Directorul general al Oracle Romania, Sorin Mindrutescu, a declarat, la iesirea de la DNA, ca Oracle nu e parte din dosar, considerand ca e vorba despre "o regretabila neintelegere".
"Singurul lucru pe care as vrea sa il spun e ca compania Oracle nu e parte din acest dosar. Consideram, din datele care ne-au fost puse la dispozitie, ca este vorba de o regretabila neintelegere. Impreuna cu avocatii nostri, vom incerca sa aducem in zilele urmatoare probele noastre pentru a incerca sa rezolvam aceasta regretabila neintelegere", a spus Sorin Mindrutescu.
Directorul general al Oracle Romania, Sorin Mindrutescu, a sosit miercuri seara, la sediul DNA, afirmand ca in opinia sa este vorba despre o neintelegere.
"Nu stiu, acum aflam. Consider ca este o neintelegere. Vom vedea", a spus Mandrutescu la sosirea la sediul DNA, fiind intrebat in legatura cu acuzatiile care i se aduc.
Procurorii DNA au facut, miercuri, perchezitii la sediul Oracle Romania, directorul general al companiei anuntand la acel moment, prin intermediul avocatului, ca nu cunoaste acuzatiile si ca va cere sa afle mai multe elemente din dosar, insa a precizat ca, fiind o procedura in curs, va ramane rezervat cu declaratiile. ...citeste mai departe despre "Seful Oracle, la iesirea de la DNA: Oracle nu e parte din acest dosar. Consideram ca e vorba de o regretabila neintelegere" pe Ziare.com mai mult
Joi, 08 August 2019, ora 07:22
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fac, miercuri, perchezitii la sediul companiei Oracle din Pipera.
Conform unor surse judiciare citate de G4Media, procurorii au un caz de posibila coruptie in mediul privat.
Sursa citata noteaza ca ar fi vizate contracte acordate in schimbul unei mite foarte mari.
Perchezitiil au inceput de dimineata, de la ora 09:0, iar suspectul ar urmea sa fie adus la sediul DNA.
- Revenim cu detalii - ...citeste mai departe despre "Perchezitii la sediul Oracle din Pipera" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 07 August 2019, ora 16:30
Leon Panetta, fost director CIA si fost secretar al Apararii in Administratia Obama, a devenit director al companiei Oracle.
Panetta a fost Secretar al Apararii in perioada 2011-2013 si a condus CIA din 2009 in 2011. De asemenea, Panetta a fost director al Biroului de Management si Buget in Administratia Clinton, iar in perioada 1977-1993 a fost congresman din partea districtului 16 al Californiei, scrie gigaom.com.
Numirea unui sef CIA poate ridica unele intrebari, mai ales printre cei care militeaza pentru dreptul la intimitate si la ...citeste mai departe despre "Oracle, achizitie cu "greutate": Noul director, un fost sef CIA" pe Ziare.com mai mult
Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 08:11
Larry Ellison a facut un pas inapoi din fruntea companiei Oracle, dar cofondatorul gigantului IT nu este scos din joc. Modelul bicefal de conducere adoptat saptamana aceasta dupa demisia lui Ellison, cu Mark Hurd si Safra Catz impartind puterea la varful companiei, vine ca urmare a solicitarii lui Ellison.
Cu puteri similare pe arii diferite este totusi de asteptat ca, in curand, unul din cei doi directori executivi Oracle sa clacheze. Nu doar confuzia starnita in randul angajatilor si a clientilor va genera plecarea unui dintre cei doi inlocuitori ai lui Ellison, ori chiar a amandurora, ci chiar nemultumirea resimtita de Hurd si Catz, observa redactorii publicatiei Businessweek.
In asteptarea primei greseli
Pentru profesorul Noel Tichy de la Universitatea din Michigan, este clar ca puterea absoluta obtinuta doar pe jumatate nu este in masura sa satisfaca ambitiile unui lider. "Starneste sentimente ciudate in mintea si sufletul celor care la sfarsitul unei zile de munca au fost crescuti sa tinteasca obtinerea unei rasplate integrale", afirma Tichy.
La Oracle, sarcinile celor doi executivi sunt clar impartite: Catz raspunde de productie, sectorul financiar si juridic, iar Hurd este responsabil de vanzari, service si coordonarea lantului de industrii Oracle la nivel mondial. O imparteala corecta, ar argumenta unii, uitand de exemplul pus in practica pe acelasi scenariu la Kraft, cu Betsy Holden si Roger Deromedi in rolurile principale, cand masura a fost luata... mai mult
Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 16:39
In timp ce preluarile de companii scumpe, care dezvolta aplicatii mobile, sunt principalele evenimente din acest an, Oracle a aratat ca nu trebuie platit foarte mult pentru indeplinirea obiectivelor.
Marile preluari din prima parte a acestui an s-au orientat catre companii cunoscute, aflate in crestere rapida, cum ar fi OpenTable si WhatsApp. Desi multe companii s-au orientat catre domenii in crestere - fie aplicatiile mobile, pentru internet sau sisteme cloud-computing - Oracle a optat pentru Micros Systems, un producator de aplicatii mai ieftin si mai putin cunoscut, spun cei de la BusinessWeek.
Oracle a platit pentru compania Micros 4,6 miliarde de dolari, suma de 17 ori mai mare decat profitul operational inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari, fata de o medie de 22 de ori, platita de alti giganti pentru preluarea companiilor de internet sau software, conform datelor furnizate de Bloomberg. Si prima de 20% oferita actionarilor Micros pentru preluare este, de asemenea, printre cele mai scazute din ultimii patru ani.
"Strategia Oracle a fost inteligenta, si a cumparat active bune, la un pret bun", a spus Brent Thill, analist de la UBS din San Francisco. "Nu este o afacere relativ scumpa, comparativ cu celelalte. Este o marja de tranzactie decenta si Oracle, probabil, a apreciat ca poate obtine mai mult".
Multe companii vor sa gastige o pozitie cat mai buna in piata
Microsoft, International Business Machines, SAP si Oracle sunt, probabil, printre... mai mult
Marti, 24 Iunie 2014, ora 16:48
Producatorul american de software Oracle Corp este interesat sa preia compania Micros Systems pentru cinci miliarde de dolari, informeaza Wall Street Journal, care citeaza o sursa apropiata tranzactiei.
Conform cotidianului, pretul platit de Oracle urca valoarea companiei Micros la peste cea data de cotatia din piata, de 67 de dolari/titlu, conform Reuters.
Micros System produce echipamente (point-of-sale) si software pentru hoteluri si restaurante. Oracle mai preluat companii care dezvolta aplicatii tip cloud, cum ar fi si producatorul de aplicatii de marketing Responsys.
Aceasta tranzactie, daca va fi confirmata, va fi cea mai mare preluare a Oracle dupa cea din 2009, cand a platit 5,6 miliarde de dolari pentru Sun Microsystems.
Bloomberg a anuntat saptamana trecuta ca cele doua companii erau in negocieri. Oracle si Micros System inca nu au comentat informatiile aparute in piata. mai mult
Luni, 23 Iunie 2014, ora 08:57
Grupul american Oracle intentioneaza sa isi extinda activitatea in afara Bucurestiului, deoarece va avea nevoie de mai mult spatiu pentru birouri si intentioneaza sa continue investitiile in Romania si sa-si creasca afacerile, a declarat presedintele companiei, Safra Catz.
"Niciodata nu ne-am imaginat ca vom atinge 3.000 de angajati in Romania, nu puteam sa fim asa optimisti. Asa ca am luat la inceput o cladire, apoi am mai luat inca una (...) Avem cateva sute de locuri disponibile care vor fi fara indoiala ocupate in termen de un an si cel mai probabil vom avea nevoie de mai mult spatiu", a afirmat Catz intr-o conferinta de presa organizata impreuna cu Banca Transilvania, conform mai mult
Marti, 20 Mai 2014, ora 16:07
Oracle Academy Romania si Ministerul Educatiei Nationale au reinnoit memorandumul de colaborare prin care cadre didactice participa la cursuri de Programare Java si Tehnologii ale Bazelor de Date Oracle.
Acordul include acum trei noi orase din Romania - Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara, unde vor fi livrate cursuri de Introducere in Java, Programare Java si Design & Programare Baze de Date cu SQL.
"Cursurile oferite in fiecare an de Oracle Academy le asigura elevilor si profesorilor posibilitatea de a intra in contact direct cu tehnologia Oracle. Acest lucru le permite sa isi dezvolte abilitati importante, foarte cerute de industria IT si care le ofera un mare avantaj competitiv cand incep sa lucreze intr-o companie, oriunde in lume. Este o sansa pentru ei sa faca primul pas catre cariere specifice secolului 21," a declarat Sorin Mindrutescu, GM Oracle Romania.
Profesori de liceu vor participa la cursuri de programare
Prin acest program, 150 de profesori din licee selectate din judetele Cluj, Iasi si Timis vor participa la cursuri de Introducere in Java si Programare Java in anul academic 2013-2014. De asemenea, 125 de profesori vor participa la atelierele Introducere in Java folosind Alice oferite de Oracle Academy.
Ca rezultat al acestei initiative de formare a profesorilor, un numar estimativ de pana la 3,750 elevi de liceu din Romania vor dobandi abilitati in tehnologia Oracle. In anul fiscal 2013, Oracle Academy a pregatit 182 profesori de liceu.... mai mult
Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 09:06
Conditiile economice actuale din Romania impun companiilor sa mentina costurile la un nivel cat mai scazut in toate segmentele de business, astfel incat fiecare sa aiba fonduri disponibile pentru inovatii, a declarat intr-un interviu acordat Business24, Sorin Mindrutescu, directorul general al Oracle Romania.
Cum a evoluat economia Romaniei in 2013, din punctul de vedere al Oracle?
Conditiile economice actuale le impun companiilor sa mentina costurile la un nivel cat mai scazut in toate segmentele de business. Pentru o companie precum Oracle, acest lucru inseamna ca trebuie sa oferim solutii pentru consolidarea sistemelelor informatice, de simplificare a operatiunilor IT, pentru a ajuta companiile sa cheltuiasca mai putin pentru mentenanta de baza astfel incat sa aiba resurse mai mari disponibile pentru inovatii, noi solutii, CRM.
Cum a fost piata solutiilor bazelor de date?
Oracle este in continuare lider al pietei bazelor de date, cu o cota de piata mai mare decat cea a urmatorilor patru competitori la un loc. Mai mult, ne-am consolidat pozitia prin lansarea noii versiuni a solutiei noastre pentru baze de date, Oracle Database 12c.
Care au fost noutatile lansate de Oracle in Romania in acest an?
Oracle Database 12c, care include un nou concept fundamental prin care bazele de date sunt si mai rapide si mai usor de administrat, fiind pregatite sa ofere solutii cloud.
La Oracle Openworld am anuntat, de asemenea, optiunea in-memory pentru bazele... mai mult
Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 07:01