Ministerul de Finante a publicat proiectul de ordonanta de urgenta pentru declaratia unica pe care aproape un milion de romani vor trebui sa o depuna anul asta.
Proiectul prevede mai multe termene pentru anul in curs si cei viitori, precum si bonifcatii ce pot fi chiar cumulate pentru cei care se conformeaza in timpul prevazut in 2018.
Cei care trebuie sa depuna formularul sunt contribuabilii care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din activitati independente, din drepturi de proprietate intelectuala, din cedarea folosintei bunurilor, din activitati agricole, silvicultura si piscicultura. Adica cei platiti pe PFA, drepturi de autor, alte activitati independente sau care obtin venituri din chirii, dividende sau agricultura.
Declaratia unica uneste sapte declaratii, respectiv D200, D201, D220, D221, D600, D604 si D605.
Pana cand trebuie depusa si cand se plateste
Pentru veniturile realizate in 2017, dupa haosul de la inceputul anului (cunoscut ca episodul declaratia 600), proiectul prevede o prelungire a termenului de depunere pana la data de 15 iulie.
In anii urmatori, data limita va fi 15 martie inclusiv, respectiv in termen de 30 de zile de la inceperea activitatii, in cazul contribuabililor care incep activitatea in cursul anului fiscal.
Pentru veniturile realizate in anul 2018 de catre persoanele fizice din drepturi de proprietate intelectuala in perioada cuprinsa intre data de 1 ianuarie 2018, inclusiv, si data... mai mult
Vineri, 09 Martie 2018, ora 14:22
Agricultura nu mai este un domeniu atractiv pentru intreprinzatori in ciuda desfasurarii de forte pe care au demarat-o autoritatile pentru sustinere acestui segment al economiei. In primul trimestru al anului au fost inregistrate 1.538 de societati comerciale avand ca obiect de activitate agricultura, fata de 22.167 cat au fost in aceeasi perioada din 2012.
In perioada ianuarie - martie 2013 din cele peste 1.500 de companii, 1.237 si-au inregistrat afacerile pe persoana fizica, potrivit recolta.eu.
Diferenta este extrem de mare fata de 2012, cand, in aceeasi perioada peste 22.000 de societati si persoane fizice care aveau ca obiect de activitate agricultura s-au inregistrat la ONRC.
Jucatorii din piata sustin ca aceasta scadere trebuie pusa pe seama masurilor adoptate de ministerul de resort precum: noul sistem de impozitare, incurajarea infiintarii fermelor de familie sau lipsa masurilor care sa protejeze micii intreprinzatori.
Laurentiu Baciu, seful LAPAR crede ca numarul firmelor din agricultura va continua sa scada intrucat autoritatile le ofera pe tava antreprenorilor solutii pentru a ocoli inregistrarea ca societate sau persoana fizica autorizata.
"'Contribuie' la aceasta situatie toate hotararile care s-au luat in ultima vreme. De la impozitare si pana la fermele familiale. Daca statul le da alte solutii, antreprenorii nu mai sunt interesati sa isi deschida firme. Ei urmaresc profitul si ii intereseaza mai putin sa intre in legalitate. Noi nu am... mai mult
Joi, 09 Mai 2013, ora 08:43
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat luni ca cererile de ajutor specific acordat pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica se pot depune pana pe 17 octombrie 2011 inclusiv.Ajutorul specific se acorda pentru exploatatiile din productia vegetala si animaliera, care sunt inregistrate in sistemul de agricultura ecologica si care se afla in perioada de trecere de la agricultura conventionala la agricultura ecologica, numita conversie, potrivit HG nr. 759/2010 cu modificarile si completarile ulterioare, informeaza NewsIn.
"Beneficiarii ajutorului specific pot depune o singura cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploatatie din productia vegetala, fie numai pentru una din speciile din productia animaliera sau numai pentru o exploatatie din apicultura", se arata intr-un comunicat emis luni de APIA.
Beneficiarii ajutorului specific sunt persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale constituite conform O.U.G. nr. 44/2008 sau persoane juridice care sunt inregistrati in fiecare an pentru care solicita ajutorul specific, in sistemul de agricultura ecologica, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) prin Directiile Agricole de Dezvoltare Rurala judetene si care detin un contract incheiat cu un organism de inspectie si certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene /aprobat de catre MADR.
De asemenea, cereri pot depunde cei care... mai mult
Luni, 03 Octombrie 2011, ora 15:27