Intr-o perioada de instabilitate financiara, cauzata de o criza sanitara ce poate fi urmata de o criza economica, multe dintre firmele romanesti au reusit sa gaseasca resursele si sa identifice acele actiuni necesare pentru a putea continua sa se dezvolte.
Cu siguranta insa ca aceasta perioada este o provocare pentru toata lumea, iar un plus de prudenta poate sa faca diferenta intre succes si esec. Managementul riscului este esential in aceasta perioada. In cadrul acestui proces, persoana responsabila trebuie sa inteleaga modul de functionare a afacerii si detaliile sale operationale, identificand eventuale probleme potentiale inainte ca acestea sa apara.
Monitorizarea periodica a partenerilor de afaceri este una dintre activitatile necesare in cadrul acestui proces. Succesul afacerii noastre depinde si de bonitatea partenerilor pe care ni-l alegem si de aceea este important sa stim din timp care este performanta financiara a acestora. Asa vom putea sa avem incredere intr-o colaborare de succes sau, dimpotriva, sa ne gandim la anumite masuri pe care le putem lua in legatura cu partenerii nostri de afaceri.
Cum sa intelegi daca partenerii tai de afaceri au probleme financiare?
Pentru a vedea daca partenerul tau de afaceri are o situatie financiara stabila, care nu iti va pune in pericol propriul business, poti analiza indicatorii sai financiari - asa cum sunt indicatorii de lichiditate, de profitabilitate sau de risc / datorii. Ai mai jos cateva informatii... mai mult
Joi, 04 Februarie 2021, ora 17:03
Orice masina este echipata cu un calculator de motor care la randul sau are un software de control. Acestea sunt standarde din fabrica, iar software-ul de management al motorului se dezvolta cu o marja mai mare de control. Chiptuning-ul este o procedura prin care se modifica sau se calibreaza software-ul de management al motorului. GxG Chiptuning ofera performante masinii prin chiptuning!
Daca esti pasionat de masini si iti doresti sa cresti capacitatea lor si sa maresti forta acestora, interventia chiptuning este alegerea ideala! Chiptuningul nu afecteaza motorul masinii intr-un mod negativ, asta daca este facut de catre profesionisti. Echipa GxG Chiptuning se ocupa de aceste interventii de peste 10 ani, fiind profesionisti si oferind experiente notabil avantajoase! Masina ta nu numai ca va deveni mai puternica, ci si mult mai economica.
Chiptuningul nu iti va afecta componentele masinii in vederea defectarii lor, iar emisiile de gaze vor ramane la acelasi nivel. Aceasta interventie asupra masinii are o serie de beneficii, printre care enumeram:
* Siguranta sporita in efectuarea depasirilor datorita cresterii puterii acesteia;* Masina reactioneaza mult mai bine atunci cand apesi acceleratia, generand o placere mai mare de fiecare data cand o conduci;* Consumul de carburant in regim de mers normal va simti o scadere.
GxG Chiptuning ofera performante masinii prin chiptuning! Autovehiculul fiecarui client va fi analizat individual. Softul masinii care controleaza... mai mult
Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 17:54
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat joi o serie de indicatori de performanta propusi in administratia locala din judet care vor imbunatati trei domenii importante: buna gestionare a banilor publici, curatenia si fonduri atrase.
"Eu sunt pentru o repartizare direct proportionala de fonduri in functie de performanta, de ceea ce face fiecare primar. Am discutat cu cel putin o treime din primarii din judet, deci m-am consultat cu ei, de toate culorile politice, deci stiu primarii aceste chestiuni. Primariile sunt grupate pe numar de locuitori, le facem o recomandare si fiecare primar isi poate face analize comparative, sa vada cum se organizeaza alte primarii, cum arata organigrama, care-i grila de salarizare. Propunem aprobarea a 12 indicatori de performanta, pe trei capitole importante in baza carora se va colabora cu administratiile locale in anii urmatori: unu - buna gestionare a banilor publici, doi - curatenie in tot judetul si trei - fonduri atrase", a declarat Bolojan, in conferinta de presa.
Noul presedinte al CJ a subliniat ca schimbarea la fata a judetului Bihor este obiectivul principal al mandatului noii echipe de conducere, investita prin votul bihorenilor. Aceasta se bazeaza insa pe parteneriatul cu primarii din judet, indiferent de culoarea politica si de marimea localitatii, precum si pe resurse si pe o strategie de urmat. In acest scop, noua conducere a judetului a facut o radiografie a tuturor unitatilor... mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 15:56
Economia Germaniei a stagnat in trimestrul patru din 2019, comparativ cu precedentele trei luni, a anuntat vineri Oficiul Federal de Statistica (Destatis), pe fondul tensiunilor comerciale globale si al incertitudinilor legate de Brexit, transmit DPA, Reuters si Deutsche Welle.
Conform noilor date, cresterea anuala a PIB-ului Germaniei s-a situat la 0,6% in 2019, cea mai slaba performanta din 2013.
Cea mai mare economie europeana a inregistrat o crestere zero in ultimele trei luni din 2019, dupa un avans de 0,2% in trimestrul trei din 2019. Analistii se asteptau la un avans al PIB-ului de 0,1% in perioada octombrie - decembrie 2019.
Consumul privat si cheltuielile guvernamentale au sprijinit evolutia economiei, iar daca aceste doua sectoare vor inregistra o incetinire anul acesta, temerile privind inflatia ar putea spori. Investitiile in sectorul constructiilor au crescut in trimestrul patru din 2019, in timp ce cheltuielile cu utilajele si echipamentele au scazut considerabil, a precizat Destatis. De asemenea, exporturile s-au redus in ultimele trei luni din 2019.
"Credem ca economia va continua sa flirteze cu recesiunea in prima jumatate a acestui an", a avertizat Andrew Kenningham, de la Capital Economics.
In ritm anual, economia Germaniei a crescut cu 0,4% in trimestrul patru din 2019, dupa o expansiune de 0,6% in precedentele trei luni.
Analistii considera ca majorarea salariilor si nivelul scazut record al somajului au sprijinit in ultimii ani... mai mult
Vineri, 14 Februarie 2020, ora 11:02
Principalele valute din Europa Centrala si de Est (CEE) ar urma sa se aprecieze usor fata de euro in urmatorul an, conform unui sondaj realizat de Reuters, deoarece bancile centrale din regiune indica mentinerea unor rate stabile ale dobanzilor, spre deosebire de politicile anuntate de Rezerva Federala a SUA (Fed) si de oficialii Bancii Centrale Europene (BCE).
Anul viitor, leul romanesc ar urma sa se deprecieze usor, la 4,81 pentru un euro, de la 4,725, conform sondajului realizat in perioada 1-3 iulie in randul a 34 de analisti.
Leul romanesc a inregistrat, in acest an, cea mai slaba performanta din regiune, din cauza politicilor fiscale lipsite de predictibilitate si a sporirii dezechilibrelor economice, apreciaza analistii intervievati de Reuters.
"Cand te confrunti cu adancirea deficitului public si a celui de cont curent, in pofida imbunatatirii evolutiei activelor riscante pe plan global, inca ne asteptam ca moneda Romaniei sa aiba o evolutie mai putin performanta. In principiu, leul este mai slab decat alte valute din CEE", a apreciat Ciprian Dascalu, economist sef pentru Romania la ING.
Deficitul bugetar consolidat al Romaniei s-a adancit la 1,4% din PIB in primele cinci luni din acesta an, de la 1,1% la finalul lui aprilie, in timp ce deficitul de cont curent s-a adancit cu 38,5%, la 2,31 miliarde de euro, in perioada ianuarie-aprilie 2019.
In Ungaria, analistii se asteapta ca forintul se se aprecieze cu 0,77% fata de euro, la 320 de forinti pentru... mai mult
Vineri, 05 Iulie 2019, ora 11:26
Statisticile arata ca in Romania bugetele pentru publicitatea digitala ar putea ajunge la 76 milioane de euro in 2019. Conform celui mai recent raport ANCOM, sunt circa 19,3 milioane de conexiuni la internet mobil de mare viteza si 4,9 milioane conexiuni la punct fix. Astfel, milioane de romani sunt vizati zilnic de mii de reclame online.
In aceste conditii, Catalin Emilian, Country Manager RTB House Romania & Bulgaria, sustine ca marketerii au dificila sarcina de a se afla printre toate acele reclame, dar mai important sa castige un loc in randul celor care ajung sa fie remarcate de utilizatori.
Marketerii sunt constienti de faptul brandingul si marketingul de performanta sunt valoroase si ofera rezultate pozitive. Cu toate acestea, marketingul de performanta este vazut ca cel care duce la cresterea companiei pe termen scurt, iar marketingul de brand este mai mult o constructie pe termen lung.
Brandingul, care de atata vreme a fost cheia marketingului, este provocat in prezent de instrumentele de performanta, deoarece atentia acordata marketingului s-a mutat de la "reach" (audienta cat mai mare) la ROI (randament) . Ca rezultat, observam o schimbare importanta asupra rezultatelor si performantelor pe termen scurt.
Care sunt principalele diferente
In general, putem spune ca brandingul reprezinta toate activitatile ce vizeaza cresterea vizibilitatii marcii, recunoasterea si loialiatea clientilor fata de brand. In marketingul digital, pentru campaniile de... mai mult
Joi, 02 Mai 2019, ora 16:08
Agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit in crestere, de la stabila la pozitiva, perspectiva ratingului de credit pe termen lung atribuit Bulgariei, datorita imbunatatirii profilului financiar, transmit Sofia Globe si Novinite.
De asemenea, agentia a confirmat ratingul de credit pe termen lung in valuta si moneda locala "BBB" atribuit Bulgariei. Ratingul "BBB" face parte din categoria "investment grade" (recomandat pentru investitii).
"Excedentul de cont curent este estimat la 4,5% din PIB, mult peste precedentele previziuni, in urma majorarii excedentului din servicii. Pana acum Bulgaria a reusit cu succes sa-si mentina competitivitatea externa in urma imbunatatirii productivitatii si a trecerii la o productie cu valoare adaugata mai ridicata, pe fondul sporirii cotei sale in comertul european si mondial", se arata in comunicatul agentiei.
Fitch ar putea revizui in crestere ratingurile Bulgariei in urma imbunatatirii stabilitatii fiscale, a progreselor inregistrate in vederea aderarii la zona euro, a perspectivelor favorabile de crestere a economiei, care ar duce la o convergenta mai rapida a veniturilor fata de tarile cu rating similar.
"Evolutiile bugetare sunt extrem de favorabile, intarind si mai mult pozitia fiscala si nivelul datoriei Bulgariei comparativ cu alte tari. Estimam ca excedentul bugetar pe 2018 va fi mai ridicat decat am previzionat anterior, si ar putea fi cea mai buna performanta inregistrata de Sofia in ultimii 20 de ani", se arata... mai mult
Duminica, 24 Martie 2019, ora 21:57
Economia romaneasca a avut a doua cea mai slaba performanta la nivel european in trimestrul I, cu o stagnare a PIB, a declarat, marti, presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, la o conferinta de specialitate.
"Daca ne uitam la ce s-a intamplat in trimestrul I o sa vedem ca a fost o decelerare puternica a cresterii economice. Am avut cifre slabe in industrie fata de trimestrul anterior. Industria a scazut. Vanzarile cu amanuntul au scazut fata de trimestrul anterior. In continuare ca dinamica anuala au o rata destul de buna de crestere. Explicatia majora este legata de deteriorarea sentimentului consumatorului...Dupa ce sentimentul consumatorului se imbunatatise masiv in ultimii ani, pe finalul anului trecut, pe fondul asa zisei Revolutii Fiscale care a bulversat pe toata lumea, sentimentul consumatorului s-a prabusit de-a dreptul astfel incat apetitul de a mai cheltui s-a mai diminuat si lucrul acesta a fost reflectat si in cifrele economice din primul trimestru. Iar daca ne uitam la scara europeana, trimestrul I intr-adevar a fost foarte slab in Romania. S-a vorbit foarte mult ca si economia europeana a incetinit, ceea ce este adevarat, dar economia Romaneasca a avut a doua cea mai slaba performanta la nivel european in trimestrul I, cu o stagnare a PIB-ului", a spus Ionut Dumitru.
Acesta a afirmat ca Romania a inregistrat o crestere economica trimestriala zero, iar cea anuala este de peste 4% si este datorata trimestrelor anterioare. Ionut Dumitru a precizat... mai mult
Marti, 05 Iunie 2018, ora 12:54
Cele doua reactoare ale centralei nucleare de la Cernavoda sunt intre cele mai performante din aproximativ 400 de reactoare CANDU din lume, spune Cosmin Ghita, directorul general al Nuclearelectrica, citand datele Agentiei Internationale pentru Energie Atomica.
In ceea ce priveste opririle neplanificate, acestea ar fi specifice oricarei industrii si n-ar reprezenta o problema majora, mai sustine acesta.
Cu argumente tehnice, directorul Nuclearelectrica a explicat de ce considera ca reactoarele de la Cernavoda sunt printre cele mai performante din lume.
"Unul din indicatorii de performanta importanti care se utilizeaza in industria nucleara este rata pierderilor fortate de productie (Forced Loss Rate). Acest indicator influenteaza un alt indicator important, factorul de capacitate mediu pe viata centralei (Life-time Gross Capacity Factor).
Performanta CNE Cernavoda in ceea ce priveste rata pierderilor fortate este printre cele mai bune in ierarhia celor circa 400 reactoare din lume.
Conform datelor Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, cu cele doua unitati in operare, in clasamentul pe tari, Romania ocupa: primul loc dintr-un total de 460 unitati nucleare din 31 tari cu un factor de capabilitate (UCF) mediat pe ultimii trei ani de 93,47%; primul loc dintr-un total de 460 unitati nucleare din 31 tari cu un factor de operare (OF) mediat pe ultimii trei ani de 94,4%; primul loc dintr-un total de 436 unitati nucleare din 31 tari cu un factor de... mai mult
Marti, 10 Aprilie 2018, ora 11:18