Piata locala de IT va atinge un volum de 5,9 miliarde de euro pana la finele acestui an, aproximativ 80% fiind reprezentat de exporturi, conform celui mai recent studiu realizat de Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS).
"Volumul pietei locale de IT a crescut in ultimii ani cu o rata relativ constanta, de aproximativ 500 de milioane de euro pe an. Pentru sfarsitul lui 2019, ANIS estimeaza un volum de 5,9 miliarde de euro, din care 4,8 miliarde de euro reprezinta segmentul software si servicii, iar 1,1 miliarde alte activitati din piata de IT. In acest context, ANIS estimeaza mentinerea cotei de crestere anuala, atingand un procent de 25% pana in 2022, respectiv un volum de 7,3 miliarde de euro", se arata in studiul citat.
Aproximativ jumatate din veniturile totale (2,7 miliarde de euro) sunt generate de companii mari, cu peste 250 de angajati, urmate de companiile mici (cu pana in 50 de angajati) care aduc un volum de 2,1 miliarde de euro si companii medii (50 - 249 angajati), care contribuie cu 1,2 miliarde de euro.
De asemenea, firmele cu capital strain, desi reprezinta numai 10% din numarul total de companii din industrie, genereaza 73% din veniturile pietei si au un ritm sustinut de crestere, de circa 12% pe an, comparativ cu cele romanesti, care genereaza circa 27% din piata, iar in ultimii trei ani au fost marcate de stagnare.
La nivel geografic, Bucurestiul contribuie cu 63% dintre venituri, iar celelalte regiuni importante sunt... mai mult
Miercuri, 04 Decembrie 2019, ora 14:22
Gartner declara ca piata de servicii Cloud va atinge o crestere de 17.5%, urmand sa ajunga in anul 2019 la impresionanta suma de 214.3 miliarde de dolari. Infrastructura de servicii Cloud sau infrastructura ca serviciu (IaaS) va fi liderul de piata si va creste cu 27.5% in 2019 pentru a atinge 38.9 miliarde de dolari, fata de 30.5 miliarde de dolari in 2018.
Conform Gartner, serviciile Cloud vor avea o crestere de 21.8% - lucru ce ii plaseaza printre furnizorii de servicii Cloud cu cea mai rapida crestere.
Un numar tot mai mare de organizatii din intreaga lume considera tehnologia Cloud un instrument simplu, dar eficient, pentru transformarea digitala.
Tehnologia Cloud ofera o gama variata de optiuni inovative care promit sa imbunatateasca fluxurile de lucru desfasurate la nivelul intregii companii, sa elimine lacunele din procesul de administrare al activitatii desfasurate si sa motiveze angajatii la nivelul intregii organizatii si din cadrul tuturor departamentelor.
Un Call-Center reprezinta principala sursa de asistenta, evoluand in paralel cu cererile si asteptarile clientilor.
Astfel, acesta trebuie sa se adapteze la realitatea Omnichannel in care clientii migreaza de-a lungul canalelor, asteptandu-se ca organizatia sa ii urmeze, sa le inregistreze datele si actiunile si sa le furnizeze un sprijin proactiv.
Pentru a fi la inaltimea acestor asteptari, activitatile trebuie sa asigure medii CX eficiente, puternice si flexibile care sa impulsioneze... mai mult
Joi, 18 Iulie 2019, ora 12:28
Clientii au devenit mai priceputi si mai agili din punct de vedere digital. Acestia au invatat cum sa impulsioneze toate canalele disponibile pentru a-si desfasura activitatile in modul cel mai convenabil si in orice moment.
Acest lucru inseamna ca clientii tind sa utilizeze canale multiple ori de cate ori contacteaza un brand, fie el intr-un proces de achizitie a unui produs sau in incercarea de a solutiona o problema.
Pe masura ce se intampla acest lucru, relatiile cu clientii devin din ce in ce mai complexe. Brandurile trebuie sa monitorizeze, sa urmareasca, sa reactioneze si sa raspunda la, sa inregistreze si sa raporteze fiecare interactiune desfasurata prin intermediul canalelor multiple. Acest lucru poate sa reprezinta o provocare stresanta.
Conform "The Forrester Wave™: Cloud Contact Centers, Q3 2018", Call-Center-urile on-premise devin din ce in mai putin eficace si, de cele mai multe ori, companiile aleg sisteme imbunatatite elaborate pentru furnizarea de servicii Cloud care sprijina strategiile de Omnichannel Customer Engagement, optimizarea fortei de munca si tehnologiile de inteligenta artificiala.
Forrester considera ca solutiile cu tehnologii integrate pentru optimizarea fortei de munca, precum gestionarea fortei de munca, monitorizarea calitatii, inregistrarea apelurilor, gestionarea performantei si analiza textului si discursului, furnizeaza beneficii concrete si formeaza bazele pentru o evolutie de lunga durata a Call-Center-ului.
Sa... mai mult
Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 13:05
In ultimii ani, industria de IT a devenit unul dintre principalii vectori de crestere ai economiei romanesti. Numai in anul 2015, contributia sectorului tehnologic la produsul intern brut al Romaniei a crescut cu 13%, iar specialistii prognozeaza o crestere continua. In plus, industria de software romaneasca este apreciata si peste hotare, exporturile in domeniu atingand deja pragul de doua miliarde de euro.
Companiile locale sunt sustinute in procesul lor de crestere de evenimentele din domeniu, unde isi pot dezvolta afacerile prin gasirea unor noi parteneri si clienti si unde gasesc informatii despre trendurile existente la nivel mondial. Cel mai amplu eveniment este Internet & Mobile World, defasurat pe 5-6 octombrie la Romexpo Bucuresti, care aduce laolalta peste 8,000 de vizitatori din mediul business local si international. Inscrierea pentru eveniment e disponibila pe www.imworld.ro.
Companiile internationale, interesate de penetrarea pietei romanesti
Anul 2015 a reprezentat consolidarea industriei de software romaneasca pe piata internationala. Pe langa cresterea de 500 de milioane de euro al exporturilor fata de anul anterior, mai multe companii internationale si-au deschis sedii noi in Romania. Un astfel de exemplu este MiniCRM, o companie care ofera servicii de gestionare a relatiilor cu clientii.
O companie fondata la Budapesta, MiniCRM, a avut prima interactiune cu piata romana la editia din 2015 Internet&Mobile World. Raspunsurile primite din piata... mai mult
Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 13:49
dcs plus, unul dintre principalii jucatori la nivel global de pe piata de tehnologie dedicata industriei de turism, si Earlybird, un fond european de investitii de capital, au incheiat o runda de investitii care va permite dcs plus sa intensifice eforturile in ceea ce priveste inovatia tehnologica in sectorul turistic si ii va oferi posibilitatea de a-si extinde si mai mult capabilitatile la nivel global.
"dcs plus este o companie specializata in oferirea de tehnologie specifica pentru industria de turism, in inovarea de produse si servicii care sa ii ajute pe profesionistii din travel sa isi dezvolte si mai mult business-ul deja existent", a declarat Cristian Dinca, fondator si CEO dcs plus.
"Inovatia este elementul cheie al business-ul nostru, iar industria de travel reprezinta un domeniu care ne pasioneaza si unde ne-am dovedit deja competentele. Suntem incantati sa colaboram cu Earlybird pentru a dezvolta noi produse si servicii care sa aduca un plus de valoare in industria de travel.
Focusul Earlybird asupra companiilor care au un cuvant de spus in industrie, care sunt curajoase si care ofera solutii de ultima generatie la nivel mondial a facut ca acest parteneriat sa fie o decizie perfecta de business pentru noi.
Earlybird a dovedit ca este partenerul ideal si ne bucuram sa crestem si sa inovam si mai mult impreuna", a adaugat Cristian Dinca.
"Industria de travel este un domeniu in continua crestere la nivel mondial, fiind una dintre categoriile de... mai mult
Miercuri, 06 Mai 2015, ora 14:56
In ultima perioada, in domeniul tehnologiei si al internetului se vorbeste tot mai mult despre conceptul "Cloud", un termen modern, care face referire la o infrastructura performanta, menita sa aduca o crestere a eficientei proiectelor online.
Necesitatea migrarii catre serviciile de cloud hosting a inceput sa fie cunoscuta si pe piata locala, desi in Romania exista inca un numar redus de furnizori care si-au adaptat ofertele, punand la dispozitia clientilor tehnologii performante.
Gazduire.ro ofera solutii cloud pe servere IBM, virtualizate cu ajutorul platformei Vmware, liderul in tehnologia serverelor virtuale. Alegand serviciile de cloud hosting oferite de Gazduire.ro, vei avea acces la cea mai convenabila, scalabila si sigura infrastructura web.
Prin utilizarea solutiei Cloud sunt evitate situatiile de downtime care pot aparea ca urmare a unor defectiuni hardware, intrucat serverele din cloud vor migra automat, fara downtime, pe un alt server fizic. In acest mod vei beneficia de un serviciu sigur si stabil, iar disponibilitatea site-ului tau nu se va baza doar pe un singur server fizic, ci va fi garantata de un cluster de servere.
Serviciile de cloud hosting de la Gazduire.ro ofera in plus scalabilitate si accesibilitate, intrucat permit alocarea mai multor resurse sau reducerea nivelului resurselor, in functie de nevoile curente ale site-ului detinut de client.
Virtualizarea serverelor Gazduire.ro a contribuit la imbunatatirea calitatii serviciilor... mai mult
Marti, 24 Februarie 2015, ora 14:53
Piata centrelor de contact in cloud se estimeaza ca va creste, in medie, cu 12,1% in anii urmatori, in timp ce piata centrelor de contact cu solutii implementate la locatie urmeaza sa creasca cu doar 5,5%, se arata in analiza realizata de compania de consultanta Frost & Sullivan.
Anul 2012 a fost primul in care cheltuielile pentru centrele de contact in cloud le-au depasit pe cele din piata centrelor de contact cu solutii implementate la locatie.
Piata globala a centrelor de contact in cloud a ajuns la 1,76 miliarde dolari
Piata globala a centrelor de contact in cloud a crescut de la 1,56 miliarde de dolari in 2011, la 1,76 miliarde dolari in 2012, ceea ce reprezinta o crestere de 12,8%. Calculul include cheltuielile realizate cu aplicatiile pentru ACD (automatic call distributor), IVR (interactive voice response), contact outbound, chat, monitorizarea calitatii, managementul fortei de munca si analytics.
In aceeasi perioada, valoarea totala a pietei centrelor de contact cu solutii implementate la locatie a crescut cu doar 0,6%, de la 1,61 miliarde dolari la 1,62 miliarde dolari. Desi nu este o comparatie directa, avand in vedere ca taxele de intretinere nu sunt incluse in estimarile pietei, acest lucru confirma tendinta de crestere in cazul clientilor care aleg sa gazduiasca in cloud intreaga infrastructura a centrului de contact sau doar o parte a acesteia.
"Datele furnizate de Frost & Sullivan confirma opinia noastra asupra dezvoltarii pietei.... mai mult
Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 17:44
IBM va deschide 15 noi centre de date care vor fi amplasate pe cinci continente pentru a-si extinde serviciile cloud si pentru a intra pe noi piete.
Noile centre de date ale IBM, investitii de 1,2 miliarde de dolari, vor fi amplasate in Washington, Mexico City, Dallas, China, Hong Kong, Londra, Japonia, India si Canada, compania avand in plan extinderea prezentei in Orientul Mijlociu si Africa in 2015, transmite Reuters.
Prin aceasta investitie, numarul de centre de date ale IBM vor ajunge la 40 in acest an si va dubla capacitatea de stocare cloud a SoftLayer, companie care inchirieaza spatiunde stocare si care a fost preluata de IBM anul trecut pentru doua miliarde de dolari.
"Extinderea la nivel global are scot accelerarea prezentei pe noi piete bazate pe cresterea cererii de servicii clod", a anuntat compania.
Piata cloud computer va creste pana la 200 miliarde de dolari, in 2020
Conform IBM, piata globala a serviciilor cloud va ajunge la 200 de miliarde de dolari in 2020.
IBM said the global cloud market is estimated to grow to $200 billion by 2020.
Tot mai multe companii se arata interesate de serviciul cloud computing, prin care se inchirieaza puterea de calcul a computerului, serviciile de stocare si altele, din centrele de date, care sunt impartite cu altii clienti, costurile fiind mult mai reduse.
De asemenea, IBM a anuntat ca va folosi tehnologia web hosting de la SoftLayer pentru serviciile cloud. Prin preluarea acestei companii, IBM a... mai mult
Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 11:59
Google este pe cale sa devina noul gigant in domeniul cloud, dupa Amazon.com, fiind posibil ca divizia de profil a grupului sa aduca venituri de 10 miliarde de dolari, chiar mai mari decat cele generate de YouTube, a declarat luni Colin Sebastian, analist la compania de consultanta Baird.
Divizia cloud a Google ofera companiilor infrastructura IT pe web, aplicatii si servicii.
"Google se afla in prima faza de capitalizare a unei strategii de tipul AWS, prin care vrea sa ofere o gama larga de servicii cloud firmelor mici si mijlocii dar si companiilor mari", a spus Sebastian, citat de MarketWatch.
Strategia AWS se refera la Amazon Web Services, care a scos in evidenta potentialul de crestere a domeniului cloud computing, oferind afaceri pe Internet, infrastructura IT la un cost scazut si servicii.
In loc sa infiinteze propriile centre de date si sa plateasca sume mari pentru licente si intretinere, companiile folosesc reteaua unui furnizor, platind in functie de capacitatea informatica utilizata.
Compania tinteste 20% din piata de e-mail
Domeniul cloud inregistreaza crestere rapida, iar Google este bine pozitionata sa se dezvolte.
"Consideram ca Google poate ca capteze 20% din cota de piata pentru e-mail", a aratat analistul.
El a adaugat ca afacerile Google in domeniul cloud pot aduce grupului minim 10 miliarde de dolari si, la fel ca in cazul AWS, acest fapt va provoca probleme pentru unii operatori traditionali din industria IT. mai mult
Marti, 13 August 2013, ora 08:36