Ai nevoie de un credit de nevoi personale și tocmai ai aflat că dosarul tău pe suma solicitată nu a fost admis. Vestea nu este tocmai bună, în condițiile în care ai nevoie de acel împrumut neapărat. Important este să nu disperi și să te informezi corect, cu luciditate și cu mult calm. În zilele noastre, chiar poți găsi portițe de salvare pentru aproape orice situație financiară nefavorabilă într-o anume zi.
Ziare.com iți explică în cadrul rubicii Banii tăi cum să obții creditul de nevoie personale cu ajutorul coplătitorului.
Codebitorul sau coplătitorul este persoana care iți vine în sprijin în momentul în care nu poți să împrumuți suma de care ai nevoie din cauza venitului. Astfel, pentru a împrumuta țoață suma, poți cumula veniturile tale cu ale soțului / soției, ori cu ale rudelor de gradul I.
În acest caz, aceștia pot dobândi calitatea de coplătitor la creditului solicitat. Este necesar să știi că persoana care va fi coplatitor trebuie să indeplindească aceleași condiții și criterii de eligibilitate ca tine.
Codebitorul se obligă ca împreună cu debitorul principal (adică tu) să plătească obligațiile care vin în urma semnării contractului de credit, în cazul în care tu nu ai cum din punct de vedere financiar să faci acest lucru.
Cine poate fi coplătitor în cazul tău
membri ai familiei: soțul/soția și rudele și afinii, care locuiesc și gospodăresc împreună cu tine și au... mai mult
Luni, 23 August 2021, ora 08:30
Prețul unei mașini noi te-a înspăimântat, însă chiar ai nevoie să schimbi vehiculul și nu ai de ales. Mai cauți. Varianta unei mașini second-hand, mai putin rulată, parcă te mai liniștește, chiar dacă și în acest caz prețurile sunt deloc de neglijat.
Ziare.com iti explică în cadrul rubricii Banii tăi ce opțiuni ai în situația dată si cum ar fi indicat să procedezi.
Ceea ce poate nu știai este ca un credit auto poate fi acordat și pentru o mașină second hand, în schimb, oferta este mai bogata în cazul în care optezi pentru leasing. Mai mult, s-ar putea ca soluția cea mai potrivită pentru tine ar fi să accesezi un credit de nevoi personale.
De aceea, este indicat sa te informezi foarte bine despre soluțiile pe care le ai la dispozitie și apoi sa iei cea mai bună decizie!
În cazul creditelor, avantajul față de leasing este că tu ești proprietarul mașinii. În rest, lucrurile sunt cele pe care sigur le cunoști, adică plătești o rată lunară iar banca poate să intre în posesia mașinii dacă nu plătești.
În cazul leasingului („concesionare”), tu nu ești proprietarul mașinii pe care o plătești lună de lună, ai doar dreptul să folosești autiovehiculul, deoarece compania care ți-a acordat leasingul ți l-a transferat printr-un act oficial. La finalul perioadei agreate prin contract poți să cumperi mașina, plătind diferența până la achitarea totală a vehiculului, poți să prelungești... mai mult
Luni, 16 August 2021, ora 08:30
Lucrezi de ceva vreme în străinătate, ai un loc de muncă stabil, însă nu ai reușit să obții un credit de nevoi personale de la băncile locale din tara respectiva. Poți face asta print-un credit obținut din Romania. Pentru asta trebuie să îndeplinești mai multe condiții și să prezinți documente doveditoare care demonstrează realizarea veniturilor.
Ziare.com iți explică în cadrul rubircii Banii tai care sunt documentele doveditoate ale veniturilor necesare pentru aprobarea creditului de nevoie personale.
• adeverință de salariu sau un document emis de angajator, care să cuprindă cel puțin informațiile referitoare la datele de identificare ale angajatorului și angajatului și la veniturile realizate. Documentul trebuie prezentat în original și cu traducere legalizată;
• contractul/contractele de muncă și după caz actele adiționale aferente acestora, traduse și legalizate. Pentru aceasta trebuie să ai vechime în munca de cel puțin 12 luni și o vechime la locul de munca actual de cel puțin 3 luni, fiind acceptate și situațiile în care în ultimele 12 luni există întreruperi de cel mult trei luni (cumulat);
• dovada privind luarea în evidență de către autoritatea fiscală a țării în care sunt realizate veniturile, legalizată și tradusă;
• copia pașaportului, legalizată, în cazul în care veniturile sunt realizate într-o țară din afara Uniunii Europene;
• declarație pe proprie răspundere, din... mai mult
Marti, 03 August 2021, ora 08:30
Creditele de nevoi personale cu dobanda fixa aproape ca diparusera de pe piata din Romania, finantatorii preferand sa apeleze la produse cu dobanda variabila. Cu toate acestea, dupa primele semne ca pandemia ar putea sa dea inapoi, au aparut din nou si aceste tipuri de imprumuturi.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai,despre creditele de nevoi personale cu dobanda fixa.
Avantajul dobandei fixe este ca pe toata perioada unui astfel de credit nu te mai stresezi ca ai putea sa platesti mai mult decat ti-ai calculat. Iar bancile, pe aceasta linie de finantare, sunt destul de generoase, avand oferte cu imprumuturi de pana la 90.000 de lei.
Mai mult, asa cum au obisnuit clientii, daca ai salariul la banca ofertanta, dobanda la credit este mai mica, in general, chiar si cu un procent.
Sa luam cu titlu de exemplu un astfel de credit. Daca aveti nevoie de 25.000 de lei pe 5 ani, atunci, la un credit cu o dobanda fixa de 8%, DAE ajunge undeva la 10%. Iar in aceste conditii, rata va ajunge undeva la 527 de lei pe luna. Pana la final veti avea de achitat un total de 31.600 de lei.
Daca preferati sa luati creditul pe o perioada de timp mai scurta, sa spunem de 3 ani, atunci rata va fi de 800 de lei, dar la final veti da bancii inapoi nu mai putin peste 28.000 de lei.
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.
CITESTE SI:
Capcana "cantecului sirenelor" in investitii
Cum iti calculezi ajutorul de somaj, daca ai ramas fara loc de... mai mult
Marti, 25 Mai 2021, ora 08:30
Pentru ca tot a pornit programul "Rabla", e bine sa stii la ce sa te astepti atunci cand nu ai toti banii pentru o masina noua. Din aceste motive vom face o scurta comparatie intre un credit de nevoi personale si unul auto.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, care sunt cele cateva diferente intre cele doua imprumuturi.
In primul rand, din punct de vedere birocratic, este mai usor sa apelezi la un credit de nevoi personale de 25.000 de lei decat sa ceri de la banca aceeasi suma printr-un credit auto.
Sa spunem ca ai 25.000 de lei si iti mai trebuie 25.000 de lei pentru o masina noua.
La creditul de nevoi personale ai luat banii si-i poti folosi cum crezi tu de cuviinta. In plus, rata este ceva mai mica, mai ales daca mergi pe o perioada de 5 ani. Fiind rata mai mica vei avea de returnat si mai putini bani.
La un credit auto in schimb, ai perioada ramburs mai mare, aceasta putand ajunge si la 10 ani in unele cazuri.
In schimb, daca vom compara pe aceeasi perioada de 5 ani, la creditele auto analizate de noi, vei avea de platit cu cel putin 4000 de lei mai mult in cei 5 ani.
De asemenea, finantatorul iti cere si mai multe hartii, printre care iti impune si o asigurare pe care sa o cedezi in favoarea lui (din motive lesne de inteles).
CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.
CITESTE SI:
Capcana "cantecului sirenelor" in investitii
Cum iti calculezi ajutorul de somaj, daca ai ramas fara loc de munca
Trei... mai mult
Luni, 24 Mai 2021, ora 08:30
Sindicatul Europol afirma ca ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anuntat ca sustine includerea unui amendament in proiectul de Ordonanta de Urgenta promovat de Ministerul Sanatatii privind stimularea personalului medical de a participa la activitatile de vaccinare, prin care personalul MAI implicat in lupta impotriva pandemiei de Covid-19 sa primeasca 1.000 de lei brut pe luna.
35.000 de persoane ar fi beneficiarele acestui proiect, iar efortul bugetar va fi de 35 de milioane de lei pe luna. "Insa in raport cu suma propusa si momentul acordarii (...) nu putem fi de acord ca reprezinta o solutie sau o compensare pentru faptul ca s-au inghetat salariile politistilor", afirma presedintele sindicatului, Cosmin Andreica.
Sindicatul Europol a transmis, printr-un comunicat de presa, ca a avut, joi, o intalnire cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, la care a participat si ministrul Lucian Bode.
Reprezentantii Europol au afirmat ca ministrul a facut o prezentare ce se dorea a fi o reactie la nemultumirile politistilor si a precizat unele masuri de care au beneficiat politistii. Astfel, in 30 decembrie 2020 s-a stabilit procedura privind acordarea titlului de specialist clasa, drept prevazut de Legea 153 si neaplicat din 2017, de care vor beneficia aproximativ 76.000 de angajati MAI (politisti, jandarmi, pompieri, personal contractual/civil) si insumeaza un efort bugetar de 119 milioane lei, adica 130 lei brut/angajat.
"Acest drept reprezinta o restanta... mai mult
Joi, 14 Ianuarie 2021, ora 21:04
Reprezentantii Guvernului le-au garantat conducatorilor Federatiei SANITAS ca vor elabora acte normative prin care sporul de 30% si sporul de epidemie, intre 50 si 85%, vor fi acordate intregului personal din domeniile sanitar si de asistenta sociala care trateaza pacienti confirmati cu Covid-19, se mentioneaza intr-un comunicat transmis de organizatia sindicala.
Federatia SANITAS a organizat marti, 10 noiembrie, un miting in fata sediului Guvernului, in timpul caruia liderii sindicatului au avut o intrevedere cu reprezentantii Executivului, potrivit sursei.
"Subiectele intens dezbatute astazi (...) au fost: aplicarea sporului de pana la 30% in toate unitatile (sistemului sanitar si de asistenta sociala, n.r.), pentru toata perioada in care va fi prelungita starea de alerta si acordarea lui intregului personal din unitati/sectii/compartimente care trateaza pacienti confirmati Covid-19, UPU/CPU, Serviciile de Ambulanta, zonele tampon din celelalte unitati sanitare etc. In acest sens, Federatia SANITAS a solicitat elaborarea unei ordonante de urgenta care sa cuprinda si asigurarea sursei de finantare, cu consultarea organizatiei noastre, fapt care ne-a fost garantat", se precizeaza in comunicatul Federatiei SANITAS.
Organizatia sindicala a facut referire si la posibilitatea acordarii sporului de 55-85% angajatilor din sistem care intrunesc criteriile de acordare.
Federatia SANITAS a solicitat, de asemenea, elaborarea unui act normativ care sa cuprinda si... mai mult
Marti, 10 Noiembrie 2020, ora 20:14
Creditul de nevoi personale cu ipoteca este util atunci cand esti nevoit sa imprumuti o suma mai mare de bani pentru o perioada mai scurta de timp.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara,, cu ce costuri vine un credit de nevoi personale cu ipoteca.
Avantajul acestui credit este ca are dobanzi mai mici decat un credit de nevoi personale fara ipoteca, asa ca, daca esti sigur ca vei putea plati ratele la suma mare pe care o imprumuti, atunci poti apela la el.
In plus, poti folosi drept ipoteca constituita in favoarea bancii un imobil (sau mai multe) care se afla in proprietatea ta sau a unor terti.
Dezavantajele acestui credit tin de costurile suplimentare cu care vine. Iar, in general, acestea sunt costuri corespondente pentru polita de asigurare pentru imobilul cu care garantezi (cateva sute de lei pe an), taxa de inregistrare la Registrul National de Publicitate Mobiliara (65,7 lei), taxe si onorarii notariale (aici costurile difera in functie de taxele si onorariile practicate de catre Notarii Publici care autentifica contractul de ipoteca) si costul raportului de evaluare al imobilului adus in garantie.
Acest ultim cost il vei achita inainte de acordarea creditului. Costul stabilit si perceput de catre evaluatorii de imobile variaza intre 400 si 1.500 de lei, in functie de imobilul pe care-l evaluezi pentru a garanta creditul.
Rubrica Educatie financiara este sustinuta de Libra Internet Bank.
CITESTE SI:
Cardul bancar pentru... mai mult
Luni, 05 Octombrie 2020, ora 09:30
Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a declarat joi ca nevalid un acord crucial ce permite transferul de date personale intre Uniunea Europeana si SUA, asa-numitul 'Privacy Shield', din cauza riscului pe care il reprezinta programele americane de supraveghere a acestor date, transmit AFP si Reuters.
Acest acord face "posibile ingerinte in drepturile fundamentale ale persoanelor ale caror date sunt transferate" spre Statele Unite, intrucat autoritatile americane pot avea acces la ele fara ca aceasta sa se limiteze "la strictul necesar", considera Curtea europeana in decizia sa.
Decizia a fost primita ca o victorie de avocatul si activistul austriac Max Schrems, aflat la originea acestei cauze, in urma plangerii sale impotriva Facebook.
Totusi, CJUE a mentinut validitatea mecanismului de transfer de date cunoscut drept 'clauze contractuale standard', subliniind ca autoritatile de supraveghere trebuie sa suspende sau interzica transferurile in afara UE daca protectia datelor nu poate fi asigurata.
Sute de mii de companii, printre care Facebook, giganti industriali si producatori auto, folosesc aceste clauze pentru a transfera date personale ale europenilor in alte tari, pentru servicii precum infrastructura cloud, gazduire de date, state de plata, finante si marketing.
Cauza (C-311/18 Facebook Irlanda si Schrems) a ajuns la CJUE din Luxemburg dupa ce austriacul Max Schrems a contestat in justitie folosirea de catre Facebook a clauzelor standard, acuzand... mai mult
Joi, 16 Iulie 2020, ora 13:23