Strategia de vanzari a unei firme se bazeaza indeosebi pe rezultatele asteptate de la agentii de vanzari. Acestiasunt impartati in trei categorii in fuinctie de veniturileaduse de fiecare in firma: agentii de top, agentii de nivel mediu si agentii cu rezultate slabe.
In principiu, mai toti directorii de vanzari incearca sa creeze o punte de legatura intre primele doua segmente din topul agentilor de vanzari din firma, in speranta ca media de 80% din venituri adusa in baza eforturilor depuse de agentii de top va genera un imbold puternic pentru agentii de nivel mediu. Numai ca, in timp ce agentii de top au un dar native de a-si atinge tinta, vanzatorii de nivel mediu au nevoie de un antrenament specific pentru a-si atinge potentialul maxim. Iata cinci cai de a transforma un agent de vanzari cu rezultate mediocre, intr-un campion al contractelor duse la capat cu succes, dupa modelul prezentat in publicatia Entrepreneur.
Relatiile la varf
O relatii personala a agentului cu unul dintre decidentii clientului abordat se poate transforma usor intr-o relatie de succes. Insa cand aceasta nu exista, abordarea cea mai practica este identificarea persoanei care are ultimul cuvant de spus si eventualele contexte economice si politice ale afacerii pe care vrea sa o propuna. Intelegerea acestor aspecte ajuta la gasirea unei formule de abordare care sa aiba beneficii mutuale si reprezinta un pas deja facut pe calea succesului.
Redefinirea problemei
Un nu in afaceri... mai mult
Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 13:50
In vremuri critice, antreprenorii pun accent pe angajarea de profesionisti pentru afacerile pe care le detin. Expertii de la Entrepreneur.com te sfatuiesc cum sa anjazi un agent de vanzari care sa se ridice la nivelul asteptarilor tale si ce trebuie sa faci pentru a-i preda acestuia stafeta.Chiar daca la inceput ai reusit sa faci toate lucrurile de unul singur, daca firma ta a crescut, trebuie sa angajezi oameni care sa te inlocuiasca in domenii precum marketing si finante. Iata cum poti sa te eliberezi de vechile responsabilitati si sa construiesti o relatie buna cu noul angajat. Fii realist Noul agent de vanzari nu este nici proprietarul, nici presedintele companiei. El nu iti va prelua compania si nici nu-si va asuma responsabilitati decat in domeniul in care activeaza. El este doar un angajat care vine la serviciu zi de zi. Intr-adevar, probabil astepti de la acest nou agent de vanzari sa lucreze din greu si sa fie loial companiei. Daca persoana pe care ai angajat-o este motivata, acesta va incerca sa se ridice la asteptarile tale, va veni dimineata devreme si nu va pleca seara pana cand nu va termina ceea ce are de facut. Stabileste obiectivele Uita despre ceea ce ar trebui sa realizezi in vanzari, in timpul unui an fiscal, din perspectiva ta. Vorbeste cu prieteni, consilieri, directori sau agenti de vanzari si stabileste standarde minime pentru productivitatea lor. In cazul in care sarcinile se dovedesc a fi prea usoare sau din contra, sunt prea dificile, poti... mai mult
Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 16:48