Interdictia impusa de administratia Trump cu privire la descarcarea aplicatiei chineze TikTok, care ar fi trebuit sa intre in vigoare pe 12 noiembrie, a fost blocata de un judecator federal, scrie Variety.
Cazul a fost adus in fata curtii de trei creatori TikTok, care au sustinut ca ordinul executiv al presedintelui Trump prin care era stabilita o interdictie completa a aplicatiei in SUA incalca dreptul la libertatea de expresie, stipulat in Primul Amendament.
Casa Alba sustine ca TikTok reprezinta o amenintare la securitatea nationala.
Hotararea preliminara de vineri de a bloca interdictia a fost data de judecatorul districtual Wendy Beetlestone din Pennsylvania, care a scris ca reclamantii "au demonstrat posibilitatea clara de daune ireparabile". Ea a mai remarcat faptul ca descrierile facute de Guvernul american referitor la amenintarea pe care o reprezinta aplicatia TikTok sunt formulate "ipotetic", astfel, nu a putut descoperi riscul prezentat.
Decizia a venit dupa ce, pe 28 septembrie, un alt judecator a blocat interdictia de descarcare a TikTok in SUA cu cateva ore inainte de intrarea in vigoare.
Cei trei creatori de continut TikTok in cazul din Pennsylvania - Douglas Marland, Cosette Rinab si Alec Chambers - au deschis proces presedintelui Donald Trump si lui Willbur Ross, secretarul american al Comertului, pe 18 septembrie.
TikTok este folosita de peste 100 de milioane de americani si 50 de milioane o folosesc zilnic, potrivit documentelor depuse... mai mult
Sambata, 31 Octombrie 2020, ora 10:35
Daca Oracle vrea sa continue razboiul cu Google, trebuie sa faca acest lucru intr-o curte de apel, a decis un judecator.
Judecatorul William Alsup a refuzat propunerea deschiderii unui nou proces intentat de Oracle companiei Google pentru incalcarea unor brevete si a decis ca daca ei doresc continuarea luptei, aceasta va trebui sa fie la curtea de apel. Recent, majoritatea din cei 12 jurati prezenti la proces au decis impotriva Oracle. Din cauza lipsei unanimitatii, Oracle spera ca va avea sansa sa isi reargumenteze cazul, scrie CNET.
Astfel, urmatorul pas al Oracle ar putea fi continuarea procesului la Curtea Federala de Apel.
Decizia vine dupa ce Google a cerut saptamana trecuta ca Oracle sa plateasca costurile administrative ale procesului, care depasesc 4 milioane de dolari. Banii nu acopera insa si onorariul avocatilor.
Kristin Zmrhal, project manager la Google a aparat cererea companiei cu privire la suma mentionata mai sus, explicand ca ei sunt cei care au castigat procesul si are dreptul de a-si recupera cheltuielile.
Oracle a dat in judecata Google in 2010 pentru incalcarea drepturilor de autor si a unor brevete ce au legatura cu prezenta unor tehnologii Java pe sistemul de operare Android. Oracle detine Java ca parte a achizitiei Sun Microsystems, facuta la inceputul anului 2010. mai mult
Sambata, 14 Iulie 2012, ora 17:40
Dupa o saptamana de la inceperea deliberarilor, juriul a ajuns la o concluzie privind acuzatiile de incalcare a brevetelor Oracle de catre Google, gasindu-i pe acuzati nevinovati pentru utilizarea limbajului de programare Java pentru sistemul de operare Android.
Oracle sustinea ca Google a incalcat doua brevete care ar fi fost folosite pentru sistemul de operare Android. Procesul a acoperit opt puncte de acuzare pentru doua patente separate. Data fiind decizia, nu va mai fi nevoie de negocierea daunelor pe care Google le-ar fi platit daca era gasita vinovata. De altfel, Google si Oracle au cazut de acord sa amane discutiile despre plata unor drepturi de autor incalcate, scrie The Verge.
Judecatorul care s-a ocupat de proces a declarat, dupa ce a trimis juratii acasa, ca este cel mai lung proces civil la care a participat in intreaga sa cariera.
Aceasta este cea mai recenta victorie a Google in mai multe procese care i-au fost intentate in ultima perioada.
Chiar daca juriul a decis printr-un vot unanim ca Google nu este vinovata de incalcarea brevetelor Oracle, prin folosirea structurii, ordinii si organizarii a 37 de interfete Java, ei nu au fost de acord asupra unui alt subiect - daca acestea au fost folosite cu drepturi depline sau nu.
Pe de alta parte, juratii au gasit compania Google vinovata de incalcarea a doua drepturi de autor detinute de Oracle - folosirea codului rangeCheck si folosirea a opt linii de cod Java in Android, acuzatii pentru care... mai mult
Joi, 24 Mai 2012, ora 18:46
Compania Oracle a decis ca ar prefera sa dea din nou in judecata SAP AG pentru incalcarea drepturilor de autor, decat sa accepte despagubirile castigate in primul proces.
Oracle a castigat primul proces impotriva companiei concurente din Germania, SAP, pe care a acuzat-o ca a furat informatii legate de softwarele Oracle, scrie Bloomberg.
Oracle a cerut, initial, despagubiri de 2,3 miliarde de dolari de la SAP, dupa ce compania germana rivala a recunoscut ca au fost descarcari "neautorizate" de materiale software ale Oracle.
Reprezentantii Oracle sustin ca nu vor accepta despagubirile de 1 miliard de dolari si ca vor intenta un proces impotriva SAP. mai mult
Marti, 07 Februarie 2012, ora 09:25
British Telecom cere Google daune de miliarde de dolari intr-un proces in SUA. BT sustine ca sistemul de operare Android incalca o serie de brevete-cheie ale companiei telecom, alaturandu-se astfel companiei Apple, Oracle si Microsoft in "lupta" impotriva Android.
Procesul vizeaza sase brevete incalcate de Google Maps, Google Music, advertising-ul in functie de locatie si produse de pe Android Market, potrivit The Guardian.
Daca s-ar incheia in gavoarea BT, procesul ar putea insemna ca Google sau producatorii de dispozitive mobile ar trebui sa plateasca British Telecom drepturile de autor pentru fiecare dispozitiv cu Android de pe piata.
Miscarea British Telecom ar putea insemna ca Google este acum dat in judecata de sase mari companii din intreaga lume. Printre companiile care au atacat Android pana acum se numara si Apple, Oracle, Microsoft si eBay. mai mult
Luni, 19 Decembrie 2011, ora 10:26
Grupul IT Oracle vrea daune de miliarde de dolari de la Google intr-un proces asupra unor patente legate de segmentul smartphone-urilor, transmite Reuters, citat de Mediafax.Documentul depus la tribunal este prima mentiune publica a valorii despagubirilor vizate de Oracle.
Oracle a deschis procesul impotriva Google anul trecut si a acuzat ca tehnologia Android, folosita de Google pentru sisteme de operare ii incalca patentele pentru limbajul de programare Java.
Unii analisti considera disputa un semn al intensificarii rivalitatii intre cele doua companii.
Cazul face parte, de asemenea, dintr-o serie mai larga de litigii intre producatorii de telefoane mobile si firmele de software privind proprietatea asupra patentelor folosite pentru smartphone-uri si tablete.
In lipsa unei intelegeri, procesul dintre Oracle si Google ar urma sa inceapa pana in noiembrie. mai mult
Vineri, 17 Iunie 2011, ora 14:03
Oracle va actiona luni in justitie in Statele Unite grupul german SAP, solicitand daune de cel putin 2,3 miliarde de dolari pentru descarcarea de pe internet si utilizarea ilegala, fara licenta, a unor secvente de cod ale companiei americane, transmite Bloomberg, citat de Mediafax. SAP a recunoscut oficial ca o divizie care acum nu mai exista, denumita TomorrowNow, care se ocupa de intretinere software pentru clienti, a descarcat de pe internet si utilizat fara licenta programe Oracle.
Duelul dintre cei mai mari producatori de software pentru afaceri din lume i-ar putea aduce in instanta, in calitate de martori, atat pe directorul general al Oracle, Larry Ellison, cat si pe Leo Apotheker, fost CEO al SAP, care incepe luni lucrul in pozitia de director general al Hewlett-Packard, unul dintre cei mai mari rivali americani ai Oracle.
Potrivit Oracle, Apotheker a fost responsabil de "conduita" diviziei TomorrowNow.
SAP sustine ca directorii sai nu aveau cunostinta despre descarcarile de pe internet efectuate de angajatii TomorrowNow, care a fost inchisa in anul 2008.
Grupul german califica pagubele estimate de Oracle drept "exagerari grosolane" si considera ca principalul scop al procesului este de a hartui competitorii.
"Unicul obiectiv este umilirea. Afirmand ca l-ar putea cita pe Apotheker ca martor, Oracle a atacat si Hewlett-Packard", spune si Joshua Greenbaum, analist al industriei software la Enterprise Applications Consulting. mai mult
Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 11:07