Romania a fost, anul trecut, pe primul loc in Uniunea Europeana in privinta ponderii foarte ridicate a populatiei ocupate in agricultura, la mare distanta de urmatoarele clasate, se arata intr-o publicatie a Institutului National de Statistica (INS).
"Romania, se remarca prin ponderea inca foarte ridicata a populatiei ocupate in agricultura (25,4%), ceea ce o plaseaza pe primul loc in UE-28, la mare distanta de urmatoarele tari clasate, Grecia (13,0%) si Polonia (11,2%).
Ponderea cea mai mare a populatiei ocupate in domeniul industriei a fost inregistrata in Cehia (38,3%) si Slovacia (35,5%).
In anul 2014, in domeniul serviciilor cele mai multe persoane ocupate au fost inregistrate in Luxemburg (87,6%) si Olanda (81,5%) ", informeaza INS, la solicitarea Agerpres.
Potrivit Institutului, in Romania procentul persoanelor ocupate in domeniul industriei a fost de 30,1%, iar 44,5% din populatia ocupata a fost inregistrata in domeniul serviciilor.
"Structura populatiei ocupate ...citeste mai departe despre "Romania este pe primul loc in UE la populatia care lucreaza in agricultura" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 12:21
Agentiile care aduc in Romania turisti straini ar trebui sa beneficieze de facilitati, cum ar fi TVA redus la 9% sau o "prima de incoming" de cativa euro pe noaptea de cazare pentru fiecare turist adus, a declarat Cristian Barhalescu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).
"Industria turistica solicita de ani de zile facilitati fiscale, in sensul recunoasterii calitatii de export a produselor turistice vandute in strainatate. Aici trebuie reglementat, pentru ca se adauga TVA la aceste servicii, un TVA mare, care in momentul de fata este la un nivel superior celui practicat pe pietele concurente, precum Bulgaria, Ungaria, Croatia, Grecia sau Muntenegru", a spus Barhalescu.
Ce vor turoperatorii care aduc turisti straini in tara
El a afirmat ca turoperatorii care fac incoming (aduc turisti straini in tara) cer o reducere a TVA de la 24% la 9%, asa cum se intampla la cazarea cu mic dejun in hoteluri.
O alta soulutie propusa de agentii este acordarea unei prime de incoming sau de promovare pentru fiecare turist strain adus. Sumele ar putea fi diferite in functie de numarul de stele al hotelului la care se cazeaza turistul si ar putea varia, potrivit lui Barhalescu, intre unu si cinci euro pe turist pe noapte.
Comparatie intre hotelurile din Romania si cele din Europa in ceea ce priveste gradul de ocupare
Hotelurile din Romania sunt pe penultimul loc in Europa dupa gradul de ocupare in timpul verii si detine detasat ultima... mai mult
Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 20:41
CE a remis joi un aviz motivat - ultimul pas inainte de actiunea in instanta, prin care cere accelerarea implementarii directivei privind serviciile in Romania si alte unsprezece state membre, sarcina scadenta in decembrie anul trecut, conform unui comunicat al institutiei publicat joi, precizeaza NewsIn.Comisia Europeana (CE) a trimis astazi un aviz motivat statelor membre din partea carora nu a primit notificari cu privire la adoptarea tuturor modificarilor legislative impuse de directiva, si anume Austria, Belgia, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Portugalia, Marea Britanie, Romania si Slovenia.Actiunea Comisiei Europene imbraca forma unui aviz motivat, a doua etapa a procedurii privind incalcarea dreptului Uniunii Europene (infringement).
In absenta unui raspuns satisfacator din partea statelor membre in termen de doua luni, Comisia poate deferi cazurile Curtii Europene de Justitie, sustin oficialii CE.Directiva 2006/123/CE a fost adoptata la sfarsitul anului 2006, iar termenul de implementare in toate statele membre UE a fost 28 decembrie 2009.
"Perioada de implementare de trei ani s-a incheiat la 28 decembrie 2009.
Statele membre vizate au primit din partea Comisiei o prima scrisoare, la sfarsitul lunii ianuarie 2010, prin care li se solicita sa comunice masurile deja adoptate in vederea implementarii directivei privind serviciile," sustin oficialii CE."Potrivit unor estimari conservatoare, beneficiile economice potentiale ale directivei privind... mai mult
Joi, 24 Iunie 2010, ora 17:43