opera Center, totalizand 15.800 metri patrati, si Bucharest Business Park, de 24.500 metri patrati, au fost vandute catre CA Immo.
Portland Trust, dezvoltatorul proiectelor de birouri Opera Center si Bucharest Business Park, a inceput constructia unui proiect industrial in zona de vest a Capitalei, a carui valoare ar putea ajunge la 300 de milioane de euro in momentul finalizarii, dupa aproximativ trei ani.
•Cum va evolua piata de real estate?
•In real estate, investiti in infrastructura si logistica
•In Bucuresti, zona comerciala si logistica are nevoie de dezvoltare
" In real estate, recomand investitia in infrastructura, logistica si in zona comerciala a Bucurestiului. De asemenea, dezvoltarea parcurilor logistice in Bucuresti au nevoie de dezvoltare, a declarat Florin Furdui, country manager Portland Trust.
mai mult
Marti, 05 Octombrie 2010, ora 07:01
Diana Metiu, General Manager D.M.I
DIANA METIU INTERNA?IONAL este o agentie de publicitate si pr, a carei activitate principala este crearea si promovarea imaginii companiilor, produselor si serviciilor acestora.
Printre serviciile pe care DMI le ofera se numara crearea identitatii companiei, strategii de promovare, ATL, BTL.
•Metode de promovare ale dezvoltatorilor imobiliari
•Piata de real-estate se muta pe Web
•Produse cu succes garantat pe piata
Cea mai eficienta metoda de promovare a dezvoltatorilor imobiliari, care au un buget redus, dar care isi doresc sa pastreze legatura cu clientii lor, este mediul online, a declarat Diana Metiu General Manager DMI.
mai mult
Luni, 21 Iunie 2010, ora 11:42
Piata spatiilor de birouri s-a schimbat brusc, considera analistii imobiliari de la Jones Lang LaSalle, de la o piata a proprietarilor s-a ajuns la o piata a chiriasilor. In plus, de la o faza de pre-inchiriere s-a trecut la inchirierea spatiilor deja finalizate."Cererea de spatii de birouri va fi in continuare dominata de catre companiile internationale, care isi muta sediile in imobile moderne, desi criza economica globala a determinat multe companii sa-si revizuiasca politica de expansiune precum si prelungirea procesului decizional", se arata intr-un raport Jones Lang LaSalle. Potrivit acestuia, in 2010 nu se vor livra mai mult de 180.000 de mp de birouri. "Asteptam ca oferta anului 2009 sa atinga 270.000 mp de birouri. Spre deosebire de anul curent, in anul urmator nu se vor livra mai mult de 180.000 mp de birouri. Preluarea de spatii de birouri in 2009 va scadea cu 50-60% fata de anul 2008 -circa 250.000 mp. Estimam o revenire a pietei de inchiriere in anul 2010 odata cu imbunatatirea conditiilor economice in tara, totusi suprafata medie inchiriata va fi mai mica, iar numarul de preinchirieri de spatii largi va fi si mai mic", arata sursa citata. In ce priveste rata de neocupare, analistii citati cred ca aceasta va creste in continuare si in semestrul II 2009 si va descreste pana la sfarsitul semestrului I din 2010. "Atunci estimam ca valoarea scazuta a chiriilor precum si alte facilitati financiare vor stimula interesul chiriasilor pentru cladirile deja... mai mult
Duminica, 18 Octombrie 2009, ora 00:57