Suedezii de la Holmbergs Safety Systems, una dintre cele mai importante companii din industria auto din Europa, isi va reloca o parte din activitatea din Ungaria si Lituania in Romania. Potrivit Profit.ro, nordicii detin mai multe fabrici in Europa, Hong Kong, SUA si China si se lauda cu vanzari anuale de peste 40 milioane euro.
Compania scandinava isi va stabili hub-ul de productie in Romania, dupa ce a preluat compania Te-Rox Prod din Pascani. Pe langa Pascani, grupul suedez va fi prezent de acum si la Roman si Ruginoasa, unde Te-Rox Prod detine cate o fabrica.
Produsele fabricate in Romania, care devine hub-ul central de productie al grupului, vor ajunge pe pietele din Europa, SUA si Asia. Potrivit sursei citate, Doina Cepalis, fondatoarea si proprietara Te-Rox Prod, va avea in continuare un rol important in grup, iar de acum va administrator al afacerilor din Romania ale grupului si va ocupa un loc in Consiliul de Administratie. ...citeste mai departe despre "Companie uriasa din industria auto muta productia din Ungaria in Romania. Fabrici deschise la Pascani, Roman si Ruginoasa" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 17:44
Analiza proiectelor de infrastructura ale Moldovei din Ministerul Transporturilor si a Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere scoate la iveala faptul ca desi proiectul Autostrazii Moldovei A7 Ploiesti-Bacau-Pascani avanseaza, sunt unele intarzieri, potrivit Asociatiei Moldova vrea Autostrada (MVA).
ONG-ul a realizat o sinteza a tronsoanelor in lucru din A7, in urma discutiilor si a analizei proiectelor de infrastructura, iar concluzia este ca, in linii mari, in perioada aprilie - august 2021 ar trebui sa avem cei aproximativ 318 km de autostrada/drum expres pe relatia Ploiesti-Bacau-Pascani finalizati la nivel de proiectare tehnica.
"Cu alte cuvinte, din trimestrul II/III al anului 2021, avem posibilitatea de a licita lucrari de executie la autostrada Moldovei/A7. Si posibil din trimetrsul I 2022 sa avem desemnati castigatori la A7 iar din trim IV 2023/ trim I 2024 sa putem circula pe primii kilometri de autostrada din A7 (fara a lua in calcul centura Bacaului)!," explica MVA.
Citeste si: Primele imagini cu varianta de ocolire a Bacaului. ONG: Intr-un scenariu ultra-optimist ar putea fi gata la finalul anului 2020 (Foto&Video)
ONG-ul recomanda ca primii kilometri de autostrada din A7 sa fie pe relatia Bacau-Pascani pentru a avea conectivitate cu Autostrada 8, Targu Mures- Iasi, denumita si Autostrada Unirii.
Sursa: moldovavreaautostrada.ro
Care este situatia proiectelor de infrastructura
MVA a postat pe Facebook care este situatia... mai mult
Duminica, 09 Februarie 2020, ora 15:09
Grampet va lansa in octombrie productia unei locomotive la Craiova, urmand ca in noiembrie sa inceapa asamblarea unui tren de calatori la Pascani, au anuntat reprezentantii grupului controlat de omul de afaceri Gruia Stoica.
Firmele Reloc si Electroputere VFU Craiova, parte a Grampet, vor lansa luna viitoare, in cadrul unui parteneriat derulat cu grupul industrial american Caterpillar, productia unei locomotive pentru trenuri de marfa, proiectul necesitand o investitie de peste 1,5 milioane euro in proiectare, teste, probe si certificare, potrivit Mediafax.
Locomotiva, denumita "Terra Nova", a fost prezentata in cadrul targului international dedicat industriei feroviare InnoTrans, desfasurat in perioada 23-26 septembrie la Berlin.
Unitatea are in dotare doua motoare de 630 de cai putere, livrate de Caterpillar, si are un pret de pornire de peste un milion de euro, in varianta de baza, a declarat, la Berlin, vicepresedintele grupului Grampet, Gratian Calin.
"Aceasta este o locomotiva care se vinde singura si nu ne trebuie marketing special. Este un compromis pentru operatorii privati in Europa, mai low-cost, care se gandesc sa-si cumpere o locomotiva second-hand si, in loc sa faca o astfel de achizitie, aleg sa ia una noua, la acelasi pret", a precizat reprezentantul Grampet.
Capacitatea de productie pentru Terra Nova este de trei unitati pe luna, iar pana in prezent au fost contractate 12 unitati, acestea urmand sa fie livrate anul viitor catre doi... mai mult
Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 15:42
Vicepresedintele Comisiei pentru Cultura si Media din Senat, Marius Pascan, a declarat joi, la Targu Mures, ca interzicerea reclamelor Rosia Montana Gold Corporation de catre Consiliul National al Audiovizualului (CNA) este un precedent periculos pentru libertatea de exprimare in Romania si ca situatia urmeaza sa fie dezbatuta in cadrul comisiei.
"A ingradi dreptul de a te promova, de a face publicitate proiectului, este absolut aberant si un precedent periculos pentru libertatea de exprimare in Romania. Deocamdata, din cate stiu, am primit o sesizare in acest sens din partea unui membru al CNA si urmeaza sa ne pronuntam in cadrul Comisiei de Arta si Media. De altfel, CNA este o institutie care este subordonata Comisiei pentru Cultura si Media a Senatului", a spus senatorul PDL, intr-o conferinta de presa.
Marius Pascan considera ca decizia CNA din urma cu o zi, referitoare la interzicerea reclamelor RMGC, este "o imixtiune grava, nepermisa, discriminatorie, un atentat la libertatea de expresie si exprimare" si ca, desi compania prezinta o "imagine idilica" in privinta proiectului, aceasta este totusi o "informatie realista".
"Nu au de ce sa blocheze pe nimeni in a-si promova un produs decat daca acest produs nu este conform cu legislatia in vigoare sau informatia transmisa nu este veridica, incalca dreptul omului la o informare corecta si onesta. Dar in situatia Rosiei Montane, cred ca atat s-a dezbatut acest proiect, incat cetateanul, privitorul,... mai mult
Joi, 17 Octombrie 2013, ora 14:41
Deputatul PNL Grigore Craciunescu a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului General pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, dupa ce a acordat, pe vremea cand era primar al municipiului Pascani, contracte unor firme in care fiul sau era actionar principal sau administrator.
Potrivit unui comunicat al Parchetului remis joi Agerpres, Grigore Craciunescu, in calitate de primar al municipiului Pascani, a perfectat 9 acte juridice cu societati comerciale (in cadrul uneia dintre acestea activand pana la momentul dobandirii calitatii de primar) al caror reprezentant legal era fiul sau, realizandu-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp.
Unul dintre aceste acte juridice vizeaza concesiunea prin incredintarea unei suprafete de teren intravilan, situat vis-a-vis de primaria orasului Pascani si in imediata vecinatate a sediului uneia dintre societatile comerciale al caror administrator era fiul primarului.
Atribuirea suprafetei de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directa, fara licitatie publica, pentru o perioada de 25 de ani, la un pret de 219 euro/an (fata de pretul stabilit intr-un proiect initial al concesiunii de 1.021 euro/an), pentru construirea unei parcari ce urma sa deserveasca laboratorul de analize medicale care apartinea familiei primarului.
Celelalte acte juridice au avut ca obiect derivat activitatea de publicitate stradala prin panouri publicitare si/sau totemuri de mari... mai mult
Joi, 17 Octombrie 2013, ora 10:27