Posta Broker de Asigurare va solicita, in perioada urmatoare, obtinerea autorizatiei de desfasurare a activitatii de intermediere pe piata asigurarilor, dupa ce, miercuri, a fost adoptat bugetul de venituri si cheltuieli al societatii, una din cerintele solicitate in documentatie de catre ASF.
"Prin adoptarea si publicarea in Monitorul Oficial a bugetului de venituri si cheltuieli al societatii Posta Broker de Asigurare, a fost indeplinita ultima cerinta solicitata in documentatia de obtinere a autorizatiei de functionare de la Autoritatea de Supraveghere Financiara. In perioada imediat urmatoare, societatea va depune documentatia la ASF si activitatea de intermediere va incepe imediat", a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Postei Romane, Dan Dumitrescu.
Posta Broker de Asigurare este controlat integral de Compania Nationala Posta Romana. Conform bugetului, veniturile totale ale brokerului au fost estimate pentru acest an la 618.900 lei, iar cheltuielile totale vor atinge 617.100 lei. De asemenea, cheltuielile cu salariile pentru cei 3 salariati ai Posta Broker de Asigurare au fost previzionate la 160.100 de lei.
"Aceste cifre reflecta activitatea pentru cele aproximativ sase luni de functionare din acest an", a mai spus Dumitrescu.
La finele anului 2013, directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu, a anuntat ca intrarea companiei pe piata brokerajului in asigurari va avea loc in primele luni ale acestui an.
Posta Romana a anuntat inca... mai mult
Vineri, 09 Mai 2014, ora 16:01
Piata asigurarilor din Romania va incheia acest an sub nivelul atins in 2012 si va creste in 2014 cu mai putin de 5%, mult sub potentialul pe termen lung de dezvoltare al acesteia, a declarat pentru Mediafax directorul general al ING Asigurari de Viata, Marius Popescu.
In 2012, piata asigurarilor de viata a atins 1,8 miliarde de lei, in urcare cu 3,69% fata de anul precedent.
"Desi estimarile analistilor contureaza pentru 2014 un tablou macroeconomic pozitiv pentru Romania, impactul asupra industriei de asigurari de viata nu va fi unul imediat. Relaxarea monetara si o crestere mai accelerata a veniturilor populatiei, in conditiile unei inflatii reduse, in paralel cu majorarea numarului de locuri de munca sunt factori care influenteaza pozitiv situatia financiara a romanilor, capacitatea de consum si, pe termen mediu, increderea acestora in viitor si capacitatea lor de economisire", a spus Popescu.
In primele noua luni ale acestui an, ING Asigurari de Viata a subscris prime de 408,2 milioane de lei, cu 0,2% mai mult fata de rezultatul consemnat in perioada similara din 2012, iar profitul brut a urcat cu 500.000 lei, la 13,6 milioane de lei.
Industria asigurarilor a stagnat in primele noua luni la 6,1 miliarde de lei, pe fondul scaderii cu 4,49% a primelor subscrise pentru asigurari de viata, la 1,23 miliarde de lei, in timp ce primele subscrise pentru asigurari generale au urcat cu 1,31%, la 4,94 miliarde de lei, potrivit datelor autoritatii de reglementare -... mai mult
Marti, 24 Decembrie 2013, ora 17:29
Averea familiei sau afacerea proprie trebuie protejata impotriva tuturor evenimentelor imprevizibile, asadar este loc destul pe piata romaneasca si pentru alte asigurari decat cele de viata. Este o cheltuiala necesara, dar chiar si in cazul acesta, politele incheiate sunt putine, iar companiile care activeaza in domeniul asigurarilor generale reusesc cu greu sa faca fata crizei financiare.
Business24 a realizat un top al celor mai mari companii din domeniul asigurarilor generale, exceptand asigurarile de viata, dupa cifra de afaceri raportata la nivelul anului trecut, pe baza datelor furnizate de RisCo.
Aceasta clasa include furnizarea serviciilor de asigurare, altele decat cele de viata: asigurare in caz de accidente si incendiu, asigurari de sanatate, asigurari de calatorie, asigurari privind dreptul de proprietate, asigurari pentru transport rutier, maritim si aerian, asigurari pentru pierderi financiare si obligatiuni. Insa, clasamentul nu reflecta si profitul companiilor care nu este direct proportional cu cifra de afaceri.
Locul 1. Serbanescu: cifra de afaceri de 356.937 lei
Primul loc in topul companiilor din domeniul asigurarilor, exceptand asigurarile de viata, revine firmei Serbanescu. Infiintata in anul 1992 cu un capital social de 5.530 lei, compania a raportat in anul 2012 un profit de 97.259 de lei, raportat la o cifra de afaceri de 356.937 de lei.
In primul semestru al acestui an, compania nu a reusit sa aibe aceiasi performanta ca anul... mai mult
Joi, 10 Octombrie 2013, ora 13:46
Domeniul asigurarilor este mai putin afectat decat cel bancar, in contextul crizei economice actuale, dovada fiind marjele de profit ale asiguratorilor care se dovedesc a nu fi prejudiciate.
Motivul de constientizare a nevoilor de asigurare a bunurilor si masinilor il constituie nevoia romanilor de a se simtii in siguranta in conditiile fluctuatiilor din ce in ce mai necontrolabile din punct de vedere climatologic.
In perioada ianuarie-iunie 2013, primele brute subscrise au fost de 4,264 miliarde lei, in crestere cu 3,16% fata de primele 6 luni ale anului 2012 (4,133 miliarde lei), potrivit datelor preliminarii ale Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).
Din debutul crizei si pana in prezent, primul semestru al anului 2008 s-a dovedit a fi cel mai bun semestru pe piata asigurarilor din Romania, cu prime brute subscrise de 4,63 miliarde lei.
Perioada ianuarie-iunie 2013 a fost cel mai bun prim semestru din ultimii 3 ani, insa nivelul primelor subscrise in primele 6 luni ale anului este inca mai scazut cu aproximativ 8% fata de perioada similara a anului 2008.
Cresterea in primul semestru al anului 2013 a fost atat pe segmentul asigurarilor generale (3,398 miliarde lei, cu 3,71% mai mult decat in primele 6 luni din 2012), cat si pe segmentul asigurarilor de viata (866,07 milioane lei, cu 1,04% mai mult decat in primul semestru al anului trecut).
Pe segmentul asigurarilor de viata, primele 6 luni din anul 2013 au reprezentat cel mai bun prim... mai mult
Joi, 19 Septembrie 2013, ora 16:34
Piata asigurarilor generale si de viata a crescut anul trecut cu 5,8%, la 8,27 miliarde de lei, dupa ce in intervalul 2009-2011 a scazut cu aproape 12%, de la 8,87 la 7,82 miliarde de lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
In baza contractelor de asigurari generale, asiguratorii au achitat anul trecut indemnizatii de peste 4,4 miliarde de lei, cresterea fata de 2011 fiind de 6,22%.
"Pe segmentul asigurarilor generale, subscrierile asiguratorilor s-au situat la 6,47 miliarde lei, inregistrandu-se astfel un avans de 6,3% fata de anul anterior. Asigurarile de viata au generat subscrieri de 1,8 miliarde lei, nivel cu 3,8% mai mare fata de cel raportat in 2011", se arata intr-un comunicat al CSA.
In portofoliul de asigurari generale, ponderea cea mai mare, respectiv de 79% din total, a fost detinuta de subscrierile pentru clasele de asigurari auto - CASCO si RCA - si de cele pentru asigurarile de incendiu si alte calamitati naturale.
Politele facultative CASCO atins o pondere de aproape 30% din portofoliul total de asigurari generale, cu subscrieri de peste 1,9 miliarde lei, in scadere cu 3,72% fata de 2011.
"Tendinta de scadere a subscrierilor pe aceasta clasa de asigurari a incetinit semnificativ comparativ cu cea inregistrata pentru perioada 2011/2010, cand s-a situat la 18,79%. Pe zona asigurarilor de incendiu si alte calamitati naturale s-a consemnat o diminuare de peste 8%, aferenta unei valori a subscrierilor de aproape 1,1... mai mult
Marti, 26 Februarie 2013, ora 13:05
Piata asigurarilor generale si de viata a crescut cu 1,43% in primele noua luni, la 6,17 miliarde de lei, sustinuta de majorarea subscrierilor din asigurari generale cu 1,74%, la 4,87 miliarde de lei, potrivit datelor centralizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Pe segmentul asigurarilor de viata, subscrierile au totalizat 1,3 miliarde de lei, in urcare cu 0,3% fata de primele trei trimestre ale anului trecut.
In categoria asigurarilor generale, cele mai mari subscrieri au fost generate de politele obligatorii RCA - 1,6 miliarde de lei, urmate de asigurarile facultative CASCO - 1,4 miliarde de lei si politele de incendiu si alte calamitasi naturale - 859,5 milioane de lei. Cumulat, cele trei tipuri de polite detin peste 80% totalul primelor subscrise din contracte de asigurari generale.
Potrivit CSA, asiguratorii au platit despagubiri de aproape 3,8 miliarde de lei, nivel in crestere cu 3,9% fata de septembrie 2011.
"In baza contractelor de asigurari generale, companiile au platit daune de peste 3,2 miliarde de lei, cu 3,4% mai mult fata de perioada similara a anului trecut. Pe segmentul asigurarilor de viata, sumele platite pentru indemnizatii brute, maturitati si rascumparari s-au ridicat la 538,7 milioane de lei, inregistrand un avans de 7,3% fata de septembrie 2011", se arata intr-un comunicat al CSA.
In perioada analizata, primele intermediate de brokerii in asigurari au totalizat 2,5 miliarde de lei, in urcare cu 5,3% fata de... mai mult
Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 17:02
Piata asigurarilor generale si de viata a crescut cu 2,7% in primele sase luni, la 4,13 miliarde de lei, in timp ce volumul despagubirilor platite de asiguratori a depasit 2,5 miliarde de lei, in perioada mentionata.
In prima parte a anului trecut, industria asigurarilor a scazut cu 7,43%, la 4,02 miliarde de lei, de la 4,34 miliarde de lei in iunie 2010, potrivit datelor contralizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), citat de Mediafax.
In ceea ce priveste despagubirile platite de asiguratori, volumul acestora a depasit 2,5 miliarde de lei, inregistrand o crestere nominala cu 3,1% fata de acelasi interval al anului trecut.
Asigurarile generale au cumulat un volum de prime de 3,27 miliarde lei, nivel in crestere cu 3,54% fata de perioada anului anterior.
Pe segmentul politelor de viata, veniturile asiguratorilor au consemnat o scadere cu 0,38%, la 857,1 milioane de lei.
"Tendinta de usoara crestere, pe care s-a inscris piata de asigurari de la inceputul acestui an, va putea fi mentinuta pe termen lung doar prin consolidarea politicilor de management al riscului, dar si a celor de protectie a asiguratilor.
Conditiile macroeconomice locale si internationale vor continua sa puna presiune pe industria de asigurari, care va trebui sa identifice noi solutii de protectie la o gama de riscuri aflata in continua schimbare", a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.
In structura asigurarilor generale, trei clase de polite detineau o... mai mult
Marti, 14 August 2012, ora 17:40
Piata asigurarilor din Romania a crescut cu 0,35% in primul trimestru din 2012, la 2,167 miliarde lei, in conditiile in care subscrierile pe segmentul de asigurari generale au sporit cu 0,55%, potrivit datelor preliminare prezentate marti de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
In primul trimestru din 2011, asiguratorii inregistrasera un volum de prime brute subscrise de 2,159 miliarde lei.
Piata de asigurari generale a crescut in primul trimestru din 2012 cu 0,55%, la 1,735 miliarde lei fata de primul trimestru din 2011, in timp ce piata de asigurari de viata a scazut cu 0,45%, la 431,87 milioane lei.
"Pentru prima data, dupa aproape trei ani de zile, rezultatele inregistrate de asiguratori arata intrarea pietei de asigurari pe o tendinta de stabilizare. Desi piata de asigurari se afla inca sub presiunea generata de incertitudinea cu privire la evolutia indicatorilor macroeconomici, putem estima ca, in acest an, primele brute subscrise totale se vor mentine la un nivel similar celui inregistrat in 2011", a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu, la Forumul International Asigurari-Reasigurari (FIAR), de la Sinaia.
Acesta a mentionat ca, in structura segmentului de asigurari generale, ponderea semnificativa, respectiv 76,83%, a fost detinuta, in primul trimestru din 2012, de trei clase de asigurari: 26,21% - asigurari de mijloace de transport terestru, altele decat cele feroviare (clasa III - Casco), 35,62% - asigurari de raspundere civila auto... mai mult
Marti, 22 Mai 2012, ora 11:11
Piata asigurarilor va scadea, intr-un scenariu optimist, cu cel putin 5% in acest an, pe fondul reducerii numarului de polite RCA si tarifelor cu 20%, a declarat, marti, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare (UNSAR), Cristian Constantinescu, citat de Mediafax."La finele anului 2010, ma asteptam pentru acest an la o stagnare a primelor subscrise, dar ultimele evolutii ale pietei ma determina sa fiu mai putin optimist.
Intr-o varianta pesimista, asteptarile mele pentru acest an indica o scadere de 10% a pietei asigurarilor.
Intr-o varianta optimista piata va scadea cu doar 5%", a spus Constantinescu, prezent la un eveniment de specialitate.
La randul sau, presedintele directoratului Astra, Radu Mustatea, a afirmat ca in 2011 se va vedea "cu adevarat" efectele crizei economice asupra pietei asigurarilor.
"Va fi o scadere de doua cifre in euro a subscrierilor, evolutie pusa pe seama diminuarii veniturilor din asigurarile auto RCA si Casco, unde scaderea va fi si mai drastica", a spus seful Astra.
Politele auto reprezinta mai mult de jumatate din piata. Prezent la eveniment, seful Allianz-Tiriac, Rangam Bir, s-a aratat pesimist in privinta evolutiei subscrierilor in 2011, care, in cel mai bun caz, vor stagna sau vor inregistra o usoara scadere.
"Fara sustinerea vanzarilor prin leasing sau credit, segmentul politelor auto va trage piata in jos si in acest an", a spus Bir.
Directorul general al Euroins, Alin Bucsa, a afirmat ca piata... mai mult
Marti, 01 Februarie 2011, ora 11:21