In contextul generat de evolutia pandemiei COVID-19 si in deplin acord cu masurile impuse de catre autoritati, Reteaua de sanatate REGINA MARIA le asigura abonatilor posibilitatea de a accesa in continuare serviciile medicale de care au nevoie, prin platforma online Clinica Virtuala.
Consultatiile online sunt urmate de un raport medical complet care contine, dupa caz, si indicatii de tratament acceptate in farmacii pentru procurarea retetelor prescrise.
Consultatia este salvata in dosarul medical al abonatului, asigurand astfel continuitatea urmaririi medicale a pacientului.
Momentan, serviciul beneficiaza de disponibilitatea a peste 100 de medici, din numeroase specialitati precum medicina interna, gastroenterologie, ORL, endocrinologie, pediatrie, dermatologie, psihologie pediatrica si consiliere nutritie.
In perioada imediat urmatoare capacitatea Clinicii Virtuale REGINA MARIA va creste considerabil, pe masura ce mai multi medici din Retea isi vor muta activitatea din cabinete in online.
"In cele mai grele perioade, medicina ramane un domeniu vital, care trebuie sa se adapteze, cu agilitate si responsabilitate, la toate provocarile - chiar si la cele cu care ne confruntam toti pentru prima data.
Suntem alaturi de pacientii si abonatii nostri, pentru care am dezvoltat intr-un timp extraordinar de scurt cea mai complexa solutie medicala virtuala de pe piata, conectata la istoricul medical al fiecarui pacient, cu consultatii si recomandari care vor fi la... mai mult
Vineri, 27 Martie 2020, ora 09:59
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a adus, luni, noi precizari dupa declaratia potrivit careia romanii ar trebui sa beneficieze de servicii medicale in functie de cat platesc CASS.
El spune ca nimeni nu va avea de suferit daca o astfel de modificare are loc, intrucat "totul va pleca de la serviciile de azi".
Teodorovici afirma ca subiectul a mai fost adus in prim plan si in trecut, cand alti ministri ai Sanatatii au discutat despre asigurare medicala in functie de contributie.
"Aici este o discutie care se va purta cu ministrul Sanatatii, doamna Sorina Pintea, dar nu in sensul pe care l-am vazut in presa ca nu vor avea anumiti oameni acces la servicii medicale.
Este o discutie care s-a mai purtat si in trecut. Toti ministrii Sanatatii pot participa la discutie, pentru ca au experienta in domeniu. Romanii trebuie sa primeasca, de la nivelul Guvernului, alternative, cat mai multe alternative, optiuni, in domeniul Sanatatii.
Este o discutie care trebuie purtata la nivel de Ministerul Sanatatii si Ministerul Finantelor. Sunt lucruri care trebuie clarificate, pentru ca sunt multe multe multe sume, sume foarte mari de bani din zona publica, care ar putea fi mai bine cheltuite", a precizat Teodorovici.
El a adaugat ca nimeni nu va beneficia de mai putin decat astazi, in cazul in care intra in vigoare o astfel de masura.
"Nimeni nu va avea de suferit in acest caz, nimeni nu va avea mai putin decat are astazi. Daca se va purta o discutie in acest sens,... mai mult
Luni, 17 Septembrie 2018, ora 11:55
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, considera ca este normal sa existe mai multe pachete de servicii medicale, iar cetatenii sa aiba acces la ele in functie de plata contributiei de asigurari sociale de sanatate (CASS).
"In functie de cat platesti pe CASS, sa ai facute mai multe variante, pachetul 1, pachet de baza, ai un alt venit la care se plateste CASS, deci implicit o contributie mai mare, atunci ai al doilea pachet, cu alt tip de servicii, asta cred ca e sistemul logic", a declarat, vineri, Teodorovici, citat de Digi24.
Jurnalistii au incercat sa obtina o clarificare, asa ca l-au intrebat pe ministru daca oamenii cu posibilitati financiare reduse ar beneficia de mai putine servicii medicale, insa Teodorovici a evitat sa dea un raspuns clar.
"Bun, atunci lasam sistemul asa si platim toti la fel. Daca platim diferit, e normal sa fie mai multe variante pachete de servicii, pe care un contribuabil sa le primeasca, nu e normal sa fie asta abordarea?", a venit replica din partea oficialului.
Deocamdata, Eugen Teodorovici nu a avansat un termen pentru aceasta propunere.
De altfel, si ministrul Sanatatatii a avut, in luna martie, declaratii asemanatoare. Sorina Pintea a spus ca romanii care vor dori sa aiba acces la servicii medicale scumpe in spitalele de stat ar putea fi nevoiti sa opteze pentru o noua asigurare medicala.
In plus, in opinia ei, inclusiv pachetul minim este "foarte extins".
Iata aici mai multe detalii: Cine vrea servicii medicale... mai mult
Vineri, 14 Septembrie 2018, ora 14:46
Pachetul de servicii medicale de baza a fost aprobat de Guvern si pune accentul, potrivit ministrului Nicolae Banicioiu, pe preventie, pacientii asimptomatici pana la 39 de ani trebuind sa faca o vizita la medicul de familie cel putin o data la trei ani, iar cei peste 40 de ani, in fiecare an.
Potrivit Ministerului Sanatatii (MS), in sedinta de marti a Executivului au fost aprobate, prin aceeasi hotarare de guvern, pachetele de servicii medicale, de baza si minimal, si Contractul-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru 2014-2015.
Prin acest proiect de act normativ, in conformitate cu angajamentele asumate prin Programul de Guvernare si in cadrul acordului cu institutiile financiare internationale, se propune redefinirea pachetului minimal de servicii medicale si pachetului de servicii de baza, precizeaza MS.
"Este o masura ...citeste mai departe despre "Pachetul serviciilor de baza in sanatate, aprobat: Ce se schimba" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 14 Mai 2014, ora 10:30
Ministrul Eugen Nicolaescu si reprezentantii FMI, BM si CE au agreat joi, in cadrul unei intalniri avute la Bucuresti, urmatorii pasi "pentru aprofundarea reformei in sanatate", intre care achizitiile publice centralizate si reesalonarea unor programe nationale de sanatate, informeaza MS.
Nicolaescu a avut joi o "intalnire planificata" cu delegatia Fondului Monetar International (FMI), reprezentantii Bancii Mondiale (BM) si cei ai Comisiei Europene (CE), precizeaza Ministerul Sanatatii.
"Discutiile dintre reprezentantii MS si ai FMI, BM si CE s-au axat pe evaluarea modului in care se deruleaza acordul cu cele trei institutii internationale, in cadrul misiunii de revizuire a documentelor incheiate cu aceste institutii internationale. In cadrul acestor discutii s-au evidentiat eforturile depuse de Ministerul Sanatatii pe parcursul anului 2013 pentru indeplinirea obiectivelor ce stau la baza reformei in sistemul de sanatate. Reprezentantii FMI, CE si ai BM au apreciat pasii facuti de Ministerul Sanatatii si faptul ca toate proiectele se afla in graficul asumat", arata sursa citata.
Pachetul de servicii medicale, de la 1 aprilie
Potrivit MS, in cadrul discutiilor, un accent important a fost pus pe introducerea pachetul de servicii medicale de baza. "Acesta va intrpasi ai a in vigoare la 1 aprilie 2014 si va insemna, totodata, si deschiderea discutiilor pentru pachetul suplimentar de asigurari private de sanatate", subliniaza MS.
De asemenea, partile au agreat... mai mult
Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 18:03
Pachetul de servicii medicale de baza va intra in vigoare de la 1 aprilie, data care va insemna totodata si deschiderea discutiilor pentru pachetul suplimentar de asigurari private de sanatate, a precizat joi Ministerul Sanatatii (MS) intr-un comunicat remis presei.
"Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a avut astazi o intalnire planificata cu delegatia Fondului Monetar International, reprezentantii Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene. Discutiile dintre reprezentantii MS si ai FMI, BM si CE s-au axat pe evaluarea modului in care se deruleaza acordul cu cele trei institutii internationale, in cadrul misiunii de revizuire a documentelor incheiate cu aceste institutii internationale.
In cadrul acestor discutii s-au evidentiat eforturile depuse de Ministerul Sanatatii pe parcursul anului 2013 pentru indeplinirea obiectivelor ce stau la baza reformei in sistemul de sanatate. Reprezentantii FMI, CE si ai BM au apreciat pasii facuti de Ministerul Sanatatii si faptul ca toate proiectele se afla in graficul asumat. In cadrul discutiilor, un accent important a fost pus pe introducerea pachetul de servicii medicale de baza, care va intra in vigoare de la 1 aprilie 2014, si care va insemna totodata si deschiderea discutiilor pentru pachetul suplimentar de asigurari private de sanatate", se arata in comunicatul de presa al Ministerului Sanatatii.
De asemenea, partile au agreat pasii viitori pentru aprofundarea reformei in sanatate, care sa contribuie la crearea unui... mai mult
Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 14:58
Noile pachete de servicii medicale, unul pentru neasigurati si unul pentru asigurati, intra in vigoare anul acesta, alaturi de o lista actualizata de medicamente compensate, precum si de noi reglementari in domeniul sanitar, privind malpraxisul, rezidentiatul si salarizarea medicilor.
Anul 2014 este pentru sistemul sanitar unul al schimbarii, in care romanii trebuie sa invete sa merga la medic macar odata la trei ani pana la 39 de ani, chiar daca nu au probleme de sanatate, dar si cum trebuie sa consulte doctorul cand sunt bolnavi.
Asta pentru ca, in 2014, vor intra in vigoare noile pachete de servicii medicale, unul pentru asigurati si altul pentru neasigurati.
Tot din 2014, dupa sase ani, vor fi introduse tratamente noi pentru cancer, inima, diabet, boli reumatismale si chiar pentru maladiile rare.
Anul care a inceput va aduce noi reglementari pentru malpraxis, pentru rezidentiat, pentru spitale si in ceea ce priveste salarizarea medicilor, care ar urma sa se faca in ...citeste mai departe despre "Afla ce medicamente compensate poti lua in 2014 si la ce servicii medicale ai dreptul" pe Ziare.com mai mult
Joi, 02 Ianuarie 2014, ora 17:40
Bancile au descoperit anul trecut o nisa cu potential in Romania: creditele pentru servicii medicale. Fie ca vor bani pentru interventii chirurgicale sau simple tratamente, romanii au deja numeroase oferte din care pot alege.
Imprumuturile pentru servicii medicale sunt inca la inceput in Romania, insa exista cateva banci si clinici particulare care au lansat oferte pe acest segment.
Una dintre cele mai active institutii pe aceasta nisa este OTP Bank Romania, care a iesit, in 2011, pe piata cu produsul "Creditul pentru sanatate". Acesta se adreseaza persoanelor care au nevoie de bani pentru diverse tratamente medicale sau interventii chirurgicale. Imprumutul poate fi accesat prin intermediul unor clinici medicale partenere din Capitala si cateva orase mari din tara.
Prin acest credit, pacientii pot imprumuta maxim 21.000 de lei, iar creditul poate fi rambursat in cel mult patru ani. Doritorii nu au nevoie de avans sau girant, iar banca nu percepe commision de analiza sau de rambursare anticipata. Imprumutul se acorda pe baza facturii emise de clinica medicala respectiva.
Daca sunteti pacient al Medcenter, puteti accesa un credit pentru servicii medicale de la Banca Transilvania. Produsul a fost lansat in luna august, face parte din programul START BT si presupune plata serviciilor sub forma de trei rate lunare fara dobanda, indiferent de valoarea pachetului.
O alta banca de pe acest segment este Banca Italo Romena, institutia acordand credite pentru... mai mult
Marti, 06 Martie 2012, ora 12:32
Serviciile medicale efectuate la cererea asiguratilor vor fi platite de solicitanti, pentru acestea medicii nu elibereaza bilet de trimitere si nici retete in regim compensat sau gratuit, potrivit proiectului privind normele metodologice la contractul-cadru pe 2011-2012, informeaza Mediafax.Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a publicat pe site proiectul de Ordin al ministrului Sanatatii si al presedintelui CNAS pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2011 - 2012Elementele de noutate din normele metodologice de aplicare a contractului-cadru sunt cuprinse in referatul privind aprobarea ordinului comun al Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, una dintre ele fiind mentionata explicit pentru "a nu exista neintelegeri", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul general al CNAS, Dorin Ionescu."In cazul serviciilor medicale efectuate la cererea asiguratilor, s-a prevazut explicit ca niciun furnizor de servicii medicale nu poate elibera bilete de trimitere sau prescriptii medicale utilizate in sistemul asigurarilor sociale de sanatate ori decontate de casele de asigurari de sanatate, aceste servicii fiind acordate in afara sistemului de asigurari sociale de sanatate. Desi erau prevazute si in Legea sanatatii, medicii nu intelegeau, asa ca am facut precizarea explicit. Serviciile medicale la... mai mult
Vineri, 04 Februarie 2011, ora 09:11