Managementul Bancii Transilvania (BT) a anuntat ca a fuzionat cu Bancpost pe 31 decembrie 2018.
"Suntem bucurosi sa anuntam ca Banca Transilvania si Bancpost au devenit o singura banca.
Este un pas inainte in povestea bancii noastre, in care achizitiile Bancpost, Victoriabank si Volksbank Romania au un loc aparte.
Prima reinventare BT a avut loc in anul 2001, odata cu inceperea extinderii la nivel national a retelei de unitati", au scris, intr-o declaratie comuna, reprezentantii managementului Grupului Bancii Transilvania, adica Horia Ciorcila (presedintele Consiliului de Administratie) si Omer Tetik (directorul general al BT).
Prin fuziunea cu Bancpost, Banca Transilvania ajunge la 3 milioane de clienti, iar Grupul Financiar Banca Transilvania la 10.000 de angajati.
Infiintata acum aproximativ 25 de ani, BT a creditat, in ultimii zece ani, aproape 75.000 de companii, a platit taxe la bugetul de stat de peste 3,7 miliarde lei si a investit peste 1,1 miliarde lei in dezvoltarea activitatii.
Integrarea Bancpost in BT a inceput in aprilie, dupa ce Consiliului Concurentiei si a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si-au dat acordul pentru realizarea fuziunii.
La finele lunii noiembrie 2017, BT a semnat un acord pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni (99,15%) detinut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al actiunilor detinute la ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN.
Valoarea totala a tranzactiei se ridica la 226 de milioane de euro din... mai mult
Joi, 03 Ianuarie 2019, ora 20:31
Presedintele Bancii Transilvania (BT), Horia Ciorcila, va incasa 74,3 milioane de lei sub forma de dividende si actiuni gratuite de la institutia financiara pe care o conduce de peste 10 ani.
El are o participatie de circa 4,13% din capital.
La randul sau, Omer Tetik, directorul general al bancii, are putin sub 0,05% din capital si ar avea de incasat circa 0,7 milioane de lei in acest an, potrivit calculelor facute de Ziarul Financiar pe baza informatiilor publicate de BT.
Banca Transilvania, a doua cea mai mare banca din Romania dupa active, a anuntat, joi, ca are in plan sa distribuie dividende in valoare de 1,2 miliarde de lei, dar si sa majoreze capitalul social cu suma de 620 de milioane de lei prin emisiunea de actiuni gratuite.
In aceste conditii, dividendul brut/actiune va fi de 0,39 lei, a transmis institutia financiara intr-un comunicat remis Ziare.com.
Adunarea Generala a Actionarilor care va avea pe ordinea de zi aprobarea acestei propuneri este ...citeste mai departe despre "Banca Transilvania distribuie o suma uriasa ca dividende: Marele castigator ia peste 74 de milioane de lei" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 18 Martie 2016, ora 09:34
Banca Transilvania a semnat, marti dimineata, tranzactia de preluare a Volksbank Romania.
Potrivit zf.ro, detaliile financiare finale urmeaza sa fie anuntate in cursul acestei zile.
Tranzactia a fost anuntata la finele anului trecut, insa au fost asteptate si avizele de la BNR si Consiliului Concurentei.
Banca Transilvania plateste pentru achizitia Volksbank Romania in total 711 milioane de euro, din care 81 de milioane de euro pentru capitalul bancii si 630 de milioane de euro in rambursarea unor linii de rambursare acordate de catre actionarii Volksbank bancii din Romania.
"Toata plata a fost facuta astazi (marti-7 aprilie 2015), adica peste 700 de milioane de euro. Este cea mai mare suma platita vreodata de Banca Transilvania", a mentionat Horia Ciorcila, presedintele bancii.
De fapt, noi preluam o banca, ce are o lichiditate proprie de 500 de milioane de euro, deci pe net iesirile noastre sunt de numai 200 de milioane de euro, a adaugat Omer Tetik, directorul executiv (CEO) al Bancii Transilvania.
Marti dupa-amiaza a avut loc si Adunare Generala a Actionarilor Volksbank, cu Banca Transilvania noul actionar. Noua conducere a Volksbank Romania este formata din Andrei Duduiu in functia de CEO, Sinan Kircali, director financiar si Bogdan Neacsu, directorul de risc. Consiliul de supraveghere al Volksbank Romania este format din Omer Tetik, George Calinescu (directorul financiar al Bancii Transilvania) si Peter Franklin, reprezentantul BERD, principalul... mai mult
Marti, 07 Aprilie 2015, ora 17:20
Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania (TLV) a aprobat preluarea Volksbank Romania, contractul urmand sa fie semnat miercuri, 10 decembrie.
Tranzactia vizeaza achizitia a 100% din titlurile bancii.
Banca Transilvania si Volksbank vor actiona ca entitati separate pana la finalizarea tranzactiei, ulterior urmand integrarea Volksbank, arata Banca Transilvania, intr-un comunicat transmis Bursei.
"Incorporarea Volksbank in cadrul BT va avea loc dupa indeplinirea tuturor procedurilor legale si dupa solicitarea si primirea tuturor aprobarilor necesare din partea autoritatilor competente", se precizeaza in comunicat.
Tranzactia a fost avizata marti de catre CA al Bancii Transilvania.
Foto: De la stanga la dreapta: Omer Tetik - Director General, Banca Transilvania; Horia Ciorcila - Presedinte, Consiliul de Administratie, Banca Transilvania si Michael Mendel - Chairman of the Board of Directors, Volksbank Romania.
La finele lunii noiembrie Banca Transilvania a anuntat ca negociaza preluarea pachetului integral de actiuni la Volksbank Romania, detinuta de grupul austriac Volksbank, DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania si BPCE din Franta.
Volksbank Romania este detinuta de vehiculul VBI Beteiligungs (Austria) in proportie de 99,99%, in contextul vanzarii diviziei Volksbank International, fara subsidiara din Romania, catre Sberbank, din Rusia. Grupul Volksbank detine 51% din actiunile VBI Beteiligungs, iar DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania si BPCE... mai mult
Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 11:08
Lichiditatea in sistemul bancar este imensa, raportul dintre credite si depozite a devenit subunitar pentru prima data in ultimii ani, iar multe banci incep sa piarda bani pentru ca au prea multa lichiditate, a declarat miercuri Omer Tetik, director general al Bancii Transilvania, in cadrul unei conferinte de presa.
"Sistemul bancar din Romania trece printr-o perioada dificila, clientii s-au schimbat, sunt mai informati, cererea este mult mai scazuta si vorbim despre o imensa lichiditate in piata care nu este alocata economiei reale, inca", sustine reprezentantul Bancii Transilvania.
El s-a referit la Top 50 banci in Europa Centrala realizat de compania de consultanta Deloitte, aratand ca, intre primele zece institutii din clasament, cinci sunt poloneze iar primele doua cumuleaza active mai mari decat intregul sistem bancar romanesc. "Sunt prea multe banci in Romania, dar concentrarea bancilor este problema. Foarte putine banci au deschis catre sectoare de nisa, au iesit din orasele mari", a explicat Omer Tetik.
In opinia sa, 2015 va reprezenta o provocare pentru multe banci avand in vedere ca, dupa foarte multi ani, raportul dintre credite si depozite a devenit subunitar. "Incepand cu 2015 va fi o competitie mult mai acerba si pentru noi. Rata depozite-credite este subunitara dupa foarte multi ani. Bancile incep sa piarda bani pentru ca au prea multa lichiditate", a subliniat seful Bancii Transilvania.
El sustine ca sistemul va reintra pe un ritm de crestere,... mai mult
Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 16:21
Banca Transilvania a inregistrat in 2013 un profit brut BT de 443,1 milioane lei, mai mare cu 30% fata de aceeasi perioada a anului 2012, respectiv un profit net de 374,9 milioane lei, la finalul anului 2013. Activele bancii totalizeaza, la finalul anului 32.066 milioane lei.
Soldul creditelor BT a crescut cu 9% in 2013, iar totalul resurselor atrase de Banca Transilvania de la clienti a crescut cu 11% in 2013, fata de sfarsitul anului 2012, cresterile fiind, in ambele cazuri, peste nivelul bugetat.
"Suntem foarte multumiti de rezultatele noastre, dar mai ales pentru ca am continuat sa fim finantatorii activi ai economiei romanesti si ne-am atins toate obiectivele asumate. 2013 a fost un an foarte bun pentru Banca Transilvania, cu atat mai mult cu cat perioada septembrie - decembrie reprezinta unul dintre cele mai bune trimestre din ultimii ani privind creditarea BT. Sunt foarte increzator in echipa BT si in perspectivele bancii atat pentru anul in curs, cat si pentru anii urmatori", a declarat Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Adminsitratie al Bancii Transilvania
In ultimul trimestru din 2013 au fost acordate - atat companiilor, cat si persoanelor fizice - peste 25.000 de credite noi, in valoare totala de 3.179 milioane lei.
"Obiectivul major al bancii, pentru 2014, este cresterea veniturilor si eficientizarea proceselor. Focusul nostru este cresterea responsabila, vanzarile, mentinerea cresterii bazei de clienti, cresterea volumului de... mai mult
Joi, 13 Februarie 2014, ora 08:42
Actualul presedinte al Credit Europe Bank Romania, Omer Tetik, a fost numit director general al Bancii Transilvania (TLV), post vacant de mai mult de un an, dupa plecarea lui Robert Rekkers, potrivit unui anunt al bancii trimis marti Bursei.
Mai multe surse bancare au declarat pentru Mediafax, pe data de 1 mai, ca Tetik ar putea prelua sefia bancii. Potrivit surselor citate atunci, Tetik si-a anuntat actionarii ca va inceta colaborarea cu banca incepand cu mijlocul lunii mai.
Tetik face parte din conducerea executiva a Credit Europe Bank din 2000, unde a debutat ca sef al Diviziei Trezorerie si Institutii Financiare, iar mai apoi a coordonat mai multe departamente inclusiv cele de retail banking, retea si carduri.
In varsta de 40 de ani, Tetik a absolvit in 1996 Orta Do?u Teknik Universitesi, Facultatea de Economie, specializarea econometrie.
Durata mandatului va fi pana in decembrie 2016, exercitarea efectiva a acestuia urmand sa inceapa dupa obtinerea tuturor aprobarilor si autorizatiilor necesare.
In ianuarie 2012, Robert Rekkers a demisionat din functia de director general al Bancii Transilvania si din cea de membru in Consiliul de Administratie, dupa ce a condus banca timp de noua ani. Rekkers a plecat la grupul Agricover, unde conduce acum Agricover Credit IFN.
Horia Ciorcila a asigurat interimatul
La finele anului trecut, Horia Ciorcila, presedintele CA si actionar al Bancii Transilvania, a primit mandatul administratorilor pentru coordonarea... mai mult
Marti, 14 Mai 2013, ora 10:15