Viitoarea infrastructura 5G este o oportunitate majora pentru dezvoltarea economica, industriala si competitivitatea Romaniei si reprezinta o avalansa de oportunitati pentru companii, dar si beneficii insemnate pentru fiecare roman in parte, considera ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode.
"Viitoarea infrastructura 5G este o oportunitate majora pentru dezvoltarea economica, industriala si competitivitatea Romaniei, pentru atractivitatea sa din punct de vedere investitional si pentru a asigura o infrastructura la cel mai inalt nivel de calitate si siguranta. Aceasta ne va ajuta la modul concret sa crestem performantele serviciilor de comunicatii utilizate pentru asigurarea sigurantei, securitatii publice, pentru protectia civila, interventiile in caz de catastrofe, pentru dezvoltarea in perspectiva a vehiculelor conectate si automatizate, pentru conectarea dispozitivelor si obiectelor. 5G inseamna locuri noi de munca, o avalansa de oportunitati de dezvoltare pentru companii si beneficii insemnate pentru fiecare roman in parte, imbunatatindu-le substantial calitatea vietii", a declarat ministrul intr-un comunicat remis joi AGERPRES.
Potrivit documentului citat, dezvoltarea in conditii de securitate a retelelor 5G reprezinta o prioritate majora pentru Romania, ca si pentru toate statele membre UE.
"Romania saluta adoptarea setului comun de instrumente convenite de statele membre ale UE cu privire la riscurile de securitate legate... mai mult
Joi, 30 Ianuarie 2020, ora 12:33
Upswing, agentie pioniera in SEO si content marketing in Romania, pune la dispozitia businessurilor online (magazine online, siteuri de prezentare) Visibility Report.
Este vorba despre analiza a 24 de industrii si categorii, care se prezinta sub forma unui tool gratuit. Principala sa caracteristica este ca interpreteaza cu recurenta intentiile utilizatorilor Google.ro. Mai precis, le arata businesurilor prin date relevante care sunt oportunitatile reale pe care le au ca sa se expuna in fata unor potentiali noi clienti in momentul in care acestia au nevoie de serviciile si produsele lor.
Instrumentul este deopotriva util marketing specialistilor si business ownerilor, tocmai pentru ca dezvaluie un potential rareori fructificat, cel organic non-brand; adica acele cautari in limba romana care nu sunt asociate cu un brand, fie ele de tip informativ sau tranzactional. Altfel spus, Visibility Report este unicul agregator al vizibilitatii pe cautarile in limba romana.
2.200 de site-uri si peste 500.000 de cuvinte sunt analizate, luna de luna, pentru ca raportul sa ofere o imagine actuala, de ansamblu, a peisajului de branduri care conving utilizatorii sa le viziteze doar prin modul in care se prezinta in rezultatele din Google. E un prilej bun de observare, fara studii de piata, care sunt nevoile utilizatorilor si cum sunt ele satisfacute, prin comparatie,de brandurile vizibile in prima pagina de rezultate.
Visibility Report analizeaza competitia cu precizia unui... mai mult
Luni, 23 Septembrie 2019, ora 10:47
Europarlamentarul PSD Sorin Moisa, care este responsabilul din partea grupului social-democrat din PE de acordul CETA semnat miercuri, a prezentat oportunitatile pentru Romania in urma votarii de catre eurodeputati a acestei intelegeri.
"Parlamentul European tocmai a dat un vot istoric pentru Tratatul comercial intre Uniunea Europeana si Canada (CETA - Comprehensive Economic and Trade Agreement).
(...) Este prima data cand Parlamentul European voteaza un Tratat continand noul sistem de Curti de Investitii, cu atribute asemanatoare atat curtilor nationale, cat si Curtii de Justitie a UE", se arata intr-un comunicat semnat de Sorin Moisa.
Acesta explica si care este motivul pentru care a sustinut acest acord.
"Motivul fundamental pentru care am sustinut cu tarie CETA este simplu: tratatul este bun pentru Romania. Este bun economic, in special pentru IMM-urile romanesti din domenii precum masini si echipamente electrice, constructii navale, medicamente, mobila, agricultura, imbracaminte, textile, ceramica.
In toate aceste domenii se elimina taxele vamale la exporturile europene in Canada, se simplifica birocratia vamala si se faciliteaza trimiterea de personal calificat in Canada pentru a presta servicii precum mentenanta in faza de post-vanzare. Singurul domeniu unde ar fi existat un pericol real pentru Romania de expunere la concurenta din partea Canadei ar fi fost cel al carnii de pasare, care ma bucur sa confirm ca a fost complet exclus de la liberalizare... mai mult
Miercuri, 15 Februarie 2017, ora 15:19
Cea de-a IX-a editie a TopHotel Tourism & Leisure Investment Conference va avea loc pe 26-27 mai la JW Marriott Bucharest Grand Hotel si va aduce in prim-plan perspectivele pe termen lung din domeniu si oportunitatile momentului din industria hoteliera, a turismului si ospitalitatii din Romania.
Sesiunile de conferinta si dezbaterile interactive care au loc in prima zi a evenimentului (26 mai) vor oferi atat statistici comparative din industria hoteliera, cat si plasarea in context regional a acesteia, fiind abordate teme precum atragerea finantarilor, strategiile sectorului public pentru atragerea turistilor, implicatiile noilor reglementari fiscale sau valorificarea canalelor de digital marketing pentru eficientizarea promovarii in domeniul hotelier.
In a doua zi a evenimentului puteti participa la seminarul aplicat "Strategii de crestere a performantei in managementul hotelier", care cuprinde sesiunile "Let's play a Revenue Management game!", sustinut de Horatiu Tudori, Senior Lecturer, Ecole Hoteliere de Lausanne si "Clientii asteapta mai multe experiente personalizate. Cum le putem oferi?", prezentat de Thomas Landen, Marketing Manager EMEA, Revinate.
Pana in data de 20 martie puteti beneficia de oferta Early Bird pentru inscriere, iar pentru mai multe informatii despre eveniment accesati site-ul evenimentului. mai mult
Vineri, 18 Martie 2016, ora 13:30
In 2016 va avea loc probabil cel mai important referendum de dupa crearea UE: Marea Britanie va vota daca mai doreste sau nu sa faca parte din blocul comunitar. Miza este imensa, riscurile pe masura, dar si oportunitatile sunt semnificative pentru un investitor pregatit.
Cel mai probabil, populatia va merge la urne in iunie 2016, insa data exacta nu a fost inca stabilita.
Lovitura sub centura pentru firmele din Marea Britanie, daca tara iese din UE: Ce vor oamenii de afaceri
Analistul Radu Ciofu de la Admiral Markets arata ca, din punct de vedere economic, o rupere ar fi foarte dezavantajoasa pentru ambele parti implicate.
"Opinia mea este ca acest referendum este doar o unealta politica cu ajutorul careia Marea Britanie sa obtina anumite avantaje economice, o putere politica mai mare in Europa, plus o cale de a legitimiza legi ulterioare ce ar putea fi implementate pentru o si mai mare integrare.
Personal, cred ca situatia de la referendumul pentru independenta Scotiei ...citeste mai departe despre "Va iesi Marea Britanie din UE? Riscurile sunt uriase, dar si o oportunitate mare de castig" pe Ziare.com mai mult
Luni, 21 Decembrie 2015, ora 16:37
Foreign Investors Summit, cel mai mare forum de investitii, aduce in prim plan competitivitatea Romaniei si potentialul regional de investitii si dezvoltare, pe 26-27-28 Octombrie la World Trade Center Bucharest, Pullman Hotel.
Evenimentul dezbate sase mari industrii: IT&C, auto, infrastructura, agricultura, energie si imobiliare, in sesiuni de dezbatere generala si paneluri de discutii concentrate pe subiecte specifice fiecarei industrii in parte.
Printre teme se regasesc: industriile care au contribuit la cresterea economica a Romaniei, a doua la nivelul Uniunii Europene, finantarea noilor investitii, dezvoltarea sustenabila in toate sectoarele economiei, cele mai bune oportunitati de investitii si dezvoltare a afacerilor, care sunt bunele practici in atragerea resurselor umane specializate.
Sustenabilitatea si competitivitatea sunt in focusul evenimentului pe durata celor trei zile, legand toate industriile intr-un efort comun de a continua dezvoltarea durabila, de a furniza solutii, de a conecta afaceri, idei si oameni.
Ce masuri ar trebui sa ia Romania pentru a creste investitiile straine si pentru a determina investitorii sa nu isi relocheze capacitatile de productie in alte tari?
"Romania are o poveste de crestere exceptionala in Uniunea Europeana, cu cea mai mare rata de crestere in primul trimestru din 2015 si a doua cea mai mare in al doilea trimestru.
Aceasta crestere ar trebui promovata continuu catre investitorii straini, iar una din cele mai... mai mult
Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 18:15
Romania poate gasi in instabilitatea politica si economica din Republica Moldova o oportunitate de a scoate tara de peste Prut de sub influenta Rusiei si de a consolida relatiile in cadrul Uniunii Europene.
Ipoteza apartine agentiei americane de analize Stratfor, care arata ca "incepand din anul 2009, Administratia de la Chisinau s-a orientat spre integrarea europeana a Republicii Moldova", relateaza Mediafax.
R.Moldova, la un pas de catastrofa: Triumful coruptiei si reduta politica a Rusiei Interviu
"Cu toate acestea, clivajul politic - in principal intre formatiunile proeuropene (Partidul Democrat si Partidul Liberal-Democrat) si cele proruse (Partidul Comunist si Partidul Socialist) - au generat un impas politic semnificativ la Chisinau. Aspiratiile Republicii Moldova de a se integra in Uniunea Europeana au suferit o lovitura majora recent, cand premierul proeuropean Chiril Gaburici a demisionat. (...)
R. Moldova era deja intr-o criza economica majora. Caderea Guvernului ...citeste mai departe despre "Stratfor: Instabilitatea din Republica Moldova, o oportunitate pentru Romania sa o salveze de Rusia" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 17 Iulie 2015, ora 19:30
2015 ridica strategilor din companii intrebari cu raspuns incert precum: "care va fi impactul noilor realitati ale zonei UE asupra mediului de afaceri local?", "care sunt riscurile si oportunitatile pentru Romania?", "cum ar putea evolua criza din Ucraina si care sunt efectele estimate pe termen scurt si pe termen lung?" sau "cum se va resimti scaderea pretului petrolului sau tendinta de crestere a dolarului american?".
Pornind de la aceasta perspectiva macro, pentru cei care construiesc strategii de afaceri performante, lista de intrebari continua: "care sunt caile de urmat pentru consolidarea increderii consumatorului?", "care sunt factorii cheie pentru a fi mereu inaintea competitorilor?", "care sunt noile nevoi ale pietei si modalitatile de adaptare a strategiei de inovare si a operatiunilor?".
Toate acestea sunt doar cateva dintre temele pe care manageri de top si specialisti din cele mai importante companii le vor aborda in cadrul evenimentului "CEO Conference - Shaping the future", care se va desfasura pe 19 februarie 2015, la Hotel Radisson Blu, sala Atlas, din Bucuresti.
Evenimentul se adreseaza directorilor de companii si managerilor de top si isi propune sa fie o ocazie de dezbatere a celor mai fierbinti teme la inceput de an si o sursa de inspiratie, invatare si transformare pentru realizarea unui nou nivel de crestere.
Cele doua sesiuni ale evenimentului abordeaza in profunzime teme precum: investitii si finantare pentru o revenire economica... mai mult
Vineri, 13 Februarie 2015, ora 12:20
Peste 70 de vorbitori internationali de pe patru continente vor urca anul acesta pe scena How to Web Conference 2014 si vor aduce in discutie oportunitatile reprezentate de internetul lucrurilor pentru startup-urile hardware, revolutia sistemelor de plati electronice adusa de cripto-monede, oportunitatile si provocarile finantarii startup-urilor, inclusiv prin crowdfunding, sau cum si de ce e momentul oportun pentru dezvoltarea de jocuri video.
Bilete Very Early Bird incepand de la 49 EUR sunt disponibile pe site-ul evenimentului http://howtoweb.co pana miercuri, 22 octombrie.
Ca in fiecare din ultimii cinci ani, How to Web transforma Bucurestiul in capitala tehnologiei din Europa de Sud-Est si aduce in prim plan dezvoltarea de produse tech cu potential disruptiv la scara globala alaturi de invitati speciali cunoscuti la nivel international.
Anul acesta, evenimentul se maturizeaza si propune audientei un format mai complex, cu un track principal despre tendintele in tehnologie & antreprenoriat si alte trei track-uri paralele despre product management, dezvoltarea de jocuri sau investitiile de tip angel.
Scena principala a How to Web Conference va gazdui Future trends & Entrepreneurship track si va aduce in discutie impactul noului concept de "internet al lucrurilor" si oportunitatile de business create de acesta, evolutia si implicatiile cripto-monedelor, impactul tehnologiilor mobile asupra viitorului sau obtinerea de investitii.
Chris Chabot, inovator si... mai mult
Marti, 21 Octombrie 2014, ora 14:21