Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a acordat joi, 31 decembrie, prima aprobare de urgenta de la inceputul pandemiei Covid-19 pentru vaccinul Pfizer-BioNTech. In acest fel, este facilitata calea pentru tarile care doresc sa utilizeze vaccinul rapid, potrivit AFP.
"Acesta este un pas foarte ]ncurajator in asigurarea accesului universal la vaccinurile anti-Covid-19", a declarat Mariangela Simao, directorul responsabil cu accesul la medicamente la OMS.
CITESTE SI:
VIDEO Revelion in strada la Wuhan, orasul din care a pornit pandemia de coronavirus. Mii de oameni au sarbatorit trecerea in 2021 ...citeste mai departe despre "Organizatia Mondiala a Sanatatii a acordat prima licenta de urgenta pentru vaccinul Pfizer-BioNTech" pe Ziare.com mai mult
Joi, 31 Decembrie 2020, ora 23:16
Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a vandut, luni, actiuni ale grupului farmaceutic american in valoare de aproape 5,6 milioane de dolari, in aceeasi zi in care acesta a anuntat rezultatele pozitive ale unui studiu clinic privind vaccinul sau experimental pentru Covid-19, care au dus la cresterea pretului titlurilor, transmite Reuters.
Actiunile companiei au urcat luni cu 15%, dupa ce Pfizer si partenera sa BioNTech din Germania au anuntat ca vaccinul a avut o eficacitate de peste 92% in prevenirea Covid-19, in randul persoanelor inrolate in studiul clinic care nu au fost infectate anterior.
Bourla a vandut 132.508 actiuni la un pret mediu de 41,94 dolari pe actiune, in valoare de aproape 5,6 milioane dolari, conform documentelor depuse la autoritate de reglementare. Vanzarea a facut parte dintr-un plan de tranzactionare de tipul 10b5-1, pre-programat, care a fost adoptat pe 19 august, se arata in dosar.
Vanzarea a reprezentat 61,8% din actiunile detinute atat direct, cat si indirect de Bourla. El detine inca 81.812 de actiuni, direct si indirect, arata documentele.
Pfizer a confirmat vanzarea intr-un comunicat si a adaugat ca Bourla detine o participatie mai mare in companie prin "planurile de economii calificate si necalificate" ale companiei, ceea ce inseamna probabil optiuni pe actiuni.
"Dupa o prezenta de peste 25 de ani in companie, Albert detine o cantitate substantiala de actiuni Pfizer in cadrul planurilor noastre de economii calificate si... mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 07:12
Pfizer si BioNTech, companiile care colaborau deja pentru dezvoltarea de vaccinuri anti-gripale pe baza mRNA, se asteapta sa produca anul acesta 50 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid si pana la 1,3 miliarde de doze anul viitor, transmite Reuters.
Pretul este de 39 de dolari pentru cele doua doze ce trebuie inoculate unei persoane pentru imunizare in fata Sars-Cov-2, potrivit contractului incheiat cu guvernul Statelor Unite, noteaza HotNews.ro.
Directorul executiv al BioNTech, Ugur Sahin, a spus ca este optimist ca efectul de imunizare va dura aproximativ un an, dar a precizat ca nu este sigur de asta.
Pfizer urmeaza sa ceara autorizarea de urgenta in SUA, pentru vaccinarea persoanelor cu varste intre 16 si 85 de ani, in urmatoarele saptamani.
Vaccinul impotriva Covid-19 dezvoltat de companiile farmaceutice Pfizer (SUA) si BioNTech (Germania) a prevenit mai mult de 90% din infectii, potrivit unui studiu clinic realizat cu zeci de mii de voluntari, anunta Bloomberg, care arata ca e cel mai incurajator studiu in acest moment. ...citeste mai departe despre "Pfizer si BioNTech vor livra anul acesta milioane de doze din vaccinul anti-coronavirus. Cat costa cele doua fiole" pe Ziare.com mai mult
Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 16:16
Un vaccin experimental pentru Covid-19 al Pfizer si BioNTech a aratat rezultate pozitive intr-un studiu clinic, declansand reactii ale sistemului imunitar la pacienti sanatosi, dar a provocat febra si alte efecte secundare, mai ales in cazul dozelor mai ridicate, transmite CNBC.
Primele date clinice cu privire la vaccin au fost dezvaluite miercuri intr-o lucrare lansata pe platforma de preprint MedRXiv, ceea ce inseamna ca nu a fost inca revizuita de specialisti terti sau publicata intr-un jurnal.
Studiul clinic al Pfizer a desemnat la intamplare 45 de pacienti pentru a primi una din cele trei doze de vaccin sau placebo. Doisprezece pacienti au primit o doza de 10 micrograme, 12 o doza de 30 micrograme, 12 o doza de 100 micrograme si noua placebo. Doza de 100 micrograme a provocat febra la jumatate dintre pacienti; o a doua doza nu a mai fost administrata la acel nivel.
Trei saptamani mai tarziu, dupa o a doua injectie, din celelalte doze, 8,3% dintre participantii din grupul de 10 micrograme si 75% dintre cei din grupul de 30 de micrograme au dezvoltat febra. Peste 50% dintre pacientii care au primit una dintre aceste doze au raportat un eveniment advers, inclusiv febra si tulburari de somn. Niciuna dintre aceste reactii adverse nu a fost considerata grava, ceea ce inseamna ca nu au dus la spitalizare sau invaliditate si nu au pus in pericol viata.
Vaccinul a generat anticorpi impotriva SARS-CoV-2, virusul care provoaca Covid-19, iar unii dintre acesti... mai mult
Joi, 02 Iulie 2020, ora 08:49
Odata realizata fuziunea cu Allergan, gigantul farmaceutic american Pfizer ar putea castiga o suma imensa din scutirea de taxe rezultata in urma mutarii operatiunilor companiei din SUA in Irlanda.
Americans for Tax Fairnes (ATF), un grup care militeaza pentru transpareta fiscal, a dat publicitatii un raport din care reiese ca guvernul federal al Statelor Unite ar urma sa piarda aproximativ 35 miliarde dolari in urma acestei mutari, informeaza IB Times.
Fenta la Fisc
Raportul se bazeaza pe doua dezvaluiri legate de activitatea gigantului din piata Pharma. In 2014, Pfizer a inregistrat o datorie privind impozitul amanat pentru nerepatrierea veniturilor obtinute pe pietele externe de 21,2 miliarde dolari.
Mai tarziu s-a aflat ca firma mentine in conturile din strainatate o rezerva de bani de 74 miliarde de dolari, bani pe care nu da semne ca ar vrea sa ii readuca in Statele Unite.
ATF arata ca in urma tranzactiei de 160 de miliarde de dolari realizata in noiembrie 2015, gigantul farmaceutic poate fenta la nesfarsitul fiscul american pe subiectul profitului de 148 de miliarde dolari pe care il mentine in strainatate.
Daca cele 74 de miliarde ar fi repatriate in SUA, firma ar avea de platit un impozit de 13,9 miliarde dolari, estimeaza economistii care au lucrat la raport.
Adaugata restantei de 21,2 miliarde dolari, neachitata nici pana in prezent, suma ar ridica nivelul incasarilor Fiscului american cu 35 de miliarde.
Lovitura dubla
"Prin evitarea... mai mult
Vineri, 26 Februarie 2016, ora 15:50
Declarata deja a doua cea mai mare tranzactie a tuturor impurilor, fuziunea de 150 de miliarde de euro dintre gigantii farmaceutici Pfizer si Allergen ascunde in spate si o operatiune de evitare a impozitelor.
Dupa perfectarea afacerii, compania Americana Pfizer va putea sa imi mute sediul in Irlanda, un stat preferat de marile corporatii care aleg sa negocieze a reducere a impozitelor pentru profitul declarat, relateaza Euronews.
"Daca cineva analizeaza structura sistemului fiscal din SUA in comparatie cu cea din restul statelor membre OCDE observa o diferenta. In aceste cazuri, multe dintre afaceri pot fi facute din considerente legate strict de politica fiscala", considera Stephen Wood, analist sef al Russell Investments.
Fuziunea va da nastere companiei Pfizer PLC, un gigant in industria farmaceutica la nivel global, dar, in acelasi timp, operatiunea va reduce nivelul impozitelor platite in primii trei ani de cele doua companii cu peste 2 miliarde de dolari, conform calculelor facute de reprezentantii celor doua firme.
Procesul fuziunii se va incheia in a doua jumatate a anului viitor, moment in care produsele cele mai bine vandute din portofoliul celor doua firme, Viagra si Botox, vor avea acces la noi piete de desfacere.
Pfizer a incercat in mai multe randuri sa reduca nivelul taxelor platite in Statele Unite, inclusiv prin oferta depusa acum un an si jumatate pentru compania britanica Astra Zeneca.
Acum insa, directorul executiv al firmei, Ian... mai mult
Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 12:28
Costul redus cu forta de munca a fost unul dintre principalele motive pentru care Pfizer a decis sa investeasca in capacitatile de ambalare din Romania, acesta fiind la o treime fata de nivelul din statele din care provin produsele, a declarat Nolan Townsend, country manager al Pfizer Romania.
"Noi ne extindem capacitatile de ambalare aici in Romania. Daca ne uitam la costul mediu al fortei de munca, acesta reprezinta o treime din costul fortei de munca din tarile de unde aducem produsele. Si predictibilitatea mediului de afaceri este foarte importanta. O investitie in productie este o investitie pe termen lung, deci trebuie sa fii sigur ca industria e previzibila si va fi o prioritate pentru stat. Daca te uiti la costuri, Romania e convingatoare, dar in materie de predictibilitate lucrurile nu stau la fel de bine. Trebuie sa ai incredere ca piata unde investesti are o predictibilitate puternica, astfel se va ajunge la o situatie dificila dupa 5 ani", a declarat Townsend, potrivit Mediafax.
Recent, compania americana Pfizer a anuntat investitii de 5,4 milioane de dolari in linia de ambalare a fabricii de suplimente alimentare Ferrosan, pe care o detine la Cluj-Napoca, si transfera aici produse din Danemarca si Italia.
El a aratat ca in prezent la Ferrosan sunt ambalate produse eliberate fara prescriptie medicala, iar Pfizer are in vedere extinderea afacerii, dar pentru asta este nevoie de predictibilitate in mediul de afaceri.
Potrivit lui Townsend, 90% din... mai mult
Luni, 29 Septembrie 2014, ora 16:35
Pfizer, cel mai mare producator american de medicamente, a confirmat luni ca este interesat sa preia grupul AstraZeneca, numarul doi in Marea Britanie, intr-o tranzactie de 58,8 miliarde lire sterline (98,7 de miliarde de dolari).
Daca se va materializa, preluarea AstraZeneca de catre Pfizer va fi una dintre cele mai mari tranzactii realizate vreodata in industria farmaceutica, transmite Bloomberg si, bineinteles, va reface si raportul de forte pe piata pharma. De asemenea, un alt gigant s-ar putea naste daca Allergen va accepta sa fie preluata de catre Valeant Pharmaceuticals International, in schimbul sumei de 47 de miliarde de dolari.
Pfizer a lansat in luna ianuarie o oferta de preluare pentru AstraZeneca la pretul de 46,61 lire pe actiune, insa compania britanica a refuzat sa intre in negocieri.
Pretul oferit la inceputul anului de grupul american este cu 14% peste cotatia bursiera a AstraZeneca de la finalul sedintei de vineri.
"O fuziune intre Pfizer si AstraZeneca ar creste abilitatea companiilor de a genera valoare pentru actionari si ar aduce un portofoliu extins de tratamente importante pentru pacienti. O posibila combinare cu AstraZeneca se aliniaza structurii actuale a Pfizer si sprijina in totalitate strategia de a construi o afacere de talie mondiala", a declarat intr-un comunicat directorul general al Pfizer, Ian Read.
Tranzactia ar crea cea mai mare companie din domeniul sanatatii la nivel global dupa venituri.
Pfizer a inregistrat anul... mai mult
Luni, 28 Aprilie 2014, ora 13:28
Pfizer, cel mai mare producator de medicamente la nivel mondial, a anuntat ca va rascumpara actiuni de 10 miliarde de dolari, operatiune care ridica suma totala alocata in ultimii doi ani si jumatate in acest scop la 39 miliarde de dolari.
Grupul american a mai anuntat recent ca va retrage actiuni in valoare de 11,4 miliarde de dolari in urma vanzarii diviziei de ingrijire a animalelor, transmite Bloomberg.
Rascumpararea anuntata vineri este a patra astfel de operatiunie derulata de Pfizer in ultimii doi ani si jumatate.
Compania mai are la dispozitie 3,9 miliarde de dolari in acest scop.
Directorul general al Pfizer, Ian Read, a declarat ca rascumpararea actiunilor reprezinta cea mai buna modalitate de utilizare a rezervelor de lichiditati ale companiei, comparativ cu achizitii sau cresterea dividendului.
Grupul a vandut in ultimii ani mai multe operatiuni conexe, concentrandu-se pe dezvoltarea si comercializarea de medicamente si tratamente cu o marja ridicata de profit. Totodata, compania analizeaza oportunitatea unei divizari, cu vanzarea unitatii producatoare de medicamente generice.
Pfizer are o capitalizare de piata de aproximativ 200 miliarde de dolari. Actiunile companiei au crescut cu 25% in ultimele 12 luni. mai mult
Vineri, 28 Iunie 2013, ora 11:35