Washingtonul a dat startul negocierilor pentru incheierea unui accord nuclear cu Iranul, Moscova i-a stat alaturi in calitate de partener politic in afacerile externe din Orientul Mijlociu, dar Uniunea Europeana vrea sa castige cel mai mult de pe urma ridicarii sanctiunilor pentru Iran.
La doar doua luni dupa incheierea acordului nuclear cu Iranul, companiile europene se zbat sa-si asigure partea leului intr-o economie mai mare decat a Thailandei, in care rezervele de petrol sunt comparabile cu acelea ale Canadei, arata Bloomberg.
In vreme ce acordul nuclear incheiat intre Teheran si restul marilor puteri nucleare ale lumii pare sa fi depasit principalele piedici, grupuri de investitori straini tatoneaza piata in cautarea celor mai bune afaceri.
Intelegerea vizeaza reducerea programului nuclear al Iranului in schimbul ridicarii sanctiunilor care au ingenuncheat economia tarii si au izolat sectorul bancar de restul pietelelor internationale.
"Iranul este o tara care prezinta un potential economic inca neexplorat. Au intentia sa se dezvolte pentru a asigura stabilitatea financiara a populatiei, dar si sa exporte pe pietele din vecinatate si din Africa", explica Sowmya Rajagopalan, analist de piata la Frost& Sullivan in Chennai, India.
S-a spart gheata
Danezii si francezii sunt primii care redescopera Iranul dupa ridicarea sanctiunilor internationale.
Marti, 22 septembrie, danezii de la Novo Nordisk, cel mai mare producator de insulina de pe glob, au... mai mult
Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 17:30
2015 ridica strategilor din companii intrebari cu raspuns incert precum: "care va fi impactul noilor realitati ale zonei UE asupra mediului de afaceri local?", "care sunt riscurile si oportunitatile pentru Romania?", "cum ar putea evolua criza din Ucraina si care sunt efectele estimate pe termen scurt si pe termen lung?" sau "cum se va resimti scaderea pretului petrolului sau tendinta de crestere a dolarului american?".
Pornind de la aceasta perspectiva macro, pentru cei care construiesc strategii de afaceri performante, lista de intrebari continua: "care sunt caile de urmat pentru consolidarea increderii consumatorului?", "care sunt factorii cheie pentru a fi mereu inaintea competitorilor?", "care sunt noile nevoi ale pietei si modalitatile de adaptare a strategiei de inovare si a operatiunilor?".
Toate acestea sunt doar cateva dintre temele pe care manageri de top si specialisti din cele mai importante companii le vor aborda in cadrul evenimentului "CEO Conference - Shaping the future", care se va desfasura pe 19 februarie 2015, la Hotel Radisson Blu, sala Atlas, din Bucuresti.
Evenimentul se adreseaza directorilor de companii si managerilor de top si isi propune sa fie o ocazie de dezbatere a celor mai fierbinti teme la inceput de an si o sursa de inspiratie, invatare si transformare pentru realizarea unui nou nivel de crestere.
Cele doua sesiuni ale evenimentului abordeaza in profunzime teme precum: investitii si finantare pentru o revenire economica... mai mult
Vineri, 13 Februarie 2015, ora 12:20
Cele mai performante 50 de companii din Romania au avut anul trecut o cifra de afaceri totala de aproape 4 miliarde de euro, cu 47% mai mult fata de 2012, si nicio companie inclusa in clasament nu are afaceri sub 25 de milioane de euro, potrivit Top 50 Best Performers, realizat de Coface.
"Companiile din clasament au reusit sa obtina in 2013 o cifra de afaceri totala de aproape patru miliarde de euro, cu mult mai mare in comparatie cu editiile precedente (cu 47% fata de 2012 si respectiv cu 29% fata de 2011), inversandu-se astfel tendinta de reducere a calibrului firmelor observata in clasamentul de anul trecut si confirmandu-se un interes crescut al firmelor de dimensiuni mai mari pentru eficientizarea activitatii si asigurarea unui cat mai bun echilibru financiar in paralel cu eforturile de dezvoltare comerciala", se arata intr-un comunicat al Coface.
Comparativ cu studiile din anii anteriori, calibrul firmelor prezente in Top50 Best Performers 2013 a crescut semnificativ, astfel ca, in actuala editie nu mai figureaza nicio companie cu cifra de afaceri de sub 25 de milioane de euro.
Companiile mari, cu afaceri de 50-100 milioane de euro, si-au consolidat pozitia mai ales prin prisma ponderii numerice (8 companii fata de 5 in 2012), in timp ce firmele foarte mari (cu afaceri de peste 100 milioane de euro) genereaza in continuare cea mai mare parte din cifra de afaceri totala a celor 50 de firme din top, ponderea segmentului in functie de acest indicator crescand... mai mult
Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 15:36
Pietele cu crestere rapida si-au incetinit rata de dezvoltare fata de ultima decada, totusi, ratele incep sa isi revina, asteptandu-se o crestere de 4,5% anul viitor, conform celui mai recent raport Rapid-Growth Markets Forecast (RGMF), publicat de EY.
Raportul reprezinta o analiza trimestriala pentru 25 de piete care devin tot mai importante pe plan global in termen de pondere in economia mondiala, influenta si oportunitati de afaceri oferite marilor corporatii.
Pietele cu crestere rapida si-au revenit intr-o oarecare masura dupa dificultatile financiare inregistrate in a doua jumatate a anului 2013 si la inceputul lui 2014, iar datorita populatiei in crestere accelerata, investitiilor solide si adoptarii rapide de tehnologii noi, aceste piete vor continua sa creasca rapid pe termen mediu.
In unele economii continua sa existe provocari de natura geopolitica, ca de exemplu conflictul in desfasurare din Ucraina, care este de natura sa altereze perspectivele de crestere in zona emergenta a Europei. Mai mult, instabilitatea din Irak a adus riscurile geopolitice in prim-plan si exercita presiune asupra pretului petrolului. Pe de alta parte, in economii precum India si Indonezia s-au instalat la putere noi lideri politici, cu referinte solide in materie de guvernare, lideri de la care se asteapta implementarea de schimbari care sa accelereze cresterea economica.
Urbanizarea si tehnologiile noi maresc potentialul de crestere
Conform raportului, rezultatul... mai mult
Vineri, 08 August 2014, ora 14:16
Criticii au luat in deradere compania Microsoft ca urmare a achizitionarii, contra imensei sume de 7,5 miliarde de dolari, a firmei Nokia, producator de telefoane mobile.
Dar iata ca in prezent exista o oportunitate de aur, o incetinire a inovatiilor in domeniul smartphone-urilor, ceea ce i-ar permite lui Microsoft sa reduca handicapul fata de principalele contracandidate, Samsung si Apple.
Procesul de achizitionare a companiei Nokia a fost finalizat de catre Microsoft, dupa aproape opt luni, potrivit PC World.
Astfel, s-a infiintat Microsoft Mobile, noua divizie de dispozitive mobile care este condusa de fostul CEO al firmei Nokia, Stephen Elop. El are un volum imens de lucru pentru a transforma noua structura intr-una competitiva pe plan mondial.
Microsoft Mobile va incerca sa castige tot mai mult din piata de smartphone-uri, atat in gama high-end, cat si in cea low-end.
Acest lucru ar putea fi un moment oportun pentru Microsoft si miile de angajati. Inovatia a ...citeste mai departe despre "Oportunitate de aur pentru Microsoft: Vine puternic in spatele lui Samsung si Apple" pe Ziare.com mai mult
Luni, 28 Aprilie 2014, ora 08:40
ETA2U Timisoara, integrator de solutii IT din regiunea centrala si de vest a Romaniei, intentioneaza sa isi dezvolte si sa-si optimizeze activitatile si organizeaza o licitatie pentru atribuirea unui contract ce prevede dezvoltarea si implementarea unei platforma ecommerce de tip Business-to-Business.
"Proiectul are o importanta deosebita pentru ETA2U deoarece, in urma finalizarii acestuia, se integreaza complet cele trei componente de baza ale sistemului informatic, respectiv Customer Self Service - aplicatie de tip front Office, integrata cu CRM pe post de middleware si ERP - aplicatie de back office", a anuntat compania.
Comenzile introduse pe site-ul de comert electronic sunt validate conform conditiilor client getsionate in CRM, fiind mai apoi procesate la nivelul sistemului ERP. Toate starile vizibile de pe acest site sunt alimentate de sistemele de CRM si ERP.
Contractul prevede, pe langa realizarea aplicatiei informatice, si instruirea utilizatorilor si a personalului de mentenanta.
Care este valoarea contractului
Valoarea maxima a contractului se ridica la 691.500 de lei (peste 155.000 euro, la un curs de schimb de 4,45 lei/euro) fara TVA, iar orice oferta care depaseste acest nivel va fi declarata neconforma.
Sursa de finantare este Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice "2007-2013, Axa III "Tehnologia Informtatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public", Domeniul Major de Interventie 3 - Sustinerea... mai mult
Luni, 31 Martie 2014, ora 13:28
Seria de evenimente "Economia Azi. Optiuni si oportunitati pentru IMM-uri", dezvoltata si organizata de Doingbusiness.ro, se va incheia in luna noiembrie cu evenimentul adresat comunitatii de afaceri din zona de sud a tarii.
Evenimentul va avea loc joi, 27 noiembrie, in cadrul Hotelului Golden House din Craiova, incepand cu ora 9:00. Aici sunt asteptati reprezentantii mediului de afaceri local, manageri si administratori de companii, sunt asteptati sa participe la dezbaterile interactive sustinute in cadrul unei conferinte de o jumatate de zi, structurata in doua sesiuni. Participantii invitati la eveniment sunt reprezentanti din top si middle managementul companiilor din judetele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinti si Valcea, avand o cifra de afaceri de peste un milion de euro.
Cele doua sesiuni ale evenimentului de tip dezbatere vor analiza teme actuale pentru mediul de afaceri local ce vor fi abordate de directori din cadrul Raiffeisen Bank, , Erste Asset Management si Casa de Insolventa Transilvania in prima sesiune, alaturi de KPMG Romania si DHL Express in cea de-a doua sesiune.
Evenimentul va fi moderat de dl. Dan Suciu, cunoscut jurnalist economic cu peste 18 ani de experienta in mass media si institutii guvernamentale.
Doingbusiness.ro organizeaza seria de evenimente Economia Azi. Optiuni si oportunitati pentru IMM-uri impreuna cu Raiffeisen Bank si DHL Express, ca Parteneri Principali, si alaturi de: Erste Asset Management, Casa de Insolventa Transilvania... mai mult
Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 11:19
In Algeria rasar mugurii capitalismului, iar oportunitatile sunt imense pentru oamenii de afaceri care inteleg ce inseamna tranzitia unui stat de la un regim autoritarist, la economie de piata. "Este ca in Romania anilor '90", admite Florin Bejan, unul dintre cei care exploreaza in prezent piata algeriana.
Omul de afaceri roman a infiintat o societate mixta romano-alegriana - CB Consalg, prin intermediul careia incearca sa acceseze proiecte din cadrul unui ambitios program de dezvoltare al statului algerian, cu buget de sute de miliarde de euro. A obtinut deja, cu ajutorul partenerului sau algerian, fost ministru al Agriculturii, un proiect de infrastructura in valoare de 1,2 miliarde de euro, pentru care cauta acum constructori din Romania.
Doi constructori din Romania lupta pentru un contract de 1,2 miliarde euro intr-o tara araba
"Acum doi ani am inceput sa cochetez cu Algeria. Eu sunt indragostit de Algeria, e o tara pe care o vad ca Romania anilor 1990. Stiu tot ce se va intampla. Mentalitatea algeriana este cvasifranceza, cu accese de musulmanism, dar mai aproape de abordarea turca, cu multa libertate. Totusi, este foarte bine controlata: armata este foarte puternica, serviciile secrete sunt puternice, coruptia... foarte puternica", a spus Florin Bejan, administratorul CB Consalg, in cadrul unei intalniri la Camera de Comert si Industrie Romania-Algeria.
Fonduri imense din petrol
Spre deosebire de Romania anilor '90, Algeria zace pe un munte de bani,... mai mult
Joi, 20 Iunie 2013, ora 08:15
Romanii pot afla informatii despre oportunitatile de afaceri pe piata chineza, cu ajutorul seminarului "China- Oportunitati de afaceri pentru firmele romanesti", organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) in parteneriat cu EU SME Centre China si China IPR SME Helpdesk.
Seminarul, care porneste de la avantajele oferite de mediul investitional din tara noastra si de elementele rezultate din calitatea de membru al UE va sprijini astfel firmele romanesti care doresc sa acceseze piata chineza in gasirea partenerilor formati in economia libera chineza.
Evenimentul, care va avea loc in data de 28 februarie 2013, incepand cu ora 9:30, la sediul CCIR, va aborda teme precum: gasirea partenerilor de afaceri potriviti, proprietate intelectuala, e-commerce in China sau afacerile "verzi".
China, o oportunitate permanenta pentru cine stie sa profite mai mult
Marti, 26 Februarie 2013, ora 13:27