Dupa o investigatie care a durat mai bine de doi ani, Consiliul Concurentei ar putea amenda, in zilele urmatoare, compania Orange Romania cu peste 10 milioane de euro pentru abuz de pozitie dominanta pe piata de plati si reclame prin SMS.
Inca din a doua parte a zilei de joi, presa a publicat, pe surse, informatii cu privire la faptul ca Orange Romania a incasat de la Consiliul Concurentei o amenda uriasa, in cuantum de 1% din cifra de afaceri. Or, in conditiile in care - potrivit raportarilor de la Finante - anul trecut Orange a facut afaceri de peste 1,1 miliarde de euro, e lesne de inteles ca valoarea amenzii depaseste 10 milioane de euro.
Contatat de Ziare.com, directorul Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat ca, intr-adevar, s-a propus aplicarea de sanctiuni, dar ca inca nu s-a luat o decizie finala, in acest sens.
"Noi inca discutam, deci nu pot confirma aceasta informatie acum. Potrivit procedurii, a avut loc o audiere, se propune sanctionarea, iar conducerea Consiliului trebuie sa decida. La momentul de fata nu s-a decis. Vom decide pana la finele anului", ne-a precizat Bogdan Chiritoiu.
Inca din luna octombrie, Bogdan Chiritoiu anuntase ca exista aceasta propunere de sanctionare a Orange, apreciind ca in 2018 cuantumul amenzilor aplicate ar putea fi al doilea cel mai mare din istoria institutiei. Pana acum, cele mai mari sanctiuni le-a dat Consiliul Concurentei in 2011, cand a verificat benzinarii.
Inspectorii Consiliului Concurentei... mai mult
Vineri, 21 Decembrie 2018, ora 11:17
Veniturile Orange Romania au crescut, in baza comparabila, cu 4,9% in primul trimestru din acest an fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, la 230 milioane euro, in principal datorita numarului mai mare de utilizatori ai serviciilor de internet mobil.
La 31 martie 2014, Orange avea 10,394 milioane clienti in Romania, noteaza compania intr-un comunicat. Pentru finele anului trecut, compania a raportat 10,436 milioane clienti.
Traficul de internet mobil a crescut cu 44% in primul trimestru fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, pe fondul cresterii numarului de clienti care utilizeaza acest serviciu, precum si ca urmare a vanzarilor mai mari de smartphone-uri, care au avansat cu 45%, se arata intr-un comunicat transmis marti de Orange Romania.
Extinderea serviciilor 4G a contribuit de asemenea la cresterea traficului de internet mobil, inclusiv streaming audio si video.
Astfel, veniturile din servicii de date obtinute de Orange in Romania au urcat cu 25% in perioada analizata, potrivit unei prezentari a grupului francez.
"Rezultatele financiare inregistrate in primul trimestru al anului continua tendintele manifestate in anii anteriori si confirma interesul romanilor pentru servicii de ultima generatie. Faptul ca tot mai multi clienti, de toate varstele, descopera avantajele accesului la informatii oriunde si oricand, prin internetul mobil, este incurajator. Astfel, Orange isi propune sa le ofere clientilor sai cea mai buna experienta de... mai mult
Marti, 29 Aprilie 2014, ora 11:02
Orange Romania l-a numit in functia de director financiar pe Diego Martinez Lopez, care a preluat responsabilitatile de la Ludovic Pech, numit director financiar la Mobistar, Belgia, dupa ce, timp de 3 ani, a lucrat la operatorul roman.
In noul sau rol la Orange Romania, Diego Martinez Lopez va avea misiunea de a continua programele de crestere a eficientei companiei.
Diego Martinez Lopez s-a alaturat grupului Orange in anul 2000
Diego Martinez Lopez, cu o experienta bogata in domeniul financiar, a coordonat numeroase programe strategice de eficienta si de transformare in cadrul grupului Orange si a dezvoltat modele de business pentru lansarea de noi servicii si tehnologii, precum servicii TV si retele broadband de mare viteza.
De la sfarsitul anului 2009 si-a inceput activitatea la sediul central din Paris al Grupului Orange, unde a ocupat functia de Vicepresedinte al departamentului Business Performance and Controlling, in cadrul diviziei Home & Convergence a Grupului Orange. Din aceasta pozitie, a condus si a monitorizat activitatile Grupului legate de servicii fixe, internet si convergenta.
El s-a alaturat Grupului Orange in anul 2000, la Orange Spania, unde a ocupat mai multe pozitii importante, printre care cea de Director a Departamentelor de Controlling si Financial Planning.
Orange Romania, 10,2 milioane clienti in primul semestru
Orange Romania a avut in prima jumatate a anului venituri de aproximativ 450 milioane euro, valoare apropiata de... mai mult
Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 14:20
Orange implineste astazi 10 ani de la lansarea brandului pe piata din Romania, cand Dialog si ALO au fost integrate in reteaua internationala a operatorului.
Estimarile companiei prognozate pentru urmatorii ani, imediat dupa rebranduire, au fost depasite prin cresterea numarului de clienti ajungand ca, la finalul anului 2003, numarul lor sa fie cu 50% mai mare fata de 2002, iar in 2004 cu 123%.
De-a lungul celor 10 ani Orange a lansat mai multe premiere in Romania, printre care se numara programul Orange Thank You, serviciul MMS, Orange film, tehnologia 3G, oferta pentru juniori si cea pentru seniori, serviciul HD Voice si cea mai mare viteza de internet mobil de 43,2 Mbps.
La 31 decembrie 2011, Orange Romania avea 10.262.065 de clienti, fata de 10,5 milioane la finele lui 2010, adica o pierdere de 240.000 de utilizatori. mai mult
Joi, 05 Aprilie 2012, ora 13:39
Orange Romania a obtinut venituri de 937 milioane de euro in 2011, mai mici cu 3,6% comparativ cu anul precedent.
Venitul mediu anual pe utilizator (ARPU) a fost de 82 euro, potrivit rezultatelor anuntate miercuri de Grupul France Telecom-Orange.
In ultimul trimestru din 2011, veniturile Orange Romania s-au ridicat la 239 milioane de euro, in scadere cu 1,6% comparativ cu perioada corespunzatoare a anului anterior.
La 31 decembrie 2011, Orange Romania avea 10.262.065 milioane de clienti. In ultimul trimestru, baza de clienti a inregistrat o crestere cu peste 78.000 de noi clienti fata de trimestrul anterior.
La finalul anului trecut, Orange a oferit in premiera viteze de date mobile de pana la 43,2 Mbps in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si in zonele lor metropolitane. Astfel, Orange asigura cea mai rapida retea de date mobile din Romania.
De asemenea, compania a investit in reteaua de date 3G/HSDPA, oferind internet mobil de mare viteza de pana la 21,6 Mbps in peste 550 de localitati si la metrou. Prin investitiile in retea, Orange acopera acum 99.87% din populatia Romaniei in reteaua 2G si 82.51% in reteaua 3G, din care 78.23% beneficiaza de viteze de transfer date de pana la 14,4 Mbps.
In 2011, vanzarile de smartphones au depasit ca valoare vanzarile cumulate din anii precedenti, avand o crestere in volum de 63% fata de 2010. Reteaua Orange a fost modernizata intens pentru a sustine cresterea cu 62% a traficului de internet mobil la... mai mult
Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 11:08
Directorul financiar al France Telecom, Gervais Pellissier a anuntat intentia companiei de a vinde o parte din operatiunile sale din Europa ca urmare a incetinirii cresterii veniturilor sale pe continent, informeaza Bloomberg, citat de NewsIn. In afara de Franta, Polonia si Spania, toate celelalte tari sunt implicate in revizuirea portofoliul european, a spus Pellissier.
Directorul executiv al France Telecom, Stephane Richard, va evalua activitatea din Austria, Belgia si Romania, compania anuntand ca vanzarile sale de pe pietele europene mai mici au crescut cu 1,2%, fata de 5,8% in Africa si Orientul Mijlociu, excluzand Egiptul.
Profitul EBITDA al companiei a scazut in primul trimestru cu 1,3%, la 3,73 miliarde de euro, pe fondul introducerii unor taxe pentru cumparatori si al instabilitatii din Egipt.
Orange Romania a inregistrat in primul trimestru din acest an venituri de 222 de milioane de euro, in scadere cu 6% fata de aceeasi perioada din 2010, potrivit rezultatelor financiare prezentate in martie de grupul France Telecom.
La 31 martie 2011, Orange Romania avea 10,3 milioane de clienti, in scadere cu 5% fata de perioada similara a anului precedent.
Baza de clienti PrePay a continuat sa se diminueze, in timp ce numarul de abonati a crescut fata de primul trimestru al anului 2010.
Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 82,7 euro.
Potrivit reprezentantilor companiei, cresterea inflatiei din luna februarie peste nivelul asteptat a accentuat scaderea consumului,... mai mult
Marti, 03 Mai 2011, ora 14:44
Orange Romania a inregistrat in primul trimestru din 2011 venituri de 222 milioane de euro, cu 6% mai mici fata de aceeasi perioada din anul anterior, potrivit France Telecom, citat de NewsIn.La 31 martie 2011, Orange Romania avea 10,3 milioane de clienti, in scadere cu 5% fata de perioada similara a anului precedent.
Baza de clienti PrePay a continuat sa se diminueze, in timp ce numarul de abonati a crescut fata de primul trimestru al anului 2010.
Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 82,7 euro.
Potrivit reprezentantilor companiei, cresterea inflatiei din luna februarie peste nivelul asteptat a accentuat scaderea consumului, nu doar pe piata de telecom, ci si in alte domenii, rezultatele Orange fiind comparabile cu cele ale altor companii din Romania din diferite industrii.
"Ultimii doi ani de criza economica si-au pus amprenta pe obiceiurile de consum ale clientilor.
Chiar daca observam o oarecare imbunatatire a mediului economic, cererea va creste intr-un ritm mult mai lent, iar in domeniul telecom, care este oricum un domeniu cu o concurenta feroce, eroziunea veniturilor va continua si in trimestrele urmatoare.
Inca de la inceputul crizei am dezvoltat o strategie elastica, adaptandu-ne la conditiile pietei.
Suntem multumiti de rezultatele obtinute, ca ne-am pastrat o baza solida de abonati si ca Orange se mentine lider de piata" a declarat CEO Orange Romania, Thierry Millet.
Segmentul de broadband isi continua evolutia pozitiva, Orange ajungand la peste 3,1... mai mult
Marti, 03 Mai 2011, ora 11:07
Orange Romania a inregistrat anul trecut venituri de 973 de milioane de euro, in scadere cu 7,8% fata de 2009, potrivit rezultatelor financiare prezentate joi de grupul France Telecom si preluate de Mediafax.In ultimul trimestru din 2010, Orange a inregistrat un venit total de peste 243 milioane de euro. Comparativ cu trimestrul anterior, evolutia anuala s-a imbunatatit cu 4,2 puncte procentuale, ajungand la o diminuare de 4,5%.
"In 2010 am facut progrese importante. Am reusit sa stabilizam ritmul de scadere care a incetinit, atat de la an la an, cat si de la trimestru la trimestru.
Cota valorica de piata a crescut in comparatie cu anul anterior. In anul 2010 am luat mai multe masuri de eficientizare si perfectionare (francize, Orange Care, oferte pentru smartphone-uri, programe de perfectionare pentru forta de vanzari, programe de imbunatatire a experientei clientilor), ale caror efecte se vor vedea pe termen lung si care ne vor ajuta sa indeplinim obiectivele strategice pentru urmatorii cinci ani" a declarat CEO Orange Romania, Thierry Millet.
La finalul anului 2010, Orange avea 10,5 milioane de clienti, reusind sa atraga peste 60.000 de noi clienti, in trimestrul patru.
Comparativ cu perioada similara a anului precedent, baza a scazut cu 5%, in principal din cauza evolutiei segmentului PrePay.
Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 83,1 euro. mai mult
Joi, 24 Februarie 2011, ora 10:49