Cum poate sa devina afacerea mea mai vizibila in Google? Cum pot aduce site-ul pe pozitii cat mai bune in rezultatele motoarelor de cautare? Cum pot obtine conversii mai multe? Toate aceste intrebari - si nu numai - ii framanta pe cei care detin business-uri in mediul online, si care cauta sa le obtina de la diverse agentii SEO care isi expun ofertele tot pe piata online-ului.
Pe cat de numeroase pot fi intrebarile, pe atat de complexe pot fi si raspunsurile la fiecare dintre ele. Situatia pare insa mult mai bine clarificata - in urma explicatiilor urmatoare, oferite de expertii de la E-Advertising, orice antreprenor poate sa obtina lamuririle necesare.
Toate problemele sesizate anterior au - se pare - o singura rezolvare: un audit SEO realizat "ca la carte", in cadrul caruia vor fi identificate aspecte diverse ce vor ajuta la:
Identificarea lipsurilor site-ului analizat;Cuantificarea resurselor ce trebuie alocate pentru obtinerea rezultatelor dorite;Gasirea strategiilor potrivite pentru a depasi competitorii;Identificarea tacticilor prin care poate fi marita vizibilitatea si numarul de conversii.
Probabil ca multi se intreaba ce presupune un audit SEO si de ce nu ar fi mai indicata alegerea directa a unei companii care ofera servicii de optimizare pentru motoarele de cautare.
O asemenea decizie poate fi regretata ulterior, intrucat exista numeroase aspecte ce trebuie avute in vedere si pe care nu orice agentie SEO le are in vedere, cel putin nu din randul... mai mult
Marti, 11 Decembrie 2018, ora 10:11
Competitia este principalul factor pentru care antreprenorii online sunt din ce in ce mai receptivi la noile tendinte si formule de promovare online.
In prezent, marketingul online cuprinde numeroase instrumente si metodologii ca urmare a dezvoltarii sale firesti din industria publicitatii clasice. Asadar, tot mai multi owneri de business-uri online inteleg si investesc in actiuni de optimizare SEO avand ca obiectiv cresterea vizibilitatii online a website-urilor acestora.
Ovidiu Joita este unul dintre cei mai consacrati oameni de marketing din Romania. La debutul carierei sale profesionale a fost manager A.P.I.I.P., ulterior devenind actionar intr-o agentie de publicitate clasica, iar in anul 2008 a infiintat o agentie specializata in servicii SEO, iAgency.ro.
Pentru inceput, de ce sa investesti in servicii de optimizare SEO?
Alegi sa investesti in optimizare SEO cand intelegi o chestiune foarte simpla: nimeni nu cauta informatii in a 2-a sau a 3-a pagina de rezultate Google.
Prezenta online nu este asigurata doar de crearea unui website, fie el magazin de prezentare sau magazin online. Prezenta online trebuie inteleasa in termeni de vizibilitate. In fiecare zi, oamenii cauta informatii pe internet si putini sunt cei care cumpara un produs sau acceseaza un serviciu fara sa se documenteze in prealabil despre calitatea acestora sau fara sa caute informatii despre brand-ul respectiv.
Dezvoltarea unui business online implica o serie de actiuni menite sa... mai mult
Vineri, 19 Octombrie 2018, ora 15:55
Daca nu te-ai mai confruntat pana acum cu optimizarea SEO, este posibil sa te simti intimidat de volumul mare de informatii pe care trebuie sa il asimilezi. Acest lucru se datoreaza faptului ca specialistii in domeniu au in spate ani de experienta, in care au fost nevoiti sa invete permanent lucruri noi pentru a tine pasul cu Google si actualizarile sale periodice de algoritmi.
Bineinteles, ca in orice alt domeniu, exista un numar de aspecte fundamentale ale optimizarii SEO cu care trebuie sa te familiarizezi, urmand ca pe parcurs sa incerci sa ramai la curent cu noile trenduri, tehnici si strategii din domeniu care mai apar.
Inainte de a te simti descurajat, este important sa intelegi ca, desi optimizarea SEO este un domeniu vast, daca incepi cu notiunile esentiale si te lamuresti in privinta fiecareiae, vei reusi cu siguranta sa intelegi fundamentele acestuia si modul in care functioneaza.
Asadar, iata care sunt cele noua aspecte esentiale pe care ar trebui sa le stii despre optimizarea SEO:
1. Imaginea de ansamblu, sau scopul final al unei strategii de optimizare SEO
Inainte de a trece la invatarea unor tehnici specifice, este important sa intelegi imaginea de ansamblu cand vine vorba de SEO. Scopul final al unei strategii de optimizare SEO este de a ajuta un site sa ocupe pozitii cat mai favorabile in motoarele de cautare, pe cuvintele cheie specifice domeniului sau de activitate.
Desi exista multe instrumente cu ajutorul carora se poate atinge acest... mai mult
Joi, 11 Octombrie 2018, ora 01:31
De fiecare data cand un utilizator realizeaza o cautare pe Google, motorul ii afiseaza in primele pozitii anumite site-uri, in functie de relavanta lor. Dar cum stabileste aceste aspecte? Cum stie Google cat de calitativ este continutul unui site sau in ce masura poate acesta sa ajute utilizatorul?
Ei bine, functionarea dupa anumiti algoritmi este modalitatea in care se realizeaza aceste rezultate, respectiv adaptarea continua a motorului la diversele schimbari pe plan SEO este felul in care sunt afisate site-urile in functie de cautari.
Expertii E-Advertising.co, o agentie de publicitate cu experienta in domeniu, vine in intampinarea celor ce se afla in cautarea unor raspunsuri cu privire la acest subiect cu o serie de lamuriri si precizari. Iata despre ce este vorba.
Pozitionarea site-ului in motorul Google si factorii care o influenteaza
Vizibilitatea online a unui site este influentata de continutul slab calitativ pe care acesta il are. Modalitatile prin care proprietarul isi poate analiza site-ul pentru a aduce asupra acestuia imbunatatirile necesare, astfel ca Google sa il afiseze printre primele rezultate sunt axate pe strategiile SEO.
Iata care sunt conceptele cheie care vizeaza calitatea paginii web si cum pot fi acestea folosite pentru a obtine vizibilitate in rezultate.
Indicatorii si semnalele care au influenta in cautari sunt, pe langa calitatea continutului, frecventa de utilizare de cuvinte cheie de interes major pentru nisa respectiva,... mai mult
Joi, 07 Iunie 2018, ora 15:32
S-ar putea sa fi auzit ca link buildingul este mort. Nimic mai fals. Foarte multe persoane asociaza link buildingul cu tactici de marketing de tipul black hat, dar puteti crea un profil de link-uri natural, care sa fie adecvat, sa adauge valoare continutului si care nu va fi penalizat de Google si alte motoare de cautare.
Link building-ul este esential pentru activitatea de optimizare seo. Deoarece Google a lansat algoritmul Google Penguin, link buildingul a devenit mai mult o abilitate, necesitand mai mult timp si experienta.
Deoarece link buildingul implica obtinerea de link-uri de la site-uri web relevante, de calitate si de inalta autoritate, este esential pentru popularitatea oricarei platforme online.
Va permite sa cresteti vizibilitatea postarilor din blog, sa generati trafic de pe alte site-uri, sa deveniti o autoritate in industria dvs., precum si sa va indexati rapid in paginile de cautare.
Puteti realiza campanii de advertoriale utilizand o varietate de strategii. Acest articol evidentiaza unele dintre cele mai populare si actuale metode de link building si discuta unele dintre argumentele pro si contra pentru fiecare dintre ele.
Apoi, vom incepe sa intram mai adanc in subiect pentru a vedea directia in care se indreapta link buildingul in viitor.
Metode actuale de link building
Crearea de continut
Continutul, precum si campaniile de advertoriale reprezinta unele dintre cele mai comune, eficiente si simple metode de white hat marketing... mai mult
Joi, 14 Decembrie 2017, ora 12:22
Ai investit timp si bani in construirea unui website ca la carte? Eforturile tale au fost in zadar daca website-ul nu devine un motor de venituri pentru business-ul tau, acest lucru fiind posibil doar daca genereaza trafic de calitate, targetat pe utilizatorii care cauta produsele si serviciile tale.
Una din cele mai eficiente metode de a atinge acest obiectiv este prin intermediul optimizarii SEO, care iti ajuta site-ul intr-un mod organic sa ocupe pozitii de top in Google pe cuvintele cheie specifice business-ului tau online.
SEO este un proces complex care presupune atat creativitate cat si skill-uri tehnice, motiv pentru care antreprenorii online apeleaza, cel mai adesea, la o agentie SEO profesionista.
Dar cum poti fi sigur ca ai facut o alegere corecta, avand in vedere competitia din acest domeniu? Mai exact, cum poti sti ca ai ales o agentie profesionista si nu una neserioasa?
Adevarul este ca o agentie SEO care stie ce face iti poate aduce pozitii mai bune in Google, mai mult trafic de calitate si potentiali clienti, in timp ce o agentie SEO neprofesionista poate face mai mult rau site-ului tau, distrugandu-ti si ultima farama de vizibilitate online pe care o aveai.
SEO este un domeniu care evolueaza constant, intr-un ritm accelerat, asadar trebuie sa te asiguri ca investesti in serviciile unei agentii SEO care iti aduc rezultate pozitive, prin tehnici eficiente si de actualitate.
O greseala frecvent intalnita printre marketeri este a crede ca SEO... mai mult
Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 18:30
1(P) Raspunsul intrebarii din titlu este afirmativ. Orice site care doreste sa atraga clienti pentru servicii sau pentru produse are nevoie de vizibilitate in motoarele de cautare.
In 2017 toti oamenii au aflat ce este Google si majoritatea internautilor folosesc acest motor de cautare, in Romania, avand o cota de piata de peste 90%.
Promovarea online a unui site se poate face prin diferite mijloace/modalitati:
- promovarea Pay Per Click sau PPC. Aceasta tehnica ajuta site-urile sa fie vizibile in Google, prin anunturi sponsorizate (Adwords) sau pe Facebook, Linkedin prin campanii de reclame sau sponsorizarea unui anunt.
- promovarea prin bannere pe alte site-uri sau alte forme de publicitate disponibile (abonamente, conturi, etc)
- promovarea prin video marketing (Ex: Youtube)
- PR online, prin publicarea constanta a unor articole despre brandul, produsele sau serviciile pe care le avem
- SEO (search engine optimization), optimizarea site-ului pentru a creste pozitia de afisare in motoarele de cautare pentru anumite cuvinte cheie
Sigur, toate modalitatile de promovare au avantaje si dezavantaje, iar daca ne permitem si vrem sa fim leaderi pe piata in care activam, ar fi indicat sa le valorificam pe toate.
Din pacate nu toate business-urile online isi permit sa valorifice si sa investeasca in toate formele de promovare online, fapt care ii face pe oamenii de marketing ai companiilor sa fie nesiguri pe aceste canale si incerti in ceea ce priveste... mai mult
Luni, 20 Februarie 2017, ora 09:00