Website-urile de stiri create de organizatii politice nu se vor mai bucura de aceleasi privilegii ca media independente, a anuntat marti Facebook, citata miercuri France Presse.
Gigantul retelelor sociale constata ca exista un numar "in crestere" de asa-numite publicatii informative, direct legate de partide sau personalitati politice, care sunt de fapt dedicate in principal "influentarii politicilor publice sau a alegerilor", potrivit unui comunicat.
Aceste "mass-media" americane vor putea sa ramana pe platforma, dar sa nu apara pe Facebook News, sectiunea sa de stiri ce difuzeaza articole din cotidiene, reviste si site-uri partenere.
Astfel de pagini vor fi considerate ca entitati politice si nu vor mai putea difuza informatii prin mesageriile Messenger si WhatsApp.
Aceste media partizane, considerate impostoare, de multe ori se prezinta ca site-uri de stiri locale. In practica, ele redifuzeaza in esenta articole mai mult sau mai putin modificate din alte surse.
Facebook isi intensifica initiativele de protejare a procesului democratic si a alegatorilor fata de campaniile de dezinformare, atat externe cat si interne, potrivit companiei.
"Lucram in mod constant cu partenerii pentru a intelege noile riscuri, sa vedem ce poate merge prost si sa ne asiguram ca suntem bine pregatiti pentru diferite scenarii posibile", a declarat Guy Rosen, vicepresedinte al grupului responsabil de integritatea platformei, intr-o conferinta de presa.
La sfarsitul lunii... mai mult
Miercuri, 12 August 2020, ora 12:31
Companiile Google si Facebook vor fi nevoite sa plateasca media australiene pentru stirile publicate, potrivit unui nou cod deontologic privind platformele digitale anuntat luni de Guvernul australian.
Noul cod va fi finalizat in luna iulie, apoi supus votului.
Daca va reusi, Australia va deveni prima piata din lume care va forta companiile tehnologice sa plateasca pentru continutul generat local, scrie The Hollywood Reporter.
Dezvoltarea acestui cod reprezinta raspunsul Guvernului australian la raportul realizat de Australian Competition and Consumer Commission.
ACCC a descoperit ca Facebook si Google au devenit "parteneri comerciali inevitabili pentru presa australiana pentru a ajunge la publicul online, rezultand un dezechilibru al puterii de negociere".
Epidemia de Covid-19 si scaderea ulterioara a veniturilor pentru presa australiana, precum si un impas in negocierile dintre Google, Facebook si companiile media australiene a facut ca Guvernul sa treaca de la solicitarea unui cod optional pentru platformele digitale la unul obligatoriu.
Presa australiana valoreaza in total 5,7 miliarde de dolari si este dominata de News Corp a lui Rupert Murdoch, Nine si Seven West Media, insa Google si Facebook contracteaza 76% din veniturile din publicitatea digitala generate in tara.
Trezorierul Josh Frydenberg a declarat: "Este corect ca motoarele de cautare si gigantii din social media sa plateasca pentru continutul de stiri original pe care il folosesc pentru... mai mult
Luni, 20 Aprilie 2020, ora 14:57
Facebook angajeaza o echipa de zece ziaristi cu experienta, pentru a nu mai lasa selectia stirilor promovate exclusiv pe seama algoritmilor.
Analistii consultati de AFP considera, insa, ca efortul nu va fi suficient pentru a revolutiona mass-media.
Reteaua sociala afirma ca urmareste afisarea stirilor relevante intr-un News Tab, o fila dedicata stirilor, separata de fluxul traditional in care este afisat continutul promovat de prietenii fiecarui utilizator de Facebook. Jurnalistii proprii ai retelei nu vor edita articole, ci doar vor selecta stirile de pe diferite site-uri.
Va fi prima functie a Facebook care foloseste moderatori umani, dupa ce anul trecut a fost inchisa sectiunea controversata Trending Topics (Subiecte populare - n.red.) . Echipele nationale care moderau aceste categorii au fost de multe ori acuzate de subiectivism si cenzura.
In News Tab, jurnalistii vor modera doar sectiunea Top News, in timp ce selectia tuturor articolelor se va baza in continuare pe algoritmi, conform presupuselor preferinte ale fiecarui utilizator si istoricului de navigare pe Internet.
"Obiectivul nostru privind fila 'Stiri' este sa oferim o experienta extrem de personalizata si judicioasa", a declarat agentiei France Presse managerul parteneriatelor pentru informatie ale Facebook.
Dificultatile presei clasice
Anuntul survine in contextul in care presa clasica se confrunta cu dificultati - tot mai multe publicatii se inchid, in timp ce angajatorii cauta formule... mai mult
Joi, 22 August 2019, ora 11:36
Companiile Google si Facebook au anuntat, vineri, ca au incheiat un acord in virtutea caruia gigantul american din sectorul online va putea vinde reclamele din catalogul de publicitate al acestei retele de socializare.
Reclamele vor fi scoase la vanzare prin intermediul aplicatiei DoubleClick Bid Manager a grupului Google, considerat un sistem de licitatie in timp real. Peste cateva luni, jucatorii de pe piata de publicitate vor putea sa cumpere reclamele de pe Facebook de pe aceasta platforma, informeaza site-ul mashable.com.
"Parteneriatul a fost cheia succesului pentru Google, asa cum un val inalt ridica toate barcile. Suntem incantati sa anuntam lansarea unei noi metode care ii va ajuta pe clientii nostri sa aiba succes, colaborand cu Facebook, pentru a participa la Facebook Exchange (FBX), sistemul lor de licitatie in timp real", a declarat Payam Shodjai, Senior Product Manager in cadrul grupului Google.
Facebook a introdus sistemul FBX anul trecut. Acest program permite jucatorilor de pe piata publicitatii sa introduca cookies in browserele utilizatorilor si, apoi, sa ii regaseasca pe acei utilizatori atunci cand acestia se conecteaza din nou pe Facebook.
Desi Facebook si Google sunt concurenti pe mai multe planuri, parteneriatul lor nu este unul fara precedent. In iunie 2012, Google a cumparat Wildfire, o agentie de marketing specializata in social media, care dezvolta campanii publicitare pentru Facebook, printre altii. La randul sau, Facebook a... mai mult
Sambata, 19 Octombrie 2013, ora 16:51
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, vrea sa dezvolte accesul la Internet in tarile aflate in curs de dezvoltare.
Prin urmare, saptamana aceasta, Facebook si alte companii au anuntat initierea unui parteneriat, Internet.org, ce are ca scop raspandirea accesului la Internet pentru doua treimi din persoanele care nu sunt conectate in prezent, anunta Bloomberg.
Initiatorii parteneriatului vor sa scada preturile de acces la Internet, sa eficientizeze utilizarea datelor si sa incurajeze modelele de business care ii pot ajuta pe consumatorii mai saraci sa se conecteze mult mai usor.
Acest parteneriat este atat in favoarea persoanelor sarace si marginalizate, cat si in favoarea Facebook, deoarece persoanele care se vor conecta la Internet vor trebui sa isi actualizeze profilele de Facebook.
Citeste mai multe despre Dupa Facebook, Mark Zuckerberg are o noua ambitie - Internet.org pe Ziare.com. mai mult
Luni, 26 August 2013, ora 11:42
Facebook creste temerile privind protectia datelor personale, dupa incheierea parteneriatului cu Datalogix, companie care poate monitoriza daca cei care vizualizeaza un anunt publicitar vor si cumpara produsul.
Sistemul de monitorizare a adus in 70% din cazuri castiguri de 3 dolari in plus la fiecare dolar cheltuit pentru publicitatea pe Facebook, au declarat oficiali retelei sociale pentru Financial Times.
Parteneriatul cu Datalogix vine in contextul in care Facebook vrea sa isi creasca veniturile din publicitate.
Datalogix a cumparat de la magazine date despre aproape 70 de milioane de gospodarii din Statele Unite, folosind informatiile pe care acestea le-au colectat prin programele de fidelizare. mai mult
Marti, 25 Septembrie 2012, ora 08:14
Zynga a dezvaluit marti ca intentioneaza sa lanseze o retea sociala numita "Zynga with Friends", incercand sa se desprinda de relatia sa de lunga durata cu Facebook.
Compania Zynga, care de cateva luni se confrunta cu o scadere a valorii actiunilor sale pe bursa, a anuntat ca noua retea va permite o conexiune intre jucatori si competitorii lor, fiind disponibila pentru toti utilizatorii, indiferent vdaca acestia joaca de pe dispozitive mobile sau PC-uri, potrivit Reuters.
Trasaturile si serviciile noii retele au ca scop cresterea numarului de utilizatori ai jocurilor create de Zynga si stabilirea unei comunicari intre acestia, spun oficialii companiei.
Zynga va oferi si instrumente de programare pentru a-i ajuta pe dezvoltatori sa isi expuna online jocurile bazate pe propriul sau software. Va fi promovat astfel un "ecosistem" Zynga prin intermediul caruia va fi extinsa lista sa de jocuri, in afara de cunoscutele Farmville si Zynga Poker.
In ciuda anuntului privind lansarea retelei, actiunile Zynga au scazut cu 5% marti, ceea ce dovedeste ca increderea investitorilor este in continuare scazuta.
Zynga a anuntat lansarea FamVille 2, un sequel al faimosului sau joc, si Matching with Friends, care va fi adaugat unui grup de jocuri create pentru smartphone care includ si popularul Words with Friends.
"Una dintre temeri este ca intreaga idee a jocurilor in retea pare sa isi piarda puterea intr-un sens", a spus Paul Verna, analist de jocuri la eMarketer. "Nu... mai mult
Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 13:21
Facebook si Google incearca separat sa obtina diverse tipuri de colaborare cu Skype, dupa ce compania care opereaza unul dintre cele mai raspandite si mai cunoscute servicii de videoconferinte online a amanat oferta publica initiala, au declarat pentru Reuters doua surse apropiate discutiilor, anunta Mediafax.Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a participat la discutii interne privind preluarea Skype, potrivit uneia dintre surse. O alta sursa a afirmat ca Facebook a propus Skype formarea unui joint venture.
Aceeasi persoana sustine ca si Google a purtat discutii preliminare pentru un joint venture cu Skype.
Un acord cu Skype ar putea genera o tranzactie evaluata la 3-4 miliarde de dolari, a adaugat prima sursa.
Oferta publica initiala a Skype, odata derulata, ar putea atrage circa un miliard de dolari, au declarat alte surse.
Discutiile sunt in etape preliminare si nu este clar care sunt variantele favorizate de companii pentru o combinatie cu Skype.
Oferta publica initiala a companiei ramane in carti pentru cea de-a doua parte a anului, insa discutiile cu alti jucatori vor continua, au adaugat sursele.
Facebook ar avea cel mai mult de castigat dintr-un parteneriat cu Skype, deoarece si-ar extinde baza de utilizatori prin cresterea pe plan international, pe pietele unde serviciul de telefonie si conferinte online este deja foarte popular. In plus, cei 500 de milioane de utilizatori Facebook ar avea un nou motiv sa foloseasca activ serviciile companiei si... mai mult
Joi, 05 Mai 2011, ora 10:43
Facebook si Yahoo au incheiat recent un parteneriat prin care instrumentele celei mai mari retele de socializare din lume vor fi integrate in portalul Yahoo.Utilizatorii Yahoo vor fi la curent cu update-urile prietenilor din Facebook, fara a parasi portalul.
In plus, ei vor beneficia de jocurile si aplicatiile Facebook.Yahoo va redenumi sectiunea actuala de profile in Yahoo Pulse, transformandu-l intr-un hub prin care utilizatorii se pot conecta intre ei.In Pulse, vor fi agregate informatii postate pe alte retele sociale, cum ar fil statusurile publicate pe Facebook sau mesajele scurte de pe Twitter. Elementele de socializare vor aparea pe cele mai importante pagini ale Yahoo.Ar trebui Google sa se ingrijoreze?Nimic nu pare sa puna in pericol suprematia detinuta de Google, in topul motoarelor de cautare. Potrivit Hitwise, Google are cu 50% mai multi vizitatori decat Yahoo, in ciuda parteneriatului pe care cei de la Yahoo l-au semnat cu Microsoft.Pentru a ocoli discutiile despre confidentialitea datelor publicate de utilizatori, Yahoo Pulse va avea un sistem de setari simplificat, informeaza Wall Street Journal. mai mult
Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 13:28