Relatia cu Romania este una foarte importanta pentru ambele parti ale esichierului politic american, iar presedintele Donald Trump va mentine acelasi curs al unei relatii bilaterale puternice cu Bucurestiul, au transmis mai multi oficiali americani.
Prezenti la evenimentele organizate de Ambasada Romaniei la Washington cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, acestia au adaugat ca statul roman are un rol cheie in apararea colectiva a membrilor Aliantei Nord Atlantice.
Congresmanul republican Jason Chaffetz, presedintele Comitetului pentru Control si Reforma Guvernamentala, a apreciat legaturile puternice militare si economice pe care Statele Unite le au cu Romania, evocand recenta vizita pe care a efectuat-o la Bucuresti.
"Relatia cu Romania este una foarte importanta pentru ambele parti ale esichierului politic american, fiind sustinuta in mod bipartizan", a punctat congresmanul republican.
La randul sau, congresmanul republican Robert Aderholt, membru in Grupul de prieteni ...citeste mai departe despre "Oficialii americani dau asigurari ca administratia Trump va continua parteneriatul strategic cu Romania" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 03 Decembrie 2016, ora 13:32
Premierul Victor Ponta este de parere ca pentru portul Constanta trebuie gandita o strategie de dezvoltare, inclusiv printr-un parteneriat cu un alt port important din China sau din alta zona a Asiei, dar si cu porturi din vestul Europei.
"Prin stat se intelege MT si autoritatea locala. Comisia Europeana ne-a dat acest punct de vedere - impreuna trebuie sa aiba 50%. Noi acum avem 80% impreuna, ceea ce cu 20% Fondul Proprietatea care este, in general, si la alte companii un actionar destul de obstructionist si care nu ne ajuta foarte mult, dar nu ne-am miscat in vederea modernizarii si a eficientizarii portului Constanta. Povestea care se lansase prin 2011 - sa listam 5%, e o prostie. Cine vrea 5%? Dar minimum 15%, asa cum am facut la Romgaz si la Transelectrica, trebuie listat, trebuie sa ramana bani in companie pentru investitii. Trebuie sa ai un management performant, ca orice companie listata, pentru ca altfel nu te primesc", a spus Ponta, joi seara.
Potrivit acestuia, trebuie gasita o strategie de dezvoltare prin parteneriatul cu un mare port din China sau din alta zona a Asiei, cu Rotterdam sau Hamburg, cu Vest. Problema este ca fluxul principal de investitii si de marfuri este Asia, prin Constanta, spre aceasta zona a Europei. mai mult
Vineri, 01 August 2014, ora 08:50
Premierul Victor Ponta a declarat marti, la Sibiu, ca Romania este o tara sigura pentru ca are parteneri puternici si o armata profesionista, tara noastra aflandu-se in prima linie a unui razboi neconventional pe care tarile aliate il dau cu teroristii.
"Romania este azi o tara sigura pentru ca are parteneri puternici si pentru ca are o armata profesionista, o armata de oameni devotati pe care ne putem baza intotdeauna. Din pacate, din Irak si Afganistan, razboiul s-a apropiat foarte mult de granitele Romaniei. Acum, Romania este in prima linie a unui razboi neconventional pe care tarile democratice, tarile aliate il dau cu cei care, asa ati vazut si zilele trecute, prin acte de terorism, prin acte brutale, ucid civili, ucid oameni nevinovati. Cred ca Romania trebuie sa fie mandra de militarii sai", a spus Victor Ponta, intr-un discurs la festivitatea de acordare a gradelor militare absolventilor Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" de la Sibiu.
Cu aceasta ocazie, atat premierul Victor Ponta, cat si ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, au precizat ca cei 1.400 de absolventi care termina in acest an diferite forme de invatamant militar au asigurate locurile de munca. La Academia Fortelor Terestre 'Nicolae Balcescu' din Sibiu au primit marti gradul de ofiter un numar de 274 de absolventi.
"Toti sunt angajati din prima zi, nu mai sunt probleme cu posturile, cu salarizarea", a mentionat premierul Victor Ponta.
Acesta a mai afirmat ca bugetul... mai mult
Marti, 22 Iulie 2014, ora 16:30
A doua versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020, actualizata, precum si documentele consultative pentru programele operationale, au fost publicate de Ministerul Fondurilor Europene pe site-ul sau in scopul consultarii publice cu partenerii de dialog.
Prima versiune a acestui Acordului de Parteneriat a fost publicata la inceputul lunii februarie 2014 si, "intre timp, documentul a fost actualizat in urma discutiilor cu serviciile Comisiei Europene si in urma consultarii publice", precizeaza MFE, citat de Mediafax.
Conform regulamentelor UE, Ministerul Fondurilor Europene trebuie sa transmita Acordul de Parteneriat pana la data de 22 aprilie 2014.
De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene a publicat si prima versiune de lucru a documentelor consultative pentru patru programe operationale pentru care va fi autoritate de management: Programul Operational Infrastructura Mare, Programul Operational Capital Uman, Programul Operational Competitivitate si Programul Operational Asistenta Tehnica.
"Am publicat toate aceste documente de programare deoarece Ministerul Fondurilor Europene pune accentul pe o consultare publica extinsa. Cea de a doua versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020 este pe site-ul MFE inca din februarie 2014, a fost discutata in cadrul Comitetului Interinstitutional pentru Acordul de Parteneriat, iar astazi (luni - n.r.) a fost publicat documentul actualizat, cel care include si propunerile relevante primite in ultima perioada. Tot astazi,... mai mult
Marti, 18 Martie 2014, ora 09:43
Retailerul danez de mobilier si accesorii JYSK, cu afaceri la nivel global de 2,5 miliarde de euro, este interesat de colaborari cu producatori de mobila si saltele din Romania pentru magazinele din Europa Centrala si de Est.
"Expansiunea in alte tari si deschiderea de noi magazine au reprezentat intotdeauna o prioritate pentru JYSK. De aceea, gestionarea logisticii este deosebit de importanta. Centrul nostru de achizitii se ocupa cu meticulozitate sa gaseasca furnizori in toata lumea", a declarat intr-un comunicat Alex Bratu, country manager pentru JYSK Romania si Bulgaria.
JYSK are 14 magazine in Romania
In Romania JYSK opereaza in prezent 14 magazine si are in plan sa ajunga la o retea de 100 de unitati pe termen mediu.
"In cadrul JYSK Group estimam ca vom deschide aproximativ 120 de magazine noi in 2014. Planurile de expansiune pe termen mediu aprobate de JYSK Nordic sunt: 100 magazine in Romania si 35 in Bulgaria. Esential pentru noi este sa gasim locatii potrivite si conditii contractuale bune pentru zonele in care ne vom dezvolta. Suprafata medie a unui magazin JYSK Nordic este de 1.000 mp, iar magazinele din Romania sunt ceva mai mari. Bineinteles, una dintre prioritatile noastre este adaptarea la sistemul JYSK Nordic din toate punctele de vedere: layout magazine, sortimente si gama de produse, sistem informatic si sistem de management. Astfel, anul acesta toate magazinele din Romania vor trece printr-o perioada de remodelare", a aratat Bratu.... mai mult
Marti, 18 Februarie 2014, ora 15:24
Romania isi doreste sa semneze cu Comisia Europeana Acordul de Parteneriat 2014-2020 in prima parte a anului viitor, a declarat luni premierul Victor Ponta, intr-o conferinta de presa comuna cu comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, care a confirmat ca, la inceputul lui 2014, s-ar putea atinge un consens in aceasta privinta.
"Am discutat si vom discuta in continuare elementele principale de strategie pentru noul acord de parteneriat. Suntem absolut deschisi si ne dorim foarte mult ca obiectivele pentru Romania sa fie fixate pana la inceputul anului viitor si sa fim capabili in prima parte a anului 2014 sa semnam Acordul de Parteneriat", a spus Victor Ponta.
Oficialul european a sustinut, la randul sau, ca un consens cu privire la Acordul de Parteneriat ar putea fi atins la inceputul anului viitor.
"Am discutat, desigur, despre pregatirea Acordului de Parteneriat si, intr-adevar, ar fi posibil ca la inceputul anului sa existe un consens cu privire la Acordul de Parteneriat. Avem nevoie, cu siguranta, de unele strategii sectoriale, dar ele ar trebui sa fie vizibile", a spus Hahn.
Ponta si Hahn au discutat si despre stadiul actual al Programelor Operationale Sectoriale. In context, premierul Ponta i-a multumit comisarului Hahn pentru sprijinul acordat autoritatilor romane la imbunatatirea capacitatii administrative.
"Aceasta actiune comuna - a autoritatilor romane si a celor europene - a facut posibil ca astazi toate programele... mai mult
Luni, 28 Octombrie 2013, ora 15:42
Ambasadorul Romaniei la Beijing, Doru Costea, a declarat, vineri, ca China Development Bank, una dintre cele mai mari banci din lume, si-ar putea deschide o filiala in Capitala.
Acest lucru ar insemna un important avantaj pentru proiecte in asteptare de investitii chineze, cum ar fi Termocentrala Rovinari, hidrocentrala de la Tarnita si autostrada Craiova-Pitesti, a precizat Costea intr-un interviu acordat Agerpres.
"Exista un 'cerc vicios' in general intre prezenta bancilor si prezenta investitiilor: rationamentul cel mai des invocat este ca bancile se justifica daca investitiile din tara de unde provine banca sunt consistente. N-au cum sa fie investitii suficiente insa daca instrumentul bancar nu exista in teritoriu (...). Asadar, oul sau gaina? Depinde cum vrei sa te uiti. Cred ca vom putea sa asistam la o evolutie in paralel intre venirea bancilor si cresterea investitiilor", a afirmat Doru Costea.
Recomandarea ambasadorului pentru oamenii de afaceri romani care intentioneaza sa faca investitii in China este sa se orienteze spre sectoarele in care sunt competitivi.
"Urbanism, dezvoltarea agriculturii, gestionarea resurselor de apa - domenii de sensibilitate si de interes special pentru China, unde accepta pe oricine poate sa le fie util. Noi trebuie sa facem cunoscut ceea ce stim noi sa facem", a mentionat Costea.
El a adaugat totusi ca romanii pot contribui mai mult cu partea de know-how, in vreme ce partea chineza ar trebui sa asigure resursele.... mai mult
Sambata, 31 August 2013, ora 13:09
Romanii pot afla informatii despre oportunitatile de afaceri pe piata chineza, cu ajutorul seminarului "China- Oportunitati de afaceri pentru firmele romanesti", organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) in parteneriat cu EU SME Centre China si China IPR SME Helpdesk.
Seminarul, care porneste de la avantajele oferite de mediul investitional din tara noastra si de elementele rezultate din calitatea de membru al UE va sprijini astfel firmele romanesti care doresc sa acceseze piata chineza in gasirea partenerilor formati in economia libera chineza.
Evenimentul, care va avea loc in data de 28 februarie 2013, incepand cu ora 9:30, la sediul CCIR, va aborda teme precum: gasirea partenerilor de afaceri potriviti, proprietate intelectuala, e-commerce in China sau afacerile "verzi".
China, o oportunitate permanenta pentru cine stie sa profite mai mult
Marti, 26 Februarie 2013, ora 13:27
Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, considera ca impactul israelian in economia romaneasca ar trebui sa se concentreze mai ales pe aportul de tehnologie in parteneriate public-privat.
"Cred ca partea israeliana poate sa ne ajute fenomenal de mult. Pana acum (investitorii israelieni) au fost mai degraba prezenti in zona de real estate, dar noi consideram ca valoarea ajutorului sau impactul israelian in economia romaneasca ar trebui sa se concentreze pe alte dimensiuni, in sensul in care pot sa vina cu aport de tehnologie, pot sa vina cu aport de know-how exact pe zonele astea de parteneriat public-privat, poli de crestere", a declarat ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, intr-un interviu acordat corespondentului RRA in Israel.
Acesta a adaugat ca, israelienii "au foarte multa experienta in fonduri de private equity si venture capital, in diferite structuri de investitii care nu sunt foarte dezvoltate in Romania si de care avem nevoie".
In legatura cu cei opt mari poli de crestere, Lucian Isar a mentionat "un proiect similar Silicon Valley-ului" in zona Clujului, un parc aeronautic la Brasov, "o dezvoltare a Portului Constanta similara dezvoltarii din zona Rotterdam". Astfel, portul Constanta poate sa devina poarta estica de intrare in Europa.
Referindu-se la alte posibilitati pe care investitorii straini le au, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri a amintit proiectul pan-european privind dezvoltarea cursului... mai mult
Joi, 12 Iulie 2012, ora 16:59