Deputatul PNL Andreea Paul atrage atentia ca Romania e la coada UE in ceea ce priveste turistii straini care ne trec granita, ocupand locul 23 din 28.
Tara noastra a atras in 2015 in jur de 2 milioane de turisti straini, mult mai putin decat vecinii bulgari (3 milioane de turisti straini) si unguri (5 milioane de turisti straini), arata Paul, citand datele Eurostat.
Deputatul a anuntat ca a depus un proiect cu 10 propuneri pentru promovarea turistica a Romaniei.
"Turismul are in Romania si la nivel local, chiar in conditiile actuale de infrastructura si de cazare, un potential imens nevalorificat. In Romania - o tara cu sute de obiective turistice absolut unice in lume, vin putin peste 2 milioane de turisti straini anual. Orasul New York este ...citeste mai departe despre "Romania e ocolita de turistii straini: Vezi cati ne-au trecut granita si care sunt destinatiile cele mai populare" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 03 August 2016, ora 17:35
Romania a fost, in 2014, o destinatie ceva mai atractiva si pentru straini, fie ca au venit pentru afaceri, fie pentru vacante, afirma Lucia Morariu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), intr-un interviu acordat Agerpres.
Ea a subliniat ca, daca Romania ar fi atras in 2014 mai multi investitori straini, daca am fi avut mai multe autostrazi pentru ca turistii sa ajunga repede dintr-un oras in altul si daca TVA de 9% s-ar aplica la toate serviciile din turism, nu doar la cazarea cu mic dejun, atunci cresterile pe leisure, business travel si incoming ar fi fost mai mari.
De asemenea, Lucia Morariu a mentionat ca, in opinia sa, operatorii de turism trebuie sa fie corecti in relatia cu statul si sa-si plateasca taxele si impozitele, sa nu faca o concurenta neloiala celor care opereaza legal, dar si Statul, trebuie sa ajute, la randul sau, prin politici coerente de promovare, constructie de drumuri si urbanism de calitate, o industrie care contribuie cu aproximativ 2% la Produsul Intern Brut.
Cum apreciati, din punctul de vedere al ANAT, piata de turism din Romania? Plusuri si minusuri...
Anul 2014 a fost un an de consolidare pentru unele companii de turism pe segmentele pe care s-au consacrat, de patrundere accentuata pe segmente noi, cum ar fi cele de business travel si incoming pentru alte companii, si de cresteri de pana la 10% per total, fata de 2013. Cresterile sunt evidentiate si de Institutul National de Statistica. Ultimele date... mai mult
Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 15:39
Brasovul a fost, anul trecut, cel mai vizitat oras de turisti straini din tara noastra, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).
Cu toate ca Bucurestiul s-a situat pe primul loc in acest clasament, reprezentantii INS au precizat ca cei mai multi dintre vizitatori au venit in Capitala in interes de afaceri, nu pentru a-si petrece vacanta, potrivit Biz Brasov.
Astfel, judetul Brasov a reusit sa atraga in total 119.000 de turisti straini in primele 11 luni ale anului trecut, in timp ce 75.000 de vizitatori straini s-au indreptat spre judetul Timis. Acestea au fost urmate de Sibiu, cu 71.000 de turisti din alte tari, si de Mures, care a atars 65.000 de vizitatori din ...citeste mai departe despre "Turistii straini s-au inghesuit sa-l vada: Cel mai vizitat oras din Romania in 2013" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 10:22
Agentiile evita sa duca grupurile de turisti straini in Centrul Vechi, atunci cand acestea ajung in Bucuresti, din cauza hotilor de buzunare, care profita de aglomeratia de pe strazile inguste si le fura turistilor, in general persoane in varsta, portofelele si camerele foto.
"Cand vin turistii straini in Bucuresti, ii ducem in tururi de oras, care dureaza, in medie, cam patru ore. Palatul Parlamentului este o mare atractie, Patriarhia, fostul palat regal, Arcul de Triumf, dar si Muzeul Satului, unde se mai odihnesc, pentru ca au si ei o varsta. Cam patru ore dureaza un tur al Bucurestiului", a declarat agentiei MEDIAFAX George Marginean, proprietarul agentiei Karpaten Turism, specializata in aducerea turistilor straini in Romania.
El a spus ca majoritatea turistilor straini care ajung in Romania in excursii de grup sunt persoane de varsta a treia.
"In Centrul Vechi nu-i ducem. Am avut foarte multe grupuri pe care le-am dus acolo si s-au inregistrat foarte multe furturi. Sunt hoti de buzunare care, cum vad turistii straini, care sunt in general batranei, le fura portofelele, aparatele de fotografiat, cartile de identitate, pasapoartele, si avem dureri de cap. E foarte periculos si evitam sa-i ducem acolo. Dar nu doar la noi se intampla asta, pentru ca si in alte capitale sunt hoti de buzunare", a adaugat Marginean.
Si Mircea Vladu, directorul general al Prestige Tours, agentie care aduce straini in Romania, confirma ca riscul de furt este mai ridicat in... mai mult
Duminica, 16 Septembrie 2012, ora 16:17
Un studiu Mastercard arata ca italienii, in special cei din Roma si Milano, reprezinta cel mai "cheltuitor" grup de turisti straini care viziteaza Bucurestiul. Conform studiului, cei aproximativ 112.000 de straini veniti din cele doua orase vor cheltui echivalentul a 560 de milioane de euro.
Bucurestiul va primi cei mai multi vizitatori din Paris (circa 114.000 in acest an, care vor cheltui in total echivalentul a 154 milioane de dolari), urmati de cei din Londra, Amsterdam si Tel-Aviv.
Italienii cheltuiesc cei mai multi bani in Bucuresti
Insa cei care vor cheltui cel mai mult, echivalentul a circa 329 milioane de dolari, sunt cei doar aproximativ 68.000 de straini veniti din Roma, locul cinci in topul oraselor care trimit vizitatori la Bucuresti. Ceea ce inseamna peste 5.000 de dolari de persoana. Acelasi raport crescut se mentine in cazul celor vin din Milano - locul 8 in topul vizitatorilor, cu doar 44.000 de straini dar care au cheltuit sau vor cheltui 231 milioane dolari.
Conform studiului Mastercard, Londra ramane, pentru al doilea an consecutiv , destinatia turistica numarul unu din intreaga lume, sustinuta de jubileul de Diamant al reginei Marii Britanii, dar si de Jocurile Olimpice.
Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) este ferm convinsa ca Bucurestiul poate sustine evenimente majore, sportive sau culturale, evident nu de talia Jocurilor Olimpice sau ale unui campionat mondial de fotbal.
"Daca sunt bine... mai mult
Marti, 12 Iunie 2012, ora 09:01
Peste 4.000 de turisti romani, dar si straini din Germania, Spania, Israel si Franta, au cerut informatii de la Centrul de Informare Turistica al Capitalei, in sase luni de la deschidere in cadrul programului "Bucurestiul turistic", ei solicitand date despre cluburi, restaurante si trasee tematice, potrivit Mediafax.Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, luni la bilantul de trei ani de la preluarea mandatului, ca lansarea programului "Bucurestiul turistic" este primul pas pe care Primaria Capitalei il face pentru a pune in valoare potentialul bucurestean si pentru a marca traseele lui turistice.
"Ne propunem sa avem targuri de sarbatorile traditionale si sa ne gandim la un targ anual pentru a prezenta oferta orasului nostru. Am inceput sa pregatim materiale pentru ambasade pentru a putea face Bucurestiul si mai cunoscut decat este", a precizat edilul Capitalei.
Primul Centru de Informare Turistica a Bucurestiului este localizat in Pasajul de la Piata Universitatii.
In mai putin de sase luni de la deschiderea lui, peste 4.000 de turisti, atat cetateni romani, cat si straini au solicitat informatii despre posibilitatea de petrecere a timpului liber (s-au interesat de obiective turistice, trasee tematice, restaurante, cluburi), a spus Oprescu.
Majoritatea turistilor straini erau veniti din Germania, Spania, Israel si Franta. In 2010 au fost distribuite aproximativ 50.000 de harti turistice si 40.000 de albume de prezentare a orasului Bucuresti, precum si peste 30.000... mai mult
Luni, 20 Iunie 2011, ora 23:33