BioNTech se aşteaptă să înceapă livrările a două vaccinuri adaptate la Omicron încă din octombrie, ceea ce va contribui la stimularea cererii în trimestrul patru, a declarat luni firma germană de biotehnologie, care şi-a confirmat previziunile referitoare la veniturile din vaccinuri pentru acest an, transmite Reuters.
Cererea pentru vaccinul împotriva Covid-19, din care au fost livrate la nivel global 3,6 miliarde de doze, scade, deoarece majoritatea oamenilor din lumea occidentală au primit deja trei sau patru doze.
Cu toate acestea, este aşteaptat ca administrarea rapelurilor care utilizează vaccinuri îmbunătăţite, care vizează în mod special varianta Omicron, va creşte cererea în toamnă.
În aşteptarea aprobării autorităţilor de reglementare, a spus BioNTech, ambele vaccinuri adaptate vor fi disponibile la timp pentru campanii.
Veniturile şi profitul net ale BioNTech au scăzut în trimestrul doi cu aproximativ 40% faţă de anul precedent, la 3,2 miliarde de euro şi, respectiv, 1,672 de miliarde de euro.
Compania şi-a reconfirmat estimările privind veniturile din vaccinuri pentru 2022 de 13 până la 17 miliarde de euro, în scădere faţă de 19 miliarde anul trecut.
Partenerul său Pfizer a estimat, la sfârşitul lunii trecute, că va obţine 32 de miliarde de dolari din vânzările de vaccinuri pentru Covid-19 pe ansamblul anului. ...citeste mai departe despre "Un gigant farma anunță că începe livrarea a... mai mult
Marti, 09 August 2022, ora 09:33
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni, 24 ianuarie, că vârful valului Omicron ar putea fi atins în țara noastră în perioada 10-15 februarie.
Rafila a precizat că, deși în acest val numărul cazurilor grave este mai mic, cel al infectărilor este crescut din cauza transmisibilității ridicate a virusului.
Acesta a subliniat că în spitale este un număr mare de focare de Covid-19.
”Spre deosebire de valurile anterioare, aici avem două diferențe. E adevărat că proporția de cazuri grave, care necesită spitalizare sau ATI, e mai mică, dar apar probleme legate de transmisibilitate, care afectează personalul medical sau pacienții internați cu alte boli și care se infectează în spital. Nu sunt probleme legate de forme grave ale bolii, dar, dacă apar câteva cazuri, trebuie să-ți continui activitatea și înseamnă relocarea de personal de pe alte secții”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.
După atingerea vârfului valului 5, când cazurile de infectare vor scădea, vor fi luate și măsuri de relaxare, a precizat ministrul Sănătății, spunând că acest lucru ar putea fi posibil în martie.
”Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Și lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare... mai mult
Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 18:53
Sărbătorile au trecut, iar specialiștii ne avertizează că în curând va începe un nou val al Pandemiei de Covid-19, val cauzat de apariția și dezvoltarea variantei Omicron. Tot aceștia spun că Omicron are simptome similare cu cele ale variantei Delta, însă rata de răspândire este mult mai mare decât în cazul acesteia. Conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, cazurile de infectare cu această variantă reprezintă 73% din totalul de noi cazuri apărute în ultima perioadă. Cu siguranță ne amintim cu toții de scenele teribile prezente în spitale din cauza infectării cu varianta Delta, în urma căreia mulți și-au pierdut viața. Pentru a încerca să ameliorăm situația, dar și pentru a nu trece din nou prin aceleași momente grele, este important să rămânem informați cu privire la varianta Omicron. Astfel, specialiștii MediHelp, au centralizat câteva sfaturi, alături de un scurt istoric, care te pot ajuta să fii informat și să te protejezi în perioada care va urma.
Sărbătorile au trecut, iar specialiștii ne avertizează că în curând va începe un nou val al Pandemiei de Covid-19, val cauzat de apariția și dezvoltarea variantei Omicron. Tot aceștia spun că Omicron are simptome similare cu cele ale variantei Delta, însă rata de răspândire este mult mai mare decât în cazul acesteia. Conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, cazurile de infectare cu această... mai mult
Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 17:28
Firmele din Franța care nu vor respecta decizia guvernului privind telemunca ar putea fi amendate cu maximum de 50.000 de euro, potrivit unui amendament la proiectul de lege care transformă certificatul de vaccinare în paşaport sanitar.
Amendamentul, care va fi depus săptămâna aceasta, prevede și amenzi de 1.000 de euro pentru fiecare angajat.
Măsura privind telemunca a fost impusă recent în Franța pe fondul răspândirii accelerate a variantei Omicron.
Proiectul de lege care transformă certificatul de vaccinare va fi dezbătut pe 3 decembrie în Adunarea Naţională, potrivit unor surse din anturajul ministrului Muncii, Elisabeth Borne, citate de AFP.
”Aş dori un sistem mai rapid şi mai descurajator. Vom introduce un amendament care prevede posibilitatea pentru inspecţia muncii de a acorda sancţiuni de până la 1.000 de euro pe salariat, dacă situaţia nu este conformă cu regulile, şi de maximum 50.000 de euro pentru companie”, a declarat ministrul Muncii.
Măsura privind telemunca trei sau patru zile pe săptămână, acolo unde este posibil, va intra în vigoare la începutul anului 2022.
Potrivit ultimului bilanț, Franța a raportat miercuri aproximativ 208.000 de cazuri de Covid în 24 de ore, un record de la debutul pandemiei. ...citeste mai departe despre "Amenzi de până la 50.000 de euro pentru firmele care refuză telemunca. Măsura, anunțată în una din țările europene care a raportat un record al cazurilor Covid"... mai mult
Joi, 30 Decembrie 2021, ora 12:10
Toți călătorii care vor merge în Grecia vor trebui să prezinte un test PCR negativ valabil 48 de ore, din 19 decembrie. Grecia a anunţat miercuri, 15 decembrie, înăsprirea condițiilor de intrare în țară, în urma răspândirii variantei Omicron.
”Ca parte a eforturilor de a opri pandemia de COVID-19, ţara noastră va primi vizitatori din toate ţările cu un test PCR negativ valabil 48 de ore”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.
”Călătorii care au stat în străinătate mai puţin de 48 de ore sunt scutiţi de această obligaţie”, se precizează în comunicat, subliniind că noua măsură va fi valabilă de duminică, de la ora locală 06:00 (04:00 GMT).
Până în prezent, turiştii puteau merge în Grecia cu un certificat european de sănătate sau alt certificat care să ateste un program complet de vaccinare, trecere prin boală, sau un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte sau un test antigen valabil 48 de ore.
Noile măsuri, valabile până la 31 ianuarie, survin în contextul în care Europa se confruntă cu un nou val de COVID-19, marcat de o răspândire rapidă a variantei Omicron.
Potrivit studiilor iniţiale, această variantă s-ar putea dovedi a fi mai rezistentă la vaccinuri şi mai transmisibilă decât varianta Delta, care reprezintă în prezent majoritatea cazurilor de coronavirus din lume.
Grecia (10,7 milioane de locuitori) înregistrează zilnic zeci de decese provocate de... mai mult
Miercuri, 15 Decembrie 2021, ora 20:41
România va introduce, din 20 decembrie, formularul de localizare a pasagerului (PLF). Anunțul a fost făcut duminică, 5 decembrie, de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I.) Raed Arafat, după ședința de Guvern în care au fost decise noi măsuri pentru limitarea răspândirii variantei Omicron a SARS-CoV-2.
Formularul de localizare a pasagerului a fost deja implementat în alte ţări, în aeroporturi. Pasagerul îl completează înainte şi îl prezintă la graniţă, a precizat șeful DSU.
"Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat începând din 20 decembrie şi se va elabora în acest sens şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular. Cei care acum călătoresc în alte ţări europene deja ştiu că acest formular există şi au trebuit să îl completeze înainte să călătorească sau la sosire în ţara respectivă, aşa că România va introduce şi acest tip de formular", a explicat el.
Întrebat dacă formularul va fi completat doar de către turiştii străini, Arafat a răspuns negativ.
"Toţi care vin în ţară trebuie să aibă formularul completat. Formularul, menirea lui este ca să ştim persoana respectivă unde o găsim în momentul în care ştim că este contact, că a fost expusă sau persoana respectivă se îmbolnăveşte atunci putem să aflăm cine a mai fost în... mai mult
Duminica, 05 Decembrie 2021, ora 16:10