Averea combinata a locuitorilor lumii a scazut in acest an pentru prima oara de la debutul crizei financiare, in 2007 - 2008, printre zonele cele mai afectate aflandu-se Europa, in timp ce China a inregistrat o crestere usoara, anunta un raport realizat de Credit Suisse.
Scaderea averii globale va afecta piata bunurilor de lux, anunta Credit Suisse.
Averea tuturor indivizilor - definita ca active precum venitul, imobilele, economiile si investitiile fara datorii - a scazut cu 5% in dolari americani, pana la 223 trilioane la mijlocul acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2011, potrivit CPP-Luxury.
Principalul motor al scaderii a fost Europa, unde averea totala a locuitorilor a scazut cu 14% in dolari americani.
Studiul atribuie insa reducerea averii globale recesiunii din mai multe tari, preturilor mai mici ale actiunilor si slabirii pietei imobiliare. In acelasi timp, averea totala din China a crescut cu 3% in dolari americani, fiind tara cu cea mai buna evolutie din acest punct de vedere in 2012, arata studiul Credit Suisse.
Sectorul bunurilor de lux din Europa a avut o evolutie pozitiva, postand cresteri ale vanzarilor in ultimele 12 luni.
Pana in a doua jumatate a anului 2013 va aduce insa o incetinire a vanzarilor bunurilor de lux cu 7% - 8%, cu "un nivel ridicat de incertitudine si fara perspective de accelerare a cresterii pana in a doua parte a anului 2013", arata analiza Credit Suisse.
Un cadru economic slabit in Europa, cresterea... mai mult
Joi, 18 Octombrie 2012, ora 16:25
Vanzarile de produse de lux in 2012 ar putea atinge cifra de 302 miliarde de dolari la nivel mondial, cu 4% mai mult decat in 2011, indica studiul Euromonitor.
Statele Unite ale Americii si-au pastrat statutul de cea mai mare piata a bunurilor de lux din lume in 2012, potrivit celui mai recent studiu efectuat de Euromonitor.
Studiul Euromonitor evidentiaza ca 2012 ramane un an cu vanzari ridicate pe segmentul bunurilor de lux, in ciuda turbulentelor economice, a crizei din zona euro si a instabilitatii politice de pe pietele emergente, conform CPP-Luxury.
Cele mai mari piete pentru bunurile de lux, in afara de SUA, sunt Japonia, Italia si Franta, tari in care se inregistreaza aproape jumatate din vanzarile acestui segment.
Segmentul de bunuri de lux din Marea Britanie se confrunta cu diverse presiuni, pe masura ce inflatia creste, iar salariile sunt inghetate. Vanzarile pe acest segment ajung la 33 miliarde de euro, avand o pondere de 11% din totalul pietei. Pana in 2017, se estimeaza ca vanzarile pe acest segment in Marea Britanie vor creste cu 78%, pana la 59 miliarde de dolari, ajungand la o pondere de 16% din totalul pietei.
Brazilia are o pondere de 1% pe piata vanzarilor de bunuri de lux, insa se preconizeaza ca acest stat va deveni un punct cheie in viitor, pe fondul investitiilor demarate in regiune de mai multe branduri importante. Dezvoltarile de mall-uri din Brazilia sunt in vizorul producatorilor de lux, asteptandu-se ca numarul acestor... mai mult
Joi, 11 Octombrie 2012, ora 16:22
Vanzarile producatorilor de lux pe piata din China ar putea fi influentate de schimbarea atitudinii consumatorilor, care devin mai pretentiosi in legatura cu bunurile pe care le cumpara. In plus, aceste produse pot fi achizitionate de chinezi din Europa, la jumatate de pret.
Pe masura ce produsele Louis Vuitton, Gucci sau Omega au inceput sa fie comercializate in orase precum Beijing si Shanghai, cumparatorii au inceput sa evite produsele fabricate in serie pentru modele mai deosebite, potrivit Mediafax.
"Odata cu maturizarea pietei de lux, chinezii devin mai pretentiosi cu produsele pe care le cumpara. Nu este vorba doar de aspect", a declarat Fflur Roberts, analist la Euromonitor in Londra.
Orientarea cumparatorilor catre produse mai putin ostentative si deseori mai scumpe, care a avut loc si in Europa si Statele Unite dupa prabusirea Lehman Brothers in 2008, ar putea afecta cererea pentru Vuitton si Gucci, care pana recent vindeau peste jumatate din gentile de lux in China, potrivit estimarilor HSBC (Hong Kong and Shanghai Banking Corporation).
Banca estimeaza ca vanzarile unor branduri de lux de nisa precum Bottega Veneta si Yves Saint Laurent, detinute de compania PPR, vor inregistra o crestere de aproape trei ori mai mare decat media industriei de profil, chiar in conditiile in care incetinirea avansului economic isi pune amprenta asupra cererii.
"Cumparatorii din China continua sa cheltuiasca, dar intr-un mod diferit. Pe masura ce chinezii devin mai... mai mult
Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 08:05
Brandurile de lux vor creste preturile pe piata europeana, in perioada urmatoare, pentru a le alinia cu cele de pe piata chineza.
Deoarece in China produsele de lux costa considerabil mai mult decat in alte zone ale lumii, chinezii instariti prefera sa faca cumparaturi in afara tarii, in special in Europa, unde criza din zona euro si deprecierea monedei unice afecteaza economia regionala.
Fenomenul ia amploare si a condus la o incetinire a afacerilor derulate de brandurile de lux pe piata chineza, potrivit CPP-Luxury.
Oficialii LVMH, cel mai mare producator de bunuri de lux din lume, nu au anuntat oficial daca vor mari preturile pentru piata din Europa, insa au mentionat ca vor actiona in favoarea Vuitton si a cresterii veniturilor companiei.
Prada a conformat ca va creste preturile pe piata din Europa, pentru a reduce prapastia dintre cele doua continente. Reprezentantii Prada au anuntat ca aceasta crestere se va cifra in jurul valorii de 10% in cazul in care moneda euro va continua sa se deprecieze fata de dolar. Preturile din China nu vor creste.
De anul trecut, moneda europeana s-a depreciat cu 15% fata de dolar si cu 16% fata de yen.
Piata produselor de lux din Romania, in scadere cu 30% anul acesta
Cei mai mari jucatori de pe piata de lux anunta profituri in crestere mai mult
Joi, 09 August 2012, ora 12:21
Cele mai mari trei conglomerate de lux din lume - LVMH, PPR si Richemont - au raportat castiguri ridicate in prima jumatate a acestui an, pe fondul cresterii pe segmente precum ceasurile si bijuteriile.
Cea mai importanta crestere pe segmentul produselor de lux s-a inregistrat pe pietele emergente, precum China, unde nicio companie nu a raportat o diminuare a vanzarilor, in ciuda temerilor privind evolutia negativa a acestia, potrivit Luxury Society.
"Intr-o lume in care companiile se lupta cu o scadere a cererii pe piata europeana, iar media este plina de vesti proaste, companiile producatoare de bunuri de lux precum LVMH su PPR par sa vina de pe alta planeta", spune Luca Solca, seful departmantului de Instrumente de capitaluri proprii ak CA Cheuvreux.
LVMH
LVMH, cel mai mare conglomerat de lux din lume, a anuntat o crestere de 12% a veniturilor in prima jumatate a acestui an, la 12,97 miliarde de euro, pe fondul cresterii puternice a comertului cu amanuntul si a vanzarilor diviziei de vinuri si bauturi alcoolice.
Divizia de fashion si bunuri din piele a inregistrat o crestere de 10%, mai mica decat estimarile analistilor. Divizia de fashion si bunuri din piele include branduri precum Louis Vuitton sau Givenchy & Celine.
Potrivit LVMH, costurile de marketing au diminuat castigurile Louis Vuitton, dar se asteapta ca profitul brandului sa creasca in a doua jumatate a acestui an.
Richemont
Compagnie Fianciere Richemont, al doilea producator de... mai mult
Marti, 07 August 2012, ora 09:46
Louis Vuitton va deschide la sfarsitul acestei saptamani cel mai mare magazin din China al acestui brand, localizat in Shanghai. Magazinul va avea o scara aurita in forma de spirala si un etaj la care accesul cumparatorilor se face numai cu invitatie.
"Conceptul fabricat la comanda reprezinta luxul suprem", a spus directorul Louis Vuitton, Yves Carcelle, in cadrul unui tur al magazinului efectuat impreuna cu reporterii de la Reuters.
"Acelasi lucru se intampla si cu arta. Daca esti interesat de arta, este esential sa insarcinezi un artist sa faca ceva decat sa cumperi o opera deja fabricata", a adaugat Yves Carcelle.
Louis Vuitton se numara printre cele mai admirate branduri in sondajele despre consumatorii chinezi. Dar marci ultra-luxoase precum Hermes isi fac loc pe aceasta piata si consumatorii de top considera acum ca Louis Vuitton este o marca prea comuna.
Brandul Louis Vuitton spera sa isi consolideze statutul sau pe piata magazinelor de lux prin intermediul noului magazin din Shanghai, care se mandreste cu sculpturi in otel si cu o gama larga de produse, de la haine si palarii sic la genti viu colorate, fabricate din piele de piton sau aligator.
Magazinul va comercializa si cutii pentru transportarea placilor folosite de cei care joaca mahjong si cufere facute la comanda pentru seturile de ceai.
China este cea de-a treia piata de lux, valorand 25 miliarde de dolari. In urmatorii trei ani se asteapta sa depaseasca Japonia si Statele Unite ale... mai mult
Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 14:44
LVMH, cel mai mare grup producator de bunuri de lux, a anuntat o crestere peste estimari a veniturilor pe primul trimestru al 2012, datorita unei accelerari a cererii de pe pietele emergente ale lumii.
Venitul companiei a crescut cu 25% pana la 6,58 miliarde de euro, a anuntat miercuri compania cu sediul in Paris. Analistii intervievati de Bloomberg estimau un venit mediu de 6,39 miliarde de euro pentru aceasta perioada, scrie Bloomberg.
Vanzarile companiei au crescut cu 14 procente, in crestere de la cele 12 puncte procentuale castigate la finalul ultimului trimestru al 2011.
Cererea pentru produsele LVMH este in crestere in ciuda efectului asupra puterii de cumparare, a incetinirii economiei chineze si a crizei datoriilor suverane din Europa.
"LVMH a continuat in 2012 pe acelasi trend pe care a terminat anul 2011, cu cresteri rapide pe piata asiatica si in SUA, dar si in Europa, in ciuda mediului economic", scrie in comunicatul de presa al companiei.
Conform estimarilor, piata bunurilor de lux ar putea inregistra o crestere de 10 procente in 2012, sustine analistul CA Cheuvreux, Thomas Mesmin.
Lantul de cosmetice Sephora si magazinele duty-free DFS au inregistrat cresteri in vanzari de 18%. Aceste magazine din aeroporturi sau alte locatii au inregistrat cresteri substantiale pe masura ce turismul in Asia a cunoscut un avant, mai ales in Hong Kong si Macao. Cresterea consistenta inregistrata si de Sephora, indica cota de piata in crestere in diverse... mai mult
Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 12:31
Piata automobilelor de lux din Asia este in crestere. Cifrele arata ca piata auto din China a depasit-o pe cea din Germania, in timp ce piata auto de lux din India creste anual cu 40% din punct de vedere al numarului de masini vandute.
Chiar si cu un ritm de crestere atat de accelerat, piata auto de lux din India se afla mult in spatele Chinei, scrie Business Insider.com.
Astfel, daca se estimeaza ca vanzarile Mercedes si BMW vor ajunge la 20.000 de unitati, in China estimarile se invart in jurul cifrei de 320.000 de masini.
Cresterea pietei auto de lux din India se datoreaza avantului luat de tanara generatie de miliardari, pentru care o masina italiana exotica sau marca Mercedes sunt simolurile unui statut.
Chiar daca expansiunea pietei este ridicata, exista si factori care o limiteaza.
In primul rand, drumurile din India reprezinta o problema, numeroase sosele nationale fiind denivelate si punand probleme soferilor unor masini performante.
De asemenea, guvernul impune taxe mari pe bunurile de lux importante, facand ca pretul masinilor de lux sa se dubleze chiar fata de pretul lor din Europa. mai mult
Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 09:51
Piata bunurilor de lux din Romania a scazut in 2009 cu 30-35%, la 350 milioane euro, din cauza crizei, a declarat, marti, Oliver Petcu, directorul general al firmei de consultanta CPP Management Consultants, care apreciaza ca segmentul isi va reveni in acest an.Potrivit unui raport realizat de CPP Managing Consultants, piata bunurilor de lux din Romania a depasit-o pe cea din Bulgaria, evaluata la 250 milioane euro, in timp ce piata din Serbia a atins 300 milioane euro, transmite Mediafax."Cele mai afectate piete din regiune sunt Bulgaria si Ucraina, care isi vor reveni abia in 2011, in timp ce vanzarile de bunuri de lux in Ungaria si Polonia au stagnat. Estimam ca, la fel ca pietele din Cehia si Serbia, industria de lux din Romania isi va reveni in 2010", a spus Petcu.In 2009, in Romania au fost inregistrate scaderi de 20-30% pe majoritatea segmentelor destinate produselor de lux, cel mai mare declin fiind raportat in industria auto si ambarcatiuni de lux.
Singurul segment care s-a pastrat la nivelul din 2008 a fost reprezentat de centrele de spa.In ceea ce priveste cererea de bunuri de lux, Constanta si Iasi se afla in fruntea clasamentului.
"Pentru 2010, estimam o scadere de cel mult 5% pentru majoritatea segmentelor si o revenire totala a pietei in perioada sarbatorilor de iarna. De la aceste estimari sunt excluse segmentul auto si yaht", a apreciat Oliver Petcu.Raportul CPP arata ca cea mai mare parte a brandurilor fashion de lux, operate in franciza, au inregistrat... mai mult
Marti, 16 Martie 2010, ora 16:28