Ziua Femeii este o oportunitate ideala pentru tine de a construi relatii pozitive si de a creste vizibilitatea brandului tau.
Desi majoritatea dintre noi suntem constienti ca atunci cand primim cadouri gestul conteaza mai mult decat continutul, nimeni nu vrea sa primeasca un cadou de o calitate slaba.
Acest lucru este valabil mai ales daca vei trimite cadouri de 1-8 martie catre alte companii, deoarece acestea si-ar putea forma o impresie negativa despre tine si compania ta.
Ziua de 8 martie este o oportunitate fantastica pentru afacerea sau organizatia ta, deoarece un cadou de calitate poate intari relatia cu partenerele de afaceri. Debonaire iti pune la dispozitie o gama larga de cadouri business care au fost create cu deosebita atentie la detalii.
De la cosuri cadou bogate in ciocolata, pana la o combinatie de articole pentru ingrijire, un cos cadou poate detine unele dintre cele mai importante lucruri pentru femei.
Cadouri corporate pentru partenerele de afaceri
Cadourile corporate au fost folosite de ani de zile pentru a construi relatia cu noi clienti, pentru a mentine clientii existenti fericiti si pentru a incuraja angajatii sa-si imbunatateasca performanta. Aceste cadouri ajuta la promovarea companiilor si a produselor recent lansate.
Achizitionarea de cadouri business de 8 martie poate fi o sarcina dificila, deoarece trebuie sa selectezi produse care sa creeze o imagine pozitiva despre tine si afacerea ta si sa contribuie la intarirea relatiei... mai mult
Marti, 11 Februarie 2020, ora 13:11
Pentru intreprinderile mici, cu bugete relativ limitate si putin timp la dispozitie, achizitionarea de cadouri pentru 8 Martie poate fi o provocare. Un cadou pentru o partenera este intr-adevar un mod tangibil de a-ti exprima recunostinta pentru implicarea ei. Dar, daca este pentru prima data cand faci acest gest, cu siguranta ai niste intrebari. Ar trebui sa cumperi cadouri pentru toate angajatele, clientele si partenerele? Ce ar trebui sa le oferi? Ce buget ar trebui sa ai? Este potrivit sa pui un logo pe cadouri? Poate fi coplesitor cand incepi sa privesti toate aceste considerente diferite. Cadourile corporate pot ajuta la consolidarea relatiilor dintre tine si parteneri, iti pot face marca mai cunoscuta si te pot ajuta sa cresti numarul de clienti loiali. Dar pentru a atinge aceste obiective, trebuie sa faci alegeri inteligente si sa achizitionezi cadouri corporate de calitate. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta:
Achizitioneaza cadouri practice
Fiind vorba de partea feminina a companiei tale, poti alege cu incredere cosuri cadou care sa contina produse de ingrijire corporala, ciocolata sau bomboane, lumanari parfumate sau esarfe. Daca doresti sa imprimi logo-ul, cea mai buna optiune este sa faci asta pe ambalaj sau pe un bilet cu un mesaj personalizat. Daca ai nevoie de inspiratie in alegerea cadourilor potrivite, gasesti aici mai multe idei.
Stabileste un buget pentru cadouri
Cand vine vorba de stabilirea unui buget pentru fiecare cadou, trebuie sa... mai mult
Joi, 30 Ianuarie 2020, ora 10:34
Parteneriatul banca - societate comerciala este intr-un fel o iluzie, pentru ca banca nu poate fi un partener de afaceri, a afirmat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
"Societatile romanesti sunt slab capitalizate. In terminologie bancara, nu sunt bancabile.
Cum de s-a ajuns aici? E o poveste mai lunga. Eu vreau sa va spun, chiar sa atrag atentia asupra unui lucru foarte important, pentru ca il vad in presa: confuzia intre capital si datorie, equity and debt. De aici pleaca.
Deci iluzia aceasta ca te capitalizezi prin imprumut. E nu numai paguboasa, e imposibila, te baga in faliment.
Daca vrei sa ai o societate solida trebuie sa ii pui o baza de capital, altfel intri intr-un cerc vicios.
Iluzia ca vei castiga batalia cu o banca, Doamne ia-ma! Pai cum sa castigi? Acum nu sunt de partea bancilor, sunt chiar impotriva bancilor.
Dar cum sa crezi ca ii sustragi tu o parte din profit, o firma mica si te capitalizezi cu ajutorul creditului. Si parteneriatul banca - societate comerciala este intr-un fel o iluzie.
Este un parteneriat in sensul ca banca sa isi ia banii inapoi si sa ii mearga afacerea.
Dar cum am auzit, inclusiv de la specialisti, ca banca sa imparta cu debitorul riscurile, pai cum sa faca acesta, ce e, partener de afaceri?", a spus Mugur Isarescu, facand referire la nivelul scazut al creditarii companiilor.
Acesta a spus ca toate pornesc de la aceasta confuzie dintre capital si datorie si ca si bancile romanesti au nevoie de... mai mult
Miercuri, 09 Mai 2018, ora 16:39
Un asociat bun e greu de gasit, iar un parteneriat prost in afaceri te incurca mult mai mult decat decizia de a porni singur pe acest drum.
Acest lucru nu se vede doar la inceput, atunci cand cu totii avem avant si cand business-ul inca nu a dat cu noi de pamant.
Acest lucru se vede si in momentele grele cand business-ul nu merge asa cum vrei si cand parca nimic nu te mai motiveaza sa continui, sau (in cazul fericit), atunci cand ar fi poate usor sa fii dintr-o vacanta in alta si sa o lasi mai usor cu munca.
Ai nevoie de cineva care sa fie asemanator cu tine, sa va conectati intr-o viziune comuna si sa aveti teluri la acelasi nivel.
Daca crezi ca l-ai gasit, atunci hai sa vedem care este combinatia castigatoare!
Asociarea cash-knowledge
Tu ai banii si ai vrea ca altcineva care "pare bun" sa se ocupe de business-ul propriu zis. Aceasta o reteta sortita esecului in cele mai multe cazuri.
Circula pe net o poveste foarte buna a lui Warren Buffet in care spune ca a avut cateva principii de la care nu s-a abatut de-a lungul timpului si acestea au fost cheia succesului pentru el.
Si unul din ele e acesta: nu investi cash serios intr-un domeniu in care nu ai cunostinte destule, mai ales daca e vorba de o investitie majora si pe care te bazezi.
Nu va asteptati ca cineva la inceput de drum sa va poata construi un business daca ii puneti la dispozitie partea financiara.
Dupa cum vedeti peste tot in jurul vostru, de multe ori nu partea financiara e cea... mai mult
Vineri, 30 Martie 2018, ora 11:17
Americanul Phil Stephenson, partenerul de afaceri al lui Dinu Patriciu, care a murit in 2014, detine o insula in Caraibe, unde o noapte de cazare costa cel putin 1.600 de dolari.
Cei doi au fost artizanii privatizarii Rompetrol, care face subiectul unui nou dosar instrumentat de procurorii DIICOT, fiind disjuns dintr-o cauza din 2006, aminteste Ziarul Financiar.
Un nou dosar Rompetrol: DIICOT pune sechestru pe instalatiile rafinariei si pe benzinarii
Acuzatiile sunt multiple, de la constituire a unui grup infractional organizat, pana la inselaciune si evaziune fiscala. Iar printre numele implicate se afla si cativa fosti ministri.
Numele a doi fosti ministri, in noul dosar Rompetrol: Cum l-au imbogatit pe Patriciu pagubind statul
Istoria Rompetrol a fost scrisa de doi oameni-cheie: Dinu Patriciu, unul dintre cei mai cunoscuti oameni ...citeste mai departe despre "Partenerul de afaceri al lui Patriciu are o insula in Caraibe: O noapte de cazare costa 1.600 de dolari (Foto)" pe Ziare.com mai mult
Joi, 12 Mai 2016, ora 09:43
Antreprenorii care cauta solutii, parteneri de afaceri si planuiesc sa isi extinda activitatea, vor gasi cele mai potrivite raspunsuri si oportunitati prin participarea la cel mai amplu eveniment de afaceri din Romania, Bucuresti Business Days, care se va desfasura in cadrul Centrului de Evenimente al Hotelului Caro.
Alaturi de cei peste 1.000 de oameni de afaceri asteptati sa participe, antreprenorii care doresc sa isi dezvolte afacerea, inclusiv in plan international, vor gasi cadrul oportun pentru acest lucru, prin contextul de networking creat, prin serile de networking internationale si workshop-urile dedicate dezvoltarii companiilor la nivel global.
Laszlo Pacso, Fondator si Coordonator proiecte Business Days, afirma ca: "Orasele antreprenoriale, precum Bucuresti, isi construiesc strategia de crestere prin dezvoltarea abilitatii de business networking sau prin arta de a stabili relatii de afaceri si interumane eficiente.
Oamenii de afaceri din orasele puternic antreprenoriale au inteles ca in noua paradigma economica este foarte important spiritul asociativ si cooperarea pentru succesul pe termen lung. Au inteles puterea cuvantului ‹‹noi›› si importanta de a te lupta pentru binele comunitatii din care faci parte. De aceea am dezvoltat in cadrul Business Days instrumente de business networking unice pe piata, puternice atat pentru afacerile aflate la inceput de drum, cat si pentru antreprenorii consacrati".
Beneficiile concrete ale acestei... mai mult
Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 15:35
Contribuabilii care au desfasurat operatiuni cu furnizori asupra carora s-a deschis un dosar penal sau care sunt anchetati penal ar putea sa nu isi deduca taxa pe valoarea adaugata din tranzactiile incheiate cu acesti parteneri comerciali, a declarat la solicitarea AvocatNet.ro Adina Vizoli, Manager Senior Taxe, NNDKP Consultanta Fiscala.
Mai mult, Fiscul ar putea trimite o sesizare pentru deschiderea unei anchete penale in cazul lor. Desi nu exista un temei legal in baza carora organele fiscale sa poata lua o astfel de decizie, totusi riscul exista, insa contriuabilii au la dispozitie cateva masuri pe care le pot folosi in apararea lor, a adaugat specialistul.
Citeste mai multe despre Atentie la partenerii de afaceri! Daca au dosar penal, s-ar putea ca Fiscul sa nu accepte sa va deduceti TVA pe AvocatNet.ro mai mult
Joi, 20 Martie 2014, ora 10:15
Oamenii de afaceri au transmis, prin intermediul Business24, mesaje pentru partenerii lor de afaceri dar si urari pentru tine si toti oamenii din mediul de afaceri romanesc.
Culita Tarata, unul dintre cei mai mari fermieri din Romania iti ureaza sa mearga afacerile cat mai bine an de an, Alin Burcea, CEO-ul Paralela 45 iti ureaza sa ai viziune in 2014, iar Leonard Orban, fostul ministru al Afacerilor Europene, iti ureaza "cat mai multa sanatate si succes".
Printre oamenii de afaceri care mai fac urari in editia speciala de Craciun "Cum sa-i cheltuiesti" se numara si Stelian Fuia, Cristina Batlan (Musette), Gabriel Biris, Oana Stratula si Corina Martin (ANAT).
Corina Martin, vicepresedinte Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT)
"...nu le pot dori decat ceea ce imi doresc si imi propun si pentru afacerile mele: sa ne fie mai bine in 2014, in afaceri serioase si sigure in Romania!"
Oana Stratula, Partner Stratula Mocanu & Asociatii
"...urarile nu pot fi decat de prosperitate, cat mai multe oportunitati de investitii si sa-si desfasoare activitatea intr-un mediul economic cat mai stabil!"
Culita Tarata, unul dintre cei mai mari fermieri din Romania
"An de an sa ne mearga cat mai bine!"
Sorin Minea, seful Romalimenta
"Aceleasi sanse ca pentru mine in anul viitor!"
Alin Burcea, managerul agentiei de turism Paralela 45
"...le urez sa fie sanatosi, si destepti, si sa aiba viziune, pentru ca daca lor le merge bine, cu... mai mult
Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 00:00
Companiile vor putea oferi, in 2013, cadouri partenerilor de afaceri in cuantum de maximum 100 lei, fara sa colecteze Taxa pe Valoare Adaugata (TVA), se arata intr-un comunicat Accace, unul dintre liderii pietei serviciilor de outsourcing si consultanta din Europa Centrala si de Est.
"Ca urmare a introducerii noii prevederi, deductibilitatea TVA aferenta bunurilor acordate in cadrul actiunilor de protocol nu va mai depinde, ca in prezent, de profitabilitatea companiei.
Poate fi discutabil nivelul destul de redus privind deductibilitatea (cadouri in valoare de maximum 100 de lei), insa masura introdusa este normala, avand in vedere ca se elimina corelatia intre deductibilitatea TVA si plafonul privind deductibilitatea din punct de vedere al impozitului pe profit a cheltuielilor de protocol", a explicat Dragos Nicolae, Tax Manager in cadrul Accace.
Potrivit sursei citate, incepand cu 2013, companiile aplica reguli noi privind colectarea TVA la bunurile acordate drept protocol, pentru care s-a dedus TVA la achizitie, diferite de cele mentionate la calculul impozitului pe profit pentru limitarea cheltuielilor de protocol.
In cazul in care companiile depasesc plafonul de 100 de lei, se considera ca are loc o livrare de bunuri, iar taxa pe valoare adaugata se va auto-colecta daca initial s-a dedus TVA pentru bunurile care, ulterior, sunt acordate in cadrul actiunilor de protocol.
"De exemplu, daca o companie are zece parteneri carora doreste sa le ofere cadouri... mai mult
Joi, 13 Decembrie 2012, ora 16:30