Este greu de inteles blocada impusa de autoritatile din Romania sectorului balnear, se mentioneaza intr-o scrisoare transmisa saptamana aceasta de Asociatia Europeana de Spa (ESPA) presedintelui Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania (OPTBR), Nicu Radulescu.
"Toate destinatiile de spa din Europa sunt in prezent deschise, dupa ce tarile au primit recomandari in acest sens din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii si dupa ce au existat negocieri cu ministerele Sanatatii si ale Turismului. Ne pare foarte rau pentru colegii nostri din Romania si este dificil de inteles aceasta blocada, in special deoarece industria turismului de sanatate din Romania s-a dezvoltat in mod consistent in ultimii 10 ani doar multumita eforturilor sectorului privat", potrivit textului publicat de ESPA.
Asociatia Europeana de Spa a apreciat ca deschiderea turismului balnear romanesc si deschiderea restaurantelor la interior sunt necesitati.
"Este absolut imperios ca sectorul balnear romanesc sa fie sprijinit prin ridicarea restrictiilor pentru activitatile la interior din unitatile balneare si, de asemenea, pentru redeschiderea restaurantelor la interior pentru hotelurile care gazduiesc tratamente balneare, cu respectarea tuturor masurilor sanitare", se precizeaza in comunicatul ESPA.
Asociatia Europeana de Spa subliniaza ca turismul balnear a fost redeschis in tarile vecine Romaniei Bulgaria si Ungaria inca din luna mai.
"Zilnic intalnim partea vulnerabila a... mai mult
Vineri, 21 August 2020, ora 16:59
Romgaz s-a alaturat Federatiei Patronale Petrol si Gaze (FPPG), organizatie care acum reprezinta interesele a peste 90% din sectorul de productie a gazelor naturale din Romania, potrivit unui comunicat al FPPG, remis, marti, AGERPRES.
Aceasta deoarece printre membrii existenti se numara si OMV Petrom, celalalt mare producator autohton de gaze.
"Este pentru echipa noastra o bucurie sa anuntam consolidarea federatiei prin prezenta in randurile ei a unei companii de proportia si importanta Romgaz", a declarat Franck Neel, presedinte FPPG.
El a amintit ca, in aceasta perioada, se implinesc 110 ani de la prima productie de gaze din Romania.
"Aderarea la FPPG este un prim pas dintr-un traseu pe termen lung de consolidare a relatiilor dintre Romgaz si toate companiile din sector, pe care Romgaz le priveste ca pe parteneri de incredere si nu competitori. Scopul nostru comun este acela de a crea un climat de afaceri stabil si predictibil care sa contribuie la securitatea energetica a Romaniei pentru urmatorii 100 de ani. Romgaz are potentialul si ambitia de a-si consolida si dezvolta pozitia de cea mai importanta companie de gaze naturale din Romania si de a deveni un actor principal pe pietele importante din Europa Centrala si de Est care sa reziste la presiunea tot mai puternica exercitata la nivel regional si international", a afirmat, la randul sau, Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz.
Federatia Patronala Petrol si Gaze (FPPG) este persoana juridica... mai mult
Marti, 07 Mai 2019, ora 16:07
Mediul de afaceri din Marea Britanie nu sustine proiectele de legi care vizeaza diminuarea numarului de imigranti din regat, sustin reprezentantii unor organizatii patronale, printre care si Institute of Directors (IoD).
"Promisiunea premierului David Cameron de a reduce numarul imigrantilor este o adevarata pedeapsa aplicata mediului de afaceri", sustin reprezentantii IoD, citati de postul britanic BBC.
Cer o analiza corecta
Datele statistice care sunt asteptate sa fie facute publice joi, 27 august, ar putea demonstra ca fenomenul migratiei in Marea Britanie depaseste de trei ori tinta stabilita de guvern.
Este si unul din motivele pentru care oficialii din cabinetul Cameron insista sa reduca cifra imigrantilor veniti in Marea Britanie cu zeci de mii de persoane.
In schimb, reprezentantii IoD si cei ai grupului de analiza British Future afirma ca aplicarea unor politici radicale in acest domeniu ar putea produce pagube semnificative in economia tarii.
Cele doua organizatii cer o analiza cuprinzatoare pentru a stabili ce masuri vor trebui aplicate in atingerea targetului stabilit de Londra si insista ca acestea sa fie insotite de studii de impact asupra economiei, culturii si societatii din Regatul Unit.
IoD si British Future cer ca premierul Cameron si secretarul biroului pentru imigrari, Theresa May, sa conlucreze cu expertii Comitetului de Consultanta in probleme de Migratie inainte de propune proiectele de legi menite sa rezolve aceasta problema.... mai mult
Joi, 27 August 2015, ora 14:57
Purtatorul de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, Dan Matei Agathon, a declarat, marti, ca a primit garantii de la ministrul Muncii, Ioan Botis, ca nu va fi modificat din 1 ianuarie 2011 cuantumul contributiilor pe drepturi de autor, de la 16,5 la 35%, potrivit Mediafax.Agathon a spus, la finalul discutiilor cu ministrul Muncii, Ioan Botis, ca OUG 58/2010 nu urmareste decat reglementarea drepturilor de autor, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) fiind prima organizatie care a propus ca toate retinerile sa se faca direct de la sursa.
"Noi am propus primii ca toate retinerile sa se faca direct de la sursa, de aceea solicitam garantii ca nu va fi modificat cuantumul sumei, adica ca nu se va dubla la 35%, aceasta fiind doar o varianta de lucru, iar contributiile pe drepturile de autor vor ramane la nivelul de astazi.
Am primit garantii din partea ministrului ca nu se va modifica de la 1 ianuarie", a mai spus Agathon, dupa discutiile de la Ministerul Muncii la care au participat reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor. El a precizat ca nu sunt alte schimbari in proiectul de modificarea a Odonantei 58/2010.
La randul sau, presedintele UGIR-1903, Cezar Corici, a subliniat faptul ca in momentul actual textul de modificare a Ordonantei 58 "presupune impozitarea a aproape jumatate din drepturile de autor, ceea ce este inadmisibil.
"Aceasta, coroborata cu celelalte prevederi legislative, duce la un text cu totul diferit decat cel discutat... mai mult
Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 01:00
Presedintele Confederatiei Patronatul Roman, Gheorghe Naghiu, ii scrie presedintelui Camerei Deputatilor cerandu-i sa declanseze procedurile privitoare la reanalizarea si invalidarea desemnarii lui Florian Costache in functia de presedinte al Consiliului Economic si Social, potrivit Newsin.Naghiu isi argumenteaza cererea prin faptul ca presedintele CES are o condamnare penala pentru infractiuni de drept comun si a fost dovedit de CNSAS ca fiind agent al Securitatii.
"Forumul executiv de conducere al Patronatului Roman nu intelege de ce institutii ale statului sunt reprezentate de oameni ce produc deservicii majore prin trecutul lor, ce nu pot constitui repere ale moralitatii si nu se incadreaza in tiparele democratice.
Este de neadmis ca un cetatean posesor de cazier, dovedit de CNSAS ca agent al politiei politice, sa reprezinte interesele Guvernului Roman, ale sindicatelor libere din Romania si al reprezentantilor patronatelor romanesti", afirma Naghiu in scrisoarea inaintata Robertei Anastase si care s-a aflat luni pe masa membrilor Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.
In documentul citat, Gheorghe Naghiu isi exprima rezervele privitor la "independenta politica a CES" si la moralitatea presedintelui acestei institutii.
"Confederatia Patronatul Roman nu poate accepta ca la presedintia Consiliului Economic si Social sa se afle un condamnat penal si un fost colaborator al politiei politice, fapt pentru care solicita, cu respect, Parlamentului Romaniei sa... mai mult
Luni, 17 Mai 2010, ora 23:46
Alianta Confederatiilor Patronale solicita centralelor sindicale sa nu se retraga din comisiile de dialog social, sustinand ca decizia ar agrava si mai mult situatia si ar arata partenerior externi ca Romania este in pragul falimentului social, ceea ce ar duce si la falimentul economic, informeaza Mediafax."Renuntarea la dialogul social institutionalizat ar fi calea sigura catre blocarea Romaniei si catre esecul eforturilor de a repune tara pe un fagas normal.
Sindicatele trebuie sa continue calea dialogului social cu Guvernul si cu patronatele ca singura modalitate europeana si democratica de a gasi solutiile de iesire din criza", se arata intr-un comunicat al organizatiei patronale.
Liderii celor cinci confederatii sindicale au constituit, vineri, un comitet de criza, in urma masurilor anuntate de presedintele Traian Basescu, si si-au retras reprezentantii sindicali din toate organismele tripartite, ca o prima forma de protest, urmand sa stabileasca luni mitingurile si greva.
Reprezentantii sindicali nu vor mai participa, astfel, la sedintele comisiilor de dialog social de la nivelul ministerelor si la consiliile de administratie ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Casei Nationale de Pensii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si Consiliului Economic si Social.
"Absenta lor (...) ar agrava si mai mult situatia oricum dramatica din acest moment si ar arata partenerilor externi ca Romania este in pragul falimentului social, ceea ce ar conduce cu... mai mult
Sambata, 08 Mai 2010, ora 12:44
Organizatiile patronale din turism si ministerul condus de Elena Udrea au cazut de acord, luni, asupra infiintarii Organizatiei Romane a Turismului, cu scopul de a promova Romania ca destinatie turistica, a declarat, pentru NewsIn, presedintelui ANAT, Corina Martin."Si presedintele Traian Basescu, prezent la sedinta Consiliului Consultativ al Turismului (CCT), si ministrul de resort, Elena Udrea, au fost de acord cu infiintarea unei Organizatii Romane a Turismului, un parteneriat public-privat, care sa aiba ca atributie promovarea turismului romanesc.
Cred ca vom reusi astfel sa scoatem din mana ministerului aceasta atributie de promovare a Romaniei", a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.
Aceasta a precizat ca urmatoarea sedinta a CCT va avea loc pe 20 august, cand se asteapta si definitivarea Legii Turismului. "Noi ca asociatii patronale am avut timp pana saptamana trecuta sa venim cu propuneri cu privire la reglementarile Legii Turismului.
Avem, de asemenea, timp o saptamana sa rezolvam toate detaliile, pentru ca proiectul de act normativ sa fie definitivat in sedinta din 20 august", a precizat Martin. Oficialul de la ANAT a adaugat ca in sedinta CCT la care a participat si presedintele Traian Basescu s-a discutat si despre posibilitatea ca viitoarea lege a turismului sa inglobeze toate actele normative care reglementeaza activitatea turistica.
Seful statului a participat luni la sedinta Consiliului Consultativ al... mai mult
Luni, 20 Iulie 2009, ora 16:53