Sase din zece persoane (60%) isi impartasesc parolele conturilor pe care le au pe platformele de streaming cu cel putin o alta persoana, cum ar fi membrii familiei si prietenii, iar unul din trei titulari de cont si-au impartasit serviciile cu alte doua sau mai multe persoane, arata o analiza realizata de specialistii Eset.
Potrivit blogului din Romania al Eset, in urma unui sondaj a reiesit faptul ca, in functie de serviciile media utilizate, la nivel global Amazon Prime era in preferinte - cu 50%, urmat de Netflix (47%), YouTube TV (28%) si Spotify (23%). Restul procentelor era inregistrat de alte platforme precum Now TV, Disney+ si Sky.
In acest context, 60% dintre oameni au declarat ca isi impartasesc conturile pe care le au pe astfel de platforme cu cel putin o alta persoana (membrii familiei sau prieteni), in timp ce un titular din trei si-a impartasit serviciile cu alte doua sau mai multe persoane.
De asemenea, o persoana din cinci recunoaste faptul ca a dezvaluit parola cu voce tare, iar 7,5% dintre respondenti prin intermediul unui mesaj text.
In acelasi context al sigurantei parolelor, 14% dintre persoanele chestionate au afirmat ca folosesc aceleasi parole pentru mai multe conturi online, ceea ce inseamna ca pot deveni alegeri usoare pentru infractori.
"Reciclarea parolelor nu este o idee buna, chiar daca parola este ceva de genul 'Afeg45t3@4DFew/15f][_}1'. Parolele complexe sunt mai puternice impotriva atacurilor in care hackerii folosesc... mai mult
Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 08:42
Facebook a recunoscut joi ca parolele folosite de sute de milioane de utilizatori au fost stocate pe servere interne fara a fi criptate, insa reprezentantii retelei de socializare au precizat ca nu a existat nicio bresa de securitate.
"Am rezolvat problema si, ca masura de precautie, ii vom anunta pe toti cei ale caror parole au fost stocate sub aceasta forma", a subliniat Facebook intr-un comunicat, precizand ca, in mod obisnuit, sistemele sale ar fi trebuit sa cripteze datele de acces ale utilizatorilor, potrivit AFP.
Compania americana si-a anuntat intentia de a preveni ''sute de milioane de utilizatori ai Facebook Lite'', o versiune a platformei mai ''usoara'', destinata unor regiuni din lume cu conexiune de internet mai lenta, precum si ''zeci de milioane de alti utilizatori de Facebook si zeci de mii de utilizatori de Instagram''.
"Sa fie clar: aceste parole nu au putut fi vizualizate de nimeni altcineva din afara Facebook si nu avem indicii pana in acest moment ca cineva din interior le-ar fi folosit in mod abuziv sau le-ar fi accesat nejustificat", a precizat reteaua de socializare, care a intrat deja sub tirul criticilor pentru maniera in care a gestionat datele personale ale utilizatorilor dupa declansarea scandalului Cambridge Analytica in 2018.
Potrivit site-ului specializat in securitate cibernetica KrebsOnSecurity, circa 20.000 de angajati ai Facebook au avut astfel acces, in unele cazuri timp de mai multi ani, la mai multe sute de milioane de... mai mult
Joi, 21 Martie 2019, ora 21:13
Aproximativ 773 milioane de adrese unice de e-mail si peste 21,2 milioane de parole au fost descoperite intr-o baza de date, publicate pe un serviciu de file-sharing, respectiv de un forum de hacking, noteaza blogul din Romania al producatorului de solutii de securitate Eset, citand avertizarea venita din partea expertului in securitate Troy Hunt, detinatorul site-ului Have I been Pwned (HIBP).
Hunt, care prin intermediului site-ului pe care il are, le permite oamenilor sa verifice si sa primeasca alerte in cazul in care oricare dintre conturile lor online a fost compromis in urma unei scurgeri de date, sustine ca bresa botezata Collection #1 consta in publicarea unei baze masive de date pe serviciul de file-sharing MEGA si pe un "forum popular de hacking", si care contine scurgeri masive de date individuale.
"Acesta compileaza mai mult de 12.000 de fisiere cu o dimensiune totala de 87 de gigabytes. Collection #1 contine un set de adrese de e-mail si parole cu un total de 2.692.818.238 randuri. Datele provin din mai multe scurgeri de date individuale, adica mii de surse diferite", precizeaza expertul.
Potrivit sursei citate, "ca parte a procesului de triere, 1.160.253.228 de combinatii unice de adrese de e-mail si parole au fost reduse la 772.904.991 adrese de e-mail unice", impreuna cu peste 21,2 milioane de parole unice disponibile sub forma de text simplu.
Blogul Eset citeaza informatiile conform carora aproximativ 140 de milioane de conturi de e-mail si... mai mult
Duminica, 20 Ianuarie 2019, ora 13:48
Combinatiile "123456", "password" si "123456789" au ramas si in 2018 cel mai des folosite parole de catre utilizatorii de internet, reiese dintr-un top intocmit de SplashData, citat de blogul din Romania al producatorului de solutii de securitate Eset.
Potrivit sursei citate, pe lista celor mai comune 100 de parole "construite" de internauti, aproape toate sunt combinatii scurte de cifre sau taste de pe tastatura, prenume sau cuvinte care apar in orice dictionar englez, referinte din sport sau cultura pop.
In ierarhia SplashData, prima pozitie este ocupata, ca si in 2017, de combinatia "123456", urmata de "password". Cele doua parole isi pastreaza locurile fruntase in top pentru al cincilea an consecutiv.
Pe pozitiile urmatoare (de la locul 3 pana la 8) se regasesc parole care contin combinatii comune de cifre, precum "123456789", "12345678", "12345", "111111" si "1234567".
Pe de alta parte, unii dintre utilizatori au ales parole precum: "iloveyou", "princess", "sunshine", "666666", "charlie" sau "donald".
Realizatorii topului celor mai neinspirate 100 de parole sustin ca nu mai putin de 10% dintre internauti au folosit cel putin una dintre primele 25 de parole din lista publicata in acest an. In plus, acestia estimeaza ca aproape 3% dintre utilizatori au optat pentru "123456", cea mai slaba parola din top.
Editia "Top 100 Worst Passwords of 2018" s-a bazat pe mai mult de cinci milioane de parole "scurse" pe Internet de utilizatorii de computere, din... mai mult
Marti, 08 Ianuarie 2019, ora 10:59
Retelele sociale ar trebui sa predea politiei dovezile importante privind suspectii "in cateva minute", conform Comisarului Politiei Metropolitane din Marea Britanie, Cressida Dick.
Ea a facut comentariile, marti, in contextul in care mama unei fete ucise luni a criticat Facebook pentru ca nu a oferit autoritatilor parola contului principalului suspect, scrie Politico.
Stacey White a acuzat Facebook ca nu ofera dreptate pentru fiica sa dupa ce politia a fost nevoita sa apeleze la judecatori din Statele Unite pentru a cere ca informatia sa fie predata.
Dick a declarat pentru canalul de radio LBC: "Cred ca in anumite situatii si pare ca aceasta ar fi una dintre ele, autoritatile ar trebui sa poata primi dovezi esentiale pentru a trage pe cineva la raspundere".
Intrebata daca ar trebui sa aiba acces aproape instant, "la cateva minute", ea a raspuns afirmativ.
Comisia Europeana a publicat un proiect de lege prin care ar fi mai usor pentru politia din Europa sa aiba acces la datele detinute de companiile de tehnologie. ...citeste mai departe despre "Oficialii Facebook, criticati dupa ce nu au vrut sa ofere autoritatilor parola unui suspect de crima" pe Ziare.com mai mult
Marti, 04 Septembrie 2018, ora 19:32
Tuturor ni s-a intamplat la un moment dat sa ne uitam macar una dintre parole. Se instaleaza panica, mai ales daca avem nevoie urgent de o informatie stocata pe dispozitivul pe care incercam sa-l accesam. Microsoft incearca sa rezolve aceasta problema prin eliminarea parolelor.
Compania americana a anuntat ca cei cu conturi de Microsoft nu trebuie decat sa-si instaleze pe telefon Microsoft Authenticator account. Apoi, sa scrie utilizatorul si o notificare va veni pe telefonul mobil.
O simpla atingere si gata, logarea s-a facut, fara sa mai fii nevoit sa-ti amintesti parola cu majuscule, cifre si alte artificii menite sa asigure securitatea, arata Business Insider.
Totusi, aceasta abordare are limitarile ei. Va trebui sa ai tot timpul telefonul cu tine, acces la el si nu te va ajuta daca va fi descarcat. Altfel, tot pe parola va trebui sa te bazezi. Iar aceasta nu va trebui sa fie de tipul 123456 sau 123456789, cele mai populare parole, dupa cum arata studiile.
Conform Business Insider, care citeaza experti, cel mai bine e sa gasesti o parola puternica, sigura, pe care sa o ai pentru toate conturile.
Cum insa nu suntem foarte priceputi la alegerea parolelor, nu e de mirare ca o gramada de companii incearca tot felul de tehnici care sa le inlocuiasca: de la recunoasterea ritmului cardiac pana la citirea pe buze.
Citeste si care sunt cele mai neinspirate parole. Nu trebuie sa fii hacker ca sa le poti sparge. ...citeste mai departe despre "Cum ucide Microsoft... mai mult
Miercuri, 19 Aprilie 2017, ora 22:27
Un inginer IT din Statele Unite a creat o aplicatie cu o harta interactiva, care contine coduri WiFi pentru aeroporturile din intreaga lume.
Pasionat fiind de calatorii, Anil Polat se saturase sa caute in fiecare aeroport minute in sir o conexiune de Net, potrivit Metro.
Multe aeroporturi ofera WiFi. La unele accesul e relativ simplu si ai dreptul la cateva minute gratuit. Dar, pentru ca se conecteaza multa lume la retea, minutele gratuite se duc imediat si conexiunea e slaba. Apoi, exista si varianta ...citeste mai departe despre "Calatoresti mult? A aparut aplicatia cu parolele WiFi din aeroporturile lumii" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 09 Octombrie 2016, ora 21:00
Un cercetator a reusit sa faca ceea ce FBI sustinea ca e imposibil: a spart parola unui iPhone cu ajutorul unor aparaturi care costa doar 100 de dolari.
Specialistul de la Universitatea Cambridge a demonstrat ca telefoanele produse de Apple pot fi decodate destul de usor, transmite BBC News.
In plus, el a demontat afirmatiile oficialilor FBI, care sustineau ca telefonul gasit asupra atacatorilor din San Bernardino, SUA, care au omorat 14 oameni anul trecut, nu poate fi "spart" folosind aceasta metoda.
La acea vreme, agentia americana a pus presiune pe Apple sa creeze un software care sa permita accesul autoritatilor la informatiile stocate in dispozitivul respectiv - un iPhone 5C - insa compania a refuzat.
Ulterior, FBI ar fi platit un milion de dolari unei firme de securitate pentru a extrage datele din telefon.
Insa acum profesorul Sergei Skorobogatov de la Universitatea din ...citeste mai departe despre "A facut ceea ce FBI sustinea ca e imposibil: A spart parola unui iPhone cu un echipament de 100 de dolari (Video)" pe Ziare.com mai mult
Marti, 20 Septembrie 2016, ora 09:21
Parolele pot deveni o povara pentru memorie, mai ales cand ti se cere sa retii cate o combinatie de litere, cifre si caractere speciale, sa spunem "Mercede$7", pentru zeci de site-uri diferite.
Iar asta este o problema pentru ca: 1) oamenilor normali nu le este usor sa tina minte cuvinte ciudate care contin cifre si simboluri si 2) hackerii isi pot da seama de modul in care adaugam o litera sau un simbol (cum ar fi $ in loc de "s") intr-o parola, ceea ce o face usor de ghicit, scrie Fortune.
Cum sa fii in siguranta pe Net: Un hacker te invata cum sa ai o parola sigura si cum sa o tii minte
Vestea buna este ca exista si o alta varianta, si anume parolele sub forma de expresie, care sunt mai lungi, dar si mai usor de tinut minte.
De exemplu, in loc de Mercede$7, un utilizator poate crea o parola de genul "iwanttodriveaMercedesthroughthestreetsofBerlin" (vreau sa conduc un Mercedes pe strazile Berlinului).
Parola este mai eficienta din simplul motiv ca aceasta contine mai ...citeste mai departe despre "Cum sa ai o parola puternica pe care sa o si tii minte usor" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 17 August 2016, ora 10:44