Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) vrea sa deschida in acest an un centru comercial la Galati, primul proiect din oras de acest tip, si sa inceapa constructia la un proiect similar in Tagu Jiu.
"La Galati am inceput demolarea constructiilor de pe teren si vrem sa deschidem in acest an centrul comercial. De asemenea, vrem sa incepem in acest an constructia la proiectul din Targu Jiu pe care intentionam sa-l finalizam anul viitor. Totodata ne uitam la cateva oportunitati de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale, atat in Bucuresti cat si in alte orase din tara", a declarat Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI.
NEPI a achizitionat anul trecut de la o companie locala un teren de 12,7 hectare in Galati, la aproximativ 25 de kilometri distanta de Promenada Mall Braila, centrul comercial detinut tot de fondul de investitii. La Galati proiectul va avea o suprafata de 30.000 de metri patrati.
In acest an, NEPI a cumparat mai multe loturi de teren invecinate, cu o suprafata totala de aproximativ 4 hectare in Targu Jiu, de asemenea, un oras in care nu exista un centru comercial modern. Terenurile se afa in apropierea supermarketului Kaufland din oras. NEPI intentioneaza sa construiasca pe acest teren un centru comercial de circa 25.000 metri patrati.
Intrebat daca au fost incheiate contracte de inchiriere pentru aceste proiecte, Slabbert a spus ca nu-si face probleme ca nu va gasi chiriasi.
"In proportie de 70%... mai mult
Marti, 04 Iunie 2013, ora 15:56
Romania ocupa primul loc in topul destinatiilor europene cu oportunitati pentru investitorii in centre comerciale, potrivit unui studiu al companiei de consultanta imobiliare Savills.
Tara noastra este urmata, in ordine, de Polonia, Ungaria, Cehia si Austria.
Primul loc ocupat de Romania in acest top se datoreaza cresterii rapide a cheltuielilor de consum si a vanzarilor de retail. Se estimeaza ca vanzarile de retail vor inregistra in Romania, in urmatorii cinci ani, cresteri intre 6,1% si 6,2% pe an, potrivit Mediafax.
"Chiar daca economia Romaniei este volatila, legata puternic de cea a Greciei prin relatii comerciale si financiare, Guvernul a facut progrese bune in ceea ce priveste sistemul fiscal si prin scaderea deficitului bugetar in 2011. Rata somajului este relativ scazuta, de 7,4%, iar densitatea de centre comerciale este printre cele mai reduse din cele 16 piete analizate (84 mp/1.000 de locuitori), oferind astfel bune oportunitati de dezvoltare", se arata in studiu.
In acelasi timp, randamentul pe piata centrelor comerciale din Bucuresti este de 8,75%, cel mai mare dintre pietele analizate, dupa Dublin.
In toate tarile analizate, corectiile fiscale vor pune presiune pe cheltuieli, unele tari urmand sa fie mai putin afectate decat altele.
In studiul realizat de Savills se estimeaza ca, in urmatoarele 12 - 18 luni, consumul va fi modest.
"In ansamblu, vanzarile de retail vor incepe sa-si revina incepand cu 2014. In medie, se asteapta o... mai mult
Marti, 16 Octombrie 2012, ora 17:21
Royal Bank of Scotland estimeaza oportunitati de crestere importante pentru sectorul bancar de investitii islamic, anticipand ca ratele de crestere a activelor vor stagna la 15-20% anual, iar nivelul profiturilor va urca, potrivit unui oficial al bancii, citat de Reuters.
Seful segmentului global pentru sectorul bancar islamic al RBS, Navid Goraya, a declarat ca profiturile au crescut, iar costurile de finantare au scazut, conturand o pozitie solida pentru sectorul islamic in acest an.
"Profitabilitatea nu a fost atinsa. Am putea vedea o crestere a profitabilitatii", a declarat el, la summitul sectorului financiar-bancar islamic, adaugand ca in cele sase tari care formeaza Consiliul de Cooperare din Golf - cele mai mari piete pentru serviciile financiare islamice - cresterea activelor va ramane la 15-20% anual, in pofida crizei financiare.
RBS si-a stabilit patru domenii strategice pentru sectorul bancar islamic, precum pietele de capital, finantarea corporatista si managementul riscului, produse si investitii structurate.
Cererea pentru investitii provenita de la cei 1,3 miliarde de musulmani a crescut, iar activele conforme cu legea islamica sunt estimate a fi intre 700 si 1.000 de miliarde de dolari.
"Sectorul bancar islamic va continua sa creasca la aceeasi viteza sau chiar mai repede", a mai spus Goraya, aratand ca multe banci islamice nu au fost afectate de pierderi importante, ca urmare a naturii lor conservatoare.
Royal Bank of Scotland (RBS), al carei actionar... mai mult
Luni, 13 Aprilie 2009, ora 14:26