Ministrul demis si propus la Lucrari Publice, Dezvoltare si Administratie, Ion Stefan, a declarat marti, la audierile din comisiile parlamentare reunite, ca va fi continuat procesul de reorganizare prin reducerea functiilor politice cu 30%, de la 10 la 7, dar si a personalului de executie cu 25%, de la 1.020 la 765.
"Vom finaliza procesul de reorganizare a ministerului prin reducerea cu 30% a functiilor politice, de la 10, cate aveau celelalte guverne, la 7, vom reduce cu 30% functiile de conducere, de la 97 la 67 si cu 25% personalul de executie de la 1.020 la 765.
Am gasit un minister in care numarul demnitarilor, secretarilor de stat, subsecretarilor de stat era atat de mare, ca angajatii ministerului nu mai stiau de la cine sa obtina semnaturi. (...) Intentionam sa organizam concursuri publice si transparente, inclusiv monitorizate cu camere de luat vederi, pentru a ne asigura de eficienta, profesionalism in minister, eliminand sinecurile politice", a promis Ion Stefan.
Ministrul a adaugat ca va fi continuat "procesul de transparentizare si digitalizare la nivelul tuturor institutiilor subordonate ministerului, ANL, ISC, ANFP".
"Ministerul este campionul transparentei, MLPDA se afla pe primul loc in randul institutiilor care publica seturi de date deschise in portalul data.gov.ro, realizat si gestionat de Secretariatului General al Guvernului.
Ministerul a publicat 377 de seturi de date deschise, in timp ce institutiile aflate in subordonare, coordonare... mai mult
Marti, 18 Februarie 2020, ora 11:23
Romania este pe locul 2 in lume la deficitul de talente profesionale, dupa Japonia, potrivit unui studiu dat publicitatii recent de Manpower Incorporated.
Cifrele arata ca 4 din 5 intreprinzatori intampina probleme in gasirea angajatilor de care au nevoie. De fapt, atat de rau stau lucrurile incat unui intreprinzator din Romania ii este, astazi, de patru ori mai greu sa isi gaseasca angajatul potrivit decat unuia din Marea Britanie.
Iata cum au ajuns angajatorii din tara noastra in aceasta situatie de criza si cum ar putea-o depasi.
Peste un milion de oameni bine pregatiti in meseriile lor ar angaja chiar astazi intreprinzatorii din Romania. Din pacate, nu au cum sa gaseasca atatia, in conditiile in care mai bine de o treime din populatia activa a tarii - adica peste 4 milioane de persoane - lucreaza deja in strainatate.
Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMM), Florin Jianu, a explicat pentru Ziare.com ca nu romanii plecati sunt de vina pentru deficitul de forta de munca intampinat de intreprinzatorii locali, ci statul care n-a stiut cum sa isi tina in tara oamenii buni de munca.
"Desi am fi tentati sa spunem ca migratia populatiei active reprezinta principala cauza a lipsei fortei de munca, aceasta este doar o consecinta a unor politici economice si sociale inadecvate de-a lungul celor 28 de ani.
Lipsa unei viziuni de sustinere a cresterii economiei private, de intarire a fortei economice capabile sa... mai mult
Miercuri, 04 Iulie 2018, ora 08:02
Presedintele ales al SUA Donald Trump a anuntat cine va ocupa doua functii cheie in Administratia sa.
Astfel, Reince Priebus va fi seful staff-ului Casei Albe si Steve Bannon va fi strateg-sef si consilier principal al viitorului presedinte, transmit agentiile internationale de presa.
"Sunt incantat sa pastrez foarte performanta mea echipa alaturi de mine pentru a conduce tara noastra. Steve si Reince sunt conducatori foarte calificati care au lucrat bine impreuna in timpul campaniei si ne-au condus la o victorie istorica. Acum, ii voi avea pe amandoi cu mine la Casa Alba unde vom munci pentru a face America mare din nou", a comentat duminica Trump, intr-un comunicat al echipei sale de tranzitie, in care cei doi barbati par a fi prezentati pe picior de egalitate, scrie AFP.
Priebus, presedintele Comitetului National Republican, promite in acelasi comunicat sa "munceasca pentru a crea o economie care sa functioneze pentru toti, pentru securizarea ...citeste mai departe despre "Trump a anuntat primele numiri de personal: Cine va fi Cerberul de la Casa Alba" pe Ziare.com mai mult
Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 08:13
"Cine are batrani sa-i puna la treaba!", pare sa fie noua deviza adoptata de germani. Acestia se confrunta cu o forta de munca nespecializata in randul populatiei active, motiv pentru care pensionarii sunt atrasi inapoi, la vechile locuri de munca.
Fenomenul este de asteptat sa ia amploare in urmatoarele decenii, pe fondul unui spor natural negativ inregistrat in Germania, scrie Financial Times.
Apel catre pensionari
In vreme ce o parte din colegii sai se bucura de avantajele unei pensii bune si de foarte mult timp liber, fostul instructor de personal de la Daimler, Christian Gerloff, nu a refuzat sa munceasca in continuare dupa ce s-a pensionat in 2008. La inceput a lucrat pe cont propriu, din pozitia de consultant independent, dupa care, in 2013, a profitat de eliberarea unor posturi in organigrama Daimler, revenind in firma in cadrul unui program dedicat "expertilor pensionari".
"Au fost cateva schimbari de personal si aveau nevoie de oameni cu un anumit grad de experienta. Noi, expertii varstnici, cunoastem destul de multa lume in cadrul companiei si putem rezolva problemele mai repede", explica Gerloff. Daimler a readus in firma peste 120 de pensionari in posturi cu un program de lucru flexibil, se arata intr-un reportaj din Financial Times.
Fara forta de munca
Cel mai probabil, exceptiile acestea vor deveni reguli in Germania deceniilor urmatoare, daca este sa luam in calcul rata scazuta de nasteri inregistrata in tara. Populatia trecuta de... mai mult
Marti, 02 Septembrie 2014, ora 16:40
Pe timp de criza, companiile cauta noi metode de reducere a costurilor si apeleaza frecvent la serviciilor agentiilor care recruteaza angajati, dar si la firme dispuse sa le gaseasca manageri pentru functii permanente. Ambele proceduri sunt avantajoase, spun specialistii.
"In general, se cauta manageri pentru pozitii atat middle cat si high, preponderent in domeniile productive si comerciale", a declarat pentru Business24 Ana Ber, Senior Consultant in cadrul Dr. Pendl & Dr. Piswanger.
Aceasta mentioneaza ca o firma care se ocupa de recrutarea managerilor pentru o companie incearca sa defineasca rolul acestuia cat mai clar, pentru ca pe timp de criza cerintele s-au rafinat, iar companiile se asteapta ca noul angajat sa isi dovedeasca rapid calitatile.
"In anii de criza, companiile isi doresc oameni care sa vina din acelasi domeniu de activitate, cu experienta si cu un portofoliu bine delimitat de rezultate. Potrivirea cu cerintele jobului este mult mai stricta, comparativ cu anii trecuti", explica Ana Ber.
In schimb, sunt dispuse sa plateasca intre 2.000 si 5.000 de euro pentru un manager in vanzari sau intre 2.500 si 12.000 de euro pentru un director general, mai precizeaza consultanta.
Salariu de manager in Romania
Salariile companiilor din Top 50 top ajung la 10.000 de euro si pot depasi acest prag, dar destul de rar, spune reprezentanta companiei Dr. Pendl & Dr. Piswanger. Oricum, salariile primite de managerii romani recrutati sunt mai mici fata de... mai mult
Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 16:24
Migrarea personalului inalt calificat ingrijoreaza tot mai mult tarile in curs de dezvoltare, in special in sectoare-cheie ca sanatatea si tehnologiile, au subliniat reprezentantii acestor state joi, in cadrul Forumului Mondial al Migratiei organizat de ONU in Mexic, informeaza Mediafax."Timp de multi ani, israelienii inalt calificati, de exemplu, si-au parasit tara, in special pentru (a merge) in sectorul tehnologiei de varf in Statele Unite ", se arata, cu titlul de exemplu, intr-un document adresat Forumului, intre altele, de Guvernele din Israel, Bangladesh, Maroc si Portugalia.
In prezent, intre 15.000 si 20.000 de israelieni muncesc in domeniul acestor tehnologii in intreaga lume, in loc sa dezvolte acest sector in tara lor, subliniaza documentul.
Tarile gazda conditioneaza, adesea, acordarea vizei de munca de angajamentul reintoarcerii in tara pentru perioade foarte limitate, precizeaza documentul.
"Imigratia selectiva va priva tarile de origine de un factor indispensabil dezvoltarii lor, prin recrutarea personalului inalt calificat", a apreciat un oficial din cadrul Ministerului cubanez al Relatiilor Externe, Ulises Fernandez.
"Este un motiv serios de ingrijorare in America Latina. Noile generatii de medici peruani muncesc in Statele Unite", a declarat adjunctul ministrului peruan al Afacerilor Externe, Max de la Puente.
Perspectivele nu sunt total pesimiste, a apreciat un specialist francez, Jean-Baptiste Meyer, din cadrul Institutului de Cercetare si... mai mult
Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 15:00
Gabriel Ghioaca, Director Tehnic ARC Brasov
Descrierea companiei:
Distribuitor de aparatura de masura si control, servicii de masura si metrologie
Ultima institutie de invatamant absolvita:
Facultatea de Electronica
Job anterior:
Product Manager
•Nu e greu sa ajungi in varf, ci sa ramai acolo
•Personalul calificat
•Avantajele unui produs made in UE
Cu un personal calificat, format din specialisti poti crea o echipa care va asigura un puternic suport tehnic si consiliere clientilor. Acesta este si diferenta intre un distribuitor si un simplu comerciant, este de parere Gabriel Ghioaca, Director Tehnic ARC Brasov.
mai mult
Miercuri, 12 August 2009, ora 12:58
Aproximativ 60% din firmele aflate pe piata locala se plang ca nu gasesc personal calificat pentru pozitiile vacante pe care le au, arata un studiu Manpower. Desi criza a determinat concedieri in lant, lipsa fortei de munca specializate continua sa reprezinte una dintre problemele pietei muncii din Romania. Persoanele care au calificari in domenii precum cel al vanzarilor, dar si tehnicienii si inginerii, sunt cel mai greu de gasit. Greu de acoperit sunt si posturile de contabili, personal administrativ si chiar soferi. mai mult
Sambata, 30 Mai 2009, ora 09:17
Cristian Pastuhov, Director General Latteco
•Materia prima
•Personalul calificat
•Resursele financiare
Avem materii prime dar n-avem conditii europene, afirma Cristian Pastuhov, Director General Latteco. Ce solutii are Romania afla urmarind interviul video.
mai mult
Luni, 02 Martie 2009, ora 00:00