"Operational HR" ajunge la Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc pe 1 si 2 noiembrie 2018, la Hotel Golden Tulip Ana Dome.
Mediul de business s-a transformat in ultimii ani, iar companiile ce au realizat acest lucru si s-au adaptat din punct de vedere organizational au fost cele ce s-au bucurat de succes. Privind dincolo de procese si strategii, putem remarca o intreaga societate in schimbare.
Cat de bine intelegem angajatul modern, valorile si prioritatile sale? Ce il motiveaza? Ce il cucereste? Ce il fidelizeaza? Care sunt valorile societatii actuale si cum se reflecta acest lucru la nivel de HR?
Desfasurat pe parcursul a doua zile si bucurandu-se de prezenta unor specialisti cu experienta, evenimentul va crea contextul unor discutii pragmatice asupra tendintelor in resurse umane.
Ne bucuram sa ii avem alaturi pe:
NICOLETA AZOITEI, HR Manager - Cluj Site, GENPACTOANA CIOBANU, HR & CSR Manager, UP ROMANIASTELIAN BOGZA, Co-Founder, BENEFITONLINECRISTINA ULESAN, Chief People Officer, PIZZA HUT, PIZZA HUT DELIVERY, KFC, TACO BELL - part of SPHERA FRANCHISE GROUPCARMEN MESTER, Experienced HR ManagerMIHAELA RADULESCU, Fondator si Consultant de Branding, INNEROUT - REPUTATION MANAGEMENTANCA PAUN, Talent Acquisition & Employer Branding Manager DACH, Nordics & South Central Europe, BRITISH AMERICAN TOBACCOMARIAN HANGANU, Sales Manager, ROMANIAN SOFTWARELUIZA BANYAI, HR Development Manager, ENELSORINA BUTEA, HR Manager STARBUCKS SEE, AMREST COFFEEVASILICA ZULD, HR... mai mult
Vineri, 19 Octombrie 2018, ora 17:27
Toamna a adus specialisti din resurse umane la conferinta OPERATIONAL HR, organizata la Bucuresti, Hotel Radisson Blu. Invitatii s-au bucurat de doua zile de know-how si oportunitati de networking cu invitatii nostri, care au abordat teme de interes de actualitate.
In prima zi a evenimentului ne-am bucurat de prezenta a 150 de participanti, care au avut ocazia de a cunoaste profesionisti din industria HR.
Conferinta a debutat cu prezenta lui Oliver Perkins, Autor, Facilitator si Managing Director, Brainovate, care a destins atmosfera, invitand participantii sa se cunoasca si sa interactioneze.
Temele abordate de Oliver au cuprins subiecte precum leadership-ul si emotiile in context profesional, dar si personal.
Invitatul nostru a mentionat faptul ca la baza principiilor de leadership se afla emotiile, pozitive si deopotriva cele negative.
Esential este sa identificam momentele si fazele dominate de emotiile negative, sa le identificam si sa le depasim in scop evolutiv.
"Definitia leadership-ului se traduce prin capacitatea noastra de a ii determina pe ceilalti sa depaseasca momentele dominate de emotii negative. De asemenea, leadership-ul este un proces de ciclicitate, o calatorie - cum strabati parcursul de la negativ la pozitiv", a afirmat Oliver.
Cel de-al doilea speaker, Grigoriada Stroe, HR Director, UBISOFT, a continuat discutia amintind de employer branding, cum sunt atrasi de catre companii candidatii care fac parte din categoria generatiei Z... mai mult
Marti, 25 Septembrie 2018, ora 16:55
BusinessMark va organiza, pentru al V-lea an consecutiv, evenimentul OPERATIONAL HR, pe 20 si 21 Septembrie 2018, la Hotel Radisson Blu din Bucuresti.
Mediul de business s-a transformat in ultimii ani, iar companiile ce au realizat acest lucru si s-au adaptat din punct de vedere organizational au fost cele ce s-au bucurat de succes. Privind dincolo de procese si strategii, putem remarca o intreaga societate in schimbare.
Cat de bine intelegem angajatul modern, valorile si prioritatile sale? Ce il motiveaza? Ce il cucereste? Ce il fidelizeaza? Care sunt valorile societatii actuale si cum se reflecta acest lucru la nivel de HR?
Desfasurat pe parcursul a doua zile si bucurandu-se de prezenta unor specialisti cu experienta internationala si locala, evenimentul va crea contextul unor discutii pragmatice asupra tendintelor in resurse umane.
Ne bucuram sa ii avem alaturi pe:
Invitatii speciali:
TIM ACKERMANN - Global Head Talent Acquisition & Experience, LIDL, Germany;
RICHARD A. MACKINNON - CPsychol CSci AFBPsS Profesor, Sheffield Business School si Goldsmiths, UNIVERSITY OF LONDON Managing Director, WORKLIFEPSYCH LTD., U.K.;
GIOVANNI MANCHIA - Lecturer Organisational Change Management, ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT, Netherlands;
Experti locali:
IRINA MINZALA, Central Europe Talent Aquisition Lead, ACCENTURE;
GRIGORIADA STROE, HR Director, UBISOFT;
ALEXANDRA DAVID, Director Resurse Umane, FRIESLANDCAMPINA ROMANIA;
GYONGYI HUNYADI, HR Manager, VCST... mai mult
Luni, 17 Septembrie 2018, ora 13:09
Armata americana a transmis ca sistemul sau antiracheta THAAD, instalat luna trecuta in Coreea de Sud, este acum operational.
Sistemul poate acum intercepta rachete din Coreea de Nord, cu toate ca va fi in intregime operational peste cateva luni, cand vor sosi si mai multe componente, relateaza BBC.
Un purtator de cuvant al fortelor armate americane din Coreea de Sud sustine ca THAAD are acum "abilitatea de a apara Republica Coreea".
Statele Unite au instalat sistemul antiracheta in tinutul sud-coreean Seongju, pe 24 aprilie. Sistemul poate sa doboare rachete balistice de raza scurta si medie, in ultima faza a zborului, cand acestea se apropie de tinta.
THAAD are o raza de actiune de 200 de kilometri si poate neutraliza tinte pana la altitudinea de 150 de kilometri. Cand va fi gata intregul sistem, cele sase lansatoare montate pe camioane vor fi dotate cu 48 de rachete de interceptare.
SUA anuntasera saptamana trecuta activarea THAAD (Terminal High Altitude Area Defense - n.red.) peste cateva zile, cu toate ca nu era de asteptat sa fie folosit pana in ultima parte a anului.
Chinezii se opun insa acestui sistem antiracheta si au cerut americanilor sa opreasca operatiunile. Temerile Beijingului sunt ca sistemul antiracheta interfereaza cu securitatea propriilor sale operatiuni militare.
Tensiunile din zona Peninsulei Coreene au crescut in ultimele saptamani, Coreea de Nord amenintand Statele Unite, iar americanii trimitand in zona vase de razboi si un... mai mult
Marti, 02 Mai 2017, ora 14:58
Compania Nationala Posta Romana /CNPR/ va incheia anul 2014 cu un profit operational de 74,3 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 35 milioane lei raportata in anul anterior, arata datele publicate marti de Ministerul pentru Societatea Informationala /MSI/.
Conform ministerului de resort, in urma activitatii comerciale, CNPR va aduce, pana la finalul acestui an, 390 milioane de lei (87,8 milioane de euro) la bugetul de stat, contributie considerata record in contextul disponibilizarilor operate in anul 2013, care au redus contributiile din impozitul pe salarii, informeaza Agerpres.
Mai mult de 22% din aceasta suma, respectiv 87 milioane de lei (19,5 milioane de euro), reprezinta TVA aferenta contractelor comerciale incheiate in cursul anului 2014 de catre operatorul national de servicii postale.
In ceea ce priveste rezultatele financiare anuale, Posta Romana va incheia anul 2014 cu un profit operational de 74,3 milioane de lei (16,7 milioane de euro), fata de o pierdere de 52 milioane lei (11,7 milioane de euro), in 2012, si de 35 milioane de lei (7,8 milioane de euro) in 2013.
CNPR este o companie nationala infiintata pe Legea 31/1990, si nu o institutie publica. Aceasta functioneaza pe gestiune economica, ceea ce inseamna ca isi asigura veniturile, in mod independent, din contracte comerciale.
La sfarsitul lunii septembrie a acestui an, MSI anunta, intr-un comunicat de presa, ca operatorul belgian de servicii postale bpost a avansat o oferta... mai mult
Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 10:11
Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Cretu, a avut prima intalnire din mandatul sau cu Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, prilej cu care cei doi au anuntat noi reguli de finantare pentru salariile personalului de management din cadrul proiectelor, informeaza din Bruxelles un comunicat difuzat de biroul de presa al comisarului european.
Intrevederea de la Bruxelles a avut ca tema pregatirea lansarii Acordului de Parteneriat cu Romania, care va avea loc vineri, 7 noiembrie, in cadrul vizitei oficiale pe care comisarul Corina Cretu o va efectua in Romania.
Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013 se va modifica
Comisarul Cretu si ministrul Teodorovici au anuntat ca Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013 se va modifica pentru a permite ca salariile personalului de coordonare, management si control din cadrul proiectelor finantate din fonduri structurale si de coeziune sa fie 100% eligibile pentru finantare. Comisia Europeana va plati aceste salarii in cadrul unei scheme care incurajeaza performanta.
'Este un pas important pentru ca vor fi rambursate integral salariile personalului care lucreaza pe fonduri europene, dar si mai important este faptul ca de la 1 ianuarie 2015 vom aplica un sistem de evaluare a performantei functionarilor. Doar acele persoane care performeaza la locul de munca vor primi, in continuare, majorarea salariala asigurata de Uniunea Europeana pentru functionarii din sistemul de gestionare a... mai mult
Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 08:42
Erste Group Bank, al treilea mare creditor din Europa Centrala si de Est, a estimat, luni, ca profitul sau operational ar putea scadea cu 5% in 2013 si a anuntat ca va emite actiuni in valoare de 660 milioane de euro (867 milioane de dolari), transmite Reuters.
Al treilea mare creditor din Europa Centrala si de Est a anuntat ca va achita in trimestrul trei din 2013 capitalul participativ, fara drept de vot, de 1,76 miliarde de euro, primit in timpul crizei financiare. Doua treimi din suma a venit de la statul austriac iar restul de la investitori privati.
Luni dimineata actiunile Erste au scazut la bursa de la Viena cu 4%, la 21,07 euro.
Erste se asteapta la o usoara imbunatatire a performantelor economice in Europa Centrala si de Est in a doua jumatate a anului chiar daca ratele de crestere vor ramane moderate.
"Erste Group estimeaza ca rezultatul operational ar putea scadea cu pana la 5% in 2013, din cauza asteptatului declin al venitului operational, care va fi doar partial compensat de costurile operationale mai scazute", se arata in declaratia bancii austriece.
Costurile de risc ar urma sa scada la aproximativ 10-15% in 2013, in special datorita imbunatatirii situatiei in Romania, unde banca a reafirmat ca se asteapta sa obtina profit in acest an. mai mult
Luni, 24 Iunie 2013, ora 15:37
Comisia Europeana (CE) a decis vineri reluarea platilor pentru Programul Operational Regional (POR), care a intrat aproape total in presuspendare in octombrie anul trecut, au declarat surse din cadrul Comisiei Europene (CE). Este exceptata de la aceasta decizie axa prioritara 6- "Asistenta tehnica".
Pana in prezent, CE efectua rambursari doar pentru axa prioritara 2, "Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale". Decizia de vineri permite reluarea platilor pe toate axele prioritare ale POR, cu exceptia axei prioritare 6 "Asistenta tehnica".
In octombrie 2012, CE a presuspendat integral Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) si partial Programul Operational Sectorial Transport (POS T) si POR.
Bugetul total alocat POR pentru perioada de programare 2007-2013 este de aproximativ 4,4 miliarde de euro. Finantarea de la UE reprezinta aproximativ 84% din bugetul POR, iar restul provine din fonduri nationale, cofinantare publica (14%) si cofinantare privata (2%).
Rata de absorbtie pentru POR (sume rambursate de la CE in raport cu alocarea UE 2007-2013) era, la 12 aprilie 2013, de 24,7 %, conform datelor publicate de Ministerul Fondurilor Europene. mai mult
Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 10:03
Piata de leasing operational a inregistrat, in primele noua luni, o crestere de 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 41.500 de unitati, a anuntat miercuri Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO).
Fata de sfarsitul anului trecut, piata a consemnat un avans de 11%.
LeasePlan Romania, Porsche Mobility si ALD Automotive ocupa primele trei pozitii in acest sector, cu o cota de piata de 17% fiecare, urmate de Arval Service Lease Romania (12%) si Fleet Management Services (6,6%), potrivit datelor ASLO.
Circa 7.200 de autovehicule noi au fost inmatriculate prin leasing operational in primele noua luni, reprezentand 14% din totalul inmatricularilor de autoturisme si autovehicule comerciale usoare.
"Am sesizat o incetinire a ritmului de crestere a pietei de leasing operational la nivelul primelor noua luni. Acest rezultat a fost cauzat, pe de o parte, de faptul ca o serie de clienti si-au redus flota, fiind afectati de prelungirea situatiei economice nefavorabile, iar contractele care au ajuns la maturitate nu au fost reinnoite integral si, pe de alta parte, de perioada vacantei de vara din trimestrul trei, in care nu au fost miscari semnificative", a declarat, intr-un comunicat, presedintele asociatiei, Bogdan Apahidean.
El a aratat ca piata poate inregistra anul acesta un avans de 10% fata de 2011 si a pastrat totodata estimarea de crestere pentru anul viitor, avand in vedere ca unele firme mari decid sa-si externalizeze administrarea... mai mult
Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 13:28