Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, devenind in ultimii ani un magnet pentru multi investitori. Acestia au observat potentialul acestei zone aflata in plina dezvoltare pe diverse planuri. Inclusiv imobiliar. Daca te-ai gandit sa investesti si tu in imobiliare, iata 5 motive serioase, pentru care ar trebui sa iti indrepti atentia catre Sibiu.
Sibiu, intr-o continua crestere
In ultimii 2-3 ani, investitiile imobiliare in judetul Sibiu au fost intr-o continua crestere. Aceasta regiune a devenit un adevarat magnet pentru romani, dar si pentru investitorii straini care au inceput sa construiasca tot mai multe spatii de birouri si fabrici. Acest lucru a dus la o crestere economica in judet, transformand Sibiul intr-o zona ideala pentru investitii in imobiliare.
Spre exemplu, centrul istoric al Sibiului este o zona extrem de cautata si de turisti, si de catre cei care vor sa isi deschida businessuri in domeniul hotelier. Aceasta zona ultracentrala a orasului este vizitata anual de mii de turisti, care vor sa se cazeze in apartamente frumoase, amplasate cat mai aproape de Piata Mare. Locuintele construite in aceasta zona sunt foarte cautate, asa ca preturile lor sunt intr-o continua crestere; ori, acest lucru inseamna o investitie pe termen lung cu profit garantat.
Imobiliarele in Sibiu – o sursa de venit
Sibiul este unul dintre cele mai vizitate orase din Romania, asa ca multe din apartamentele din zona sunt inchiriate turistilor. Din ce in ce... mai mult
Joi, 23 Decembrie 2021, ora 08:07
Investitorii imobiliari sunt in continuare interesati de proiecte noi in Romania, chiar si in contextul epidemiei de Covid-19, arata un studiu al firmei de consultanta imobiliare Colliers International asupra pietei de investitii, realizat in randul a peste 60 de fonduri de investitii, dezvoltatori, manageri de active si banci.
In acelasi timp, 70% dintre investitorii activi in segmentul terenurilor sustin ca au in plan sa incheie toate sau cel putin unele dintre tranzactiile deja in curs, conform unui studiu dedicat pietei terenurilor desfasurat in randul a 115 profesionisti activi pe acest segment imobiliar.
Cele doua studii fac parte dintr-o analiza ampla asupra pietei imobiliare in ansamblu, bazata pe informatii relevante ale factorilor de decizie din toate segmentele de piata, care vor fi prezentate in perioada urmatoare.
Potrivit Colliers International, Capitala ramane epicentrul investitiilor in acest an.
"Cei mai multi dintre investitorii din piata imobiliara cauta sa inteleaga mai bine situatia actuala inainte de a lua decizii de investitii (64%)", arata studiul.
Totusi, aproape un sfert dintre cei care au participat la studiul Colliers International in piata de investitii declara ca, daca s-ar ivi oportunitatea unei tranzactii cu conditii favorabile, ar investi chiar si in contextul incertitudinilor actuale.
Bucurestiul ramane locatia preferata pentru noi investitii pentru aproximativ 57% dintre respondenti, iar mai bine de 25% dintre cei... mai mult
Marti, 14 Aprilie 2020, ora 14:36
Industria fondurilor de investitii din Romania concentreaza peste 10 miliarde de euro, dar nu are inca un cadru legal, adaptat la momentul actual.
Actualele fonduri de investitii functioneaza in baza Regulamentului 15/2004, adoptat de fosta autoritate de reglementare a pietei de capital - CNVM - cu 3 ani inainte de integrarea Romaniei in UE.
De aceea, adoptarea unei noi Legi care sa transforme actualele fonduri in Fonduri de Investitii Alterntive (FIA) devine mai necesara ca oricand.
Un proiect al unei astfel de legi a fost discutat de un grup de lucru organizat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, inca din prima parte a anului 2016.
Adoptarea unor noi reglementari pentru FIA dau posibilitatea fondurilor de a investi sub supravegherea ASF in domenii cat mai variate. In acest fel, pot fi mobilizate in mod legal resurse financiare importante care vor contribui la cresterea economica prin investitii realizate in infrastructura, imobiliare, agricultura etc.
Aparitia unor noi tipuri de fonduri de investitii in piata financiara, aduce avantaje si investitorilor, care pot investi intr-un cadru organizat si supravegheat de ASF, in conditiile in care valoarea investitiilor (a unitatii de fond, a valorii activului net contabil este certificata de un tert independent-depozitarul).
Pe data de 12 iunie 2018, la Bucuresti, va avea loc o dezbatere pe aceasta tema, care va reuni parlamentari, investitori institutionali, administratori de fonduri, avocati si alti... mai mult
Luni, 04 Iunie 2018, ora 12:21
Cele mai profitabile investitii in 2018 vor fi cele care se disting de normalul constructiilor clasice, fie apartamente mari (90 mp - 120 mp), fie apartamente mici (28 mp - 42 mp), in timp ce casele au devenit tot mai solicitate de catre investitori, fiind considerate investitii oportune, care ofera un grad de confort sporit clientilor cumparatori, potrivit unei analize realizate de o companie de consultanta imobiliara.
Profitabilitatea unor astfel de investitii este data de valoarea indicelui yield, un indice important de masurare a randamentului unei investitii in imobiliare. Randamentele acestor proprietati rezidentiale depind de mai multi factori precum amplasamentul, compartimentarea, dotarile sau finisajele aferente, transmite AGERPRES.
Analiza realizata de Wizmo.ro si RE/MAX Grup de Lux arata ca apartamentele in cladiri cu regim mic de inaltime, situate in zone apropiate de puncte de interes precum centre de afaceri, scoli private, institutii medicale vor deveni tot mai atractive pentru cei interesati sa investeasca. Randamentul pentru astfel de investitii, calculat in functie de pretul proprietatii si valoarea chiriei generata anual, va avea valori diferite in functie de particularitatile zonei si ale apartamentului.
"Piata de investitii imobilare a cunoscut in ultima perioada o evolutie dinamica marcata de nevoile tot mai specifice ale cumparatorilor interesati de investitii rentabile. In conditiile actuale, clientii sunt in cautare de oportunitati care... mai mult
Luni, 26 Februarie 2018, ora 15:46
Banca Comerciala Romana (BCR) a inregistrat, pe parcursul primelor 5 luni din acest an, o crestere de peste patru ori a vanzarilor de credite ipotecare acordate in lei, comparativ cu aceeasi perioada din anul 2013, se arata intr-un comunicat al bancii.
"BCR inregistreaza vanzari de credite ipotecare Casa Mea la un nivel cel putin egal cu cel de credite ipotecare Prima Casa. Acesta este un semnal puternic ca piata imobiliara este pe un trend ascendent sustenabil, tranzactiile imobiliare putand fi sustinute din activitatea de baza a bancii", se arata in comunicat.
In prezent, BCR ofera clientilor credite de finantare a locuintei fara comisioane si o dobanda fixa de 5,25% pe o perioada de cinci ani.
"Suntem singura institutie bancara care ofera imprumuturi imobiliare cu rate fixe competitive in moneda nationala. Aceasta este solutia ideala pentru a oferi clientilor certitudinea sumelor de plata lunare pe parcursul urmatorilor ani. Acum, cand dobanzile la lei au ajuns la minime istorice se iveste oportunitatea de a fixa rata de dobanda pe o perioada mai mare de timp (5 ani) si de a proteja clientii de o posibila crestere a acesteia", a declarat Andrew Gerber, director Produse Retail in cadrul BCR.
Spre exemplu, pentru un credit Casa Mea, in valoare de 150.000 de lei, pe 30 de ani, dobanda este de 5,25% pe an, fixa in primii conci ani si ulterior variabila (ROBOR la sase luni + 2,1%), DAE este de 5,36%, taxa de evaluare - 300 de lei inclusiv TVA, rata lunara - 828... mai mult
Luni, 23 Iunie 2014, ora 16:00
Investitile imobiliare vor fi intotdeauna un pariu cu multe riscuri dar, in acelasi timp, cu tot atat de multe sanse de reusita. In imobiliare trebuie sa ai grija sa nu investesti niciodata sumele de care vei avea nevoie in scurt timp, sa ai grija ca durata unei finantari trebuie sa fie de aproximativ jumatate din viata bunului finantat si sa nu investesti niciodata ceea ce nu iti poti permite sa pierzi.
Business24 iti recomanda cartea "Pariul proprietatii - Ghidul investitiei imobiliare inteligente" scrisa de Mircea Eduard Uzunov si Marcoci Liviu, o carte care iti vorbeste despre legile investitiilor in imobiliare, riscuri si alternative.
Autorii te sfatuiesc sa nu investesti in imobiliare sumele de care vei avea nevoie in scurt timp, ci banii pe care ii poti exclude o perioada din campul investitiilor tale, pentru valoarea investitiei fluctueaza si, la un moment dat, valoarea sa va creste.
Ei subliniaza, insa, si oportunitatile care pot aparea pe perioada de criza, in care piata imoblilara este afectata de criza de pe pietele financiare. Mai mult, in aceasta perioada "se deschid portile Raiului" se arata cartea lui Mircea Eduard Uzunov si Marcoci Liviu, care explica modul in care "oamenii de succes" stiu sa foloseasca se aduca efectele crizei in avantajul lor.
Autorii vorbesc despre semnalele cand piata intra in "perioada cumparatorului", cat dureaza aceasta perioada, dar si despre perioadele in care cel care vnde are un atu in fata celui care cumpara.... mai mult
Sambata, 08 Iunie 2013, ora 00:00
Ce pot sa mai spere investitorii de la imobiliare, cel mai afectat segment economic din ultimii 3 ani? Poate cineva sa garanteze ca preturile la imobile au atins pragul minim? Aceasta e intrebarea de baza pentru toti cei care mai cred in imobiliare.
Cui ii mai pasa de real estate-ul romanesc in actuala conjunctura economica internationala? Poate celor care au un interes direct, imediat, o nevoie stringenta de a cumpara/vinde un imobil. In rest, mai inscrie cineva imobiliarele pe lista de prioritati, in afara proiectelor deja incepute?
Dupa 2008, imobiliarele autohtone au devenit un fel de paria economic. Scaderea valorii proprietatilor cu 30-70% i-a adus sectorului aceasta noua eticheta.
Intre 2004 si 2008, cand economia Romaniei duduia, acest domeniu de activitate era, de departe, "regina" dezvoltarii nationale. Se vorbea de investitii imobiliare de la cele mai sofisticate birouri pana la ultima parloaga de teren din provincie. Majoritatea visau castiguri fabuloase, continue, in timp record.
Surprinzator sau nu, exista castigatori certificati. Dovada sunt sumele din banci pe care le detineau la inceputul crizei. Ce s-a intamplat cu acest cash?
Sa ai bani e o mandrie. Daca i-ai facut din speculatii imobiliare, cu atat mai merituos. Nu mai conteaza daca a fost vorba de noroc sau intuitie. Timpul, insa, trece si 2012 a inceput. Pentru cei care au, in continuare, lichiditati, exista permanent o dilema: sa pastreze banii in banci sau sa (re)investeasca in... mai mult
Sambata, 17 Martie 2012, ora 14:30
Dupa terminarea crizei, Bucurestiul se poate dovedi un vad bun pentru investitorii cu apetit spre imobiliare. Un segment putin exploatat, dar care va avea in viitor potential de investitie este reprezentat de spatiile industriale.
Halele de productie si spatiile logistice vor fi cele mai bune investitii, potrivit specialistului in imobiliare doctor Ion Radu Zilisteanu.
Bucurestiul se afla pe locul 12 intr-un top realizat de cotidianul britanic "The Telegraph" care cuprinde cele mai favorabile 20 de orase pentru investitiile in imobiliare. Capitala se pozitioneaza in fata unor capitale europene precum Viena, Praga, Bruxelles.
Analistul imobiliar, doctor Ion Radu Zilisteanu explica acest lucru prin faptul ca Romania face parte din grupul tarilor emergente de la periferia UE, care dupa terminarea crizei vor avea rate de crestere mult mai mari decat tarile vechi din UE. De asemenea, preturile relativ scazute ale imobilelor din Bucuresti constituie un alt avantaj major in fata altor capitale europene.
Specialistul in imobiliare spune ca dupa iesirea din criza nu toate zonele din interiorul unui segment imobiliar vor evolua in acelasi ritm.
Dupa iesirea din criza nu toate zonele din interiorul unui segment imobiliar vor evolua la fel. Vor exista zone in care va exista profit mai bun si zone in care nu va exista profit. Sigur ca trebuie ca decizia sa fie luata in conostinta de cauza cu consultanta specializata.
"Piata rezidentiala se afla intr-o pozitie de... mai mult
Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 08:00
Bucurestiul este mai atractiv pentru investitorii imobiliari decat Viena, Bruxelles, Praga sau Paris, potrivit unui top realizat de cotidianul britanic The Telegraph, care situeaza Capitala pe pozitia a 12-a in randul celor mai interesante 20 de orase europene pentru investitii.
Printre punctele forte ale pietei imobiliare din Bucuresti, publicatia britanica noteaza costurile reduse ale tranzactiilor si economia post-tranzitie solida. Randamentul moderat spre scazut al chiriilor, taxarea ridicata a veniturilor din inchiriere si tendinta de a proteja chiriasii reprezinta dezavantaje pentru capitala Romaniei.
Top zece al celor mai atractive destinatii pentru investitii imobiliare este dominat de Europa de Est, iar dintre orasele din vestul continentului doar Amsterdam, Roma si Berlin reusesc sa se plaseze in prima jumatate a clasamentului.
Budapesta ofera cele mai bune oportunitati investitorilor, urmata de Skopje (Macedonia), Amsterdam, Istanbul, Zagreb, Talin (Estonia), Berlin, Roma, Riga (Letonia) si Chisinau.
Pe pozitia 11, chiar inaintea Bucurestiului, se afla Varsovia, iar pozitiile urmatoare sunt ocupate de Bratislava, Liubliana si Viena. Ultimele cinci clasate sunt Bruxelles, Sofia, Praga, Helsinki si Paris. mai mult
Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 18:07