Directia Generala Antifrauda Fiscala investigheaza trei grupuri distincte de societati din Romania in contextul scandalului international Panama Papers. In plus, sunt analizate riscurile fiscale cu privire la alte doua grupuri de societati.
Ministerul de Finante, prin secretarul de stat Attila Gyorgy, a raspuns unei interpelari a deputatului independent Liliana Ciobanu, care dorea sa stie de la autoritati daca sunt cetateni romani investigati in urma scandalului Panama Papers.
Parlamentarul arata ca ANAF a anuntat inca din luna aprilie declansarea unor investigatii legate de dosarele in care au fost implicate persoane si institutii din Romania, in scandalul Panama Papers, si s-a creat un grup de lucru in care sunt implicati inspectori antifrauda, inspectori fiscali si inspectori specializati in verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informatiilor fiscale si executari silite.
Liliana Ciobanu a cerut MInisterului de Finante, respectiv sefului ANAF, sa precizeze ...citeste mai departe despre "Cinci grupuri de firme din Romania sunt investigate, dupa scandalul Panama Papers" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 26 Noiembrie 2016, ora 12:52
Scandalul Panama Papers este impresionant. Institutii media din intreaga lume au prezentat liste cu numele clientilor cabinetului de avocatura panamez Mossack Fonseca, care au legaturi financiare in acest paradis fiscal. Nu mai putin de 11,5 milioane de documente au ajuns in mainile jurnalistilor.
Bun, cifrele graiesc de la sine, la fel si multe dintre numele implicate (de la apropiati de-ai presedintelui rus Vladimir Putin pana la fotbalistul Lionel Messi si omul de afaceri roman Frank Timis), dar cu ce il afecteaza pe romanul de rand acest scandal?
Panama Papers: Lista completa cu toate personalitatile implicate (Video)
Panama Papers: Reactia unui miliardar roman implicat in dosar
Panama Papers: Violoncelistul apropiat lui Putin sustine ca el de fapt este un "mecena"
In primul rand, sa vedem de ce atat de multa lume prefera sa-si tina banii in Panama. Acesta este un paradis fiscal. Adica se percep taxe infinit mai mici decat in alte tari, iar autoritatile de acolo nu ...citeste mai departe despre "Panama Papers: Implicatiile pentru romani, la care poate ca nu ne-am gandit" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 07:30
Aproape 300 de romani au realizat, in ultimii 13 ani, tranzactii din si in Panama, a anuntat, marti, Neculae Plaiasu, presedintele Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.
"In perioada 2003 - sfarsitul lui martie 2016, in bazele de date ale Oficiului au fost inregistrate 286 de persoane fizice si juridice care au realizat incasari si transferuri externe din si in Panama. Valoric, au intrat 21,7 milioane de euro si au iesit 50,5 milioane de euro. Mentionez ca cifrele sunt influentate de conditia barem mai mare de 15.000 de euro.
Prin procedurile noastre au fost cuprinse in analiza si produsele rezultate au fost diseminate institutiilor de aplicare a legii. In 2015 au fost diseminate 13 sesizari catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", a explicat Plaiasu.
De asemenea au fost facute 6 sesizari la SRI, existand suspiciuni de finantare a terorismului.
Cifrele au fost prezentate de acesta, marti, in cadrul audierilor care au avut loc ...citeste mai departe despre "Panama Papers: Aproape 300 de romani au legaturi financiare in paradisul fiscal. SRI, sesizat" pe Ziare.com mai mult
Marti, 12 Aprilie 2016, ora 15:40
Deputatul Gheorghe Ialomitianu a anuntat, miercuri, ca, saptamana viitoare, in Comisia de buget-finante vor fi chemati pentru o discutie presedintele ANAF, Dragos Doros, si presedintele Oficiului National de Prevenire si Combatare a Spalarii Banilor, Neculae Plaiasu, pe tema scandalului Panama Pampers.
Gheorghe Ialomitianu a precizat ca membrii Comisiei de buget-finante doresc sa stie ce masuri iau aceste institutii pentru prevenirea spalarii banilor.
"Trebuie sa avem o reactie, mai ales ca sunt persoane din Romania care au infiintat firme in Panama si sunt convins ca multe tranzactii le-au derulat prin aceste firme, iar Fiscul roman si Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor nu stiu de aceste tranzactii", a afirmat deputatul PNL.
El a mentionat ca este posibil sa fie vorba, in aceste cazuri, despre evaziune fiscala si spalare de bani.
"Spunea o persoana care a deschis conturi in Panama ca vrea sa plateasca impozite mai mici. Problema este a transparentei, pentru ca s-ar ...citeste mai departe despre "Audieri in Parlament in scandalul Panama Papers: Ce vor sa afle alesii romani" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 12:29