Un om de afaceri din statul american Maryland ar fi platit fostului profesor de scrima al Universitatii Harvard cel putin 1,5 milioane de dolari, dar si plati pentru o masina si o casa, pentru a obtine admiterea fiilor sai la celebra institutie de invatamant.
Procurorii americani ii acuza pe Jie "Jack" Zhao, in varsta de 61, si pe Peter Brand, 67 de ani, ca au conspirat pentru a frauda programe federale prin mituire, relateaza CNN.
Zhao este CEO-ul companiei telecom iTalk Global Communications.
Brand a fost antrenorul de scrima al Universitatii Harvard din 1999 pana anul trecut cand a fost concediat in urma unei investigatii declansate de relatarile presei privind vanzarea unei case suspect de scumpe de catre acesta.
Ambii barbati au negat ca au comis vreo infractiune.
Acestea sunt cele mai recente arestari incepute in martie 2019, in legatura cu fraudarea admiterii la universitatile americane, schema implicand parinti bogati care si-au folosit averea pentru a frauda testele standardizate date de copiii lor sau mitui antrenori sportivi. ...citeste mai departe despre "Un om de afaceri american ar fi platit 1,5 milioane de dolari pentru admiterea copiilor sai la Harvard. Scandal urias in SUA" pe Ziare.com mai mult
Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 13:05
Omul de afaceri Remus Truica risca sa isi piarda locuinta din Snagov, acesta fiind executat silit, din cauza unei datorii.
Executorii si politia au mers vineri dimineata la resedinta lui Truica din Snagov, omul de afaceri fiind executat silit pentru un credit bancar neachitat, luat in 2008, in valoarea de 3 milioane de euro. Din cauza acestei datorii, el risca acum sa isi piarda domeniul de la Snagov, potrivit Realitatea TV.
"In 2008 am contractat un credit cu sotia mea, ce nu a mai putut fi platit. Doamna Truica nu recunoaste ca este inca parte a acestui credit, a facut zeci de actiuni in justitie pentru a combate ca si ea este datoare solidar cu mine pe acest credit. Astazi a fost o procedura desfasurata in cadrul procedurii de executoare pentru a se face niste masuratori", a declarat Truica.
De asemenea, el a marturisti ca Irina Truica respinge orice solutie cu ...citeste mai departe despre "Omul de afaceri Remus Truica, executat silit. Risca sa isi piarda locuinta (Video)" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 15:52
Imediat dupa Revolutie, punerea unei afaceri de succes pe picioare nu necesita un efort foarte mare. "Era suficient sa ai o relatie undeva, cu o intreprindere de stat eventual, sa faci niste contracte avantajoase si lucrurile mergeau oarecum de la sine", spune sociologul Mircea Kivu. Potrivit acestuia, criza a schimbat mentalitatea ca lucrurile merg liniar, "oamenii de afaceri au inteles ca trebuie sa se lupte permanent", a declarat sociologul intr-un interviu Bloombiz.ro. Ce s-a schimbat in gandirea omului de afaceri roman, dupa ce a avut de infruntat criza?
Unii au invatat, altii nu. Cei care au invatat, au supravietuit crizei si cei care nu au invatat, au falimentat.
S-a schimbat mentalitatea ca lucrurile merg liniar, daca ai inceput o afacere sub auspicii bune, ea merge oarecum de la sine.
Acum, oamenii de afaceri au inteles ca trebuie sa se lupte permanent pentru a-si gasi cele mai bune oportunitati pe piata, cele mai bune mijloace de organizare.
Cred ca omul de afaceri, care peste noapte ajunge din foarte bogat aproape de faliment, ar trebui sa se gandeasca sa iasa din afaceri, pentru ca ar insemna ca numai intamplator a reusit sa puna pe picioare o afacere buna.
In primii ani de dupa Revolutie, era relativ usor sa faci afaceri de succes.
Era suficient sa ai o relatie undeva, cu o intreprindere de stat eventual, sa faci niste contracte avantajoase si lucrurile mergeau oarecum de la sine.
Cum este perceputa o persoana cu bani si afaceri de catre omul de rand,... mai mult
Marti, 28 Iunie 2011, ora 15:50
Diferenta intre un om de afaceri de succes si unul care nu reuseste sa isi scoata afacerea la liman poate fi asigurata, de multe ori, de nuantele de eticheta in afaceri. Cateva gesturi abia sensibile pot sa iti asigure reusita sau esecul unei sedinte, pot avea un efect negativ asupra primei impresii sau pot impresiona un potential client. Bazele de eticheta in afaceri sunt foarte simple, potrivit publicatiei Monster.
In primul rand, trebuie sa intelegi ca exista o diferenta intre eticheta in afaceri si eticheta in societate, iar aceasta diferenta se manifesta la nivel de gen: in mediul business femeile si barbatii sunt egali.
Spre exemplu, obiceiul traditional de a tine usa deschisa astfel incat o femeie sa treaca intai nu mai este valabil la birou, pentru ca poate fi interpretat ca o ofensa.
In al doilea rand, principiul de baza pentru orice om de afaceri presupune a-i trata pe toti din jurul tau cu respect si consideratie.
Iata alte cateva elemente din eticheta de business cu care te intalnesti in fiecare zi:
Prezentarile
Modalitatea cea mai corecta de a face prezentarile este sa il prezinti celui cu o pozitie mai inalta in ierarhie pe cel cu o pozitie de nivel inferior.
Daca uiti numele acelei persoane, recunoaste acest lucru cat mai elegant, spunand “ca ti-a scapat” din minte numele sau.
Chiar daca esti tentat sa sari peste prezentari de teama momentului jenant, specialistii te sfatuiesc sa nu alegi aceasta varianta, pentru ca reprezinta o greseala... mai mult
Sambata, 18 Iunie 2011, ora 10:36
Un raport recent al Comisiei Europene arata ca romanii se tem sa inceapa o afacere, din cauza amenintarii falimentului. "Conexiunea cu politicul" poate fi calea cea mai sigura catre succesul in afaceri. Insa nici aceasta cale nu este lipsita de pericole. " Sunt o gramada de exemple de oameni care au fost 'guru' ai economiei si acum sunt in puscarie", este de parere avocatul Gheorghe Piperea. In sondajul CE privind inovatia si competitivitatea realizat in 2011 au fost inclusi romani cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani, dintre care 53% sustin ca nu ar incepe un business de teama sa nu intre in faliment. 43% din respondenti vad afacerea ca pe un venit nesigur si 31% dintre ei se tem ca si-ar putea pierde proprietatile.
De ce se tem romanii sa inceapa o afacere?
Climatul instabil si lipsa acuta de bani din piata ii face pe oameni sa fie destul de prudenti.
Mai mult decat atat, exemplele de esec existente nu sunt foarte incurajatoare pentru cei care viseaza sa deschida un business, considera omul de afaceri Ionut Negoita.
Lipsa cronica de incredere in propria persoana specifica poporului romanesc ii sperie pe oameni in incercarea de a deschide o afacere, fara o legatura clara cu criza sau conditiile economice, considera consultantul fiscal Gabriel Biris.
"Si in Vest, majoritatea oamenilor sunt alergici la risc, ca sa poti sa incepi o afacere, trebuie sa ai un anumit profil. Sa fii dispus sa iti asumi riscuri, sa fii pregatit sa pierzi, sa fii pregatit o perioada... mai mult
Luni, 13 Iunie 2011, ora 00:38
Autoritatile nu au facut nimic in ultimii 20 de ani pentru dezvoltarea infrastructurii si nimeni nu stie unde au disparut fondurile alocate pentru proiecte, afirma omul de afaceri Ion Tiriac, informeaza Mediafax. "Poate mai prind si eu sa fac patru ore de aici la Oradea cu masina, nu 12. Toate treburile astea noi le platim acum", a spus Tiriac, in cadrul unei emisiuni TV.
La intrebarea unuia dintre moderatori cu privire la destinatia fondurilor alocate de autoritati pentru lucrarile de infrastructura, omul de afaceri a spus ca nu stie unde au ajuns banii.
"Spune-mi te rog unde s-a dus vreo jumatate de trilion, 500 de miliarde, sa zic numai o parte din PIB-ul ultimilor 20 de ani. Banii astia ar trebui sa-mi arate ceva. Unde sunt? Eu nu stiu", a spus omul de afaceri.
El a adaugat ca a incercat sa afle, in calitate de mare contribuabil la buget, la ce sunt folositi banii incasati din taxe, insa nu a primit un raspuns.
"Niciodata nu mi s-a raspuns nici direct, nici indirect, iar sa fiu sincer eu nu cred ca stie cineva pe unde s-au scurs toti acesti bani", a mai spus Tiriac. mai mult
Duminica, 06 Martie 2011, ora 21:57
"Omul de afaceri roman este pradator, lacom si, cum spunea Isarescu saptamana trecuta, tunar. Da tepe. Da un tun si traieste din acei bani toata viata si el si copiii lui (…). Omul de afaceri roman isi doreste sa se imbogateasca peste noapte" a declarat scriitorul si analistul politic Stelian Tanase, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro. In opinia acestuia diferenta dintre capitalistul interbelic si cel de astazi este ca primul juca dupa reguli, iar cel de astazi "se simte in jungla, are o avere fara reguli, fara morala, fara valori".Care sunt cele mai importante trei trasaturi de psihologie sociala si economica la poporul roman, dupa 1989?
Anxietatea, fuga inainte si invartitul in jurul cozii.
Grija zilei de maine si nesiguranta sunt cei mai importanti factori de influenta ai psihologiei sociale.
Individualismul la romani ?!
E o trasatura a poporului roman.
Ne asezam greu in angrenaje, in echipe.
Paradoxal, asta vine in oglinda cu faptul ca traim in gasti, in clanuri, in mafie, in retele.
Omul nu are curaj sa stea pe picioarele lui.
Radulescu-Motru vorbea despre "neperseverenta la lucrul inceput". Romanului ii este greu pana se apuca de ceva, ca de lasat se lasa usor. Cum am ajuns sa fim maestri la proiecte incepute si abandonate?
E adevarat. E o trasatura de sute de ani. Nu e o descoperire dupa ‘89.
Radulescu-Motru ne arata ca am avut aceleasi trasaturi si in comunism si in tranzitie, le avem si astazi cand spunem ca avem o societate consolidata din punct... mai mult
Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 01:00
Fostul presedinte moldovean Vladimir Voronin, actualul lider PCRM, a fost dat in judecata de omul de afaceri Anatol Stati, presedintele ASCOM Group, informeaza Jurnal de Chisinau, in editia electronica, citat de Mediafax. Consilierul lui Anatol Stati, Vitalie Diaconu, a declarat ca actiunea judiciara se refera la doua cazuri, scrie Jurnal de Chisinau.
"In prima situatie, este vorba de scrisoarea defaimatoare pe care a expediat-o Vladimir Voronin presedintelui kazah in legatura cu Anatol Stati si prin care au fost aduse prejudicii unui om de afaceri autohton, in cazul nostru fiind vorba de ASCOM. In al doilea caz, este vorba de un contract care trebuia semnat in 2006, si in urma caruia ASCOM urma sa livreze gaze la un pretul de 77 de dolari.
Acest contract nu a fost semnat, desi ajunsese pe ultima suta de metri. Avem informatii ca Vladimir Voronin a influentat anularea semnarii contractului", a explicat consilierul lui Stati.
In urma cu cateva saptamani, intr-un interviu acordat ziarului Timpul, miliardarul Anatol Stati declara: "Sunt sigur de faptul ca scrisoarea defaimatoare privind persoana mea, trimisa de Voronin in Kazahstan, a urmarit scopul discreditarii noastre si eliminarii de pe piata kazaha. Este o actiune savarsita cu exces de putere si in niciun caz nu reprezinta un act de drept juridic".
In acest sens, Anatol Stati a adresat procurorului general al Republicii Moldova, Valeriu Zubco, un demers prin care cere tragerea la raspundere a celor care au incercat... mai mult
Joi, 15 Iulie 2010, ora 00:54
Luminita Trifan, Mediator-Avocat Centrul de Mediere Craiova
•Revenirea brusca a bunului simt
•Beneficiile medierii pentru omul de afaceri
•Medierea si criza financiara
Medierea reprezinta o revenire a bunului simt, considera Luminita Trifan. Din pacate, marea majoritate a oamenilor acuza pe marea majoritatea a oamenilor ca nu inteleg. Asadar, conflictul pleaca de la problemele de comunicare si de perceptie.
mai mult
Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 00:00