Think tank-ul INACO - Initiativa pentru Competitivitate a lansat Ghidul Surselor de Finantare pentru Companii in Timpul Crizei COVID-19, dedicat tuturor antreprenorilor care vor sa isi mentina afacerile pe linia de plutire, sa isi pastreze angajatii sau chiar sa isi dezvolte afacerea pe noile coordonate create de criza noului coronavirus.
"Un sondaj Best Jobs arata ca peste 50% dintre angajatorii romani au planuri sa isi continue afacerile, in ciuda agravarii pandemiei de coronavirus.
Pentru toti antreprenorii care vor sa isi mentina afacerile pe linia de plutire, sa isi pastreze angajatii sau chiar sa isi dezvolte afacerea pe noi coordonate create de criza COVID-19, think tank-ul INACO Initiativa pentru Competitivitate a lansat Ghidul Surselor de Finantare pentru Companii in Timpul Crizei COVID-19.
Este cea de-a noua editie din seria Ghidurilor de finantare pentru companii, realizata de comunitatea de profesionisti voluntari ai INACO", se arata intr-un comunicat.
Ce domenii sunt vizate de INACO
Domeniile vizate de noul ghid INACO sunt: sanatatea, extinderea productiei si dezvoltare servicii, cercetare, dezvoltare, inovare, dezvoltarea resurselor umane, domeniul piscicol, agricol, pomicol, vitivinicol, dialog social, infrastructura mare in energie si tehnologie, stimularea mediului de afaceri, a culturii si a media, initiative de sprijin civice si private.
"Bani exista! Acest ghid aduna ultimele noutati pentru salvarea companiilor, 48 de oportunitati... mai mult
Sambata, 28 Martie 2020, ora 13:56
Production Conference, cel mai mare eveniment adresat optimizarii proceselor de fabricatie, aflat la ce-a de-a doua editie, va avea loc la Crowne Plaza Hotel si va reuni lideri internationali si locali ai industriei. Evenimentul organizat de Evensys va avea loc in perioada 14-16 aprilie.
In cele trei zile ale evenimentului, participantii vor afla informatii actuale despre oportunitatile si provocarile cu care se confrunta fabricile din Romania.
Prima zi a evenimentului (14 aprilie) cuprinde un seminar intensiv despre Implementarea Excelentei Operationale in serviciile de productie, sustinut de catre Dr. Patrick McLaughlin, Senior Lecturer Manufacturing Management, Course Director Operations Excellence MSc, Cranfield University (UK).
Cele patru sesiuni ale seminarului isi propun sa aduca in prim plan strategiile care conduc la performanta intr-o unitate de productie, aspectele cheie pentru ca implementarea procedurilor sa aiba succes si importanta culturii organizationale in performanta unei organizatii.
In cea de-a doua zi (15 aprilie) va avea loc conferinta evenimentului, in cadrul careia cei mai buni experti si reprezentanti ai industriei vor prezenta oportunitatile si provocarile pe care le intampina fabricile in procesul de productie.
Participantii vor afla cum pot beneficia firmele romanesti de oportunitati de co-finantare, care sunt noile tehnologii si sisteme dezvoltate pentru a imbunatati calitatea echipamentelor in procesul de fabricatie sau cum... mai mult
Luni, 17 Martie 2014, ora 17:10
Companiile din toate domeniile, precum si autoritatile publice locale si centrale au oportunitatea de afla care sunt metodele de finantare alternative creditului bancar, in cadrul conferintei cu acelasi nume care va avea loc, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, pe data de 15 noiembrie, la Bucuresti.
Care sunt domeniile prioritare care vor fi finantate din fonduri europene in perioada 2014-2020,ce tipuri de proiecte pot fi depuse si care este parcursul unui potential beneficiar pentru a accesa fonduri nerambursabile sunt teme ce vor fi prezentate in cadrul conferintei. De asemenea, vor fi prezentate si idei de proiecte finantabile prin prisma prioritatilor europene.
Autoritatile publice locale, dar si companiile private vor afla cum isi pot finanta activitatea prin emisiune de obligatiuni, dar si despre alte metode inovative de atragere de capital.
Daca orice alte metode de finantare a activitatii nu se potrivesc companiei, operatiunile de factoring reprezinta cea mai buna modalitate de a imbunatati fluxurile de numerar ale acesteia si de a mari viteza de rotatie de capitalului, reducand termenele de plata la maxim 24 de ore de la emiterea facturilor. Finantari Structurate, Forfetare, Scontare, Factoring si studii de caz vor fi prezentate in cadrul conferintei.
Companiile private care vor sa atraga bani din piata de capital, fara a fi obligate la rambursarea sumelor atrase, pot apela la emisiuni de actiuni prin cedarea unei parti din... mai mult
Marti, 29 Octombrie 2013, ora 11:06
Un antreprenor din Romania, care vrea sa-si "creasca" afacerea intampina mari dificultati in gasirea unei surse de finantare, mai ales daca se afla la inceput de drum.
Bancile sunt reticente la la proiectele antreprenorilor, astfel ca acestia din urma se vad nevoiti sa caute alte surse de finantare pentru dezvoltarea afacerii. Pe lista unor eventuale solutii se numara: ajutoarele de minimis de la stat, fondurile europene sau incubatoarele de afaceri.
Business24 a analizat posibilitatile de finantarea pentru dezvoltarea unei afaceri care nu are mai mult de un an pe piata:
Fonduri nerambursabile
O prima varianta de finantare este ajutorul de minimis de la stat in valoare de 200.000 de euro. Acesta se adreseaza companiilor care sunt deja pe piata si au nevoie de finantare pentru investitii si dezvoltare. Cel mai important avantaj al programului este acela ca o firma poate obtine o infuzie de capital de pana la 200.000 de euro, bani care sunt nerambursabili.
In plus, pot aplica la acest tip de finantare companii din diverse domenii, existand restrictii doar asupra firmelor care activeaza in sectorul agricol, transport rutier si sectorul carbunelui.
Totusi, aceasta masura de finantare prezinta si dezavantaje. In primul rand, finantarea se acorda pe principiul "primul venit, primul servit" si banii ajung doar pentru aproximativ 500 de proiecte. In plus, startul pentru o astfel de finantare se da in 2014.
Fondurile europene
O alta solutie de finantare... mai mult
Vineri, 05 Iulie 2013, ora 08:12