Larisa Maria Popa, fosta Miss Universe si unul dintre martorii in dosarul in care Darius Valcov este judecat pentru coruptie, a fost numita recent in functia de administrator provizoriu al companiei Telecomunicatii CFR SA, fiind totodata si consilier personal la Ministerul Agriculturii.
Dezvaluirea a fost facuta de jurnalistii de la PressOne, care au aflat de la secretarul de stat Alexandru-Danut Potor ca a numit-o pe fosta Miss consilier personal fara concurs, la propria sa alegere.
Conform sursei citate, Larisa Popa a castigat in 2011 titlul de Miss Universe Romania, dupa care a fost angajata la un centru de infrumusetare, prin urmare nu are experienta pentru cele doua posturi.
Mai mult, ea a fost citata ca martor in dosarul lui Valcov, fiind proprietar al Galeriei de arta Raphael, despre care procurorii sustin ca ar fi apartinut indirect fostului ministru si cu ajutorul careia s-ar fi mascat mita primita de la un om de afaceri.
In ciuda numeroaselor probleme in justitie, Darius Valcov este mana dreapta a liderului PSD Liviu Dragnea, el lucrand la programul de guvernare al guvernelor PSD-ALDE si fiind autorul evaluarii ministrilor in urma careia a picat guvernul Grindeanu.
In plus, Sorin Grindeanu a declarat ca Valcov are birou la Palatul Victoria.
Grindeanu: Mai nou, Valcov are birou in sediul Guvernului
Larisa Maria Popa a absolvit o scoala sanitara si ulterior Facultatea de Marketing de la Spiru Haret. In instanta, ea a negat ca Valcov a fost... mai mult
Vineri, 07 Iulie 2017, ora 19:19
Guvernul va elabora o noua strategie de privatizare a societatii CFR Marfa, care va trebui avizata de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), a declarat luni, la Palatul Victoria, ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu.
Intrebat de jurnalisti daca noua strategie va fi realizata in colaborare cu Administratia Prezidentiala, oficialul MFP a afirmat ca elaborarea strategiei de privatizare a CFR Marfa este "atributia Guvernului".
Chitoiu a precizat ca privatizarea CFR Marfa va fi finalizata pana la jumatatea anului 2015, dupa ce compania va trece printr-un proces de restructurare.
El a aratat ca bugetul si planul de restructurare ale companiei CFR Marfa trebuie aprobate pana in data de 8 decembrie 2013, conform negocierilor cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana.
Privatizarea CFR Marfa a esuat recent intrucat clauzele suspensive de care era conditionata finalizarea tranzactiei nu au fost indeplinite, iar cumparatorul, Grup Feroviar Roman, nu a platit intreaga suma licitata pana la 14 octombrie, cand era data-limita prevazuta in Hotararea de Guvern.
Compania Grup Feroviar Roman a fost declarata pe 20 iunie 2013 castigatoare a competitiei pentru privatizarea CFR Marfa, iar contractul de vanzare-cumparare a pachetului de 51% din capitalul social al societatii catre societatea comerciala Grup Feroviar Roman a fost semnat in data de 2 septembrie 2013.
Pretul oferit de GFR a fost de 202 milioane de euro. In plus, GFR si-a asumat... mai mult
Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 08:43
Membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii au avut o discutie constructiva legata de procesul de privatizare a companiei CFR Marfa, nefiind emisa nicio alta decizie a Consiliului pe aceasta tema, informeaza Presedintia, amintind ca exista deja o hotarare a CSAT in acest caz luata in sedinta din luna februarie.
"Membrii CSAT au avut o discutie constructiva legata de acest proces de privatizare avand ca obiect continuarea procedurilor legale privind finalizarea procesului de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa 'C.F.R. Marfa' - S.A. Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a avizat strategia de privatizare a CFR Marfa prin Hotararea CSAT nr. 23/5.02.2013. Nu s-a emis o alta decizie CSAT", se arata intr-un comunicat al Presedintiei, postat vineri pe site-ul institutiei.
In comunicatul citat se mentioneaza ca la sedinta CSAT au participat viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul Finantelor Publice, vicepremierul Daniel Chitoiu, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, ministrul Justitiei, Robert-Marius Cazanciuc, directorul Serviciului Roman de Informatii, George-Cristian Maior, directorul Serviciului de Informatii Externe, Teodor-Viorel Melescanu, seful Statului Major General, general-locotenent Stefan Danila, consilierul prezidential pentru securitate nationala, Iulian Fota, secretarul CSAT, general Ion Oprisor, purtatorul de cuvant al presedintelui... mai mult
Vineri, 02 August 2013, ora 15:05
Responsabilitatea pentru privatizarea CFR Marfa este in continuare pasata de la un palat la altul. Presedintia a postat pe site-ul CSAT o Hotarare a acestei institutii, care inca din 5 februarie 2013 mentiona ca "modalitatea concreta si procedura de privatizare a CFR Marfa se afla in responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului Romaniei". Obstinatia cu care se "cearta" Traian Basescu si Victor Ponta pe tema acestei privatizar a devenit o arma politica.
Prin declaratiile facute, atat premierul, cat si presedintele Traian Basescu vor sa "scape" de responsabilitate in eventualitatea unui esec al privatizarii, crede analistul economic Constantin Rudnitchi.
Cea mai recenta "pasa" in "meciul de ping pong" dintre premierul roman si sefului statului apartine acestuia din urma. Traian Basescu a postat pe site-ul CSAT o Hotarare a acestei institutii, care inca din 5 februarie 2013 mentiona ca privatizarea CFR Marfa se afla in responsabilitatea Guvernului si Ministerului Transporturilor.
In opinia analistului economic Constantin Rudnitichi "fuga de raspundere" pentru privatizarea companiei de transport feroviar este justificata. Presedintele Romaniei incearca sa "il asocieze pe premierul Victor Ponta cu un eventual esec al procesului de privatizare, dupa modelul Petrom, in care Adrian Nastase a fost gasit principalul vinovat pentru esec". In acelasi timp, actualul prim-ministru "cauta un co-responsabil" si solicita avizul Consiliului Superior de Aparare... mai mult
Joi, 01 August 2013, ora 06:04
Responsabilitatea pentru privatizarea CFR Marfa este in continuare pasata de la un palat la altul. Presedintia a postat pe site-ul CSAT o Hotarare a acestei institutii, care inca din 5 februarie 2013 mentiona ca "modalitatea concreta si procedura de privatizare a CFR Marfa se afla in responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului Romaniei".
Intr-un document oficial postat pe site-ul presedintiei, CSAT arata ca privatizarea CFR Marfa se afla in "responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului Romaniei", contrazicandu-l astfel pe premierul Victor Ponta.
Prim-ministrul solicitase membrilor CSAT sa avizeze schimbarea controlului asupra CFR Marfa, invocand ca aceasta este o companie strategica. De asemenea, Guvernul anuntase ca neformularea unei pozitii a CSAT in cazul contractului de privatizare a CFR Marfa se va finaliza prin blocarea privatizarii, instituirea unui management privat si restructurarea companiei.
Raspunsul oferit de seful statului la declaratiile premierului nu a intarziat sa apara, iar CSAT a descretizat, miercuri, Hotarea de Guvern (HG) privind privatizarea CFR Marfa, in care se mentioneaza foarte clar ca Guvernul este responsabil.
La Articolul 2 al acestei Hotarari se precizeaza ca "Modalitatea concreta si procedura de privatizare se afla in responsabilitatea Ministerului Transporturilor si Guvernului".
Articolului 3 arata ca Ministerul Transporturilor trebuie sa includa in contractual de privatizare o serie de... mai mult
Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 14:58
Bogdan Chiritoiu, seful Consiliului Concurentei, spune ca se analizeaza privatizarea CFR Marfa si preluarea companiei de stat de catre Grup Feroviar Roman (GFR), grup controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, si ca procesul de analiza poate dura sase luni, dar mentioneaza ca "suntem flexibili. Nu vrem ca o activitate birocratica sa blocheze o privatizare".
"Nu suntem un obstacol, imi doresc sa privatizam o companie si vom face tot ce se poate ca acest lucru sa se intample. Legea ne permite sa fim flexibili, putem sa incepem analiza imediat. Nu este usor sa blocam 200 de milioane de euro. Suntem deschisi la orice varianta procedurala, pentru ca nu vrem ca o activitate birocratica sa blocheze o privatizare", a declarat seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, la Digi24.
A trecut o luna de cand Grupul Feroviar Roman a fost desemnat castigator licitatiei pentru preluarea CFR Marfa, dar privatizare se afla in impas, blocata intre institutiile statului. Guvernul nu a adoptat nici acum hotararea privind privatizarea transportatorului feroviar, in lipsa careia contractul nu poate fi semnat.
Potrivit proiectului de act normativ prin care se aproba vanzarea CFR Marfa, Gruia Stoica are la dispozitie 10 zile de la avizul Consiliului Concurentei pentru a vira banii in conturile statului, dar nu mai mult de 150 de zile de la semnarea contractului. Analiza Consiliului Concurentei ar putea dura insa si cateva luni.
"Din momentul in care avem toate informatiile, avem... mai mult
Marti, 23 Iulie 2013, ora 17:00
Consiliul Suprem de Aparare a Þarii (CSAT) a aprobat privatizarea companiei CFR Marfa, la capatul unei sedinte care a durat mai mult de doua ore.
Inaintea sedintei, presedintele si premierul au avut o intalnire la Palatul Cotroceni.
Statul roman va cheltui aproximativ 10 milioane de lei pentru privatizarea CFR Marfa, companie strategica cu datorii de peste 1,8 miliarde de lei.
CFR Marfa va fi scoasa la privatizare cel tarziu la mijlocul lunii martie a acestui an, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern.
In prima parte a acestei luni, statul roman va publica strategia de privatizare a CFR Marfa, care va fi facuta prin vanzarea unui pachet majoritar catre un investitor strategic.
CFR Marfa: Cat costa privatizarea si ce se intampla cu datoriile
Statul roman va cheltui aproximativ 10 milioane de lei pentru privatizarea CFR Marfa, companie strategica cu datorii de peste 1,8 miliarde de lei.
CFR Marfa va fi scoasa la privatizare cel tarziu la mijlocul lunii martie a acestui an, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern.
In prima parte a acestei luni, statul roman va publica strategia de privatizare a CFR Marfa, care va fi facuta prin vanzarea unui pachet majoritar catre un investitor strategic.
CFR Marfa avea, la sfarsitul anului 2011, datorii totale de peste 1,8 miliarde de lei, dintre care datorii curente de peste 1,5 miliarde de lei, potrivit informatiilor prezentate de catre Ministerul Transporturilor, in nota de fundamentare a privatizarii... mai mult
Marti, 05 Februarie 2013, ora 16:38
MTI se alatura campaniei Ora Pamantului, astfel ca sambata, in intervalul orar 20.30-21.30, vor fi stinse luminile care nu impiedica functionarea Palatului CFR si vor fi deconectate echipamentele electronice care nu sunt esentiale desfasurarii activitatii.
"Sambata, 31 martie 2012, in intervalul orar 20.30-21.30, vor fi stinse luminile exterioare si interioare care nu impiedica functionarea Palatului CFR si vor fi deconectate echipamentele electronice care nu sunt esentiale desfasurarii activitatii curente sau protectiei cladirii", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).
Evenimentul "Ora Pamantului" a fost organizat pentru prima oara pe 31 martie 2006, in Sydney, Australia. "Ora Pamantului" este cel mai mare eveniment international care atrage atentia asupra uneia dintre cele mai mari probleme actuale, incalzirea globala.
In 2011, 5000 de orase din 135 de tari s-au implicat in aceasta campanie. Constructii emblematice, precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma, Turnul Eiffel, Sfinxul si Piramidele din Giza, au marcat acest eveniment prin stingerea luminilor pentru o ora. mai mult
Sambata, 31 Martie 2012, ora 17:25
Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a preluat Palatul CFR, cladirea in care functioneaza institutia, in contul unei datorii de 109,2 milioane lei si dupa poprirea conturilor CFR SA, a anuntat vineri ministerul, potrivit Mediafax. Institutia a preluat actiunile detinute de CFR SA, companie pe care o controleaza, la Grupul de Exploatare si Intretinere Palat CFR, reprezentand 100% din capital.
"Decizia preluarii pachetului de actiuni vine ca urmare a emiterii unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile, care obliga CFR SA la plata datoriei catre MTI.
MTI a preluat pachetul de actiuni detinut de CFR SA la Grupul de Exploatare si Intretinere Palat CFR in contul stingerii unei creante de 109.253.456,5 lei, originea datoriilor fiind nejustificarea unor sume de bani alocate sub forma de imprumut", se arata intr-un comunicat al MTI.
Ministerul sustine ca aceste datorii au continuat sa se acumuleze in perioada 2007-2009 din cauza subfinantarii sistemului feroviar, prin absenta unor bugete aprobate in perioada respectiva.
"Actionarea in judecata pentru recuperarea datoriei a avut loc in anii 2005 si 2006, ca urmare a multiplelor sesizari din partea Directiei de Buget din MTI.
In urma sentintelor definitive si irevocabile, MTI a sesizat in data de 10 iunie a.c. executorul judecatoresc, iar la inceputul lunii septembrie a.c., prin dispozitia executorului judecatoresc, au fost poprite conturile CFR SA", arata MTI.
Pentru deblocarea conturilor CFR, MTI si... mai mult
Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 23:27