Sindicatul Europol afirma ca ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anuntat ca sustine includerea unui amendament in proiectul de Ordonanta de Urgenta promovat de Ministerul Sanatatii privind stimularea personalului medical de a participa la activitatile de vaccinare, prin care personalul MAI implicat in lupta impotriva pandemiei de Covid-19 sa primeasca 1.000 de lei brut pe luna.
35.000 de persoane ar fi beneficiarele acestui proiect, iar efortul bugetar va fi de 35 de milioane de lei pe luna. "Insa in raport cu suma propusa si momentul acordarii (...) nu putem fi de acord ca reprezinta o solutie sau o compensare pentru faptul ca s-au inghetat salariile politistilor", afirma presedintele sindicatului, Cosmin Andreica.
Sindicatul Europol a transmis, printr-un comunicat de presa, ca a avut, joi, o intalnire cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, la care a participat si ministrul Lucian Bode.
Reprezentantii Europol au afirmat ca ministrul a facut o prezentare ce se dorea a fi o reactie la nemultumirile politistilor si a precizat unele masuri de care au beneficiat politistii. Astfel, in 30 decembrie 2020 s-a stabilit procedura privind acordarea titlului de specialist clasa, drept prevazut de Legea 153 si neaplicat din 2017, de care vor beneficia aproximativ 76.000 de angajati MAI (politisti, jandarmi, pompieri, personal contractual/civil) si insumeaza un efort bugetar de 119 milioane lei, adica 130 lei brut/angajat.
"Acest drept reprezinta o restanta... mai mult
Joi, 14 Ianuarie 2021, ora 21:04
Reprezentantii Guvernului le-au garantat conducatorilor Federatiei SANITAS ca vor elabora acte normative prin care sporul de 30% si sporul de epidemie, intre 50 si 85%, vor fi acordate intregului personal din domeniile sanitar si de asistenta sociala care trateaza pacienti confirmati cu Covid-19, se mentioneaza intr-un comunicat transmis de organizatia sindicala.
Federatia SANITAS a organizat marti, 10 noiembrie, un miting in fata sediului Guvernului, in timpul caruia liderii sindicatului au avut o intrevedere cu reprezentantii Executivului, potrivit sursei.
"Subiectele intens dezbatute astazi (...) au fost: aplicarea sporului de pana la 30% in toate unitatile (sistemului sanitar si de asistenta sociala, n.r.), pentru toata perioada in care va fi prelungita starea de alerta si acordarea lui intregului personal din unitati/sectii/compartimente care trateaza pacienti confirmati Covid-19, UPU/CPU, Serviciile de Ambulanta, zonele tampon din celelalte unitati sanitare etc. In acest sens, Federatia SANITAS a solicitat elaborarea unei ordonante de urgenta care sa cuprinda si asigurarea sursei de finantare, cu consultarea organizatiei noastre, fapt care ne-a fost garantat", se precizeaza in comunicatul Federatiei SANITAS.
Organizatia sindicala a facut referire si la posibilitatea acordarii sporului de 55-85% angajatilor din sistem care intrunesc criteriile de acordare.
Federatia SANITAS a solicitat, de asemenea, elaborarea unui act normativ care sa cuprinda si... mai mult
Marti, 10 Noiembrie 2020, ora 20:14
Creditul de nevoi personale cu ipoteca este util atunci cand esti nevoit sa imprumuti o suma mai mare de bani pentru o perioada mai scurta de timp.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara,, cu ce costuri vine un credit de nevoi personale cu ipoteca.
Avantajul acestui credit este ca are dobanzi mai mici decat un credit de nevoi personale fara ipoteca, asa ca, daca esti sigur ca vei putea plati ratele la suma mare pe care o imprumuti, atunci poti apela la el.
In plus, poti folosi drept ipoteca constituita in favoarea bancii un imobil (sau mai multe) care se afla in proprietatea ta sau a unor terti.
Dezavantajele acestui credit tin de costurile suplimentare cu care vine. Iar, in general, acestea sunt costuri corespondente pentru polita de asigurare pentru imobilul cu care garantezi (cateva sute de lei pe an), taxa de inregistrare la Registrul National de Publicitate Mobiliara (65,7 lei), taxe si onorarii notariale (aici costurile difera in functie de taxele si onorariile practicate de catre Notarii Publici care autentifica contractul de ipoteca) si costul raportului de evaluare al imobilului adus in garantie.
Acest ultim cost il vei achita inainte de acordarea creditului. Costul stabilit si perceput de catre evaluatorii de imobile variaza intre 400 si 1.500 de lei, in functie de imobilul pe care-l evaluezi pentru a garanta creditul.
Rubrica Educatie financiara este sustinuta de Libra Internet Bank.
CITESTE SI:
Cardul bancar pentru... mai mult
Luni, 05 Octombrie 2020, ora 09:30
Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a declarat joi ca nevalid un acord crucial ce permite transferul de date personale intre Uniunea Europeana si SUA, asa-numitul 'Privacy Shield', din cauza riscului pe care il reprezinta programele americane de supraveghere a acestor date, transmit AFP si Reuters.
Acest acord face "posibile ingerinte in drepturile fundamentale ale persoanelor ale caror date sunt transferate" spre Statele Unite, intrucat autoritatile americane pot avea acces la ele fara ca aceasta sa se limiteze "la strictul necesar", considera Curtea europeana in decizia sa.
Decizia a fost primita ca o victorie de avocatul si activistul austriac Max Schrems, aflat la originea acestei cauze, in urma plangerii sale impotriva Facebook.
Totusi, CJUE a mentinut validitatea mecanismului de transfer de date cunoscut drept 'clauze contractuale standard', subliniind ca autoritatile de supraveghere trebuie sa suspende sau interzica transferurile in afara UE daca protectia datelor nu poate fi asigurata.
Sute de mii de companii, printre care Facebook, giganti industriali si producatori auto, folosesc aceste clauze pentru a transfera date personale ale europenilor in alte tari, pentru servicii precum infrastructura cloud, gazduire de date, state de plata, finante si marketing.
Cauza (C-311/18 Facebook Irlanda si Schrems) a ajuns la CJUE din Luxemburg dupa ce austriacul Max Schrems a contestat in justitie folosirea de catre Facebook a clauzelor standard, acuzand... mai mult
Joi, 16 Iulie 2020, ora 13:23
Procurorul sef european Laura Codruta Kovesi a fost declarata personalitatea anului de catre publicatia Emerging Europe.
Craig Turp, unul dintre editorii de la Emerging Europe o numeste la Laura Codruta Kovesi "neobosita" si aminteste ca aceasta s-a remarcat pentru prima oara nu la Bruxelles, ci in Romania, ca sefa a DNA.
"In primii sai ani in functie, a supervizat punerea sub acuzare a mii de politicieni corupti. Primari, parlamentari si chiar fosti prim ministri ai tarii au fost acuzati, judecati si gasiti vinovati in mandatul Laurei Codruta Kovesi", scrie publicatia.
Dar, dincolo de aceste rezultate, roadele activitatii Laurei Codrutei Kovesi au fost mult mai insemnate.
"Acordam acest premiu in semn de recunoastere fata de munca remarcabila a Laurei Codrutei Kovesi ca sef al DNA, care a devenit un model pentru alte directii anti-coruptie din zona Europei emergente si un simbol al luptei impotriva coruptiei si a impunerii domniei legii.
Iar faptul ca anul trecut a devenit primul procuror sef european nu face decat sa confirme importanta rolului pe care l-a jucat si pe care va contiua sa il joace, in lupta impotriva coruptiei", a Andrew Wrobel, unul dintre fondatorii publicatiei Emerging Europe.
Publicatia aminteste ca n-a descoperit-o de ieri de azi pe Laura Codruta Kovesi, ci ca ii urmareste demult parcursul.
"Noi am scris la scurt timp dupa ce a fost selectata ca procuror sef european ca doamna Kovesi - care inainte sa ajunga la sefia DNA fusese... mai mult
Joi, 30 Aprilie 2020, ora 20:00
Ministerul Sanatatii trebuie sa introduca purtarea de masti chirurgicale si a manusilor pentru toti salariatii din spitalele publice, ca precautie minima impotriva COVID-19, sustine Federatia "Solidaritatea Sanitara", intr-un comunicat remis miercuri.
Organizatia sindicala apreciaza ca marea majoritate a cazurilor de salariati infectati in spitalele din Romania au in comun doua elemente: contactul cu pacienti despre care nu s-a stiut ca sunt infectati si absenta unui minim echipament de protectie (cel putin masca chirurgicala) pentru salariati.
In consecinta, nivelul minim al echipamentelor individuale de protectie impotriva COVID-19 trebuie sa-l constituie masca chirurgicala si manusile, ele trebuind sa fie asigurate tuturor salariatilor, se mentioneaza in comunicat.
Federatia "Solidaritatea Sanitara" subliniaza ca "planul de masuri prevazut de Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 533/31.03.2020 prevede ca echipament minim de protectie: echipamentul obisnuit de spital (adica nici o protectie)".
"Masurile adoptate rateaza rezolvarea problemei care a generat dezastrul din spitalele publice si cele militare: pentru circa 70% dintre salariatii din sanatate nefiind prevazut nici un echipament individual de protectie. Motivul il constituie prezumtia eronata ca acesti salariati nu vor veni in contact cu pacienti COVID 19", atrage atentia FSS.
Organizatia sindicala apreciaza ca Ordinul Ministrului Sanatatii 533/2020 presupune ca toti pacientii infectati COVID - 19... mai mult
Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 18:16
Fundatia LEADERS crede ca leadershipul personal si performanta pe termen lung incep cu autocunoasterea. Iar daca ti-ai tot pus intrebarea "cine sunt eu?" sau "ce trebuie sa fac?" de nenumarate ori in ultimul timp, dar inca nu ai gasit un raspuns pe masura asteptarilor tale, probabil, ei te pot ajuta.
Stim ca esti parte a unei generatii, dar mai stim ca esti unic. Au gandit LEADERS Explore, ca programul de leadership care sa iti raspunda la intrebarea "cine sunt eu?".
Cu o experienta de invatare de 20 de ani alaturi de cei 30 mii de absolventi, ti-au pregatit doua luni de autocunoastere, autodepasire, testare a limitelor si accesul la o comunitate unita, din care vei face si tu parte.
Ce vei trai mai exact?
36 de ore de training, in care vei descoperi importanta valorilor personale, stilurile de comunicare conform DISC, roluri in echipa si vei avea ocazia sa lucrezi cu alti 70 de tineri cu care impartasesti aceleasi aspiratii.10 proiecte in comunitate gandite si implementate de voi cu sprijinul unui mentor.Explorare individuala prin intermediul testelor psihometrice, temelor si challenge-urilor date de traineri specializati.O Biblioteca Vie, in care vei avea oportunitatea sa discuti cu profesionisti din diverse domenii despre brandingul personal si cum poti sa-ti construiesti/ mentii imaginea in functie de domeniu.Vei avea ocazia sa cunosti povestile de viata a 4 lideri care iti vor impartasi din experienta lor personala si profesionala.
Recunoasterea... mai mult
Joi, 05 Martie 2020, ora 17:00
Generatia tanara se mobilizeaza spre o realitate in care viata nu se mai rezuma la "a supravietui". Aspectele materiale nu mai sunt un scop in sine pentru tineri, ci devin resurse pentru un tel mult mai inalt, si anume de a atinge cea mai buna versiune a lor, conform concluziilor Barometrului tinerilor, realizat de EY Romania.
In acest context, angajatorii au nevoie de o strategie de integrare si dezvoltare pentru tineri, bazata pe o remuneratie care sa nu limiteze paleta de alegeri personale.
Pe de alta parte, ei ar trebui sa le ofere oportunitati de dezvoltare prin expunere la situatii profesionale si de invatare continua, care sa faciliteze schimbarea de perceptie de la "un loc de munca" la "un loc in care imi construiesc cariera".
"Tendintele demografice transforma mediul economic romanesc, determinand organizatiile sa-si reorienteze modelele de afaceri si sa formuleze noi strategii de atragere si retentie a resurselor umane. In acest studiu, am provocat tinerii sa raspunda intrebarilor noastre si sa ne povesteasca despre activitatile, interesele si valorile lor, despre ce reprezinta succesul si care le sunt modelele. Am fost surprinsi de forta, diversitatea si dinamismul lor", spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.
Pentru realizarea Barometrului tinerilor au fost intervievati 524 de tineri, cu varsta cuprinsa intre 18-29 de ani, care au raspuns unui chestionar online, in perioada mai-iunie 2019. 60% dintre acestia muncesc cu norma intreaga... mai mult
Joi, 27 Februarie 2020, ora 14:07
Ministrul demis si propus la Lucrari Publice, Dezvoltare si Administratie, Ion Stefan, a declarat marti, la audierile din comisiile parlamentare reunite, ca va fi continuat procesul de reorganizare prin reducerea functiilor politice cu 30%, de la 10 la 7, dar si a personalului de executie cu 25%, de la 1.020 la 765.
"Vom finaliza procesul de reorganizare a ministerului prin reducerea cu 30% a functiilor politice, de la 10, cate aveau celelalte guverne, la 7, vom reduce cu 30% functiile de conducere, de la 97 la 67 si cu 25% personalul de executie de la 1.020 la 765.
Am gasit un minister in care numarul demnitarilor, secretarilor de stat, subsecretarilor de stat era atat de mare, ca angajatii ministerului nu mai stiau de la cine sa obtina semnaturi. (...) Intentionam sa organizam concursuri publice si transparente, inclusiv monitorizate cu camere de luat vederi, pentru a ne asigura de eficienta, profesionalism in minister, eliminand sinecurile politice", a promis Ion Stefan.
Ministrul a adaugat ca va fi continuat "procesul de transparentizare si digitalizare la nivelul tuturor institutiilor subordonate ministerului, ANL, ISC, ANFP".
"Ministerul este campionul transparentei, MLPDA se afla pe primul loc in randul institutiilor care publica seturi de date deschise in portalul data.gov.ro, realizat si gestionat de Secretariatului General al Guvernului.
Ministerul a publicat 377 de seturi de date deschise, in timp ce institutiile aflate in subordonare, coordonare... mai mult
Marti, 18 Februarie 2020, ora 11:23