Twitter este inaintea Facebook si Google in domeniul publicitatii pe dispozitive mobile precum smartphone-uri si tablete, unde va obtine in acest an peste jumatate din venituri, potrivit datelor EMarketer.
Facebook a obtinut in trimestrul al doilea 41% din venituri din publicitate mobila, iar Google, operatorul celui mai folosit motor de cautare la nivel mondial, mai putin de un sfert din venituri, transmite Bloomberg.
Twitter reprezinta doar o mica parte din piata publicitatii pe dispozitive mobile, estimata in acest an la 16,7 miliarde de dolari, dar are avantajul ca s-a concentrat din timp pe acest domeniu. Acest fapt ar putea reduce temerile investitorilor legate de intentia companiei de a face o oferta publica initiala, avand in vedere ca prezenta insuficienta pe segmentul dispozitivelor mobile a afectat alte companii de Internet.
Facebook si Google, care s-au concentrat initial pe publicitatea online accesata de pe computerele personale, si-au regandit recent afacerile odata cu orientarea utilizatorilor catre smartphone-uri si tablete.
Twitter a anuntat saptamana trecuta ca a depus in conditii de confidentialitate, la comisia pentru valori mobiliare din Statele Unite (SEC), documentatia pentru listarea la bursa, una dintre cele mai anticipate din ultimii ani. Compania a fost evaluata la aproximativ 10 miliarde de dolari in cele mai recente operatiuni de finantare derulate pe piata privata. mai mult
Marti, 17 Septembrie 2013, ora 10:01
Gigantul de internet Google a incasat mai mult de jumatate din 8,8 miliarde de dolari cheltuiti anul trecut la nivel mondial pentru publicitatea destinata telefoanelor mobile, a anuntat, compania specializata eMarketer.
Cu 4,61 miliarde de dolari, Google si-a adjudecat 52,36% din aceasta piata in crestere puternica in 2012, foarte aproape in fata retelelor sociale Facebook ( 5,35%, cu 470 milioane de dolari) si Twitter (1,57%, cu 140 milioane de dolari) sau radio online Pandora (2,71% cu 240 milioane dolari), citata de AFP.
Cheltuielile cu publicitatea mobila ar trebui sa creasca puternic in acest an, la 15,82 miliarde de dolari, iar Google si-a confirmat dominatia chiar daca Facebook ar trebui sa reduca putin decalajul, prezice eMarketer.
Google ar urma sa-si creasca astfel cota de piata la 55,97%, cu 8,85 miliarde de dolari in venituri, iar Facebook la 12,90%, cu 2,04 miliarde. mai mult
Vineri, 14 Iunie 2013, ora 12:23
Piata de publicitate pe telefonul mobil din Romania, a carei valoare a fost estimata la 10 milioane de euro pentru acest an, va creste cu pana la 30%, in contextul in care Google si Facebook si-au crescut substantial veniturile din publicitateain perioada 2012-2013.
"Atat Google, cat si Facebook, vor avea un impact puternic asupra pietei locale, care se va simti mai ales in 2014. Prin urmare o crestere cu 20-30% nu ar fi exclusa", a declarat pentru Business24 Dan Virtopeanu, managing partner in cadrul agentiei Breeze Mobile, parte a Leo Burnett Group Romania.
Acesta estimase la inceputul anului ca piata de publicitate pe telefonul mobil va ajunge anul acesta la valoarea de 10 milioane de euro, in conditiile in care la nivel national erau intre 15 si 16 milioane de utilizatori unici de telefonie mobila.
"Google si-a crescut de patru ori veniturile din publicitatea pe mobil in ultimul an, iar Facebook vine foarte puternic din urma", spune Dan Virtopeanu.
La nivel global, analistii au estimat ca Facebook va inregistra anul acesta vanzari de 1,53 de miliarde de dolari din publicitatea pe telefoul mobil, in crestere de la 470 de milioane de dolari, suma incasata in 2011. Facebook ar putea ajunge la venituri de 2,7 miliarde de dolari in 2014, pe acest segment.
Google nu ofera date specifice in ceea ce priveste veniturile incasate din publicitea pe telefonul mobil dar, la nivel general, compania are un business de opt miliarde de dolari, venituri generate de... mai mult
Joi, 11 Aprilie 2013, ora 12:36
Piata locala de publicitate pe telefonul mobil va ajunge anul acesta la o valoare de aproximativ 10 milioane de euro, iar cel mai folosit canal de comunicare ramane, in continuare, SMS-ul.
"Toate serviciile de publicitate pe telefonul mobil vor forma anul acesta o piata de 10 milioane de euro", a declarat pentru Business24 Dan Virtopeanu, managing partner in cadrul agentiei Breeze Mobile, parte a Leo Burnett Group Romania.
Acesta a estimat ca la nivel national sunt intre 15 si 16 milioane de utilizatori unici de telefonie mobila, adica persoane care au cel putin un telefon mobil. Dintre acestia, in jur de sapte milioane de utilizatori folosesc Internetul mobil in Romania, spun Dan Virtopeanu.
"Am luat in calcul doar persoanele care folosesc telefonul mobil pentru Internet", spune Dan Virtopeanu. Utilizatorii care se conecteaza la Internet prin intermediul unor conexiuni 3G, Wi-Fi sau alte metode de conectare pentru dispozitive mobile, sunt in jur de 1,4 milioane.
Cum se face publicitate pe telefonul mobil in Romania
"SMS-ul ramane la putere. Anul trecut a reprezentat 80% din piata de publicitate pe mobil, anul acesta ponderea va mai scadea, datorita penetrarii smartphone-urilor, care vor permite si alte forme de campanii publicitare", spune Dan Virtopeanu.
Penetrarea smartphone-urilor pe piata locala este in crestere constanta, iar anul acesta va depasi o rata de 20%.
In 2013, dupa SMS, urmatorul canal cel mai folosit pentru publicitatea pe mobil va... mai mult
Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 14:46
Rata tot mai mare de adoptie a smartphone-urilor a crescut piata de publicitate pe telefonul mobil din Marea Britanie cu 2000% in patru ani, pana la 800 de milioane de dolari in 2012.
Piata de publicitate pe telefonul mobil din Marea Britanie era in 2008 in jur de 40 de milioane de dolari, iar in ultimul an s-a dublat, potrivit unui raport PricewaterhouseCoopers.
In 2011, in Marea Britanie cheltuielile pentru publicitatea pe telefonul mobil au fost de 324 de milioane de dolari.
Spre comparatie, in Romania intreaga piata de publicitate online este estimata in jurul valorii de 20 de milioane de euro.
Piata de publicitate online din Marea Britanie a crescut cu 12,6% de la an la an, in prima jumatate din 2012, pana la un total de 4,15 miliarde de dolari. mai mult
Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 09:00
Un nou studiu arata ca 70% din companiile de publicitate planuiesc sa-si creasca bugetele pentru investitii in mobile market.
Bugetele de publicitate nu trebuie crescute pentru segmentul "mobile", scrie Mashable, ci banii trebuie cheltuiti eficient, potrivit unei strategii bine puse la punct.
"O multime de marci cheltuie extrem de multi bani pe piata de aplicatii mobile", spune Scott Forshay, specialist in e-marketing in cadrul Acquity Group.
Bani aruncati pe geam /b>
Cheltuielile pe piata de publicitate mobila din SUA sunt prognozate sa ajunga la 2,6 miliarde de dolari, in acest an, fiind incluse si campaniile care se afiseaza pe ecran, dar si cele propagate prin intermediul SMS-urilor.
Alte estimari prognozeaza ca publicitatea mobila prin intermediul terminalelor smartphone va ajunge la 5,04 miliarde de dolari pana in anul 2015. "Din cele 2,6 miliarde de dolari cheltuite, cred ca vreo 2,5 miliarde de dolari au fost aruncate pe apa smabetei", a declarat Forshay.
Marcile isi schimba strategiile de promovare catre consumatorii aflati in permanenta miscare, care isi poarta mereu dispozitivele mobile cu ei. Si strategia este una normala. "Intreaga noastra viata este stocata in dispozitivele mobile", a declarat specialistul.
De la poze la notari in calendar si date personale, le oferim merketerilor o ocazie unica, pe care nu au avut-o pana acum:acces nelimitat la datele personale. Totusi, acestia trebuie sa fie extrem de precauti cum vor face acest... mai mult
Sambata, 07 Iulie 2012, ora 12:03
Banii se revarsa pur si simplu pe piata de publicitate mobila, numai anul trecut aceasta ajungand la o valoare de 5,3 miliarde de dolari. Totusi, nu toate reclamele si actiunile de promovare isi ating scopul.
Unele dintre campaniile si spoturile publicitare sunt de-a dreptul hilare, cateva incurajandu-te sa-ti folosesti telefonul mobil, fix exact acolo unde semnalul lipseste. Insa, unele chiar te lasa cu gura cascata. De exemplu, stii ce inseamna "showrooming"? Si daca stii, ai idee cum poti sa-l previi? BusinessInsider a alcatuit un top al celor frecvente gresei de marketing pe piata mobile.
Banner cu cod QR, in statia de metrou, acolo unde semnalul lipseste
Michael Collins, CEO la agentia de publicitate Joule, a declarat ca a vazut un cod QR pus pe un autobuz: "Cum sa te gandesti, ca publicitar, ca cineva va sta sa fotografieze codul QR, aflat pe un autobuz in permanenta miscare?", se intreaba, siderat Collins.
De asemenea, prin SUA, dar si prin Romania, exista bannere cu coduri QR in metrou, acolo unde semnalul wireless este greu de gasit.
Aplicatia sau reclama te trimite intr-un singur loc: site-ul firmei cu pricina
Specialistii sustin ca aplicatiile pentru mobil trebuie sa fie noi si mai ales exclusive. Utilizatorii adora sa descopere continut nou in lumea mobila. Insa, daca intra de pe mobil, fix pe un site web simplu, mai mult ca sigur ca nu va da si a doua oara click pe aplicatia respectiva.
Absenta cupoanelor de reduceri
Cumparatorii isi... mai mult
Joi, 14 Iunie 2012, ora 18:33
Afacerile Google pe segmentul publicitatii online ar putea ajunge anul acesta la 4,5 miliarde de dolari, in crestere cu 80% fata de anul trecut, cand veniturile Google din acest domeniu au fost de 2,5 miliarde de dolari, potrivit companiei de cercetare Gene Munster.
Estimarea include si business-ul pe care Google il are cu sistemul de operare Android, care include smartphone-uri si tablete. Google furnizeaza reclame si cautare pe aceste dispozitive.
Andy Rubin, senior vice president in cadrul diviziei de continut digital la Google, declara la Mobile World Congress, saptamana trecuta, ca Google are parte de aproximativ 850.000 de activari pe zi de dispozitive cu Android. El a spus ca in piata exista peste 300 de milioane de smartphone-uri Android.
Piper Jaffray, analist in cadrul Gene Munster, a declarat ca numarul de smartphone-uri cu Android ar putea ajuta compania Google cu pana la 10% din vanzarile totale in 2012, in crestere cu 7% fata de 2011.
Potrivit reprezentantilor companiei de cercetare, 50% din vanzarile totale ale Google din segmentul mobile vor veni din sectorul dispozitivelor Android, in crestere cu 30% fata de 2011. Venitul mediu per dispozitiv Androiid va creste de la cinci dolari la 6,5 dolari in 2012.
Publicitatea pe mobil in Romania
In Romania, piata de mobile advertising era in crestere cu 50% in 2010.
Potrivit lui Dan Virtopeanu, mobile marketer si fost director general al Voxline Communications, piata de publicitate pe mobil din... mai mult
Luni, 05 Martie 2012, ora 12:26
Expo Media organizeaza, in parteneriat cu Vodafone Romania, a treia editie a Mobile Advertising Congress, in data de 29 martie.
Piata de mobile advertising din Romania este in extindere, iar nevoia de servicii inovatoare de publicitate pe telefonul mobil este din ce in ce mai mare.
Piata de publicitate pe telefonul mobil (mobile advertising) a fost de 7,5 milioane de euro in 2011, iar anul acesta va stagna, potrivit unor estimari facute la sfarsitul anului trecut de catre Maia Novolan, directorul general al Syscom Digital.
Conferinta de business Mobile Advertising Congress va aduce in prim plan cele mai inovatoare instrumente de promovare ale momentului, prin intermediul unor personalitati influente din industria locala si internationala. Evenimentul va avea un caracter dinamic, interactiv si practic, si il va avea drept moderator pe Mircea Criveanu, Managing Partner Orasul Meu.
Printre invitatii acestei editii se numara:
- Dan Romescu - Mobile Social Architect, Augmented Citizen Advocate;
- Stefan Iordache - COO, Leo Burnett Romania;
- Jonathan Kelly - Head of Mobile Advertising, Vodafone Group;
- Huseyin Savas - Regional Product Expert for mSearch, Google Ireland;
- Marco Veremis - President, Upstream;
- Angus Slater - Chief Marketing Officer at Vodafone Romania;
- Miki Devic - Co-Founder, CEO Germany & Chief Sales Officer, Httpool Group.
"De la campanii independente, pana la integrari in mixul de comunicare, serviciile de adresare directa a... mai mult
Vineri, 24 Februarie 2012, ora 19:10