Procesorul american de plati PayPal Holdings a anuntat, vineri, ca se retrage din Libra Association, proiectul monedei virtuale Libra lansat de Facebook, devenind primul membru care a decis acest lucru, urmand sa se concentreze pe afacerile sale de baza, transmite Reuters.
"Continuam sa sustinem aspiratiile Libra si dorim sa continuam dialogul referitor la modalitatile prin care vom putea sa colaboram in viitor", a anuntat PayPal intr-un comunicat.
Libra Association, cu sediul in Geneva, a anuntat ca este constienta de provocarile intampinate in incercarile sale de a "reconfigura" sistemul financiar.
"Tipul de provocare care va reconfigura sistemul financiar oferit oamenilor, nu institutiilor furnizoare de servicii, va fi dificila. Dedicarea acestei misiuni este mai importanta pentru noi decat orice altceva. Mai bine sa stim acum despre aceasta lipsa de dedicare, decat mai tarziu", a anuntat Libra Association intr-un comunicat.
Reprezentantii Facebook au refuzat sa comenteze.
Facebook a anuntat planurile de a lansa o moneda digitala in iunie 2020, in parteneriat cu alti membri ai Libra Association, dar proiectul a intampinat rapid dificultati in cauza reticentei autoritatilor de reglementare la nivel mondial.
Reuters a relatat saptamana trecuta ca Facebook ar putea amana lansarea Libra pentru a raspunde ingrijorarilor autoritatilor de reglementare.
Wall Street Journal a relatat la inceputul acestei luni ca Visa si Mastercard isi reconsidera la randul... mai mult
Duminica, 06 Octombrie 2019, ora 10:41
PayPal Holdings, Inc. ("PayPal") (NASDAQ: PYPL) a anuntat incheierea separarii de eBay Inc. ("eBay") si este acum o companie independenta tranzactionata public pe NASDAQ sub simbolul "PYPL.".
Managementul companiei, impreuna cu angajati si comercianti, vor apasa impreuna butonul PayPal pentru a marca evenimentul, dar si deschiderea sedintei de tranzactionare a bursei NASDAQ.
"Fiind o platforma de plati digitale deschisa, precum si cel mai popular si de incredere portofel digital, suntem incantati sa celebram ziua in care ne listam la bursa si care marcheaza inceputul unui nou capitol," spune Dan Schulman, presedinte si Chief Executive Officer PayPal.
"Tehnologia mobila transforma platile, astfel ca oamenii sa isi poata muta si administra banii mai rapid, mai sigur si mai convenabil decat oricand in trecut.
In calitate de companie independenta, consideram ca exista o oportunitate imensa ca PayPal sa isi extinda rolul de partener al consumatorilor si comerciantilor si sa ajute la conturarea industriei, in conditiile in care banii se digitalizeaza in ritm accelerat".
PayPal este bine pozitionat pentru a livra beneficiile monedei digitale oamenilor din intreaga lume.
In 2014, PayPal a procesat un volum total de plati de 235 de miliarde de dolari si a avut peste 8 miliarde de dolari venituri.
De asemenea, anul trecut, PayPal a procesat un volum de plati mobile de 46 de miliarde de dolari. Compania deserveste peste 169 milioane de conturi active apartinand... mai mult
Luni, 20 Iulie 2015, ora 17:13
PayPal a inceput sa accepte platile cu Bitcoin, ca parte a unui proiect de integrare a monedei virtuale anuntat recent. Clientii companiei pot face tranzactii cu aceasta moneda virtuala prin serviciile mai multor procesatori, printre care se numara Coinbase, BitPay si GoCoin.
Pentru a asigura securitatea acestor tranzactii online cu moneda virtuala, PayPal a stabilit anumite limite pentru marfurile si serviciile care pot fi platite cu Bitcoin, printre acestea fiind descarcarea de melodii si jocuri online, scrie China Topix.
Potrivit lui Scott Ellison, director PayPal, compania a fost intotdeauna deschis inovatiei, adaugand ca firma este interesata de securitatea tranzactiilor online cu aceasta moneda virtuala. Acest parteneriat de integrare a monedei virtuale a fost dezvoltat timp de circa cinci luni, iar primul pas il reprezinta achizitionarea de produse digitale, folosirea monedei Bitcoin fiind cel mai simplu si comod mod de plata online.
Ellison nu a precizat ce companii vor fi implicate in integrarea acestei modalitati de plata, iar tranzactiile cu moneda Bitcoin vor fi disponibile, pentru inceput, in nordul SUA, unde va putea sa fie folosit efectiv in urmatoarele saptamani. Comparativ cu concurentii mai mici, integrarea Bitcoin in sistemul de plati al celor de la PayPal a fost destul de lent.
Bitcoin poate fi utilizata ca si celelalte valute emise de banci nationale, insa moneda virtuala nu este supusa reglemantarilor oficiale. Bitcoin se bucura de... mai mult
Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 14:35
Comerciantii romani care au folosit sistemul electronic PayPal au inregistrat o crestere de 36% a platilor din strainatate, in prima jumatate a anului 2014, comparativ cu aceeasi perioada din 2013, au anuntat, marti, reprezentanti ai companiei.
Principalele categorii de export au inclus servicii web, gaming, telefoane mobile, piese pentru masini, cosmetice, fashion si software, potrivit Agerpres.
In 2014, peste 10.000 de comercianti activi pe teritoriul Europei Centrale si de Est au ales PayPal ca partener pentru a-si creste afacerile pe plan international.
Potrivit PayPal, in afara Romaniei, datele internationale arata ca exporturile online continua sa creasca puternic, independent de trendul descendent inregistrat de vanzarile pe plan domestic sau de exporturile traditionale.
Aceasta tendinta este vizibila in special in tarile EU 27, unde costurile de expediere sunt relativ reduse si nu se aplica taxe vamale. In conditiile in care, in Romania, circa 10% dintre comercianti vand online, 37% dintre ei au primit comenzi din alte tari din Uniunea Europeana, in 2012.
'Dimensiunile acestei oportunitati nu trebuie subestimate. Comertul transfrontalier a reprezentat, in 2013, 25% din volumul total de plati al PayPal - valoarea totala a tranzactiilor a fost de 180 de miliarde de dolari in anul respectiv si noi coridoare pentru exporturi online au continuat sa apara. Ma bucur ca Romania este in topul pietelor cu cele mai mari cresteri ale exporturilor din Europa... mai mult
Marti, 19 August 2014, ora 15:45
David Marcus, care a condus divizia PayPal a eBay in ultimi doi ani, va parasi acest post in cursul lunii, urmand sa fie angajat de Facebook, unde va conduce divizia de de mesagerie, a anuntat, luni, compania.
Miscarea subliniaza eforturile Facebook de a consolida serviciile de mesagerie private, dupa ce competitia pe acest segment a crescut, principalii concurenti fiind Snapchat si Line. In februarie, Facebook a uimit piata dupa ce a anuntat planurile de preluare a WhatsApp pentru 19 miliarde dolari, conform Reuters.
In noua pozitie din Facebook, Marcus va conduce divizia de mesagerie, insa nu si WhatsApp, conform purtatorului de cuvant al companiei, Vanessa Chan.
In fiecare zi sunt transmise aproape 12 miliarde de mesaje prin Facebook, iar aplicatia de mesagerie este folosita de peste 200 de milioane de utilizatori, conform datelor furnizate de companie. mai mult
Marti, 10 Iunie 2014, ora 10:22
Preturile produselor oferite de magazinele online din strainatate au continuat, in 2013, sa fie mai mici decat cele din magazinele romanesti, arata o analiza realizata de PayPal, care a verificat destinatiile de unde utilizatorii romani pot achizitiona la cele mai bune preturi produse premium sau ieftine.
Studiul a inclus magazine online cunoscute din Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Rusia, China si din mai multe piete din Europa Centrala si de Est, conform PayPal.
Aproape o treime dintre romanii care cumpara online (33%) au declarat ca fac achizitii online din strainatate de cateva ori pe trimestru, in timp ce 17% au spus ca fac achizitii din magazinele online straine cel putin o data pe luna.
Principalele motive pentru achizitiile online din strainatate sunt preturile mai mici (44%) si disponibilitatea anumitor produse (17%), conform unui studiu PayPal realizat, anul trecut, pe un esantion de 1.800 de utilizatori romani de internet.
De unde se poate cumpara online mai ieftin?
PayPal a analizat o serie de produse disponibile in cele mai populare magazine online din Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Rusia, China si de pe mai multe piete din Europa Centrala si de Est.
China a devenit una dintre cele mai populare destinatii pentru achizitii online pentru romani, alaturandu-se ca destinatie pentru shopping online Statelor Unite si Uniunii Europene. In Europa, magazinele online din Germania si Marea Britanie continua sa atraga tot... mai mult
Miercuri, 05 Martie 2014, ora 18:05
Stanley Wachs, noul director pe Europa al PayPal, vorbeste depre planurile companiei pentru piata din Romania, dar si despre misiunea pe care si-a asumat-o, odata ce a acceptat aceasta functie de conducere.
Stanley Wachs a fost Senior Leader in cadrul Western Union, unde a contribuit la extinderea companiei in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si Asia de Sud, si considera ca printre cele mai mari sacrificii pe care le-a facut in cariera sa se numara si timpul petrecut alaturi de familia sa.
Totul tine, insa, de stabilirea prioritatilor si gasirea echilibrului. "Sotia mea este reporter cu cariera internationala, astfel incat ne intelegem unul pe celalalt cand este vorba de deplasari", a declarat Wachs, intr-un interviu acordat Business24.
Noul General Manager Greater Europe (regiune care include Scandinavia, Europa Centrala si de Est si Turcia) este pasionat de sport, mai ales de golf, un sport care il ajuta sa se relaxeze si sa isi puna gandurile in ordine atunci cand proiectele se inmultesc.
Seful PayPal pe Europa Centrala: Comerciantii romani trebuie sa se adapteze platformelor mobile
Ati avut posibilitatea sa analizati piata din Romania? Cum vi se pare?
PayPal inregistreaza o crestere dinamica a celor care fac cumparaturi folosind platforma, crestere aproape dubla comparativ cu cea a e-commerce-ului din Romania. Principala provocare este reprezentata de platile la livrare ("cash on delivery" - COD), care sunt in continuare utilizate extensiv in... mai mult
Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 00:00
O parte semnificativa a volumului e-commerce-ului din Romania vine din tranzactii cross-border, in cadrul Uniunii Europene, dar si in America de Nord sau Asia, a declarat, pentru Business24, Stanley Watch, general manager PayPal in Europa Centrala si de Est.
Intr-un interviu acordat Business24 seful PayPal a declarat ca gusturile clientilor romani s-au "modelat" de-a lungul timpului, ei indreptandu-si atentia si catre produsele din alte tari decat Romania.
"Comportamentul miilor de consumatori romani care folosesc PayPal este unul sofisticat: romanii cauta selectiv produse si branduri, alaturi de cele mai bune preturi, atat pe plan local, cat si international. De aceea, o parte semnificativa a volumului e-commerce-ului din Romania vine din tranzactii cross-border, in cadrul Uniunii Europene, dar si in America de Nord sau Asia.", a spus Stanley Watch.
Neincrederea clientilor reflectata in gradul mare de plati la livrare
Seful PayPal spune ca in Romania compania inregistreaza o crestere dinamica a celor care fac cumparaturi folosind platforma, crestere aproape dubla comparativ cu cea a e-commerce-ului la nivel national.
"Principala provocare este reprezentata de platile la livrare ("cash on delivery" - COD), care sunt in continuare utilizate extensiv in Romania. Acest lucru se intampla insa in numeroase piete din intreaga lume, platile la livrare fiind simptomatice pentru lipsa de incredere dintre vanzator si cumparator", a adaugat Watch.
"Comerciantii... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 14:13
PayPal, unul dintre cei mai mari procesatori de plati electronice din lume, a inregistrat anul trecut venituri de 5,6 miliarde de dolari,in crestere cu 26% fata d anul precedent. Compania a procesat 692 demilioane de tranzactii in ultimul trimestru din 2012.
Operatiunile internationale ale PayPal au generat mai mult de jumatate din veniturile totale ale companiei la nivelul anului 2012.
PayPal a procesat 692 milioane de tranzactii doar pe parcursul ultimului trimestru din 2012, cu o medie de 5.200 tranzactii pe minut sau circa 7,5 milioane de tranzactii pe zi.
In ceea ce priveste platile mobile, PayPal a procesat 14 miliarde de dolari in 2012, cu 40% mai multe decat estimase la inceputul anului. Comparativ cu 2011 (4 miliarde de dolari), valoarea platilor mobile realizate prin intermediul PayPal a crescut cu 350% in 2012, gratie adoptarii masive a tabletelor si telefoanelor mobile de ultima generatie pe plan international.
PayPal avea, la finalul anului trecut, 123 de milioane de conturi active, cu 15% mai multe comparativ cu anul precedent. Pe parcursul ultimului trimestru, PayPal a inregistrat lunar 2 milioane de conturi noi.
Platforma oferita de PayPal permite efectuarea si primirea de plati online, prin intermediul dispozitivelor mobile si in magazine.
PayPal le permite utilizatorilor sa trimita bani fara a-si dezvalui informatiile financiare, cu posibilitatea de a plati folosind balanta contului de PayPal, contul bancar, cardul de credit sau... mai mult
Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 13:43