Mai multi parlamentari PSD au inaintat un proiect de lege conform caruia persoanele fizice nu vor mai avea voie sa cumpere un autoturism second-hand mai des de o data la doi ani. Firmele, insa, nu vor trebui sa se supuna acestei reguli nou instituite.
Initiatorii sunt 41 de membri ai PSD care arata ca un astfel de act normativ ar permite o colectare mai eficienta a impozitelor la bugetul de stat si eliminarea operatiunilor comerciale nefiscalizate de autovehicule second-hand achizitionate in spatiul intracomunitar si revandute in Romania.
Semnatarii initiativei legislative, in fapt un proiect de modificare a Codului Fiscal, respectiv a Legii nr.227/2015, invoca si concluziile inspectiilor derulate de ANAF: "activitatile comerciale in Romania cu autovehicule second-hand achizitionate din spatiul intracomunitar au fost derulate de persoane fizice si juridice, fara achitarea TVA si a impozitului pe profit aferent. O mare parte din operatiunile comerciale nefiind inregistrate in evidentele contabile ale companiilor".
In plus, se mai arata in expunerea de motive, "trebuie mentionat faptul ca Romania se confrunta in ultimii ani cu o crestere exploziva a inregistrarilor de autovehicule second-hand, fapt care a condus la o imbatranire a parcului auto, cu mult peste media UE, si la o poluare fonica si de mediu pentru cetatenii Romaniei".
Initiatorii legii argumenteaza cu cifre: "In primele opt luni ale anului 2017, au fost inmatriculate aproximativ 340.000 de... mai mult
Miercuri, 01 Noiembrie 2017, ora 19:49
Orice posesor de autoturism stie ca va fi pus, mai devreme sau mai tarziu, in situatia de a schimba, pe rand, cateva dintre componentele masinii pe care o conduce.
Tocmai de aceea, industria de piese auto este vesnic una infloritoare, indiferent cat de fiabile ar fi modelele de autoturisme pe care le alege cea mai mare parte din populatie, indiferent cat de priceputi si "fara antecedente" ar fi soferii care le conduc si indiferent cat de putin timp ar trece de la achizitionarea unei masini si inlocuirea ei cu o alta mai noua.
Nu trebuie sa iti imaginezi neaparat accidente infioratoare sau sa te gandesti la suprasolicitarea vehiculului. Pur si simplu, anumite piese auto ar putea fi considerate de-a dreptul "consumabile".
Pe langa asta mai intervine si neputinta de a-ti achizitiona intotdeauna o masina noua, respectiv cumpararea autoturismelor second hand. Asadar, este destul de important pentru orice posesor de autoturism sa stie care sunt cele mai bune locuri din care isi poate achizitiona componentele necesare repararii propriei masini si care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei piete de desfacere.
Iata, asadar, o descriere a celor mai comune surse de unde iti poti achizitiona piese auto:
Reprezentantele si magazinele autorizate de piese auto
Fiecare brand din industria auto cauta sa-si deschida cat mai multe puncte de vanzare, iar in cadrul acestora nu comercializeaza doar masinile pe care le fabrica, ci si piesele necesare pentru reconditionarea... mai mult
Vineri, 14 August 2015, ora 08:00