Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a premiat, joi seara, cele mai performante companii din economia romaneasca in cadrul Galei Topului National al Firmelor.
In deschiderea evenimentului, presedintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat ca, la finalul anului precedent, au fost depuse bilanturile financiar-contabile de la peste 650.000 de companii din toata tara, iar pentru Topul National au fost selectate 6.630 de societati, in conformitate cu metodologia topului constituita la nivel national.
"Acest proces a scos la iveala si anumite probleme din economia romaneasca. Desi sunt 10.000 de agenti economici in plus care au depus bilantul fata de anul precedent, trebuie sa va spun ca s-au mutat putin ponderile: a scazut numarul societatilor mari si foarte mari, a scazut numarul celor mijlocii, a scazut si numarul celor mici. Toata aceasta diferenta s-a dus catre microintreprinderi, unde avem 589.322 de agenti economici", a spus Daraban.
Presedintele CCIR a adaugat ca, in ...citeste mai departe despre "CCIR a premiat cele mai performante companii din Romania in cadrul Galei Topului National al Firmelor" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 11:35
Decizia de a face publice performantele de natura non-financiara nu mai este optionala pentru companiile care cauta sa atraga investitori, conform raportului EY, Tomorrow's investment rules. Acestea risca sa piarda investitori pentru ca nu-si fac publice informatiile non-financiare.
Noul raport EY arata ca 89% dintre investitori considera ca informatiile privind performanta de natura non-financiara au jucat un rol esential in procesul de luare a deciziilor cel putin o data in ultimele 12 luni, iar 70% dintre respondentii din pietele emergente utilizeaza frecvent sau ocazional informatiile de natura non-financiara si, dintre acestia, doar jumatate au un sistem structurat de evaluare sau un proces implementat.
Sondajul care sta la baza studiului a fost derulat pentru EY la nivel global de revista Institutional Investor in randul a 163 de investitori institutionali si a identificat principalele tendinte in procesul de adoptare in raportarile companiilor a informatiilor corporative de natura non-financiara.
Raportul EY evidentiaza faptul ca multi dintre investitori se bazeaza pe judecata personala in evaluarea datelor de mediu si sociale disponibile pentru a determina impactul acestor factori asupra crearii de valoare si a profilului de risc al companiei.
In ceea ce priveste principalele surse pentru informatii de natura non-financiara, investitorii mentioneaza rapoartele anuale, rapoartele integrate si site-urile companiilor, mai degraba decat datele colectate... mai mult
Joi, 24 Aprilie 2014, ora 13:17
Companiile din sectorul de internet au inregistrat cele mai mari rate de crestere in T2 2013 la majoritatea indicatorilor de performanta, inclusiv vanzari (21%), venituri operationale (27%), cercetare si dezvoltare (19%) si fluxuri de lichiditati (25%).
Vanzarile cumulate ale primelor 100 de companii globale de tehnologie au inregistrat un declin de 1% in trimestrul al doilea 2013 versus trimestrul al doilea 2012, ajungand la 616 miliarde de USD, in scadere pentru al doilea trimestru consecutiv.
In pofida cresterilor puternice si a investitiilor facute pentru dezvoltarea mega-tendintelor din tehnologiile mobile, sociale, cloud si analizele big data cresterea agregata anuala a vanzarilor pentru primele 100 de companii globale de tehnologie a inregistrat valori negative in T2 2013, pentru al doilea trimestru consecutiv, conform studiului EY - View from the top: global technology trends and performance.
Aceste rezultate sugereaza ca, desi perspectivele macro-economice se imbunatatesc, mai ales in economiile dezvoltate, cererea clientilor se orienteaza tot mai accelerat catre tehnologiile de ultima generatie, cum ar fi smart mobility si tehnologiile cloud, afectand negativ cererea pentru produsele si serviciile traditionale.
In conditiile in care unele dintre cele 100 companii de top ocupa si pozitiile de lideri in inovare, intr-unul sau mai multe dintre mega-tendinte, majoritatea celorlalte companii sunt nevoite sa tina pasul cu inovatiile acestor companii. Mai... mai mult
Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 13:43
Arctic, OMV Petrom Marketing, BAT Romania, Philip Morris Trading si Coficab au fost cele mai importante si performante companii din Romania in 2012, intr-un clasament care cuprinde 300 de societati al caror scoring efectuat E&Y a luat in calcul atat indicatorii financiari, cat si non-financiari.
Scoringul utilizat in analiza tine cont de cei mai relevanti indicatori financiari, cum ar fi nivelul vanzarilor, cresterea EBITDA si alti indicatori financiari calculati pe baza contului de profit si pierdere si a bilantului contabil, dar si indicatori non-financiari.
Printre cele mai importante aspecte non-financiare luate in considerare au fost: numarul de angajati, tipul companiilor (listate sau nelistate, companii mari sau intreprinderi mici si mijlocii), eforturile de responsabilitate corporativa si dezvoltarea unui brand local, potrivit unui comunicat al E&Y Romania.
Cele cinci companii mentionate au obtinut cele mai mari scoringuri, de 4.050 si 3.963.
Top 300 cele mai importante si performante companii este impartit in trei categorii: cele cu afaceri anuale de peste 2,5 miliarde lei, cele cu afaceri intre 1 si 2,5 miliarde lei si cele cu afaceri sub un miliard lei.
Prima categorie cuprinde 25 de companii, care sunt in ordine: OMV Petrom Marketing, BAT, Electrica Furnizare, OMV Petrom Gas, Romgaz, MOL Romania Petroleum, Orange Romania, Vodafone Romania, OMV Petrom, Mediplus Exim, Automobile Dacia, Kaufland Romania, Selgros Cash&Carry, Carrefour Romania,... mai mult
Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 16:44
Smart Solutions Factory a lansat kpidirectory.com, prima solutie romaneasca de monitorizare a indicatorilor de performanta. Solutia se adreseaza companiilor de orice marime si din orice verticala de business care doresc sa construiasca un mediu performant de lucru.
Deciziile inteligente au nevoie de informatii clare. Exista multe bariere in extragerea datelor pentru calculul indicatorilor de performanta. De cele mai multe ori informatia exista, insa este disparata, fiind inregistrata in diferite forme, in departamente separate si folosind baze de date sau fisiere multiple.
De asemenea o atitudine defetista sau o neintelegere a tehnologiei impiedica companiile sa gaseasca cele mai bune solutii disponibile pentru calculul acestora.
Calcularea unui KPI poate necesita date din sistemul ERP, sistemul software folosit in logistica (WMS), sistemul de management al relatiei cu clientii (CRM), informatii existente la terti sau in diferite fisiere excel pe care fiecare angajat le are si le actualizeaza.
Obtinerea claritatii nu este usoara, insa beneficiile ei sunt substantiale. Aceasta solutie ne ajuta sa identificam slabiciunile in procesele companieine arata care sunt strategiile performante astfel incat ele sa poate fi replicatene ajuta sa identificam eficienta angajatilor si a partenerilor care furnizeaza servicii sau produse companiei.
O strategie 8 pasi de dezvoltare eficienta a indicatorilor de performanta
Creeaza o echipa responsabila Scopul echipei este... mai mult
Luni, 08 Iulie 2013, ora 16:53
Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a organizat miercuri o noua editie a Topului firmelor din Bucuresti, calculat dintr-un numar de 132.076 de companii care au depus bilantul pentru anul 2011.
Potrivit metodologiei, dintre cele 132.076 firme din Capitala care au depus bilantul aferent anului 2011, au indeplinit criteriile de eligibilitate 28.189 companii. Dintre acestea, au fost premiate 3.881 firme in cadrul a sase domenii de activitate totalizand 251 de clase de activitati.
Printre firmele aflate pe primul loc la sectiunea Telecomunicatii s-au numarat RCS&RDS, Digital Cable System si Orange. Pentru activitatea de servicii in tehnologia informatiei pe primul loc s-au aflat Oracle Romania, IBM Romania si UTI Systems.
Pe domeniul industrie, printre laureati s-au aflat Romsilva, Romcad Prod, OMV Petrom, Compania Nationala a Uraniului, Societatea Nationala a Sarii si Societatea Nationala a Apelor Minerale.
Printre premiantii desemnati la capitolul prelucrarii produselor destinate consumului alimentar s-au aflat Negro 2000, Star Food, Danone, Agrana, Ion Mos.
Pentru fabricarea bauturilor au fost premiate companii precum Heineken Romania si Quadrant-Amroq, iar in sectorul farma Zentiva.
Pentru performantele din agricultura au fost premiate societati precum Interagro, Euro-Casa Prod si Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultura.
La editia din 2012, Topul firmelor pentru lucrari de constructii a fost dominat de Strabag,... mai mult
Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 08:22
Managerii privati care vor fi numiti la companiile de stat ar putea castiga lunar sume care ajung pana la 75.000 de euro brut, la care se vor adauga milioane de euro anual in cazul unor societati cu profit ridicat, daca sunt indeplinite criteriile de performanta din contract, potrivit unui proiect. Suma incasata de managerul privat din profitul net ar putea depasi insa doua milioane euro si ar ajunge chiar la patru milioane euro in cazul unor companii profitabile, precum Romgaz, Transgaz si Hidroelectrica.Contractul de management privat ar urma sa fie incheiat pe o perioada cuprinsa intre 1 si 4 ani si va putea fi prelungit, prin act aditional, pentru inca maximum 4 ani daca managerul si-a indeplinit obligatiile contractuale, releva un proiect trimis spre avizare Guvernului si obtinut de MEDIAFAX.Proiectul este asumat, printre altii, de ministrul Economiei Ion Ariton si ministrul Transporturilor Anca Boagiu, in subordinea carora se afla principalele companii vizate pentru management privat.Managerul privat va avea inclusiv drept de angajare si concediere a personalului, precum si de negociere a contractului de munca.Indemnizatia lunara a managerului va fi stabilita prin negociere, pornind de la salariul de baza mediu brut din companie pe ultima luna inmultit cu un coeficient calculat in raport cu cifra de afaceri pe ultimele 12 luni anterior numirii managerului privat si cu numarul mediu de salariati la data angajarii acestuia, conform documentului.Managerul privat... mai mult
Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 19:31
"Cei mai importanti trei factori care submineaza sistematic performanta companiilor pe termen lung sunt cultura, industria in care opereaza respectiva organizatie si forma de proprietate" a declarat Stelian Panescu, director general al Smart Sigma, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro. Expertul in resurse umane este de parere ca in momentul in care un manager devine partinitor si trateaza cu masuri diferite angajatii, apar tensiuni care pot sa duca fie la spargerea echipei, fie la rezultate slabe pentru firma si actionari.Ce caracteristici are cultura defensiva intr-o companie?
Caracteristicile unei culturi defensive sunt descrise intr-un studiu realizat in secolul trecut de doi autori americani de mare renume, Kotter si Heskett care fac comparatie intre culturile adaptive si neadaptive.
Termenul de cultura defensiva este echivalentul culturii neadaptive.
In articolul lui Kotter si Heskett, culturile neadaptive sunt considerate cele care se bazeaza pe managementul clasic, industrial, caracterizat de orietarea pe termen scurt, de sisteme, de ierarhii, de jocuri de putere, de pozitia personala, cu prea putina preocupare pentru aspectele constructive.
In timp ce culturile constructive permit obtinerea unor performante superioare, cele caracterizate prin stiluri defensive si considerate neadaptive asigura ineficacitatea organizatiei.
Mai exact, incapacitatea organizatiei de a-si atinge obiectivele.
In culturile defensive, preocuparea membrilor organizatiei este... mai mult
Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 23:49
Sorina Mone, Project Manager Acumen Integrat
Companie romaneasca de consultanta manageriala ce ofera clientilor sai servicii specializate in domenii precum managementul performantei, managementul proiectelor si integrarea tehnologiei suport.
•Performanta companiei, direct proportionala cu satisfactia angajatilor
•Masurati si valorificati performanta, pentru un maxim de eficienta
•Managementul performantei, la inceput de drum in Romania
Gradul de satisfactie al angajatilor, corelat cu fluctuatia personalului si numarul de traininguri la care participa un angajat alcatuiesc un indicator relevant de performanta pentru o companie, este de parere Sorina Mone, Project Manager Acumen Integrat.
mai mult
Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 10:53