Varujan Pambuccian, liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale si fost sef la comisia IT&C din Camera Deputatilor, a declarat ca in Romania, in ultimii 20 de ani, s-au cheltuit aproximativ sase miliarde de euro "pe tot felul de proiecte aiuristice prin ministere, cu efecte minore in lumea reala".
"Ma tem ca in 20 de ani s-au cheltuit cam sase miliarde de euro pe tot felul de proiecte aiuristice prin ministere, cu efecte minore in lumea reala. Asta e inca un argument pentru refuzul functiei de ministru ori de cate ori mi s-a propus", a scris Varujan Pambuccian pe contul sau de Facebook.
"Prefer sa ajut la cresterea industriei de IT&C decat sa ma lupt cu un morman urias de functionari", a mai spus acesta.
Varujan Pambuccian nu vrea sa fie ministru in guvernul Ponta
Varujan Pambuccian a fost ales deputat din partea minoritatii armene inca din 1996. In anul 2000 a infiintat Comisia pentru Tehnologia informatiei si Comunicatiilor din Camera Deputatilor.
Varujan Pambuccian a initiat 24 de propuneri legislative si este autorul a peste 600 de amendamente.
In legislatura 2000-2004, a avut un rol cheie in adoptarea legislatiei privind serviciul universal si infiintarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, avand ca principale scopuri demonopolizarea comunicatiilor si implementarea serviciului universal. Este candidat pentru un loc in Camera Deputatilor din partea Uniunii Armenilor din Romania. mai mult
Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 13:22
Liderul deputatilor minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a declarat ca intotdeauna i se propune un post de ministru la formarea guvernelor, precizand ca si de aceasta data a refuzat, pentru ca nu vrea sa faca administratie.
Intrebat daca va ocupa un post de ministru in Guvern, Pambuccian a raspuns: "Eu am refuzat intotdeauna un post de ministru. Eu nu vreau sa fiu ministru, pentru ca nu vreau sa fac administratie". El a precizat ca i se propune, la formarea guvernelor, sa fie ministru, dar el refuza."Intotdeaunea mi se propune in aceste situatii (un post de ministru-n.r) dar am refuzat intotdeauna", a adaugat Pambuccian.
Presedintele Basescu l-a desemnat, vineri, pe Victor Ponta, pentru functia de premier. Fosti ministri precum Ilie Sarbu, Mariana Campeanu, Ioan Rus, Andrei Marga si persoane care ar prelua pentru prima data portofolii, precum Liviu Voinea, Titus Corlatean, Relu Fenechiu, Corneliu Dobritoiu, Mircea Diaconu, dar si Varujan Pambuccian sunt variante vehiculate pentru Cabinetul Ponta.
Liderul USL Crin Antonescu a declarat, vineri, la Realitatea TV, ca nu i s-a propus lui Varujan Pambuccian sefia Comunicatiilor pentru votul la motiune, el precizand insa ca daca premierul desemnat considera ca un reprezentant al minoritatilor este bun pentru a fi ministru, nu este nicio problema. mai mult
Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 12:15
Viitorul apartine proprietatii intelectuale. In urmatorii 10-15 ani, industriile care ocupa forta de munca multa vor disparea, considera parlamentarul Varujan Pambuccian. In opinia acestuia, oamenii vor fi inlocuiti de masini care vor face munca in locul lor.
"Productia va fi asigurata de un numar din ce in ce mai mic de oameni si din ce in ce mai mare de masini. Restul oamenilor nu stiu ce o sa faca. Noi suntem in fata unei astfel de crize care urmeaza si care va fi foarte mare", a declarat Varujan Pambuccian intr-un interviu acordat Business24.
Multi spun ca Romania ar putea fi lider regional in energie, altii spun ca in agricultura. Cum credeti ca ar trebui sa ne jucam cartile pentru a aduce mai multa prosperitate si a insemna ceva pe harta afacerilor din Europa?
In momentul de fata, suntem lideri regionali in IT si comunicatii. Ma refer la volumul de cercetare care se face in acest domeniu, la volumul de vanzari care exista pe ceea ce se proiecteaza aici in tara.
Nu toate se contabilizeaza intern fiindca sunt foarte multi producatori majori care produc aici si vand world wide.
In acest domeniu chiar suntem lideri. E singurul domeniu care are o valoare adaugata uriasa. La 1 leu cheltuit sunt adusi inapoi 15 lei.
In ceea ce priveste Nokia, ea facea asamblare in Romania. Nu a lucrat cu muncitori specializati ci cu muncitori de asamblare. Investitia facuta de Nokia nu a fost o investitie in tehnologie. Ea punea niste lucruri cap la cap pe care le baga... mai mult
Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 16:47
Deputatul Varujan Pambuccian, lider al grupului minoritatilor, a declarat pentru ziare.com ca in 4-5 ani Uniunea Europeana nu va mai exista in forma actuala, ci va fi o "Europa in trei viteze", cu un bloc sudic aflat intr-o "degringolada extraordinara".
Intr-un interviu acordat Ziare.com, Varujan Pambuccian spune ca "nici Dumnezeu" nu ar putea sa mai ajute Italia, tara a carei datorie publica a ajuns "halucinanta", in timp ce Grecia este in faliment clar de mai bine de un an, fiind mentinuta in mod artificial, "ca un bolnav conectat la aparate".
Varujan Pambuccian atentioneaza ca istoria a aratat ca din astfel de crize se iese prin dictaturi, dar "probabil ca nu Grecia va da semnalul, ci Franta, peste doi ani".
In opinia sa, in 4-5 ani va exista o "Europa in trei viteze", formata dintr-un bloc nordic, unul estic si unul sudic, in timp ce Marea Britanie se va reorienta economic catre SUA.
Temerile sale cele mai mari se leaga de posibila aparitie a unor reactii irationale in sudul Europei, cum ar fi un nationalism exacerbat, de tip "fascistoid sau comunistoid".
Iar daca, in opinia sa, China "nu are nicio sansa" din punct de vedere economic, avand o multitudine de probleme, in schimb SUA vor putea fi iarasi ce au fost si mai mult decat atat. Dar cu o conditie.
Citeste mai multe despre bloombiz.ro pe Ziare.com. mai mult
Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 18:03
Liderul de grup al deputatilor minoritatilor, Varujan Pambuccian, a afirmat ca se fac presiuni foarte puternice din partea bancilor si a Fondului Monetar International pentru modificarea consistenta a OUG 50 astfel incat aceasta sa fie agreata de catre banci.Pambuccian acuza FMI ca a preluat doleantele sistemului bancar si face presiuni ca OUG 50 sa fie modificata in concordanta cu acestea.
"Ni se cere practic sa renuntam la ordonanta prin elimininarea prevederilor cele mai importante, sa facem din ea doar o bucata de hartie", a declarat Pambuccian pentru NewsIn.
Conform spuselor sale, bancile romanesti ar fi amenintat ca-si reduc depozitele de la Banca Nationala a Romaniei, fapt ce va avea consecinte grave asupra cursului leului.
Varujan Pambuccian a declarat ca, daca in comisia de buget-finante a Camerei se va merge in directia modificarilor solicitate de banci, va cere reprezentatilor minoritatilor din comisie sa se retraga de la lucrari astfel incat cvorumul de lucru sa nu mai fie asigurat.
In comisia de buget-finante, grupul minoritatilor este reprezentat de catre Miron Ignat si Adrian Merka.
Deputatul din partea comunitatii armene sustine ca pozitia de forta este posibila datorita faptului ca sistemul monetar actual este disfunctional permitand bancilor sa-si impuna punctul de vedere asupra guvernelor.
"Am ajuns in situatia in care o banca tuseste, noi sa avem grija de ea. Trebuie sa renuntam o data pentru totdeauna la actualul sistem monetar si, poate, sa revenim... mai mult
Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 14:22
Liderul grupului minoritatilor, Varujan Pambuccian, a declarat ca pe langa variantele analiate in coalitie privind concediul maternal, exista si o propunere a FMI care prevede o indemnizatie intre 600-1000 de lei, el aratandu-se nemultumit ca Fondul propune masuri "in cele mai mici amanunte", anunta NewsIn.Pe langa variantele luate in calcul de catre Ministerul Muncii, liderul grupului minoritatilor nationale Varujan Pambuccian a supus atentiei celorlalti lideri ai coalitiei o varianta in care mamele vor putea sa stea acasa alaturi de copii pe timp de trei ani, dar cuantumul indemnizatiei sa fie fix, de 600 de lei, indiferent de veniturile avute anterior.
"Noi am plecat de la trei realitati in formularea acestor propuneri. Prima este ca noi nu avem o retea de crese care sa supravegheze copilul pana la trei ani, iar pentru majoritatea populatiei bona este o gluma.
In al doilea rand, avem o restrictie bugetara si nu putem depasi un anumit plafon.
A treia realitate este ca o serie de persoane au abuzat legea punand pe hartie venituri mai mari astfel incat indemnizatia sa fie mai mare", a precizat Pambuccian.
El a afirmat ca acesta este punctul de vedere al grupului pe care il reprezinta, formulat in conditiile in care sistemul creselor este deficitar.
"Daca ar fi dupa mine, as pune la dispozitia mamelor o retea de crese bine pusa la punct, iar durata concediului sa fie de numai trei luni", a explicat el.
Deputatul din partea comunitatii armene nu crede ca propunerea sa ar... mai mult
Joi, 02 Decembrie 2010, ora 15:44
"Statele care vor supravietui ca democratii vor fi cele capabile nu sa ia investitiile altora ci rezidentele fiscale ale altora. Vom vedea in anii urmatori lucruri pe care acum ni le putem imagina cu greu, state despre care niciodata nu ne-ar fi trecut prin cap, prabusindu-se si devenind din democratii dictaturi" a declarat Varujan Pambuccian intr-un interviu acordat Bloombiz.ro. Deputatul este de parere ca momentul minim al crizei economice in Romania va fi in 2017-1018. "Asistam la prabusirea unui sistem politico-economic: statul social". In opinia acestuia, Romania, desi este o economie periferica, are o sansa spre deosebire de tarile unde riscurile sunt pe masura dimensiunilor economiei si pe masura "ciudateniilor introduse in legislatie".
"Statul social nu este atat de hipertrofiat cum este Franta. Din acest punct de vedere, avem o sansa sa scapam. Statele care vor supravietui ca democratii vor fi cele capabile nu sa ia investitiile altora ci sa ia rezidentele fiscale ale altora. Acest lucru il practica astazi Marea Britanie cu Franta.
Ea si-a redus fiscalitatea, iar anumite firme din Franta si-au mutat rezidenta fiscala acolo. Acest lucru incepe sa devina un fenomen important in lumea in care traim. Bani de investitii nu mai sunt", a mai subliniat Pambuccian.
Deputatul vede in scaderea drastica a fiscalitatii solutia pentru a evita intrarea in colaps si calea spre o posibila crestere economica.
"Asta devine cheia cresterii economice in sistemul ajuns in halul in... mai mult
Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 23:57
Liderul deputatilor minoritatilor Varujan Pambuccian a declarat, dupa o discutie a coalitiei cu presedintele Traian Basescu, ca un nou acord cu FMI, negociat in conditii mai calme, incepand cu luna ianuarie, va trebui sa aiba in vedere conditii mai prietenoase pentru mediul de afaceri, informeaza NewsIn."Am discutat chestiuni legate de cele trei legi importante care urmeaza sa fie trecute, si care vor fi trecute, dar si despre o chestiune pe care o consider importanta: posibilitatea incheierii unui nou acord cu FMI, de data aceasta negociat in alte conditii, in conditii mai calme decat cele in care a fost realizat cel de care stiti. Probabil ca in ianuarie ar urma sa incepem negocieri si sper ca acestea sa duca la un acord care sa credibilizeze in continuare Romania pe pietele financiare", a spus Pambuccian la finalul discutiilor cu seful statului care au avut ca tema, printre altele si acordul cu FMI si posibilitatea continuarii lui.
"Cred ca sunt in asentimentul colegilor mei in momentul in care spun ca atunci cand vom negocia un nou acord cu FMI, de data aceasta accentul trebuie sa-l punem foarte serios pe conditii mai prietenoase pentru mediul de afaceri. Toate tarile care trec prin situatii foarte dificile in momentul de fata isi pun probleme de genul acesta. Ar fi foarte trist sa constatam ca una cate una tarile din spatiul european sau din alte tari ale lumii adopta asemenea solutii si noi ne tot gandim si ajungem sa le adoptam cand ele nu mai au efect", a spus... mai mult
Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 15:40
Liderul deputatilor minoritatilor, Varujan Pambuccian, a precizat, marti, ca intalnirea dintre reprezentantii FMI si membrii coalitiei de guvernare a decurs "prost", oficialii Fondului neacceptand pachetul de masuri de relansare economica elaborat de putere, care prevede si scaderea cotei unice, potrivit Newsin. "Intalnirea cu FMI a decurs prost si este bine ca am pastrat ideea de a continua discutiile. Fiecare a ramas pe pozitie. FMI gandeste foarte conservator, strict monetar, are pozitia unei banci clasice. Toata problema dezvoltarii Romaniei pe ei nu ii intereseaza", a precizat, marti, pentru NewsIn, liderul deputatilor ce reprezinta, in Parlament, minoritatile nationale.
Varujan Pambuccian a facut aceste precizari ulterior unei intalniri desfasurate la Palatul Victoria si la care au participat primul-ministru Emil Boc si liderii formatiunilor ce sustin guvernarea.
Pambuccian a spus ca vor mai avea loc intalniri intre reprezentantii FMI si liderii coalitiei pentru a se discuta in continuare pe marginea solutiilor economice viitoare pentru Romania.
In discutia de marti seara, coalitia de guvernare a pledat in fata delegatiei FMI pentru pachetul de masuri pe care l-a elaborat, in timp ce Fondul a ramas pe pozitie cerand respectarea trendului de austeritate pe care Guvernul merge in acest moment.
"Pachetul consistent de relansare economica pe care noi l-am prezentat si care mie mi se pare moderat, nu avangardist, a fost un dezacord evident cu pozitia FMI.
Este un... mai mult
Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 00:03