Afacerile din sectorul de posta si curierat au depasit pragul de 4 miliarde de lei in 2018, urmare a cresterii spectaculoase a vanzarilor de produse pe internet, estimeaza analistii de la KeysFin.
Pe fondul dezvoltarii serviciilor logistice si a cererii in crestere pentru transportul de marfuri, afacerile din aceasta industrie au crescut in 2017 cu 8% fata de anul precedent si cu 130% fata de 2007, la 3,8 miliarde de lei.
Dezvoltarea shopping-ului online a adus o adevarata gura de oxigen in piata serviciilor de posta si curierat.
Vazuta de multi experti drept un domeniu in declin, pe fondul dezvoltarii tehnologiei (posta electronica, serviciile de suport online etc.), posta continua sa ramana, si in 2019, un serviciu esential pentru economie.
Curieratul se afla in prim-plan cu volume in crestere de la an la an, transportul de pachete de produse fiind unul dintre domeniile in care exista in continuare un potential semnificativ, dovada faptul ca multe dintre firme reusesc cu greu sa faca fata cererii de servicii venita in special din sectorul operatorilor digitali (magazine online, servicii de HORECA online etc.).
Potrivit datelor KeysFin, numarul firmelor de posta si curierat a avansat cu aproape 270% fata de 2007, la peste 1500 de companii in 2017.
In prezent, sectorul se afla intr-un plin proces de maturizare, optimizarea costurilor fiind in prim-plan. Pe acest fond, numarul companiilor de profil a scazut cu 5% fata de 2016.
"Pe fondul investitiilor... mai mult
Luni, 18 Februarie 2019, ora 12:14
Mediul de afaceri isi doreste stabilitate si acorda o incredere majora Romaniei. Un exemplu este DHL, cel mai important jucator al pietei de curierat express international, care continua sa vada in Romania o destinatie-cheie in strategia sa, mai ales odata cu dezmortirea segmentului de comert online.
"Afacerile DHL Express Romania in 2017 au crescut cu 15%. Anul 2017 a fost un an extraordinar, am inregistrat o crestere de doua cifre si totodata cea mai mare crestere din ultimii cinci ani. Aceasta se datoreaza produsului nostru de baza, Time Definite International (curierat expres aerian), dar si segmentului e-commerce", a declarat Daniel Kearvell, CEO al DHL Romania, pentru Business24.
Ce-i drept, piata de curierat depasea 400 de milioane de euro in 2016, iar pentru 2017 se estimau cresteri pana la o valoare totala de peste 425 milioane euro.
"Piata de curierat este una foarte dinamica, inregistrand o crestere a volumelor, indeosebi ca urmare a cresterii clientilor existenti si a extinderii investitiilor actuale, mai mult decat aparitia unora noi. De asemenea, clientii acestei piete sunt tot mai exigenti atunci cand vine vorba de calitatea serviciilor oferite, iar DHL continua sa investeasca in calitate, pentru a-si mentine pozitia de lider pe aceasta piata si a raspunde cerintelor tot mai exigente din partea clientilor.
DHL are o cota de piata de 56% pe segmentul Time Definite International (curierat expres aerian). Compania este un bun baromentru pentru... mai mult
Miercuri, 14 Martie 2018, ora 10:37
Compania de curierat Porumbelul Curier a demarat o campanie de dezvoltare nationala, printr-un parteneriat strategic incheiat cu C Solution, dezvoltator de software pentru activitati online, pentru a face fata ritmului de crestere a vanzarilor online, in special in perioadele in care romanii cumpara foarte mult, cum ar fi in campaniile Black Friday sau inaintea sarbatorilor de iarna.
"Porumbelul Curier si-a propus sa ajunga, in urmatorii ani, unul dintre principalii jucatori din piata de profil din Romania, bazandu-se pe o atentie deosebita acordata clientului final si pe servicii de curierat exemplare", a declarat Iulian Popescu, director general Porumbelul Curier.
Porumbelul Curier va deschide, in urmatoarea perioada, centre cheie de sortare (HUB) in cele mai importante 80 puncte de lucru din tara, devenind astfel un operator cu acoperire nationala 100%, realizata exclusiv prin reteaua proprie. Prima etapa de dezvoltare a fost deja finalizata, odata cu deschiderea unor asemenea centre de sortare Porumbelul Curier in Oradea, Satu Mare, Targu Mures, Cluj, Baia Mare si Brasov, fiind in stadiul de implementare si in restul centrelor zonale importante ale tarii.
Dezvoltarea companiei a fost posibila in urma parteneriatului strategic incheiat cu cei de la C Solution, care ofera atat comerciantilor, cat si companiilor de curierat, accesul la platforma LivrariOnline.ro, adaptata in timp real la nevoile cosumatorilor din tara si care ofera cel mai bun control al... mai mult
Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 11:13
Compania de curierat a realizat venituri cu 20% mai mari fata de 2012, atingand cele mai bune cifre din istoria sa de 23 de ani.
Investitiile in flota, infrastructura IT si dezvoltare de produse noi au transformat Cargus intr-una dintre companiile de curierat preferate ale segmentului de comert electronic
Primele doua luni ale anului 2014 indica noi evolutii pozitive, cu o crestere de 54% in volume fata de aceeasi perioada a anului 2013
Cargus, una dintre cele mai mari companii de pe piata de curierat intern din Romania, a raportat o crestere de 20% a cifrei de afaceri pentru 2013, care devine astfel cel mai bun an din istoria sa. Compania de curierat a atins venituri record, de 25,7 milioane de euro, cu aproape sase milioane de euro mai mult fata de 2012.
Cargus si-a vazut astfel rasplatite investitiile facute anul trecut in infrastructura si servicii, in conditiile in care 54% din cresterea totala a fost realizata prin achizitia de noi clienti si valorificarea portofoliului existent din segmentul comertului online. Noi produse, precum Express BOX, un serviciu de livrari de pana la cinci sau zece kilograme cu ambalaj gratuit, au asigurat o crestere de 5% pe segmentul clientilor mici si mijlocii care platesc numerar.
Gian Sharp, CEO Cargus, explica evolutia rapida a companiei pe piata locala de curierat:
"Ne-am propus sa transformam anul 2013 intr-un an definitoriu pentru Cargus. Compania a beneficiat de investitii masive si si-a propus sa creasca intr-un... mai mult
Marti, 11 Martie 2014, ora 15:21
Companiile din curierat din Romania o duc bine chiar si pe timp de criza. Anul trecut au raportat profituri de ordinul milioanelor de lei. Concurenta este acerba pe aceasta piata, iar "rivalii" isi pun piedica si in cele mai "neortodoxe" metode.
Business24 prezinta, in exclusivitate, topul celor mai profitabile intreprinderi mijlocii care se ocupa cu activitati postale si de curierat, in baza unui clasament realizat de Consiliul National pentru IMM (CNIPMMR):
Locul 1: Dynamic Parcel Distribution SA, Buftea: 2 milioane de lei
Primul loc in clasamentul celor mai profitabile companii de curietar este ocupat de Dynamic Distribution din Buftea. Compani, infiintata in 2010, a raportat anul trecut afaceri de 45,3 milioane de lei (10,1 milioane de euro) si un profit brut de peste 2 milioane de lei (463 de mii de euro). Compania avea 153 de angajati.
Locul 2: UPS Romania, Bucuresti: 1,59 milioane de lei
Pe locul doi in clasamentul celor mai profitabile companii de curierat este UPS Romania. Firma, infiintata in anul 2000, a raportat anul trecut afaceri de 98,9 milioane de lei (22,2 milioane de euro) si un profit but de 1,59 milioane de lei (358 de mii de euro). Compania avea, anul trecut, 117 angajati.
Flota de livrare a UPS Romania contine aproximativ 60 de masini, dintre care 24 de masini de curierat UPS deservesc Bucurestiul. In Romania, intrucat volumul livrarilor a crescut, UPS si-a extins parcul auto de la 45 de autovehicule in 2011, la 60 in prezent.... mai mult
Marti, 10 Decembrie 2013, ora 07:15
Compania de curierat FAN Courier a inregistrat in primele 10 luni afaceri de 196,8 milioane de lei si estimeaza ca va incheia anul cu un rulajde 240 milioane de lei (53,1 milioane de euro), in crestere cu 9% fata de 2011.
Compania ia in calul un avans similar al businessului pentru anul viitor, intr-un scenariu optimist, care presupune stabilizarea monedei nationale si reducerea impactului negativ generat de cresterea costurilor de transport.
Potrivit reprezentantilor companiei, principala provocare a acestui an a fost mentinerea tarifelor de transport, in conditiile unui mediu economic imprevizibil, cu deprecierea leului in raport cu euro si scumpirea carburantilor. Fata de 2011, costul mediu pe kilometru a crescut cu 25%.
"Studiile privind comportamentul consumatorilor au relevat ca cel mai mare trafic este inregistrat constant in luna noiembrie a fiecarui an, cand comenzile sunt in medie cu 20% mai mari fata de o luna obisnuita. Decembrie, decretata luna cadourilor, este o luna de varf, insa nu depaseste noiembrie din cauza numarului mai mic de zile lucra toare. In luna noiembrie am inregistrat aproape 1,5 milioane de expeditii, fata de 1,2 milioane intr-o luna obisnuita" , a declarat intr-un comunicat Felix Patrascanu, managing director si actionar FAN Courier.
Compania a urmarit in acest an cu prioritate consolidarea si extinderea activitatilor cu valoare adaugata, precum si dezvoltarea "capacitatii de reactie" la dezvoltare comertului online. FAN Courier... mai mult
Marti, 11 Decembrie 2012, ora 08:43
GeoPost, subsidiara La Poste si actionarul companiei de curierat si coletarie DPD International, a raportat o cifra de afaceri de peste 3,6 miliarde euro in 2011, consolidandu-si pozitia de al doilea cel mai mare curier din Europa.
Cifra de afaceri inregistrata de GeoPost in 2011 este mai mare cu 6,6% decat cea inregistrata in 2010. GeoPost a raportat, de asemenea, o crestere de 6,8% a volumului de livrari in 2011 fata de anul precedent, peste 680 milioane de colete fiind livrate prin reteaua internationala DPD.
Actionarul DPD a inregistrat evolutii pozitive ale cifrei de afaceri in toate tarile in care este prezent, in special in Marea Britanie, Germania sau Olanda. In Europa Centrala si de Est, business-ul DPD a fost impulsionat de serviciile destinate pietelor de e-commerce. Astfel, DPD Polonia a ocupat in 2011 pozitia secunda in topul curierilor, iar in Republica Ceha, DPD este lider pe nisa solutiilor de curierat destinate comertului electronic.
Cu peste 2,5 milioane colete livrate zilnic, DPD este unul dintre liderii internationali ai serviciilor de coletarie si curierat express. Compania detine cea mai importanta retea rutiera din Europa si livreaza in 230 de tari din lume. Clientii DPD, atat cei business, cat si persoane fizice, au la dispozitie o gama larga de servicii de curierat nationale sau international.
DPD are 24.000 angajati si o flota de 18.000 de vehicule, care opereaza in peste 800 de locatii din 40 de tari. Actionarul majoritar, cu 83,32%... mai mult
Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 17:29