Scandalul Panama Papers este impresionant. Institutii media din intreaga lume au prezentat liste cu numele clientilor cabinetului de avocatura panamez Mossack Fonseca, care au legaturi financiare in acest paradis fiscal. Nu mai putin de 11,5 milioane de documente au ajuns in mainile jurnalistilor.
Bun, cifrele graiesc de la sine, la fel si multe dintre numele implicate (de la apropiati de-ai presedintelui rus Vladimir Putin pana la fotbalistul Lionel Messi si omul de afaceri roman Frank Timis), dar cu ce il afecteaza pe romanul de rand acest scandal?
Panama Papers: Lista completa cu toate personalitatile implicate (Video)
Panama Papers: Reactia unui miliardar roman implicat in dosar
Panama Papers: Violoncelistul apropiat lui Putin sustine ca el de fapt este un "mecena"
In primul rand, sa vedem de ce atat de multa lume prefera sa-si tina banii in Panama. Acesta este un paradis fiscal. Adica se percep taxe infinit mai mici decat in alte tari, iar autoritatile de acolo nu ...citeste mai departe despre "Panama Papers: Implicatiile pentru romani, la care poate ca nu ne-am gandit" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 07:30
Foarte complicata aceasta poveste Panama Papers. Si ma tem destul de putin inteleasa din punct de vedere legal de marele public.
Sigur ca emotia starnita in randul publicului este mare. Vorbim de averi fabuloase, de sume cu multe zerouri, de vedete din toate domeniile si de un sentiment acut de inechitate.
Adica unii platesc de se spetesc impozite pentru fiecare ban castigat, iar altii, cei mai bogati de altfel, aluneca pe langa Fisc pentru sume incomparabil mai mari.
Si asta cand? Dupa ce am trecut printr-o criza de proportii care a lasat urme adanci, a presupus sacrificii si pierderi majore pentru multi.
Cu siguranta este imoral, este inechitabil, este frustrant. Dar este si ilegal?
In sine o operatiune off-shore nu este o operatiune ilegala. Ea reprezinta constituirea unei firme paravan cu actionariat anonim intr-un paradis fiscal. Este in principiu o schema care permite o mare discretie in privinta averilor, nu intotdeauna din motive ilicite. Sau o modalitate de ...citeste mai departe despre "Panama Papers, cand imoralitatea e legala" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 19:50
Deputatul Gheorghe Ialomitianu a anuntat, miercuri, ca, saptamana viitoare, in Comisia de buget-finante vor fi chemati pentru o discutie presedintele ANAF, Dragos Doros, si presedintele Oficiului National de Prevenire si Combatare a Spalarii Banilor, Neculae Plaiasu, pe tema scandalului Panama Pampers.
Gheorghe Ialomitianu a precizat ca membrii Comisiei de buget-finante doresc sa stie ce masuri iau aceste institutii pentru prevenirea spalarii banilor.
"Trebuie sa avem o reactie, mai ales ca sunt persoane din Romania care au infiintat firme in Panama si sunt convins ca multe tranzactii le-au derulat prin aceste firme, iar Fiscul roman si Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor nu stiu de aceste tranzactii", a afirmat deputatul PNL.
El a mentionat ca este posibil sa fie vorba, in aceste cazuri, despre evaziune fiscala si spalare de bani.
"Spunea o persoana care a deschis conturi in Panama ca vrea sa plateasca impozite mai mici. Problema este a transparentei, pentru ca s-ar ...citeste mai departe despre "Audieri in Parlament in scandalul Panama Papers: Ce vor sa afle alesii romani" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 12:29