Tensiunile dintre conducerea companiei Ryanair si propriii piloti se adancesc. Dupa ce directorul companiei, Michael O'Leary, a incercat sa-i convinga pe piloti sa renunte la o parte din concediu si sa munceasca suplimentar, intr-o perioada in care Ryanair se confrunta cu lipsa personalului, oferindu-le bonusuri si chiar mariri de salariu, acesta a intors foaia.
Directorul Ryanair a dat de inteles ca pilotii pot fi obligati sa munceasca in plus, din moment ce ei nu au un sindicat, arata The Guardian.
Acesta a amintit ca pilotilor li s-au oferit bonusuri de 12.000 de euro, iar copilotilor de 6.000 de euro si ca unii au primit chiar mariri de salariu de 10.000 de euro anual. Insa, a transmis el, lista acestor "bunatati" ar putea fi curand inchisa, daca pilotii nu se comporta cum trebuie.
Concret, O'Leary a spus ca cei care au concediu de patru saptamani in perioada urmatoare ar putea fi obligati ca una dintre aceste saptamani sa si-o ia in ianuarie, iar in cursul celor sapte zile in care ar fi trebuit sa fie in concediu sa fie platiti dublu.
Din pacate, insa, direcyorul Ryanair nu s-a oprit aici, el spunand despre piloti ca sunt "pretiosi" si ca "isi dau prea multa importanta".
Mai mult, a pus la indoiala chiar talentul pilotilor. "Odata ce ai fost antrenat si instruit sa faci asta... Provoc orice pilot sa explice cum de acest job e dificil si de ce crede ca munceste prea mult. Cum poate cineva care prin lege nu are voie sa zboare mai mult de 18 ore pe... mai mult
Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 14:43
Premierul Dacian Ciolos a declarat sambata, dupa sedinta informala de Guvern, ca i-a cerut ministrului Sanatatii o informare permanenta despre evolutia starii de sanatate a pacientilor raniti in Colectiv.
Totodata, prim-ministrul a precizat ca medicii care au ingrijit pacientii din Colectiv vor fi platiti pentru orele suplimentare, iar costurile deplasarii din strainatate a pacientilor vor fi suportate de Guvern.
Cine va fi purtatorul de cuvant al Guvernului Ciolos
"Am discutat cu ministrul Sanatatii, Andrei Achimas-Cadariu, caruia i-am cerut sa continue sa urmareasca foarte atent starea persoanelor ranite la Colectiv si sa am informare atat in privinta celor din tara, cat si strainatate. Sa-mi faca o informare periodica. Sa am vesti de la cei internati in tara, dar si in strainatate. Medicii sa fie platiti pentru orele suplimentare. Sa-i recompensam cum se cuvine. Sa acoperim costurile deplasarii din strainatate a pacientilor", a punctat Ciolos.
Intrebat de jurnalistul ...citeste mai departe despre "Ciolos anunta ca medicii de la Colectiv vor fi platiti pentru orele suplimentare: Sponsorizarile de la ISU, derapaje" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 21 Noiembrie 2015, ora 14:48
Alternanta timpului de calitate alocat profesiei cu timpul petrecut acasa in familie, cu prietenii si cu hobby-urile noastre este cheia unei energii puternic pozitive si mobilizatoare, care se intoarce ca un bonus in absolut toate activitatile noastre profesionale si private.
Ritmul halucinant pe care il impunem in viata profesionala este doar o optiune, de vreme ce succesul in cariera nu depinde de dimensiunea sacrificiilor pe care le facem pe plan personal, ci din contra, de echilibrul pe care reusim sa il cream intre aspectele importante din viata noastra, explica Laurentiu Lazar, Business Development Manager, BIA Human Resource Management.
"Este imbucurator faptul ca si in Romania, asistam la un proces de schimbare de paradigma organizationala. Vechea paradigma traditionalista percepea munca si viata personala ca doua domenii competitive, in care castigul dintr-un domeniu avea drept consecinte pierderea in celalalt domeniu", a spus expertul BIA, in cadrul unui interviu acordat Business24.
Cat de stransa este relatia cariera de succes-ore suplimentare?
Orele suplimentare nu sunt o conditie sine qua non pentru o cariera de succes. Mai degraba, trebuie sa fim atenti in a pastra un echilibru pe cele trei paliere: timpul investit in sarcinile de munca si in cele personale, gradul de implicare emotionala in aspectele profesionale si in cele personale si nivelul de satisfactie la locul de munca si in familie.
Este imbucurator faptul ca si in Romania, asistam la... mai mult
Vineri, 02 Mai 2014, ora 00:00
Angajatii Bancii Centrale Europene (BCE) sunt nemultumiti de volumul prea mare de munca si de neplata orelor suplimentare, potrivit unui sondaj realizat in randul membrilor personalului institutiei de catre sindicatul Ipso.
Potrivit sondajului, 80% din angajati au afirmat ca se confrunta in prezent cu un "volum ridicat de munca", iar 74,4% considera situatia ca fiind permanenta.
Peste 76% au declarat ca au lucrat peste program, insa in cele mai multe cazuri, 77,7% din persoanele in cauza, orele suplimentare nu au fost platite.
Aproape 16% din angajatii BCE consultati considera ca volumul foarte ridicat de munca le "afecteaza serios" viata privata si sanatatea.
Sondajul a fost realizat prin consultarea a 715 angajati ai BCE atat permanenti, cat si pe perioada determinata. BCE are circa 2.600 de angajati, din care 1.200 permanenti.
"Dupa cei cinci ani de criza, personalul BCE este complet coplesit, in toate departamentele", a declarat presedintele Ipso, Marius Mager.
Potrivit unor informatii din interiorul institutiei, conducerea BCE ar intentiona sa angajeze 50 - 60 de persoane in urmatorii ani, suplimentare de personal considerata insuficienta de catre liderii de sindicat.
"Exista zvonuri despre angajarea a 50-60 de persoane, dar pe parcursul a doi-trei ani si numai pentru operatiunile principale ale BCE", a spus Mager.
Ipso reprezinta peste 40% din angajatii BCE. mai mult
Marti, 03 Iulie 2012, ora 19:32
Au trecut patru ani de cand Sarkozy a desfiintat legea care stabilea programul de munca al francezilor la 7 ore pe zi sau 35 de ore pe saptamana. De atunci, francezii nu au muncit mai mult, ci doar au raportat ore suplimentare pentru a-si mari salariile.Unul dintre sloganurile lui Sarkozy in campania din 2007 era "munceste mai mult pentru a castiga mai mult". De cand a preluat fraiele tarii, presedintele francez a desfiintat legea care limita saptamana de munca la 35 de ore, lege vazuta de multi ca un simbol al culturii anti-munca a Frantei.
Aceasta masura avea doua scopuri: sa duca la cresterea productiei si sa aduca mai multi bani in buzunarele angajatilor, ceea ce ar fi incurajat consumul, conform Wsj.com.
Intr-un studiu recent, doi reputati economisti spun ca francezii nu muncesc mai mult, cu toate ca numarul de ore raportate a crescut.
Acestia doar inregistreaza orele suplimentare pe care nu le-ar fi raportat pe vremea legii de 35 de ore.
Efectele masurii luate de Sarkozy vor fi dezbatute in cursa prezidentiala din 2012.
35 de ore vs. Tepa
Saptamana de lucru de 35 de ore, introdusa in anul 2000 de socialisti, avea ca scop reducerea ratei somajului prin fortarea companiilor sa angajeze mai multe persoane.
La polul opus, "Legea Muncii si Angajarii" din 2007, cunoscuta ca legea Tepa, a dus la cresterea semnificativa a orelor suplimentare.
Ministerul Muncii a realizat un studiu care arata ca numarul de ore suplimentare efectuate de angajatii full-time din companii a... mai mult
Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 16:04
Pe timp de criza, companiile restrang cheltuielile si prefera sa nu le mai plateasca angajatilor orele suplimentare. In Romania, doar una din sase companii plateste salariatilor orele pe care le-au muncit in afara programului.Printre sectoarele in care orele suplimentare sunt platite in mod constant se numara telecomul, industria auto, serviciile si IT-ul, potrivit Business Standard.La polul opus, se afla firmele din industria alimentara, constructii si retail, care nu platesc munca suplimentara prestata de angajati."Totul depinde de efectul pe care il are plecarea unui angajat din compania respectiva. Spre exemplu, in cazul unui call-center, daca pleaca un angajat din cauza neplatii orelor suplimentare, compania risca sa piarda zeci de clienti", potrivit Madalinei Popescu, general manager al companiei de recrutare Pluri Consultants, pentru cotidianul citat.Potrivit legii, un salariat in Romania trebuie sa munceasca maxim 48 de ore pe saptamana. Durata ce depaseste acest interval trebuie compensata prin ore libere platite in urmatoarele 30 de zile dupa efectuarea acesteia. mai mult
Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 09:08