Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Tokyo a estimat costul masurilor anti-COVID-19 la aproximativ 100 miliarde yeni japonezi (960 milioane dolari), in plus fata de 200 miliarde yeni (1,9 miliarde dolari) costuri suplimentare estimate in legatura cu amanarea jocurilor, spun surse apropiate situatiei, citate de publicatia The Japan Times.
Jocurile Olimpice vor avea loc in perioada 23 iulie - 8 august anul viitor, urmate de Jocurile Paralimpice in perioada 24 august - 5 septembrie.
Comitetul de organizare de la Tokyo, Guvernul metropolitan din Tokyo si guvernul central urmeaza sa prezinte miercuri un raport interimar cu privire la noile masuri de combatere a coronavirusului, dupa ce au organizat mai multe intalniri pe aceasta tema inca din septembrie, au spus sursele.
Amanarea Jocurilor Olimpice si Paralimpice pentru un an va duce la cresterea pretului total al evenimentului cu aproximativ 200 miliarde yeni, potrivit surselor, iar cele trei parti vor stabili cat va suporta fiecare parte din aceste costuri suplimentare.
Ce implica costurile suplimentare
Costurile pentru combaterea COVID-19 vor include instalarea infrastructurii de ingrijire a sanatatii, inclusiv un sistem de testare si achizitionarea echipamentului necesar pentru prevenirea infectiei.
Costurile suplimentare de functionare generate de amanarea cu un an a Jocurilor Olimpice sunt de asteptat sa includa cheltuielile legate de securizarea jocurilor, inchirierea... mai mult
Marti, 01 Decembrie 2020, ora 05:00
Confuzia si "amprentele" pentru piste false sunt doar doua dintre caracteristicile operatiunii de spionaj cibernetic Olympic Destroyer, demarata cu putin timp inainte de inceperea Jocurilor Olimpice de Iarna 2018 de la Pyeongchang din Coreea de Sud.
Competitia a intrat in vizorul atacatorilor informatici, care au reusit sa paralizeze sistemele IT, reteaua Wi-Fi si sa blocheze site-ul competitiei.
Cum au reusit cei din spatele atacului sa bulverseze un intreg sistem integrat si cum au fost pusi in dilema expertii in securitate cibernetica, ne-au explicat chiar acestia din urma.
Concurentul nedorit de la Jocurile Olimpice
Activitatea "viermelui" Olympic Destroyer incepe sa-si faca simtita prezenta inaintea Jocurilor Olimpice din Coreea de Sud, din iarna anului trecut. Astfel, ca urmare a derularii acestei amenintari avansate, sunt afectati organizatorii, furnizorii si partenerii competitiei de la Pyeongchang.
In prima faza, indiciile disponibile la acel moment au indicat ipoteze contradictorii in ceea ce priveste originea atacului si au creat confuzie in randul comunitatii de securitate cibernetica, in luna februarie 2018.
Doar cateva indicii rare si complexe descoperite de expertii de la Kaspersky ar fi dus spre grupul Lazarus, un atacator care are legatura cu Coreea de Nord.
Cu toate acestea, in luna martie 2018, compania a confirmat ca era vorba de un indiciu fals foarte bine elaborat si convingator. Prin urmare, putin probabil ca Lazarus sa fi fost... mai mult
Luni, 09 Decembrie 2019, ora 10:30
Bazinul olimpic de la Otopeni este aproape gata si va fi inaugurat in lunile urmatoare.
Constructorii mai au de lucrat doar la finisaje, parcare si drumul catre bazin, dar inaugurarea este asteptata sa aiba loc in luna mai sau iunie.
Costurile de constructie s-au ridicat la aproximativ 33 de milioane de euro si au fost suportate de Compania Nationala de Investitii.
In complexul de la Otopeni regasim un bazin olimpic de inot (25 x 51.25 metri), un bazin olimpic de sarituri (21 x 25 metri), un bazin de antrenament (15 x 25 metri) si trei bazine de initiere si recuperare.
Capacitatea complexului este de 2.796 de locuri pentru spectatori.
Acesta va fi cel mai modern bazin olimpic din tara noastra.
Foto: Facebook PSD
C.S. ...citeste mai departe despre "Bazinul olimpic de 33 de milioane de euro de la Otopeni e aproape gata: Iata cum arata (Foto)" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 20 Martie 2019, ora 18:01
Nu va fi vorba doar despre sport la Jocurile Olimpice de iarna din acest an. Coreea de Sud se foloseste de prilejul gazduirii evenimentului pentru a prezenta lumii unele dintre cele mai avansate tehnologii ale momentului.
Tara in care au luat nastere companii precum LG, Samsung si Hyundai, a zecea economie a lumii si ocupanta locului cinci in topul celor mai mari exportatori la nivel global, Coreea de Sud promite sa ofere cele mai high-tech JO de pana acum.
Vizitatorii sunt intampinati de roboti multilingvi si se pot deplasa prin friguroasa statiune Pyeongchang cu autobuze autonome prevazute cu ecrane in loc de geamuri. Tehnologii de ultima ora vor face posibila imersiunea totala a spectatorului prin intermediul smartphone-urilor si al tabletelor.
Olimpiada alba de la Pyeongchang este transmisa live in realitate virtuala de camere Intel care vor filma la 360 de grade, iar cu ajutorul tehnologiei "time slice" a operatorului sud-coreean de telefonie mobila KT Corp fanii sporturilor de iarna pot sa priveasca evenimentele din orice unghi doresc.
De asemenea, pot urmari o cursa de bob, de exemplu, din perspectiva concurentului, cu ajutorul unei camere instalate pe casca acestuia.
In cazul transmisiei competitiilor de schi poate fi folosita tehnologia "ghost skier", care compara in timp real evolutia unui schior cu cea precedenta, oferind informatii vitale greu de observat cu ochiul liber.
Interviurile acordate pe partii sunt proiectate ca holograme,... mai mult
Sambata, 10 Februarie 2018, ora 08:22
Hotararea de Guvern privind acordarea de granturi pentru olimpicii cu rezultate deosebite la concursurile nationale si internationale va intra in vigoare saptamana viitoare, valorile granturilor fiind cuprinse intre 1.500 si 3.500 de euro pe an, a anuntat, sambata, la Galati, Ministrul Cercetarii si Inovarii, Serban Valeca.
"Joia trecuta, s-a aprobat o Hotarare de Guvern care prevede, pe langa bursele si alte stipendii pentru studentii romani deosebiti, un grant de cercetare pentru toti olimpicii romani care au castigat locurile I, II III la olimpiada nationala sau internationala.
Sunt 3.500-1.500 de euro pe an, inca 700 de euro pentru un grup de cinci care vor sa faca un montaj experimental si inca 500 euro - contravaloarea participarii la conferinte nationale sau internationale. Toate le-am gandit vazand cam ce-i tenteaza pe ei afara, iar sumele de bani din Romania ar fi mai mari ca cele din Olanda sau Marea Britanie si am considerat ca aceste mici genii e bine sa ramana in tara", a declarat, sambata, Serban Valeca, prezent la deschiderea celei de-a 26-a editii a campionatului national de karate traditional pentru copii.
Ministrul a precizat ca unul dintre efectele acestei hotarari este o competitie mai mare in universitatile romanesti.
" (...) Pentru ca obligativitatea este sa urmeze universitati din tara, cu program Erasmus, daca vor, pot sa mearga si afara, nu-i tine nimeni aici - patru plus doi ani master, deci sase ani si minimum patru ani sa lucreze... mai mult
Sambata, 03 Iunie 2017, ora 22:47
Ministrul Cercetarii, Serban Valeca, a prezentat in sedinta de guvern de joi o nota prin care propune acordarea unor granturi de 3.500 de euro olimpicilor romani care au rezultate in competitiile internationale. In replica, tinerii spun ca trebuie imbunatatit sistemul, nu date premii de incurajare.
"In vederea cresterii competitivitatii in invatamantul superior si stabilirea tinerilor dotati in tara si totodata pentru intinerirea fortei de munca in societatea romaneasca, am venit cu o nota si apoi o sa venim cu reglementarea referitor la acordarea unui grant de cercetare pentru olimpicii romani care au obtinut locul I, II, III la olimpiadele internationale si nationale.
E vorba de un grant de 3.500 de euro si pentru echipe de cinci olimpici care vor face modele experimentale inca 5.000 de euro", a declarat Serban Valeca, la inceputul sedintei de guvern, conform Agerpres..
Ministrul a mai punctat faptul ca exista si o conditie pentru primirea grantului: beneficiarii sa urmeze o universitate si sa lucreze pana la 10 ani intr-o unitate de cercetare-dezvoltare-inovare in tara.
"Cred ca pentru stabilitatea acestor creiere in Romania o suma estimata maximala pentru anul 2017 - 2018 de 1.400.000 de euro - probabil ca nu se va ajunge aici, nu stiu daca toti vor ramane sa acceseze acest program - nu este un efort bugetar foarte mare pentru ministerul nostru si o sa supun aprobarii Guvernului acest lucru, urmand sa vin cu actul normativ", a explicat ministrul.
In... mai mult
Vineri, 24 Februarie 2017, ora 13:46
Schimbarile climatice care vor interveni in urmatoarele decenii risca sa reduca numarul oraselor care pot gazdui Jocurile Olimpice de vara la doar cateva locur mai friguroase
Un studiu recent arata ca, pana in 2085, numarul oraselor gazda din emisfera nordica s-ar putea reduce la 33, doar 8 dintre acestea fiind situate in afara Europei, ca urmare a incalzirii globale, informeaza IB Times.
"Schimbarile climatice pot influenta dezvoltarea sporturilor olimpice", afirma Kirk Smith, co-autor al studiului. Acesta a dat exemplul posibilitatii anularii unei curse de maraton din cadrul intrecerilor olimpice.
"Daca tot investesti miliarde de dolari in gazduirea unui eveniment, vei dori sa ai certitudinea ca nu esti nevoit sa anulezi totul in ultimul ceas", a explicat Smith.
Emisfera nordica gazduieste aproximativ 90% din populatia globului, dar, pana in prezent, cercetatorii nu si-au facut griji decat pentru alegerea oraselor gazda pentru Jocurile Olimpice de iarna, acestea trebuind sa aiba potentialul de a genera indeajuns de multa zapada si de a oferi temperaturi indeajuns de reci pentru desfasurarea probelor.
Acum insa, iata ca si orasele care vor dori sa gazduiasca Jocurile Olimpice de vara trebuie sa treaca prin aceleasi furci caudine. Doar 33 de orase din emisfera nordica ar mai putea fi gazda unei Olimpiade de vara, in 2085.
25 dintre acestea sunt situate in Europa de Vest, in zonele mai friguroase, in timp ce metropole importante precum Istanbul, Paris,... mai mult
Marti, 16 August 2016, ora 18:08
Organizarea Jocurilor Olimpice pune in continuare mari probleme, dupa neajunsurile in privinta infrastructurii aparand si primele acuzatii de furt.
Danezii sunt primii olimpici care se plang ca le-au disparut diverse lucruri din camere.
Morten Rodtwitt, seful delegatiei Danemarcei la Rio, a fost omul care a povestit incidentele serioase din Brazilia.
"Sunt foarte multi oameni inghesuiti in Satul Olimpic, de la muncitori la cei care fac curatenie, si am devenit si victimele unor furturi.
Ne-au disparut multe ...citeste mai departe despre "Continua dezvaluirile de la Rio: Sportivi jefuiti in Satul Olimpic" pe Ziare.com mai mult
Joi, 04 August 2016, ora 16:47
Chinezii au facut publice o serie din problemele cu care se confrunta sportivii ajunsi deja in Satul Olimpic din Rio, printre acestea numarandu-se camere fara electricitate, camere cu gauri in tavan sau bucatarii in care chiuveta se sparte la prima utilizare.
Agentia de presa a Beijingului, Xinhua, a infiintat un cont de Twitter unde prezinta toate noutatile de la Rio.
Pe langa informatiile si fotografiile cu sportivii chinezi din Brazilia, Xinhua a aratat si multe dintre problemele existente in Satul Olimpic, acolo unde sunt cazati participantii la Jocurile Olimpice.
Printre problemele identificate si fotografiate de catre chinezi se numara o chiuveta ...citeste mai departe despre "Chinezii prezinta problemele din Satul Olimpic de la Rio: Gauri in tavan, fara electricitate si chiuvete sparte (Foto)" pe Ziare.com mai mult
Marti, 02 August 2016, ora 22:38