Croatia, Ungaria, Portugalia, Malta si Franta sunt tarile din Uniunea Europeana (UE) in care s-au semnalat in 2015 cele mai multe probleme legate de siguranta Internetului, cum ar fi virusii care au afectat computerele, pierderi financiare, folosire abuziva a datelor personale sau accesul copiilor la pagini web necorespunzatoare varstei lor, informeaza, luni, Eurostat.
In medie, la nivelul UE 25 %, dintre utilizatorii de internet in scopuri private s-au confruntat anul trecut cu asemenea probleme, conform studiului care vizeaza situatia din 27 de state ale UE, pentru Romania neexistand date disponibile, scrie AFP.
Navigare pe Internet in siguranta - programe esentiale
Cele mai frecvente deficiente s-au semnalat, in ordine, in Croatia (42%), ...citeste mai departe despre "Internetul, un pericol: Tarile din UE unde s-au inregistrat cele mai multe probleme legate de siguranta online" pe Ziare.com mai mult
Luni, 08 Februarie 2016, ora 19:49
Europarlamentarii au inceput, marti, 27 octombrie, dezbaterile pe tema legislatiei care vizeaza datele de pe Internet. Neutralitatea Internetului, un principiu care vizeaza tratarea in mod egal a tuturor datelor din reteaua globala este principala tema.
Activistii si companiile care sustin libertatea accesului la Internet se tem ca efectul legii va fi unul contrar vointei intiatorilor, aceasta putand sa se transforme intr-o amenintare la adresa libertatii Internetului, anunta revista Business Insider.
Principiul egalitatii
Ideea de baza este ca toate datele incluse in retea vor trebui tratate in mod egal. In acelasi timp insa, acest lucru inseamna ca unele date transmise pe Internet nu vor putea fi tratate preferential si, prin urmare, nici sanctionate.
Astfel, unii producatori de continut nu vor mai putea sa plateasca pentru o conexiune preferentiala cu utilizatorii serviciilor lor, iar furnizorii de internet nu vor mai fi capabili sa blocheze datele care le ingreuneaza viteza de transmisie in retea.
Legile ferme ale neutralitatii ar trebui sa impiedice astfel de scenarii.
Multi dintre cei care sustin aceasta idee cred ca favorizarea marilor companii ar putea distruge inovatia in domeniu si ar avantaja doar companiile gigantice care isi permit sa plateasca pentru aceste servicii.
Membrii Parlamentului European dezbat marti aceasta tema, dar activistii pentru libertatea Internetului sustin de mult ca efectul ar putea fi tocmai invers.
Intr-o postare... mai mult
Marti, 27 Octombrie 2015, ora 14:52