Un barbat din Craiova a fost taxat, din greseala, de 70 de ori, cu suma de 35 de euro, pentru o ora de parcare in centrul Craiovei.
Potrivit gds.ro, incidentul a avut loc in 22 iunie 2021, iar de atunci, barbatul nu a reusit sa isi recupereze banii.
"Pe 22 iunie am mers in centrul Craiovei, in zona English Park, si am parcat acolo. Am trimis mesaj pentru o ora de parcare si a fost totul in regula. Apoi am mers la un local din apropiere si deoarece aproape trecuse o ora, am mai trimis inca un mesaj pentru o alta ora de parcare. In momentul in care am trimis mesajul mi-a aparut o eroare si imi spunea ca mesajul nu a fost trimis.
Am mai incercat inca o data sa il trimit si imi arata aceeasi eroare. In final am decis sa plec spre masina pentru ca daca am vazut ca nu se trimit mesajele am zis ca nu vreau sa risc amenda. Cand am ajuns in masina au inceput sa curga mesajele. Au fost 70 de mesaje care au venit unul dupa altul. Initial am crezut ca este o eroare. Insa, a doua zi am verificat in cont si fusesem taxat pentru toate cele 70 de mesaje. In total, 35 de euro cost suplimentar", le-a povestit Cristian Iordache jurnalistilor de la gds.ro.
Potrivit sursei amintite, barbatul a incercat fara succes sa rezolve problema cu operatorul de telefonie mobila. Primaria Craiova a transmis ca este vorba despre o eroare si ca barbatul isi va primi banii inapoi.
"Am transmis operatorului cu care avem contract sa verifice toate operatiunile din ziua respectiva si sa il... mai mult
Marti, 27 Iulie 2021, ora 10:04
Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu, dezvaluie, pe pagina sa de Facebook, cum a ajuns Parcul din Floreasca, cumparat de Primaria Capitalei, in timpul administratiei Firea, cu 50 de milioane de euro (1.080 de euro pe metru patrat), sa fie concesionat la un pret de 3 lei pe metru patrat pe luna.
"Cum suntem in plin proces de reamenajare parcuri, aveam in plan pregatirea unui proiect si pentru Parcul Verdi. Am cerut un certificat de urbanism sa vedem de la ce plecam si SURPRIZA - e grevat de sarcini.
Parcul din Floreasca, cel cu terenurile retrocedate si recuperate la sume ametitoare de la niste "baieti destepti", tot nu e al orasului pe deplin", a scris Radu Mihaiu, pe Facebook.
Potrivit edilului, pentru cele 4,6 hectare de teren administratia Firea a platit 50 de milioane de euro. "Tot nu a fost suficient. Am vorbit cu viceprimarul Horia Tomescu si am in mana un contract semnat in 2019 - la scurt timp dupa decizia Consiliului General de a plati tunul de 50 de milioane de euro.
Un Contract de Asociere in Participatie prin care Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) da in exploatare pentru 25 ani un teren cu o suprafata totala de 2750 mp firmei SC UCR GLOBAL SRL, cu scopul construirii unui teren de sport si a unei cladiri cu vestiare, lobby bar, receptie, terasa.
25 de ani de exploatare a unei parti considerabile din parc pentru un castig al statului roman de 7.197 lei/luna. Adica, 3 lei/mp/luna. Bucurestenii au platit la suprapret 1080 euro... mai mult
Vineri, 25 Iunie 2021, ora 08:25
Piata imobiliara din Hong Kong a inregistrat recent un nou record, dupa ce un loc de parcare a fost vandut cu un pret astronomic, scrie Bloomberg.
Wharf Holdings Ltd. si Nan Fung Group au vandut un loc de parcare pentru 10,2 milioane de dolari HK (1,3 milioane de dolari americani) la proiectul rezidential Mount Nicholson.
Pretul a doborat recordul anterior, de 7,6 milioane de dolari HK, platit in 2019 pentru un loc de parcare de la un complex de birouri.
Complexul rezidential Mount Nicholson este unul dintre cele mai luxoase din lume, o casa acolo valorand cel putin 90 de milioane de dolari.
Piata locuintelor de lux din Hong Kong a inregistrat tranzactii record in ultimul timp.
O casa dintr-o zona rezidentiala de lux cu vedere asupra orasului, a fost inchiriata in luna mai cu un pret record de 1,2 milioane de dolari HK pe luna. ...citeste mai departe despre "Un loc de parcare in Hong Kong a fost vandut cu 1,3 milioane de dolari. Ce record imobiliar a fost doborat" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 04 Iunie 2021, ora 10:34
Grupul energetic Equinor a anuntat miercuri ca lucreaza impreuna cu RWE Renewables si Hydro REIN la o propunere pentru dezvoltarea unui proiect eolian offshore de dimensiuni mari in apele norvegiene ale Marii Nordului, transmite CNBC.
Potrivit unui comunicat, companiile vor lucra impreuna la prezentarea unei propuneri autoritatilor din Norvegia pentru proiectul care ar fi situat intr-o zona cunoscuta sub numele de Sorlige Nordsjo II.
Pal Eitrheim, vicepresedintele executiv al Equinor pentru noi solutii energetice, a descris Marea Nordului ca fiind "printre cele mai bune resurse eoliene din lume".
"Un parc eolian de mari dimensiuni la Sorlige Nordsjo II ar putea juca un rol cheie in extinderea Marii Nordului ca centru energetic offshore si ar putea crea noi oportunitati industriale pentru Norvegia ca natiune energetica", a adaugat el.
Cel mai mare actionar al Equinor, cunoscut anterior sub numele de Statoil, este statul norvegian.
Un jucator semnificativ in industria petrolului si gazelor, grupul a cautat, de asemenea, sa isi diversifice portofoliul pentru a include surse regenerabile. Printre altele, Equinor este un sustinator cheie al parcului eolian Dogger Bank, un proiect eolian major in largul coastelor din nord-estul Angliei.
In iunie 2020, autoritatile norvegiene au deschis doua zone in Marea Nordului - Sorlige Nordsjo II si o alta numita Utsira Nord - pentru dezvoltarea surselor regenerabile de energie offshore.
In practica, acest lucru permite... mai mult
Joi, 27 Mai 2021, ora 09:59
Primarii tuturor sectoarelor din Bucuresti cer Consiliului General cresterea taxelor de parcare si propun tarife cuprinse intre 300 si 600 de lei pe an, in functie de zona.
"Azi am semnat, alaturi de toti primarii de sector, o scrisoare prin care solicitam Consiliului General sa ia in considerare cresterea taxelor de parcare la nivelul discutat anterior: 600 lei zona A, 500 lei zona B, 400 lei zona C, 300 lei zona D. Nu mai putem inchiria spatiul public, al tuturor, pe preturi de nimic", a anuntat, miercuri, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.
Acesta a publicat pe Facebook si scrisoarea pe care primarii sectoarelor au trimis-o Consiliului General.
Potrivit documentului, in prezent se afla in dezbatere publica la Primaria Generala proiectul de hotarare pentru stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in municipiul Bucuresti, din 2022.
"Ca raspuns la nevoile comunitatilor pe care le reprezentam, noi intentionam sa ne implicam activ in a gasi solutii si realiza proiecte care sa elibereze trotuarele si spatiile verzi de masini si sa sistematizam parcarile de resedinta din orasul nostru prin construirea de parcari, in special pe verticala, parcari inteligente si, acolo unde spatiul o permite, parcari la principalele intrari din Bucuresti", se arata in scrisoare.
Primarii afirma ca au nevoie de bani pentru a face lucrurile pe care si le-au propus, iar actuala taxa de parcare este "mult sub nivelul taxelor din capitalele Uniunii Europene", sau chiar sub... mai mult
Miercuri, 17 Martie 2021, ora 23:45
Administratorii unei aplicatii de parksharing din Romania au anutat miercuri, 3 februarie, ca lanseaza o optiune exclusiva destinata locuitorilor din ansamblurile private si rezidentiale, care vor putea sa isi distribuie locul de parcare contracost.
"Lansam in premiera pentru Romania o optiune exclusiva in aplicatie destinata locuitorilor din ansamblurile private si rezidentiale. Astfel, proprietarii locurilor de parcare vor putea sa isi distribuie contra-cost spatiul catre comunitatea yeParking", spune compania.
Ce conditii trebuie sa indeplinesti
"Singura conditie este ca locul de parcare distribuit sa fie proprietate privata si sa nu se afle pe domeniul public", precizeaza compania.
Ulterior, fiecare proprietar isi poate stabili numarul de ore sau zile pentru care locul sau este disponibil.
"Mai mult, acestia pot seta propriile tarife pe care vor sa le aplice. La un calcul simplu, proprietarul unui astfel de loc de parcare privat ar putea sa castige chiar si 100 de euro lunar, prin distribuirea spatiului sau", spun reprezentantii companiei.
Ei precizeaza ca optiunea este folositoare pentru toti soferii din Romania, dar mai ales pentru cei din Capitala, acolo unde criza locurilor de parcare este uriasa, unde cinci conducatori auto se bat pe un loc de stationare, potrivit unui studiu al Consiliului Concurentei.
40% din timp un loc de parcare rezidential ramane rezervat, dar neocupat. Pe teritoriul Romaniei aproximativ 50% dintre locurile de parcare... mai mult
Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 17:31
Primaria Sectorului 1 anunta ca a lansat o aplicatie online pentru inchirierea locurilor de parcare de resedinta, care se afla inca in teste.
Perioada de testare inceputa joi se va finaliza pe 2 ianuarie 2021, precizeaza autoritatea locala printr-un comunicat, amintind ca a lansat in dezbatere publica digitalizarea sistemului pentru ocuparea unui loc de parcare de catre cetatenii rezidenti ai Sectorului 1.
Cetatenii sunt rugati sa testeze aplicatia online la adresa: https://demo-parcari.adp-sector1.ro si sa isi spuna parerea.
Aplicatia va avea o harta interactiva cu locurile disponibile, in care utilizatorul completeaza adresa de domiciliu, urmand ca imediat sa i se afiseze harta locurilor de parcare din zona sa, cu evidentierea celor disponibile pentru a fi rezervate instant.
Dupa accesarea link-ului: https://demo-parcari.adp-sector1.ro, cetatenii vor avea disponibile trei sectiuni: 'Solicitare loc de parcare persoane fizice', unde vor putea testa fluxul de cerere a unui loc de parcare; 'Dezbatere regulament parcari', unde se va regasi propunerea pentru noul Regulament de organizare si functionare a parcarilor publice de resedinta in legatura cu care sunt rugati sa exprime parerea; 'Sondaj parcari persoane juridice', prin care se urmareste identificarea celor mai bune solutii care sa vina in intampinarea nevoilor specifice persoanelor juridice.
Autoritatea locala isi propune ca, incepand din primul trimestru al anului 2021, aplicatia sa devina un serviciu... mai mult
Joi, 10 Decembrie 2020, ora 15:43
Autoritatile romane vor sa treaca la electromobilitate. Potrivit unui proiect legislativ, lansat in dezbatere publica de Ministerul Economiei, aproape 60% din parcul auto ar urma sa aiba, in 2050, o forma de propulsie electrica. De asemenea, dintre autovehiculele pe motorina si benzina, o buna parte ar putea folosi produse energetice pe baza de biomasa.
Scenariile de dezvoltare analizate estimeaza tranzitia Romaniei catre electromobilitate in perioada 2030-2050. Aceasta va depinde de evolutia pietei la nivel national si european si sustinerea investitiilor necesare pentru dezvoltarea infrastructurii publice de reincarcare.
In perspectiva tranzitiei Romaniei catre electromobilitate si conditionat de contextul de piata, ar putea deveni oportuna sustinerea prin intermediul unor scheme de sprijin, coordonata cu dezvoltarea industriei autovehiculelor electrice in Romania, spun autorii proiectului.
"Se estimeaza ca aproape 60% din parcul auto ar urma sa aiba, in 2050, o forma de propulsie electrica. Dintre autovehiculele pe motorina si benzina, o buna parte ar putea folosi produse energetice pe baza de biomasa. Bineinteles, tranzitia catre electromobilitate poate avea loc mai rapid sau mai lent", arata documentul
Strategia vorbeste de rolul pe termen lung al autovehiculului electric in transporturi.
"Mobilitatea electrica reprezinta o alternativa sustenabila posibila, pe termen lung, la motorul cu ardere interna. Gazele naturale, GPL-ul si hidrogenul sunt... mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 12:10
Primaria Sectorului 2 a anuntat, marti, ca a publicat pe site-ul sau lista locurilor libere de parcare din aceasta zona administrativ-teritoriala.
"Situatia locurilor de parcare in Sectorul 2 e un fel de Triunghiul Bermudelor. Azi e liber, maine nu e. Atribuirea lor se intampla cumva ferit de ochiul public, iar suspiciunile cetatenilor sunt mari pe buna dreptate. Pe site-ul ADP, institutia care se ocupa de gestiunea lor, nu exista nici macar o informare simpla a locurilor de parcare libere la acest moment. De cand am preluat mandatul le-am cerut o situatie la zi. Initial, mi s-a spus ca avem 27.000 de unitati, din care peste 1.900 libere. Am insistat sa primesc lista clara cu fiecare loc in parte. Ieri am primit-o. Brusc avem doar 961. Motivul - o eroare de calcul a bazei de date pe care incearca sa o actualizeze de mult timp. Pana la urma, au verificat tot manual", a scris primarul Radu Mihaiu, pe Facebook.
Potrivit acestuia, este inacceptabil ca un lucru "atat de simplu" sa fie facut la mana. "Vom schimba asta. Vom implementa un sistem prin care situatia locurilor de parcare sa fie in timp real, la vedere. Vom asigura ca atribuirea sa se faca automat, fara o decizie umana care poate fi subiectiva", a transmis Radu Mihaiu.
El a adaugat ca locurile de parcare existente nu ajung nici pentru 10% din masinile in Sectorul 2. "E clar ca o sa avem nevoie sa ne organizam mai bine spatiul public, dar, pana atunci, putem macar sa fim sinceri si deschisi cu situatia... mai mult
Marti, 10 Noiembrie 2020, ora 13:29