Fiscul a actualizat formularele necesare impozitarii persoanelor fizice ce realizeaza venituri impozabile, dar a si introdus unele noi. Acestea sunt utile atat celor ce isi desfasoara activitatea ca PFA, dar si in cazul profesiilor libere ori persoane ce realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole impozitate in sistem real sau jocuri de noroc.
Schimbarile au fost realizate prin OpANAF nr.3605/2015, informeaza un comunicat de presa remis Ziare.com de specialistii Benta Consult.
Formularele modificate sunt:
formularul 200 "Declaratie privind veniturile realizate din Romania", cod 14.13.01.13, impreuna cu anexa la declaratie;formularul 201 "Declaratie privind veniturile realizate din strainatate", cod 14.13.01.13/7;formularul 205 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit", cod 14.13.01.13/I;formularul 250 "Decizie de impunere anuala pentru veniturile realizate din Romania ...citeste mai departe despre "Schimbari importante de ordin fiscal pentru PFA si profesii liberale" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 12:20
Declaratia 600 este utilizata pentru a raporta la Fisc veniturile care reprezinta baza de calcul a contributiilor datorate la pensii de persoane fizice. Totusi, trebuie formularul depus de PFA, intreprinderile individuale sau intreprinderile familiale care realizeaza venituri numai in baza unor contracte de agent? Iata ce raspund autoritatile fiscale.
Potrivit art.296^25 alin.(1) din Codul fiscal, declararea veniturilor care reprezinta baza lunara de calcul al contributiilor sociale se realizeaza prin depunerea unei declaratii privind venitul asigurat la sistemul public de pensii - formular 600 (aprobat prin Ordinul comun al ANAF si CNPP nr. 874/221/2012, publicat in Monitorul Oficial nr. 821, din 25 iunie 2012).
Citeste continuarea articolului pe Avocatnet. mai mult
Marti, 27 August 2013, ora 12:42
Societatile comerciale care isi suspenda activitatea economica au la dispozitie posibilitatea ca, pe perioada de inactivitate, sa nu mai depuna la autoritatile fiscale declaratiile pentru impozitele, taxele si contributiile pe care le datoreaza bugetului de stat.
Aceasta facilitate a fost extinsa si in cazul persoanelor fizice autorizate care si-au suspendat activitatea economica, potrivit unui ordin emis de Agentia Nationala de Administrare Fiscala ce a intrat deja in vigoare.
Fiscul a publicat vineri ordin care modifica procedura de aprobare a regimului de declarare obligatoriu astfel incat si persoanele fizice autorizate sa poata beneficia de acest regim pentru obligatiile declarative inscrise in vectorul fiscal (impozit pe salarii, contributii sociale, TVA, accize).
Este vorba despre Ordinul ANAF nr. 342/2013, publicat in Monitorul Oficial nr. 194 din 5 aprilie, care a intrat in vigoare in ziua publicarii, fiind, deci, deja aplicabil.
Citeste mai multe despre Si PFA beneficiaza de regimul derogatoriu de declarare la Fisc pe Avocatnet.ro. mai mult
Luni, 08 Aprilie 2013, ora 14:05
Societatile comerciale care isi suspenda activitatea economica au la dispozitie posibilitatea ca, pe perioada de inactivitate, sa nu mai depuna la autoritatile fiscale declaratiile pentru impozitele, taxele si contributiile pe care le datoreaza bugetului de stat.
Aceasta facilitate va fi extinsa si in cazul persoanelor fizice autorizate,care si-au suspendat activitatea economica, potrivit unui proiect de ordin lansat recent in dezbatere publica de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.
Fiscul a publicat vineri un proiect de ordin care modifica procedura de aprobare a regimului de declarare obligatoriu astfel incat si persoanele fizice autorizate sa poata beneficia de acest regim pentru obligatiile declarative inscrise in vectorul fiscal (impozit pe salarii, contributii sociale, TVA, accize).
Citeste mai multe despre Si PFA vor putea beneficia de regimul derogatoriu de declarare la Fisc pe Avocatnet.ro. mai mult
Luni, 25 Martie 2013, ora 11:09