Mentinerea unor bune relatii de afaceri tine si de unele aspecte legate de protocol, iar cadourile oferite colaboratorilor si partenerilor de afaceri reprezinta unul dintre ele. Generic, acestea sunt denumite "cadouri corporate" si se aleg tinand cont de o serie de reguli.
Ignorand anumite detalii, un cadou corporate poate avea un efect opus celui scontat, de aceea iti aratam care sunt aspectele de care trebuie sa le ai in vedere cand faci un astfel de cadou.
Care sunt colaboratorii carora poti sa le oferi cadouri
In mediul business exista trei categorii distincte de colaboratori cu care trebuie sa mentii permanent cele mai bune relatii, dupa cum urmeaza:
Clientii - ei iti asigura profitul firmei, si de aceea trebuie sa fie mereu multumiti. Clientii importanti necesita o atentie speciala, dar nici cei obisnuiti nu trebuie ignorati.Angajatii - fara contributia lor nu poti vorbi de o afacere care sa mearga, iar pentru a-i face sa dea tot ce au mai bun, trebuie sa fie mereu motivati.Partenerii de afaceri - ai nevoie de ei pentru anumite produse si servicii, sau pentru a prinde un contract bun caruia nu ii poti face fata fara ajutor. Ori de cate ori ai ocazia, trebuie sa le dai de inteles ca pui pret pe colaborarea lor.
Nu oferi cadouri identice
Sarbatorile importante de peste an sunt evenimente cand trebuie sa oferi cadouri tuturor partenerilor. In astfel de situatii, cadourile oferite pot fi asemanatoare insa trebuie sa ai grija ca fiecare partener sa... mai mult
Joi, 29 Aprilie 2021, ora 16:49
Cadourile cadou oferite angajatilor si partenerilor de Paste reprezinta atat un gest de protocol, cat si un semn de recunostinta si apreciere care "spune" mai mult decat o mie de cuvinte. Daca inca nu ai pregatit cadouri pentru Paste in acest an, timpul nu este pierdut!
De ce sunt importante darurile de Paste
Avem o lista scurta, dar cuprinzatoare de motive care arata ca nicio sarbatoare nu trebuie lasata sa treaca fara un gest de generozitate fata de angajati si parteneri.
1. Recunostinta si recunoastere
Atunci cand oferi un cos cadou de Paste le recunosti, practic, angajatilor si partenerilor importanta si valoarea in cadrul business-ului. Colaboratorii vor avea constiinta faptului ca sunt evaluati corect. Mai ales intr-o perioada in care eforturile profesionale au fost considerabile, un astfel de gest este binevenit!
2. Fidelizare
A oferi un dar de Paste unei persoane, fie ca iti este angajat, fie ca este reprezentantul unui partener important, este un gest de apreciere, care arata totodata atentia pe care le-o acorzi. Aceste detalii contribuie la fidelizarea relatiilor de business.
3. Incredere
Un antreprenor care stie sa-si exprime respectul fata de colaboratori va castiga intotdeauna mai usor loialitatea angajatilor si a partenerilor. A sti sa arati apreciere si recunostinta este un atu al managerilor de succes.
Cele mai potrivite cadouri de Paste pentru angajati si parteneri
A alege daruri pentru persoane ale caror gusturi nu le cunosti... mai mult
Vineri, 23 Aprilie 2021, ora 13:21
Intr-o perioada de instabilitate financiara, cauzata de o criza sanitara ce poate fi urmata de o criza economica, multe dintre firmele romanesti au reusit sa gaseasca resursele si sa identifice acele actiuni necesare pentru a putea continua sa se dezvolte.
Cu siguranta insa ca aceasta perioada este o provocare pentru toata lumea, iar un plus de prudenta poate sa faca diferenta intre succes si esec. Managementul riscului este esential in aceasta perioada. In cadrul acestui proces, persoana responsabila trebuie sa inteleaga modul de functionare a afacerii si detaliile sale operationale, identificand eventuale probleme potentiale inainte ca acestea sa apara.
Monitorizarea periodica a partenerilor de afaceri este una dintre activitatile necesare in cadrul acestui proces. Succesul afacerii noastre depinde si de bonitatea partenerilor pe care ni-l alegem si de aceea este important sa stim din timp care este performanta financiara a acestora. Asa vom putea sa avem incredere intr-o colaborare de succes sau, dimpotriva, sa ne gandim la anumite masuri pe care le putem lua in legatura cu partenerii nostri de afaceri.
Cum sa intelegi daca partenerii tai de afaceri au probleme financiare?
Pentru a vedea daca partenerul tau de afaceri are o situatie financiara stabila, care nu iti va pune in pericol propriul business, poti analiza indicatorii sai financiari - asa cum sunt indicatorii de lichiditate, de profitabilitate sau de risc / datorii. Ai mai jos cateva informatii... mai mult
Joi, 04 Februarie 2021, ora 17:03
Guvernul va trebui sa gaseasca, pe termen scurt, o modalitate pentru proiecte in parteneriat public-privat pentru constructia sau modernizarea spitalelor, a declarat luni, 1 februarie, premierul Florin Citu.
"Nu poti sa modernizezi peste noapte cu bani europeni, e mai complicat. Eu va spun ca sunt acele spitale regionale care se fac cu bani europeni, dureaza. Pe fonduri europene dureaza. Va trebui sa gasim o strategie, o modalitate de a construi rapid sau de a moderniza rapid cu bani jumatate de la buget, jumatate, poate, din privat.
Sa revenim la parteneriat public-privat, pentru ca lucrurile merg mult mai rapid in acea formula, daca se poate. Trebuie sa ne uitam si la aceasta varianta pe termen scurt", a afirmat Citu, inainte de sedinta conducerii PNL.
El a adaugat ca, pe termen mediu, se folosesc fonduri europene, asa cum s-a procedat si anul trecut.
"Pe termen mediu, e adevarat, folosim fonduri europene si am facut si anul trecut. Revin la buget, pentru ca aceasta este discutia in aceasta perioada. Anul trecut, investitii record de la buget in economie, mai mult, a fost aproape 46% din finantare, a venit din fonduri europene, anul acesta crestem investitiile in buget.
Deci, este al doilea an, o sa fie investitii record si crestem iarasi procentul pentru fonduri europene", a precizat prim-ministrul, intrebat ce s-a intamplat cu strategia conceputa dupa tragedia de la Spitalul judetean de la Piatra Neamt privind modernizarea spitalelor din bani europeni.... mai mult
Luni, 01 Februarie 2021, ora 11:55
Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la Paris, ca a semnat alaturi de omologul sau francez, Jean Castex, o noua foaie de parcurs in ceea ce priveste Parteneriatul strategic dintre cele doua tari, "cu o structura actualizata, ambitioasa".
Orban se afla intr-o vizita oficiala in Franta.
"Este o vizita extrem de importanta intr-un an simbolic in care aniversam 140 de ani de relatii diplomatice. Tarile noastre sunt legate printr-un Parteneriat strategic, iar dorinta comuna este de a da un caracter si mai strategic acestui parteneriat, de aceea am semnat o noua foaie de parcurs cu o structura actualizata, ambitioasa, care are ca scop sa stranga si mai mult relatiile dintre Franta si Romania, atat in plan bilateral, cat si la nivel european si international", a spus Ludovic Orban, dupa intalnirea avuta cu premierul francez Jean Castex si ceremonia de semnare a mai multor documente bilaterale.
El a punctat, in context, ca prezenta economica a partii franceze in Romania este una importanta.
"Investitiile franceze genereaza multe locuri de munca si, inaintea pandemiei, schimburile economice dintre tarile noastre au atins aproape 10 miliarde de euro pe an. Ne dorim ca aceasta cooperare sa creasca, sa se diversifice, sa fie aprofundata, sa genereze efecte si mai benefice", a precizat Orban.
Premierul roman a aratat ca a semnat impreuna cu omologul sau si o Declaratie de intentie privind colaborarea in domeniul nuclear civil, care se doreste dezvoltat in... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 20:35
Traversam o perioada dificila pentru firmele din Bucuresti si din intreaga tara. Criza medicala si-a pus amprenta si asupra economiei, iar specialistii estimeaza ca situatia nu se va imbunatati in perioada imediat urmatoare.
Consumul in scadere, somajul in crestere, masurile sanitare luate - o parte dintre acestea reducand sau chiar suspendand activitatea unor afaceri (asa cum sunt cele din zona HORECA sau cea a evenimentelor) - toate acestea sunt provocari pentru mediul de business.
In orice perioada de recesiune economica au existat insa afaceri care nu doar au reusit sa supravietuiasca, ci si sa progreseze. Flexibilitatea, adaptabilitatea, intuitia, capacitatea de a vedea solutii si de a veni in intampinarea unui nou tip de client si a unei noi categorii de cereri... sunt doar cateva dintre trasaturile ce ar putea ajuta si firma ta din Bucuresti sa treaca peste aceasta perioada.
InfoQuick te ajuta sa verifici rapid firmele cu care vrei sa inchei un parteneriat de afaceri, punandu-ti la dispozitie o platforma online cu lista firmelor din Romania, pe judete, localitati si domeniu de activitate. La o cautare dupa judet, gasesti usor firmele/companiile care te intereseaza si poti verifica pentru acestea: situatii financiare anuale, CIP, ipoteci, informatii de la ANAF, de la Portalul Instantelor de Judecata si de la Registrul Comertului.
E important asadar sa iti evaluezi periodic partenerii de afaceri - ai mai jos cinci motive importante pentru a o face:
1.... mai mult
Luni, 31 August 2020, ora 18:22
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anuntat ca Guvernul va anula marti parteneriatele public-private pentru autostrada Comarnic - Brasov si pentru tronsonul Targu Mures - Iasi al autostrazii Unirii.
Acesta a avut luni o intalnire cu parlamentari PNL.
"Am avut discutii si pe subiectul Comarnic - Brasov. Maine, Guvernul va lua in discutie si va adopta o ordonanta de urgenta prin care acel parteneriat public-privat propus de Valcov si Dancila devine istorie.
Dupa momentul anularii parteneriatului public-privat, obiectivul Comarnic - Brasov va fi predat catre Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor. Noi vom veni in fata Guvernului si vom spune care sunt solutiile pentru construirea autostrazii Comarnic - Brasov. Autostrada Comarnic - Brasov reprezinta un obiectiv major, se va realiza. Pana incepe constructia autostrazii Comarnic - Brasov avem obligatia sa gasim rute alternative", a spus ministrul Transporturilor.
El a sustinut ca variantele ocolitoare Comarnic - Busteni vor fi realizate din fonduri europene, iar pe zonele Sinaia si Azuga primarii au aratat ca exista rute alternative. "Vom avea toate avizele necesare pentru a construi acel drum", a mentionat Bode.
Citeste si:
Ca si Dancila, liberalii vor Autostrada Comarnic-Brasov in PPP. Doar ca propun alt traseu si cer bani europeniOrban: Autostrazile Comarnic-Brasov si Sibiu-Pitesti pot fi realizate in 5 ani, daca PNL ramane la guvernare
Ministrul a aratat ca, tot marti, va fi... mai mult
Luni, 27 Ianuarie 2020, ora 17:23
Noii lideri ai social-democratilor germani de centru-stanga au amanat, duminica, o decizie foarte anticipata privind iesirea din coalitia de la guvernare cu crestin-democratii cancelarului Angela Merkel pana saptamana viitoare, relateaza DPA.
Informatia a fost facuta publica dupa ce SPD a anuntat ca un fost ministru de finante al landului Westphalia-Renania de Nord, Norbert Walter-Borjans, si parlamentarul SPD Saskia Esken, doi politicieni putin cunoscuti, au castigat alegerile pentru o noua conducere bicefala a partidului.
Cei doi politicieni SPD au conditionat sprijinul pentru coalitie de acordul conservatorilor pentru renegocierea intelegerii.
Partidul a anuntat insa duminica ca o decizie privind ramanerea in coalitie nu va fi luata pana joi, in ajunul unui congres al partidului de la Berlin in cadrul caruia delegatii vor fi consultati in legatura cu aceasta chestiune.
Noii lideri ai SPD vor ca CDU sa fie de acord cu cresterea salariului minim si sa aprobe investitii masive in infrastructura si in masuri de protectie a climei.
Daca partenerii de guvernare ai lui Merkel ies din alianta, iar Parlamentul nu avizeaza un Executiv minoritar, atunci se vor organiza alegeri anticipate, transmite Politico. Totusi, scenariul este unul improbabil, avand in vedere ca ar pune in pericol stabilitatea economica a Germaniei.
Odata un model pentru social-democratii din lumea intreaga, SPD a inregistrat regrese majore in ultimii ani, baza sa de votanti scazand dramatic... mai mult
Duminica, 01 Decembrie 2019, ora 20:04
Verificarea regulata a potentialului de risc al partenerilor de business devine din ce in ce mai stringenta. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) aplica, deja de cativa ani, principiul preluat din jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene care stabileste ca, atunci cand are loc o evaziune in domeniul TVA, partile implicate in tranzactie "stiau sau ar fi trebuit sa stie" ca participa la evaziune fiscala.
Incepand cu 1 ianuarie 2018, si Codul fiscal confera in mod specific ANAF dreptul de a refuza deducerea TVA daca aceasta demonstreaza, dincolo de orice indoiala, ca o companie stia sau ar fi trebuit sa stie ca achizitia efectuata era implicata intr-o frauda privind TVA, indiferent de etapa din lantul de livrari/prestari in care a intervenit. Acelasi principiu se aplica insa si pentru livrarile intracomunitare, in special in cazul bunurilor care sunt transportate in afara Romaniei de catre client.
In acest caz, suspiciunile ce ar putea plana asupra unei persoane juridice in lipsa verificarii clientilor pot duce la anularea aplicarii scutirii de TVA, in masura in care clientii nu transporta bunurile respective in alt stat membru UE.
Astfel, devine absolut necesara verificarea regulata a potentialului de risc al partenerilor de business. Companiile sunt nevoite sa demonstreze ca au efectuat investigatii rezonabile asupra partenerilor de afaceri, spre exemplu cu privire la statutul fiscal, reputatia, istoricul procesual, datoriile, sediul, numarul... mai mult
Miercuri, 24 Iulie 2019, ora 11:58