Honda Civic Sedan 2022, complet reproiectată, se plasează pe un loc fruntaș în clasamentul general al mașinilor compacte datorită interiorului său elegant, scaunelor primitoare și performanțelor pline de viață. Noua Honda Civic beneficiază de o cabină revizuită și modernă, economie excelentă de combustibil, o mulțime de tehnologii noi și manevrabilitate peste medie.
Este Honda Civic o mașină bună?
Pe scurt, da, Honda Civic este un sedan bun. Dând startul celei de-a 11-a generații a modelului, Civic 2022 se bazează pe tot ceea ce a făcut din acest vehicul una dintre cele mai populare mașini.
Civic se manevrează cu entuziasm și trece prin viraje cu încredere datorită aderenței excelente la drum, direcției ușoare și receptive și frânelor puternice. Acest lucru nu îi afectează însă ținuta de drum confortabilă și echilibrată.
Civic are o manevrabilitate atrăgătoare, o rulare confortabilă și o economie de combustibil excelentă, iar motorizările sale sporesc credibilitatea acestei Honda pe stradă. La interior, Civic este plin de tehnologie, iar totul este învelit într-un design cool și modern. Ambele rânduri de scaune sunt spațioase și confortabile, în timp ce portbagajul este de dimensiuni impresionante pentru segment. Multe site-uri de profil au numit Civic cea mai bună mașină pentru segmentul său în 2022, deoarece are cea mai bună combinație de calitate și valoare din clasa sa.
Diferențele dintre... mai mult
Joi, 06 Octombrie 2022, ora 19:17
Sportivul de anduranta Andrei Rosu vorbeste despre cum si-a transformat pasiunea in afacere, asa cum viseaza 88% din romanii cu varsta intre 55 si 65 de ani, dupa cum arata un studiu recent.
Materialul face parte din proiectul video D'inspiratie, prin care imi propun sa aduc in fata camerei oameni care stapanesc si slefuiesc cu maiestrie, prin activitatea lor de zi cu zi, abilitati ce ne pot inspira si sustine sa ne dezvoltam.
Ce isi doresc romanii in scenariul ideal pentru parcursul lor profesional?
63% dintre ei spun ca vor sa aiba propria lor afacere, conform studiului iSense Modern Consumer Trends Tracker, dat publicitatii de catre compania de cercetare de piata iSense Solutions. Procentul este semnificativ mai mare in randul barbatilor (72%), al tinerilor intre 18 si 23 de ani (77%) precum si al adultilor intre 24 si 38 de ani (75%).
Pentru 8 din 10 romani, a fi independent inseamna a nu depinde financiar de altcineva, iar pentru 77% independenta este asociata cu posibilitatea de a face lucrurile pe care si le doresc, de a-si implini pasiunile.
Majoritatea persoanelor cu varsta intre 55 si 65 de ani (88%) leaga independenta de posibilitatea de a face ceea ce isi doresc si de a-si implini pasiunile, in timp ce in cazul tinerilor de 18 pana la 23 de ani acest procent este de 56%.
A reusi pe cont propriu este o alta caracteristica care defineste ce inseamna independenta pentru 57% dintre romani. Procentul celor care apreciaza ca reusita pe cont... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 11:39
Vlad Eftenie este unul din fotografii de seama ai Romaniei dar si doctor arhitect, lector la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", a lansat de curand propria carte si a avut numeroase expozitii de fotografie in Bucuresti, Lisabona, Berlin, Dublin, Nicosia, Toulouse si Padova. Interviu <
Recent a avut onoarea si de a surprinde Festivalul George Enescu in mod oficial, dar altfel decat au putut sa o faca un ochi neexperimentat.
A descoperit pasiunea pentru fotografie pur intamplator, "jucandu-se" cu un aparat foto. Nu a trecut mult pana cand lumea a inceput sa-l intrebe "cum face" si asa a luat nastere "teoria propriilor gesturi si ganduri".
"Fotografia a devenit pe nesimtite, dar sigur, o cale de cunoastere si de exprimare, de comunicare, a adus un stil de de viata", spune Vlad Eftenie, intr-un interviu acordat Business24.
Iubeste sa calatoreasca dar este indragostit de Bucuresti, oras caruia ii dedica mare parte din timpul ramas pentru fotografie, intre toate sarcinile de zi cu zi.
Despre primii pasi facut spre a-si descoperi pasiunea, despre echilibrul intre arhitectura si fotografie, dar si despre "cum se face o fotografie buna", vorbeste fotograful Vlad Eftenie in randurile care urmeaza.
Sunteti unul dintre cei mai mari fotografi din Romania, la acest moment, spuneti-ne cum s-a nascut pasiunea dumneavoastra pentru fotografie? Stiati ca sunteti capabil sa vedeti lucrurile altfel inca de dinainte de a pune mana pe aparatul foto?
Pentru... mai mult
Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 00:00
1Evenimentul "Afaceri din pasiuni" este destinat potentialilor antreprenori cu idei bune si curaj, care vor sa le transforme pe acestea intr-un business de viitor.
Pe 11 octombrie, viitorii antreprenori ii pot avea ca mentori pe Dragos Anastasiu (presedinte Eurolines, membru al juriului din cadrul emisiunii "Arena Leilor"), Camelia Sucu (manager Class Living), Mihaela Radulescu (manager Innerout, companie de branding si imagine), Alice Nastase (owner Revista Tango, lider si formator de opinie), Rucsandra Hurezeanu (manager Ivatherm), Doru Panaitescu (antreprenor, proprietar al unei miniretele de site-uri specializate/de nisa) si Andrada Sas (moderator).
Intr-o atmosfera relaxata si prietenoasa, acestia vor discuta cu participantii despre cat de important este sa faci cu pasiune ceea ce faci, cum sa iti dezvolti o afacere de succes, care sunt riscurile si oportunitatile inceputului de drum, tips & tricks in afaceri, si multe altele.
Cei care cauta o noua directie in cariera pot gasi raspunsuri pe 11 octombrie la "Afaceri din pasiuni" (hotel Marshal Garden, Bucuresti).
Pentru inscrieri si detalii, cei interesati pot accesa http://afaceri.accendotraining.ro/ mai mult
Joi, 03 Octombrie 2013, ora 16:39
Pretul nu este niciodata prea mare atunci cand vine vorba despre pasiunea ta, chiar si atunci cand vorbim despre piesele LEGO.
Daca 14.500 de dolari reprezinta o suma modesta in randul colectionarilor de bijuterii de lux sau articole de arta, iata ca ea tocmai a fost platita si pentru o piesa de LEGO de dimensiuni standard, realizata din 25,56g de aur de 14K.
Este vorba despre o piesa rara, cu o poveste deosebita in spate. Exista doar cateva zeci de astfel de obiecte in lume, realizate chiar la comanda companiei LEGO, pentru a-si recompensa cei mai loiali angajati.
Traditia a inceput in anii '80 si au fost daruite doar una sau doua piese pe an, angajatilor cu o vechime mai mare de 25 de ani la fabrica din Hohenwestedt, Germania sau unor parteneri de afaceri speciali.
Daca doresti sa intri in posesia sa, trebuie sa stii ca o astfel de piesa tocmai a fost vanduta cu ajutorul site-ului BrickEnvy.com, pentru suma de 14.500 de dolari. Asadar, tot ce poti sa faci in momentul de fata este sa te inregistrezi intr-un wishlist. Insa chiar si asa, nimeni nu promite nimic:
"Aceste piese sunt atat de rare, incat cea pe care tocmai am vandut-o este prima oferta din ultimii 20 de ani", a declarat John Hughbanks, presedintele BrickEnvy, pentru Business24. mai mult
Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 00:00
Mikael Fredholm, CEO World Class Romania, are mare incredere in potentialul pietei autohtone si are in plan cativa pasi seriosi pentru operatiunile din Romania ale brandului pe care il conduce si la nivel international. Nu isi lasa deoparte, insa, pasiunile: joaca golf de cate ori are ocazia, dar nu in Romania.
Aici oferta de terenuri de golf nu este prea generoasa, asa ca profita de deplasarile sale in Thailanda, Scotia sau Spania, dar si de vizitele facute acasa, in Elvetia, spune Mikael Fredholm.
In octombrie va participa la evenimentul Luxury & Aspirational Brands, alaturi de nume mari din industria romaneasca de lux, unde va tine un discurs despre schimbarile din piata si modul in care trebuie sa ne adaptam la sensul pe care il capata tot mai mult ideea de "lux" si in Romania.
Spuneti-ne mai multe despre afacerea World Class si motivele pentru care ati ales si Romania pe harta investitiilor.
Intrarea noastra pe piata din Romania a fost o simpla coincidenta si a avut loc in urma cu zece ani cand celor de la World Class li s-a oferit oportunitatea de a deschide un Centru de Fitness in The Grand Marriott in Bucuresti.
Curand am observat ca exista un potential urias pe piata din Romania si am inceput, pas cu pas, sa ne extindem. Astazi avem noua cluburi in tara si ne aflam in cea mai buna postura pentru a incepe o expansiune agresiva.
Cat a investit World Class in Romania pana acum? A meritat investitia?
World Class a investit 25 milioane de euro... mai mult
Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 00:00
Adrian Pascu, Brand Manager Porsche Romania, a atins succesul dezvoltand o pasiune din copilarie cand se juca si colectiona modele de masini. A renuntat la o cariera in banking pentru asta si nu ii pare rau, mai ales ca deja piata de lux va incepe sa recupereze terenul pierdut pe timp de criza, sustine Adrian Pascu.
Nu se gandeste inca sa intre in afaceri pe cont propriu, dar daca ar fi sa ia totul de la zero, ar alege consultanta sau organizare de evenimente ca business.
Nici in timpul liber nu renunta la pasiuni: ii place sa concureze cu prietenii in karting, sa joace baschet sau tenis si, mai departe, sa-si petreaca timpul liber calatorind.
Ati intrat in familia Porsche inca de la finalizarea studiilor la universitatea Politehnica Bucuresti. De ce ati ales tocmai Porsche?
Inainte de Grupul Porsche am avut o incercare de a lucra in banca, dar nu am gasit ceea ce imi doream. S-a ivit oportunitatea de a lucra pentru acest grup si am profitat de ea fara sa stau prea mult pe ganduri.
Era ceea ce imi doream: sa am un job legat de o pasiune inca din copilarie, sa lucrez intr-o industrie in plina dezvoltare si pentru o companie cu o politica si strategii solide si sanatoase.
Cum arata piata luxului in acest moment, raportat la momentul in care ati intrat in acest Business?
Piata de lux si am putea sa extrapolam si la cea preemium, a avut o evolutie interesanta incepand cu anul 2007-2008. Practic anii premergatori crizei au avut cresteri anuale... mai mult
Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 00:00
Varujan Vosganian este, in felul sau, umanistul secolului 21: om politic de marca, un scriitor cu verva, un muzician cel putin la fel de bun si nu numai atat. Primele doua instante ale omului Vosganian s-au intrecut mereu, intalnindu-se intr-un punct vecin cu tragedia.
"In mine au existat intotdeauna acesti doi oameni, unul care a fost captivat de spatiul intim, de masa de scris, de fosnetul cartilor si celalalt care a fost captivat de rasunetul aplauzelor. Ei doi s-au reunit si au devenit unul o singura data: atunci cand m-am intalnit cu moartea.
Cand, legati cu mainile la spate, am fost dusi pe camp si cativa oameni cu mitraliere asteptau ordinul sa ne omoare. Asta a durat cateva ore, timp in care eu m-am intalnit cu moartea. A te intalni cu moartea e o mare sansa, cu conditia sa scapi", a declarat Varujan Vosganian intr-un interviu eveniment pentru Business24.ro.
Domnule Vosganian, ati declarat ca vocatia dumneavoastra este pentru literatura, iar pasiunea pentru politica. Cum se impaca, in Varujan Vosganian, scriitorul cu omul politic?
Este o intrebare care mi se pune adesea. Cum poate un om sa fie senator, ministru de Finante si scriitor. Eu zic ca daca esti autentic poti face lucruri autentice, chiar daca par aparent diferite.
Politica este o arta a comunicarii, economia este o forma de cultura, este cultura manageriala, iar cultura insasi este prin definitie o forma de comunicare.
Toate trei au acest element comun. In situatia in care acelasi... mai mult
Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 00:00
A facut pasul spre politica din domeniul consultantei politice, iar persoana careia ii ramane recunoascatoare este Theodor Stolojan. Deputatul PDL, Raluca Turcan marturiseste intr-un interviu acordat Business 24 ca pe scena politica romaneasca femeile sunt inca privite cu scepticism dupa 20 de ani de democratie.
Cu toate acestea, pasiunea care mocneste in sufletul femeii din spatele politicianului ramane pianul. Printre preferintele sale se numara Beethoven, Chopin si Rahmaninov.
In timpul liber, Raluca Turcan se bucura cat mai mult de momentele petrecute impreuna familie. Recunoaste, insa, ca sotul sau, Valeriu Turcan, ramane "prima vioara" in bucatarie.
In momentele de solitudine, Raluca Turcan se delecteaza cu muzica clasica, dar si cu cartea sa preferata Minima Moralia, de Andrei Plesu. Din ea a invatat ca de multe ori cei care se prezinta drept gardieni ai moralitatii incalca cel mai frecvent normele morale.
Doamna Turcan, sunteti o femeie activa pe scena politica romaneasca. Cat de greu este pentru o femeie sa faca politica in Romania?
E mai greu decat pentru barbati, asta e clar. Ar fi o ipocrizie sa spun altfel. E mai greu sa te impui, sa avansezi propriile proiecte, sa obtii pozitii de influenta. Pentru a obtine aceleasi lucruri, femeile trebuie sa munceasca mai mult decat barbatii.
Si mai e ceva: femeile au parte de judecati mai severe decat barbatii. Exista inca o privire cumva sceptica asupra femeilor prezente in politica, in ciuda progreselor... mai mult
Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 00:00