Tot mai multi au in plan demararea unei afaceri care are la baza importurile din China, ceea ce nu este decat bine gandit. Cu toate acestea, este necesara cantarirea atenta a tuturor aspectelor pe care toata aceasta ecuatie le implica.
Exista intr-adevar oportunitati numeroase, insa acestea sunt de multe ori contrabalansate de diverse neajunsuri, dar si de riscuri nebanuite.
Cei care nu detin prea multe cunostinte referitoare la acest capitol ar putea avea parte de surprize mari daca procedeaza orbeste - se impune o documentare clara legata de demersurile de urmat si indeplinit pentru succesul importurilor.
BiZZ2CHINA este o societate cu experienta in domeniul importurilor care iese in intampinarea tuturor celor interesati de dezvoltarea unei astfel de afaceri cu solutii la indemana, sfaturi si servicii diversificate.
O astfel de colaborare este ideala pentru cei care doresc sa evite riscurile de care vin insotite importurile, indiferent de volumul lor.
Care sunt riscurile la care se supun cei ce realizeaza importuri fara a avea o baza solida de cunostinte si experienta?
O problema destul de frecventa intalnita in randul celor care se axeaza pe importuri din China este cea referitoare la colaborarea cu furnizori neseriosi.
Potrivit expertilor Bizz2China, primul pas catre succes din acest punct de vedere este de a-i identifica pe cei mai potriviti dintre acestia.
In general, cei care iau decizii fara a fi informati se lovesc de tot felul de probleme... mai mult
Luni, 26 Martie 2018, ora 22:57
Pietele cu crestere rapida si-au incetinit rata de dezvoltare fata de ultima decada, totusi, ratele incep sa isi revina, asteptandu-se o crestere de 4,5% anul viitor, conform celui mai recent raport Rapid-Growth Markets Forecast (RGMF), publicat de EY.
Raportul reprezinta o analiza trimestriala pentru 25 de piete care devin tot mai importante pe plan global in termen de pondere in economia mondiala, influenta si oportunitati de afaceri oferite marilor corporatii.
Pietele cu crestere rapida si-au revenit intr-o oarecare masura dupa dificultatile financiare inregistrate in a doua jumatate a anului 2013 si la inceputul lui 2014, iar datorita populatiei in crestere accelerata, investitiilor solide si adoptarii rapide de tehnologii noi, aceste piete vor continua sa creasca rapid pe termen mediu.
In unele economii continua sa existe provocari de natura geopolitica, ca de exemplu conflictul in desfasurare din Ucraina, care este de natura sa altereze perspectivele de crestere in zona emergenta a Europei. Mai mult, instabilitatea din Irak a adus riscurile geopolitice in prim-plan si exercita presiune asupra pretului petrolului. Pe de alta parte, in economii precum India si Indonezia s-au instalat la putere noi lideri politici, cu referinte solide in materie de guvernare, lideri de la care se asteapta implementarea de schimbari care sa accelereze cresterea economica.
Urbanizarea si tehnologiile noi maresc potentialul de crestere
Conform raportului, rezultatul... mai mult
Vineri, 08 August 2014, ora 14:16
In Algeria rasar mugurii capitalismului, iar oportunitatile sunt imense pentru oamenii de afaceri care inteleg ce inseamna tranzitia unui stat de la un regim autoritarist, la economie de piata. "Este ca in Romania anilor '90", admite Florin Bejan, unul dintre cei care exploreaza in prezent piata algeriana.
Omul de afaceri roman a infiintat o societate mixta romano-alegriana - CB Consalg, prin intermediul careia incearca sa acceseze proiecte din cadrul unui ambitios program de dezvoltare al statului algerian, cu buget de sute de miliarde de euro. A obtinut deja, cu ajutorul partenerului sau algerian, fost ministru al Agriculturii, un proiect de infrastructura in valoare de 1,2 miliarde de euro, pentru care cauta acum constructori din Romania.
Doi constructori din Romania lupta pentru un contract de 1,2 miliarde euro intr-o tara araba
"Acum doi ani am inceput sa cochetez cu Algeria. Eu sunt indragostit de Algeria, e o tara pe care o vad ca Romania anilor 1990. Stiu tot ce se va intampla. Mentalitatea algeriana este cvasifranceza, cu accese de musulmanism, dar mai aproape de abordarea turca, cu multa libertate. Totusi, este foarte bine controlata: armata este foarte puternica, serviciile secrete sunt puternice, coruptia... foarte puternica", a spus Florin Bejan, administratorul CB Consalg, in cadrul unei intalniri la Camera de Comert si Industrie Romania-Algeria.
Fonduri imense din petrol
Spre deosebire de Romania anilor '90, Algeria zace pe un munte de bani,... mai mult
Joi, 20 Iunie 2013, ora 08:15
Romanii pot afla informatii despre oportunitatile de afaceri pe piata chineza, cu ajutorul seminarului "China- Oportunitati de afaceri pentru firmele romanesti", organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) in parteneriat cu EU SME Centre China si China IPR SME Helpdesk.
Seminarul, care porneste de la avantajele oferite de mediul investitional din tara noastra si de elementele rezultate din calitatea de membru al UE va sprijini astfel firmele romanesti care doresc sa acceseze piata chineza in gasirea partenerilor formati in economia libera chineza.
Evenimentul, care va avea loc in data de 28 februarie 2013, incepand cu ora 9:30, la sediul CCIR, va aborda teme precum: gasirea partenerilor de afaceri potriviti, proprietate intelectuala, e-commerce in China sau afacerile "verzi".
China, o oportunitate permanenta pentru cine stie sa profite mai mult
Marti, 26 Februarie 2013, ora 13:27
China ramane, in continuare, tara surprizelor, care stie sa-si urmareasca si sa-si sustina interesele. Astfel, desi investitiile straine din tara au scazut, anul trecut, cu 3,7%, tara a ramas foarte dinamica in ce priveste exportul, asigurandu-si excedentele in balantele valutare.
Aproape par de necrezut informatiile conform carora, in acest an de criza generala, exportul chinez a putut inregistra o crestere spectaculoasa de 27%, capabil sa acopere fara probleme efectele retragerii unor investitori straini.
Chiar si asa, investitiile straine existente asigura un echilibru al balantei mai mult decat confortabil. In timp ce valoarea acestora este de 111,72 de miliarde de dolari, tranzactiile efectuate s-au limitat la 77,22 de miliarde de dolari.
Se pare ca oficialii chinezi stiu sa nu amestece interesele economice cu optiunile politice externe, atunci cand nu este cazul. Aceasta a facut ca, in ciuda neintelegerilor cu Japonia vecina si chiar deteriorarii relatiilor bilaterale, comertul sa nu aiba de suferit.
Citeste mai multe despre China - o oportunitate permanenta, pentru cine stie sa profite pe Ziare.com mai mult
Duminica, 20 Ianuarie 2013, ora 10:31
Oamenii de afaceri chinezi sunt interesati sa investeasca in Romania in proiecte din agricultura, IT, infrastructura si energie, subiectul fiind discutat in intalnirea avuta, joi, de premierul Mihai Razvan Ungureanu cu omologul sau chinez, Wen Jiabao.
Intalnirea a fost organizata la Varsovia, unde premierul Ungureanu participa la o reuniune de lucru a prim-ministrilor din tarile central si est-europene cu premierul chinez, Wen Jiabao, cu prilejul lucrarilor Forumului Economic "Polonia-Europa Centrala-China".
"A fost o discutie axata pe oportunitatile economice pe care le pot fructifica cele doua tari. Partea romana a venit cu o lista care cuprinde atat propuneri concrete pentru partea chineza, cat si directii strategice de investitie.
Trebuie sa remarcam deschiderea partii chineze pentru a analiza aceste propuneri si a le impartasi ulterior departamentelor speciale. In acelasi timp, exista o propunere agreata, prin care partea chineza sa vina cu un mecanism de finantare pentru diverse proiecte in parteneriat romano-chinez", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.
El a aratat ca oficialii romani spera sa echilibreze balanta comerciala cu statul chinez si sa dezvolte relatiile turistic-culturale, sa identifice noi oportunitati de studii pentru romani in China si sa deschida piata romaneasca "pentru tot ce inseamna investitii chineze".
Surse oficiale au declarat ca oamenii de afaceri chinezi sunt interesati sa investeasca in Romania in... mai mult
Joi, 26 Aprilie 2012, ora 17:53
Cincizeci si opt la suta dintre cetatenii romani considera ca relatia cu SUA este mai importanta decat cea cu state asiatice, desi majoritatea romanilor privesc China ca fiind o oportunitate economica, conform Mediafax.Studiul intitulat "Transatlantic Trends 2011" a fost comandat de German Marshall Fund of the United States (GMF) - o institutie americana de promovare a relatiilor transatlantice - si realizat in Statele Unite, Turcia si 12 state UE, inclusiv Romania.
Conform studiului, cota de sustinere a politicilor presedintelui SUA, Barack Obama, este in crestere in Romania, urcand de la 58 la suta in 2009 si ajungand la 68 la suta in prezent. In SUA, conform aceluiasi criteriu, Obama are o sustinere de 54 la suta.
Conform studiului, romanii au opiniile cele mai favorabile despre China, 69 la suta dintre romani avand impresii bune despre aceasta tara (media din SUA, Turcia si UE-12 fiind de 47 la suta).
Intrebati daca privilegiaza relatiile cu UE sau cu Asia, 51 la suta dintre americani au afirmat ca sunt mai importante relatiile cu state asiatice precum China, Japonia sau Coreea de Sud. In schimb, 52 la suta dintre europeni considera in continuare ca relatia cu SUA este mai importanta decat cea cu state asiatice.
Britanicii si polonezii (60 la suta fiecare) precum si germanii (59 la suta) si romanii (58 la suta) privilegiaza relatiile cu Statele Unite, in defavoarea celor cu tari asiatice. Doar 24 la suta dintre romani considera ca relatiile cu state asiatice sunt mai... mai mult
Joi, 15 Septembrie 2011, ora 14:22
China a avut un record de 115 miliardari pe lista miliardarilor lumii publicata de Forbes saptamana trecuta. Analistii din piata se intreaba cat va mai dura acest progres al Chinei si cat de mare este amenintarea pe care o reprezinta favoritismele guvernului pentru companiile de stat, potrivit Forbes.Succesele obtinute de China implica societati care si-au inceput ciclul de viata cu multi ani in urma.
"Cresterea clasei de mijloc este de a crea o cerere uriasa pentru aproape orice. Este o veche zicala care spune <<un val in crestere poate ridica toate barcile>>, iar cresterea achizitiilor de orice fel, de la electronice la apartamente au redus riscul de a incepe o afacere", este de parere Ge DingKun, profesor de antreprenoriat si strategie la o universitate din Shanghai.
In opinia acestuia, guvernul si-a extins sprijinul pentru intreprinderile mici si mijlocii, iar acest lucru s-a intensificat in timpul crizei financiare globale, prin sprijinul pentru educatie, finantare si scutiri de taxe.
De exemplu, in 2009 guvernul a asigurat training gratuit tuturor celor care doreau sa studieze despre modul de incepere a unei afaceri.
Inainte de inceperea crizei financiare, creditele pentru IMM-uri reprezentau mai putin de 16% din totalul creditelor, insa in 2010, unele banci importante cum ar fi ICBC au raportat faptul ca din totalul creditelor acordate, 50% au fost exclusiv pentru IMM-uri.
DingKun spune ca este mai usor ca niciodata pentru antreprenori sa obtina... mai mult
Marti, 15 Martie 2011, ora 12:00
China incepe sa caute oportunitati de afaceri in Europa de Est, profitand de nevoia de capital din regiune pentru a intra pe piata din Uniunea Europeana, relateaza Wall Street Journal, citat de NewsIn.Companiile chineze au reusit deja sa obtina participatii minoritare in Romania si Bulgaria, iar guvernul chinez ofera o linie de credit de 1 miliard dolari Republicii Moldova, suficient pentru a-i acoperi deficitul de cont curent pe o perioada de doi ani.Afluxurile de investitii sunt inca minore, in valoare totala de numai 71 milioane euro in 2008, potrivit Eurostat. Acestea urmeaza insa sa creasca rapid, luand in calcul numeroasele acorduri incheiate recent.Luni, Dongfeng Motor Group Ltd., cel mai mare constructor de camioane din China, a semnat un memorandum cu constructorul sarb de camioane Fabrika Automobila Priboj, detinut de stat. Cele doua companii nu au precizat valoarea acordului, insa Dongfeng va controla produsul si marca, in timp ce FAP se va ocupa de fabricare.De asemenea, luna trecut, Great Wall Motor Ltd. a semnat un acord cu grupul bulgar Litex Motors, pentru a construi o uzina de asamblare cu o capacitate anuala de 50.000 de autoturisme, incepand cu 2010. Compania chineza va investi in uzina 80 milioane euro.Totodata, in septembrie, a iesit pe piata prima serie din totalul de 100.000 de tractoare planificate a fi produse in uzina de la Brasov preluata de Shantuo Agricultural Machinery Equipment. Uzina reprezinta o investitie de peste 20 milioane dolari pentru... mai mult
Vineri, 27 Noiembrie 2009, ora 14:21