Baza de date a Parlamentului german atacata informatic anul trecut probabil a fost vizata de hackerii rusi care au spart si serverele Partidului Democrat din Statele Unite, scrie presa germana, care adauga ca parlamentarii au primit asigurari ca datele lor sunt in siguranta.
"Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" (FAS) citeaza un oficial de rang inalt din domeniul securitatii, care spune ca este "foarte paluzibil" ca furtul unor fisiere ale unei anchete parlamentare din 2015 sa fi fost comis de hackeri rusi, scrie Deutsche Welle.
Rusia a negat in mai multe randuri asemenea activitati de spionaj, iar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat in octombrie ca astfel de acuzatii sunt nedovedite.
Amintim ca, la inceputul lui 2015, un atac cibernetic a vizat baza de date a Administratiei Bundestagului, ceea ce a provocat ingrijorari puternice la Berlin si a condus la indemnuri de imbunatatire a securitatii cibernetice a Germaniei.
FAS scria, duminica, faptul ca 2.420 ...citeste mai departe despre "Rusii s-ar afla in spatele atacului informatic de la Parlamentul german" pe Ziare.com mai mult
Luni, 12 Decembrie 2016, ora 09:53
Autoritatile germane incercau, joi, sa stabileasca ce grup este responsabil de atacul cibernetic care ar putea forta Parlamentul german sa isi refaca reteaua de computere de la zero.
Un guvern strain este suspectat de lansarea unui atac impotriva Bundestag, a declarat joi pentru DPA un oficial guvernamental de rang inalt. Desi mare parte din speculatii se concentreaza pe Rusia in presa germana, nicio tara nu a fost indicata decisiv in ancheta.
Presedintele Biroului federal pentru protectia Constitutiei, Hans-Georg Maassen, s-a aratat ingrijorat ca este vorba despre "un atac cibernetic al unui serviciu strain".
"Serviciul meu a confirmat in mod repetat ca atacurile cibernetice ale serviciilor ruse sunt foarte sofisticate si creeaza o ...citeste mai departe despre "Atac informatic fara precedent asupra Parlamentului german: De vina ar fi un guvern strain" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 12 Iunie 2015, ora 09:43
Guvernul german crede ca atacul informatic asupra Parlamentului acestei tari din luna mai a venit din Rusia. In plus, actiunea pare a fi una sponsorizata de stat.
Der Spiegel a relatat ca Rusia este "principalul suspect" al anchetei care investigheaza atacul cibernetic de luna trecuta, potrivit Business Insider.
Totodata, Deutsche Welle a transmis ca oficialii germani au recunoscut ca serverul camerei inferioare a Parlamentului - Bundestag - a fost spart, iar hackerii au reusit sa sustraga numeroase date.
Parlamentul german a fost tinta unui atac cibernetic
Atacul a fost descoperit in momentul ...citeste mai departe despre "Rusia loveste din nou? Atac informatic asupra Parlamentului Germaniei, date furate" pe Ziare.com mai mult
Joi, 04 Iunie 2015, ora 15:10
Europa trebuie sa recunoasca ca se afla sub atacul Rusiei si sa ajute Ucraina, care ar putea avea nevoie de pana la 50 de miliarde de dolari, a avertizat joi investitorul George Soros, care considera ca criza ucraineana reprezinta un pericol mai mare decat Grecia.
"Europa trebuie sa se trezeasca si sa recunoasca faptul ca este atacata de Rusia. Liderii europeni nu trateaza corect situatia si daca nu vor acorda un program de sprijin impresionant in schimbul unui plan de reforme agresive, Ucraina probabil se va prabusi", a afirmat Soros intr-un articol publicat in publicatia New York Review of Books, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Premierul ucrainean Arseni Iateniuk, aflat in Germania pentru a solicita suplimentarea programului international de salvare condus de FMI, in valoare de 17 miliarde de dolari, a spus ca conflictul separatist este o amenintare pentru Europa si ca populatia din estul tarii este "ostatica teroristilor rusi".
Cancelarul german Angela Merkel a apreciat eforturile noului guvern de la Kiev de continuare a masurilor de reformare a economiei, intr-o conferinta de presa comuna cu Iateniuk.
Economia Ucrainei s-a contractat anul trecut cu 7,5%, potrivit bancii centrale, conflictul din estul tarii decimand industria concentrata in regiune, iar guvernul vrea suplimentarea programului de ajutor cu 15 miliarde de dolari.
Comisia Europeana a propus deja acordarea Ucrainei a unor imprumuturi suplimentare de 1,8 miliarde de euro, in acest an... mai mult
Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 09:57